Ερωτήσεις προς εκτροφείς

Status
Κλειδωμένο θέμα

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
εκεί ήταν συγκεκριμένο ερώτημα για εκτροφείς ροτβάιλερ...
Καλα ρε δεν λεω οτι εγινε καποιο λαθος, αλλα σιγουρα φανταζομαι οτι τα λινκ που εχουν οι μοντ για να βαζουν στους νεοεισερχομενους μπορουν να εμπλουτιστουν.

Ουτε εγω το αναφερω παντα, και εγω απαντησα μονο με εκτροφεις, αλλα θα επρεπε να λεμε περισσοτερα.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αυτοι οι λιγοι δε θα θελες να ηταν περισσοτεροι;
Σιγουρα! Δεν ειναι , τι να κανουμε...υπαρχουν ομως καμποσοι , αν ψαξεις τους βρισκεις!

Νορμαλ θεωρω σωστα μορφολογικα, με καλο χαρακτηρα και υγεια

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με της ερωτήσεις του Lovey;

Μεταφερθηκανε μαζι με το υπολοιπο θεμα...

Γιατί τέτοια απαξίωση από τους εκτροφείς να δώσουν απαντήσεις στους κοινούς θνητούς;
νομιζω απαντησε κοκονι εστω...

εμενα στα παρακτω που ειχα προσθεσει κανεις...
+1,000,000

και να προσθεσω μερικες

4. δινει κανεις εδω επισημο COI (ποσοστο αιμομιξιας) ???
απαγορευεται το ζευγαρωμα μεχρι καποιο ποσοστο???

5. γιατι κανεις εκτροφεας δεν υποχρεωνει τους πελατες του να στειρωνουν τα σκυλια τους?
Αλλωστε αυτος υποτιθεται οτι ξερει οτι δεν κανουν ολα για ''συνεχιση/βελτιωση'' της ρατσας!...και δεν θα ηθελε να ρισκαρει να δωσει τα κουταβια του σε ΒΥΒ (περιστασιακο η ''επαγγελματια'')!...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
1. Ποιος ελεγχει τι γινονται τα κουταβια που δεν πωλούνται απο τις εκατονταδες γεννες των εκτροφεων; Γιατι τελευταια εμαθα οτι οσα δεν προπωληθουν πριν τη γεννα και κατα τη διαρκεια του θηλασμου πανε σε pet shop για μια 2η ευκαιρια. (Η βιτρινα παντα παιζει το ρολο της).
Επομενως, εδω, εχουμε εκτροφεα και πετσοπά να συνεργαζονται!

2. Ποιος ελεγχει τη δήλωση της γέννας στον ΚΟΕ καθως και τον αριθμο των κουταβιων? Mέλος αυτου του forum ειχε προβλημα με το Pedigree του το οποιο τελικά δε του δοθηκε. Αρα τυπικά το σκυλι αυτο δεν ειναι original.
Bάσει λοιπον αυτου του γεγονοτος μπορω να υποθεσω οτι αν μια γεννα βγαλει 6 κουταβια και υπάρχει ζητηση για 8 τοτε ο εκτροφεας χωνει κι ενα-δυο πετσοπαδικα μεσα εξ' Ουγγαρίας και τα πουλαει για superduper καθαροαιμα!! Παλι λοιπον εχουμε εδω αλισβερίσι εκτροφεα-πετσοπά..

3. Τι γινεται με την συνιδιοκτησια; Τελευταια εμαθα για εκτροφειο οπου αλλου ειναι τα κουταβια, αλλου η μανα, αλλου ο εκτροφεας. Και ολα γινονται διαδικτυακα...

Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει αυτες τις ερωτησεις παρακαλώ.
  1. Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιου είδους εκτροφείς... δεν είναι όμως αυτοί που αναζητάμε
  2. Ο σωστός Εκτροφέας δεν θα το κάνει. Για τους υπόλοιπους μια είναι η λύση: τεστ dna
    Αυτό το φαινόμενο το είχαμε και εδώ, από τότε που έγινε υποχρεωτικό το τεστ, μερικοί σταμάτησαν την εκτροφή, άλλοι την συνεχίζουν χωρίς pedigree
  3. Η συνιδιοκτησία είναι πολλές φορές ένας τρόπος να έχεις περισσότερα σκυλιά στην εκτροφή, να μην πάνε δηλαδή χαμένα κάποια καλά δειγματα, αλλά συγχρόνως να τους παρέχεις μια φυσιολογική σπιτίσια ζωή.
    Για την γέννα την παίρνει συνήθως ο εκτροφέας σπίτι του.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Εχουμε ξεφύγει τραγικά απ'το θέμα, αλλά...να εξηγήσω κι εγώ ρε γαμώτο τα αυτονόητα...

Προσωπικά... "κόπτομαι" μόνο, να μην το "πάρουν" από pet shop και από byb.

Αν έλεγα συνεχώς...καταφύγειο και αδέσποτο, θα ήταν τουλάχιστον γραφικό, αφού εσύ πχ θέλεις ντε και καλά akita με τα όλα του. Εχεις να προτείνεις κάτι εναλλακτικό;

Δίνεις λοιπόν την γραμμή και ότι θέλει ο καθένας ας κάνει.
Χωρίς να το λέω ειδικά ότι το κάνεις εσύ, αλλά επειδή το ανέφερες, να σχολιάσω ότι με ενοχλεί τρομερά που πολλά μέλη - και δη μέλη ενεργά στη φροντίδα αδέσποτων και πολύ vocal στο φόρουμ αυτό - έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να "δίνουν γραμμή" σε νεοεμφανιζόμενα μέλη που αναζητούν σκυλί πρώτα (δε λέω πως δεν το κάνουν εν τέλει) πώς γιατί το θέλεις το καθαρόαιμο και δεν αναζητάς αδέσποτο ημίαιμο που να προσομοιάζει στα χαρακτηριστικά που θέλεις, ξέρεις τι είναι η καθαροαιμία και πού αποσκοπεί ή απλά θέλεις να κολλήσεις το πέντιγκρι στη μούρη και να προχωράς? Και επειδή συμμερίζομαι τις ανησυχίες του lovey και του blade περί εκτροφής και εν τέλει εναπόκειται καθαρά στον άνθρωπο-εκτροφέα το αν θα είναι πραγματικά σωστός, και όπως όλοι ξέρουμε όταν μπαίνει ο παράγοντας άνθρωπος στη μέση πρέπει να ξεχωρίσεις 5 διαμάντια από μία λίμνη σκατών, και άντε να πείσεις κάποιον να κάνει διατριβή στο ξεσκαρτάρισμα σκουπιδιού και να βρει σωστό εκτροφέα, ένα κυνοφιλικό σάιτ θα έπρεπε να ενημερώνει τα νέα μέλη με ένα έτοιμο bundle από άρθρα σε τέτοιο στυλ που θα μπορούμε να προωθούμε με αυτή τη σειρά:

- Γιατί να προτιμήσω αδέσποτο ημίαιμο? Τι είναι αυτό που εγώ χρειάζομαι από ένα σκύλο? (Δεν υπάρχει)
- Γιατί να πάρω καθαρόαιμο? Τι είναι αυτό που εγώ χρειάζομαι από την καθαροαιμία σκύλου? (Δεν υπάρχει)
- Γιατί κοστίζει τόσο η αγορά σκύλου από σωστό εκτροφείο? (Υπάρχει)
- Πώς διαλέγουμε εκτροφέα? (Υπάρχει)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Το πρώτο το γράφω από βδομάδα που θα χαλαρώσω από δουλειά κάπως για να κάνω και μια έρευνα να μη λέμε αοριστολογίες (μπορεί και να μη χαλαρώσω, οπότε από 6 Φεβρουαρίου και μετά που έχω μια προθεσμία). Για το δεύτερο θα είμαι προκατειλλημένη, δε μπορώ να το γράψω.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εγώ κάποτε είχα γράψει για ενήλικο ή κουτάβι. Χάθηκε κι αυτό μαζί με τόσα άλλα.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Τώρα που το λες πάντως sea-mol δεν είναι άσχημη ιδέα να κάνουμε μια έκθεση ιδεών στα δύο πρώτα θέματα και να γίνουν sticky.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Τώρα που το λες πάντως sea-mol δεν είναι άσχημη ιδέα να κάνουμε μια έκθεση ιδεών στα δύο πρώτα θέματα και να γίνουν sticky.
Πάντως και έκθεση ιδεών δεν πρόκειται κανείς να κάτσει να διαβάσει. Καλό είναι αφού γίνει η έκθεση ιδεών να πιάσει κάποιος και να βάλει στο πρώτο ποστ μια συγκέντρωση όλων των επιχειρημάτων. Αυτό επίσης το αναλαμβάνω αν χρειαστεί.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Γιατί?
Μπορεί να εκτυπώσει ο καθένας το δικό του και να το κολλήσει δίπλα στην οθόνη του....
Να τα κάνουμε μικρά δηλαδή να μη γίνουνε πάπυροι που κυλάνε κάτω από το γραφείο και φεύγουν στο δίπλα δωματιο?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Α-α-α ξέχασα το σημαντικότερο: ανάμεσα από το 1 και το 2 "Γιατί δεν παίρνουμε σκύλο από pet shops και ΒΥΒs". Τα αυτονόητα (για μένα) έχω μια τάση να τα παραλείπω.

Status
Κλειδωμένο θέμα