Ερωτήσεις προς εκτροφείς

Status
Κλειδωμένο θέμα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ολα λοιπον...
ενας σοβαρος ορθοπεδικος κτηνιατρος δεν θα εβγαζε αποψη χωρις να εχει ακτινες στα χερια του...
αλλα και παλι θα μπορουσε να συγκεινει μεταξυ των δυο βιντεο.....

σε ενοχλει η εκτιμηση του πληθους αν αυτα που θα δειξουμε με αυτα που εδειξες εχουν η οχι διαφορα και σωστο περπατημα?

θα μπορουσα βεβαια να μην σε κανω να περιμενεις μεχρι τον μαρτιο και σου συστησω απλα ενα βιντεο του στελιος ας πουμε η αλλων σκυλων που ηδη υπαρχουν στο φορουμ....
αλλα φοβαμαι οτι θα ανοιγε αλλος κυκλος τοποθετησεων κατα ποσο η οχι ειναι εκθεσιακα κλπ

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Blade δες αυτο το βιντεο VEGAS du Haut Mansard gating - YouTube για να δεις οτι ο γ.π δεν εχει κανενα προβλημα οταν προερχεται απο σωστη εκτροφη.Ο σκυλος ειναι ο vegas du haut mansard.Δες οτι δεν εχει κανενα προβλημα κατα την κινηση.
Καλά, δε μπορείς να πεις ότι η κίνηση αυτή είναι ομαλή. Καταρχήν, μόνο οπτικά αν το δεις το σκυλί δε κινείται άνετα. Τέσπα, μεγάλη η κουβέντα σε σχέση με τους Γ.Π..

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Φιλε μου μπλειντ εχουμε μιλησει κ με πμ κ σου εχω πει πως πολυ γουσταρω τις αποψεις σου! κ συμφωνω για τον γερμανο στο τελος οτι κατι δεν μου κολλαει κ εμενα! ειδικα αυτο .. Απο εκει κ περα επειδη κ εγω πιστευω οτι οπου παιζει χρημα παιζει κ λαμογια μεσα (αλλου λιγοτερο αλλου περισσοτερο) γτ δεν βαζεις ως στοχο να γινεις εσυ εκτροφεας με μοναδικο σκοπο το καλο της φυλης που θα επιλεξεις κ καθολου κερδοσκοπικο χαρακτηρα? Σου υποσχομαι να σε στηριξω κ εγω ψυχολογικα κ υλικα σε τετοια περιπτωση γτ πραγματικα εχω ονειρο καποτε να γινω "χομπιστας" εκτροφεας δινοντας τα κουταβια οσο ακριβς μου στοιχισαν κ ουτε 1 ευρω παραπανω! Ας πουνε οτι θα ειναι ενας τροπος να αποδειξω την αγαπη μου για τη φυλη που εχω επιλεξει!
Δες εδω (ειδικα στο 1ο σχολιο την τελευταια παραγραφο περι ''φυλης'') γιατι δεν!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
ολα λοιπον...
ενας σοβαρος ορθοπεδικος κτηνιατρος δεν θα εβγαζε αποψη χωρις να εχει ακτινες στα χερια του...
αλλα και παλι θα μπορουσε να συγκεινει μεταξυ των δυο βιντεο.....

σε ενοχλει η εκτιμηση του πληθους αν αυτα που θα δειξουμε με αυτα που εδειξες εχουν η οχι διαφορα και σωστο περπατημα?

θα μπορουσα βεβαια να μην σε κανω να περιμενεις μεχρι τον μαρτιο και σου συστησω απλα ενα βιντεο του στελιος ας πουμε η αλλων σκυλων που ηδη υπαρχουν στο φορουμ....
αλλα φοβαμαι οτι θα ανοιγε αλλος κυκλος τοποθετησεων κατα ποσο η οχι ειναι εκθεσιακα κλπ
Δεν το βλεπω ως κοντρα...για αυτο και δεν με ενδιαφερει το ''δημοψηφισμα''...αλλα αποψη ορθοπεδικου!Αλλωστε αν γινει κατι τετοιο,ανοιχτο δεν θα ειναι σε σχολιασμο???

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Estranged
Λες να κανουμε εκτροφη σε ημιαιμα. Οκ, αν υποθετικα μετα απο καποιες διασταυρωσεις
καταληξεις σε υγειη ζωα, εμενα δεν αντικειται στην λογικη μου.
Διόρθωση: ΚΑΙ σε ημίαιμα. Κατά τα άλλα δε μου φταίνε σε κάτι (όλες) οι υπάρχουσες φυλές - μερικές ναι μου φταίνε.

ΟΜΩΣ
-τι προβλεψιμο αποτελεσμα θα μπορουσε μια τετοια εκτροφη να δωσει απο αποψη
μορφολογιας, χαρακτηρα, δυνατοτητων (αφου θεωρητικα εχουμε λυσει το θεμα υγειας)
Ομολογώ ότι δεν έχω τις γνώσεις να σου απαντήσω. Εξάλλου αυτό δεν εναπόκειται στο τι χαρακτηριστικό θα θελήσει ο κάθε εκτροφέας που θα αναλάβει τέτοιο εγεχείρημα να αναπαράγει? Απλά δεν καταλαβαίνω τι προβλέψιμο συγκεκριμένο επιθυμητό χαρακτηριστικό ΔΕΝ μπορεί να δώσει ένα υγιές ημίαιμο που το κρίνει ακατάλληλο αναπαραγωγής.

- Τι θα διασταυρωνες με τι για να καταληξεις που??
Αν απλα διασταυρωνουμε ημιαιμα χωρις στοχο τι νοημα εχει? Η αναποδα: ποιος ειναι ο
στοχος να διασταυρωνεις κουτουρου ημιαιμα?
Αντιθέτως, δεν είπα χωρίς στόχο και κουτουρού. Είπα με στόχο. Κυρίως θα με ενδιέφερε κάποιος συγκεκριμένος συμπεριφορικός στόχος πρωτίστως και η διατήρηση υγιούς μορφολογίας (πόσα ημίαιμα με θαυμαστή σωματοδομή δεν υπάρχουν για διάφορους σκοπούς?) και αυτό σημαίνει εν μέρη π.χ. όχι άλλα βατραχόσκυλα και υπερβολικά πλακουτσομούρικα με δυσκολίες αναπνοής για μένα
Είπα ακριβώς κάτι αντίστοιχο με το παραδειγμα που δίνεις:

(αυτο που αναφερεις εχει γινει στο παρελθον πχ στην δημιουργια του dogo argentino, αλλα εκει ειχε στοχο κ καταληξη.)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ανοιχτο θα ειναι.... αλλα τελικα μην σπαμαρουμε...
δεχεσαι την προκληση?
αν εχω δικιο δεν μιλας ξανα περι εκτροφης... στο φορουμ ποτε
αν εχω αδικο... κι ας μην ασχολουμαι με γερμανικα ποιμενικα με την εκτροφη ...
παει το στοιχημα?
εγω ειμαι σιγουρος για τα λεγομενα μου... επειδη εχω παρεβρεθει σε εκθεση κι εχω δει εσυ δεν εχεις παραβρεθει σε εκθεση με τα λεγομενα σου κι επιμενεις..
να δουμε ποιος ειναι απολυτος....

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
... εχω ονειρο καποτε να γινω "χομπιστας" εκτροφεας δινοντας τα κουταβια οσο ακριβς μου στοιχισαν κ ουτε 1 ευρω παραπανω! Ας πουνε οτι θα ειναι ενας τροπος να αποδειξω την αγαπη μου για τη φυλη που εχω επιλεξει!
Το πόσο σου στοίχισαν, πως θα το υπολόγιζες; Εκει είναι το ηθικό ή όχι του θέματος.
Αν θέλει να βγάλει ο εκτροφέας όλα του του έξοδα ως τώρα ή μόνο της γέννας. Δεν μιλάω καθόλου για κέρδος.
Ενας σκύλος κοστίζει από την απόκτησή του, την διαβίωση του (τροφή, γιατροί κ.λ.π.), εκπαίδευση, εκθέσεις, και έξοδα ζευγαρώματος(όλα μαζί απο ζευγάρωμα όσπου να φτάσουν τα κουτάβια 2 μηνών τουλάχιστον).
Το ηθικό για μένα είναι να βγάλεις το πολύ τα έξοδα του ζευγαρώματος και τίποτα παραπάνω.
Αν εγώ π.χ. που έχω ξοδέψει 15.000 Ε σε 2,5 χρόνια για να ανοίξουν οι πόρτες ενός καλού ζευγαρώματος αυτό το κάνω για την φυλή και όχι για να κερδίσω.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Blade57HRC
Δλδ εσυ πιστευεις οτι το ημιαιμο αγνωστου προελευσης δεν κυνδυνευει απο κληρονομικες
ασθενειες?? Η οτι ειναι ελεγχομενο το τι θα 'κουβαλαει' (κληρονομικα παντα) ενασ
σκυλος για του οποιου τους προγονους δεν ξερεις τπτ?? Η οτι διασταυρωνοντας
δυο υγειεστατα ημιαιμα εχεις αποκλεισει το προβλημα υγειας στους απογονους (η στην
παραπανω διασταυρωση μπορεις να προβλεψεις το οτιδηποτε???)
Εγω δεν διασταυρωνω τιποτα!
Μιλαω για ζευγαρωμα μεσω φυσικης επιλογης ,που ζευγαρωνει το ικανοτερο και οχι το μποξερ με το μποξερ!
Και εμπειρικα μιλωντας, δεν εχω δει ποτε ημιαιμο αδεσποτο (δεν εννοω δλδ το ημιαιμο που προεκυψε αφοτου ζευγαρωσε ο Μπαμπης το ροτβαιλερ του με το ντογκο αρτζεντινο του Σακη) με κληρονομικη ασθενεια η γεννετικη ανωμαλια, και παμπολα τυφλα/κουφα/με δυσπλασια/κτλ. ρατσας (συνηθως και για αυτο εγκαταλειπονται).
Δεν υποννοω οτι δεν συμβαινει ,αλλα οτι η ''ανοιχτη γεννετικη δεξαμενη'' μειωνουν κατα πολυ τις πιθανοτητες!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
ανοιχτο θα ειναι.... αλλα τελικα μην σπαμαρουμε...
δεχεσαι την προκληση?
αν εχω δικιο δεν μιλας ξανα περι εκτροφης... στο φορουμ ποτε
αν εχω αδικο... κι ας μην ασχολουμαι με γερμανικα ποιμενικα με την εκτροφη ...
παει το στοιχημα?
εγω ειμαι σιγουρος για τα λεγομενα μου... επειδη εχω παρεβρεθει σε εκθεση κι εχω δει εσυ δεν εχεις παραβρεθει σε εκθεση με τα λεγομενα σου κι επιμενεις..
να δουμε ποιος ειναι απολυτος....
Δλδ ΑΝ στη συγκεκριμενη εκθεση δεν δουμε σκυλο-βατραχο να παραπεει ,ΟΛΑ ειναι τελεια με την εκτροφη?
Πλακα με κανεις?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
λολ

εγω μιλησα για μια εκθεση ελληνικων δεδομενων χωρις να γνωριζω καν εκ των προτερων τις συμμετοχες.. εσυ εχεις αναπτυξει ολοκληρη θεωρια βαζοντας βιντεο απο σκυλια που συμμετεχουν σε κραφτ... τι εχεις να φοβηθεις?
εκτος αν πραγματι το βιντεο ειναι απλα προπαγανδιστικο...

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Το πόσο σου στοίχισαν, πως θα το υπολόγιζες; Εκει είναι το ηθικό ή όχι του θέματος.
Αν θέλει να βγάλει ο εκτροφέας όλα του του έξοδα ως τώρα ή μόνο της γέννας. Δεν μιλάω καθόλου για κέρδος.
Ενας σκύλος κοστίζει από την απόκτησή του, την διαβίωση του (τροφή, γιατροί κ.λ.π.), εκπαίδευση, εκθέσεις, και έξοδα ζευγαρώματος(όλα μαζί απο ζευγάρωμα όσπου να φτάσουν τα κουτάβια 2 μηνών τουλάχιστον).
Το ηθικό για μένα είναι να βγάλεις το πολύ τα έξοδα του ζευγαρώματος και τίποτα παραπάνω.
Αν εγώ π.χ. που έχω ξοδέψει 15.000 Ε σε 2,5 χρόνια για να ανοίξουν οι πόρτες ενός καλού ζευγαρώματος αυτό το κάνω για την φυλή και όχι για να κερδίσω.
Ας υποθεσουμε λοιπον οτι ξοδεψα 15000 ευρω σε δυομιση χρονια για 1 ζευγαρι, συνεργασια με εκπαιδευτη, με βιολογο (το θεωρω απαραιτητο),με κτηνιατρο, με συμμετοχες σε εκθεσεις κ μεταφορικα, με τροφες, εμβολια, κ καποια πραγματακια ακομα.. Σε 2,5 χρονια ετσι? Χωρις κανενα εσοδα αυτα τα χρονια! Για ποιο λογο να παω να βγαλω αυτα που ξοδεψα απο 10 κουταβια κ να μη τα βγαλω σε βαθος χρονου? δηλαδη γτ να μην κανω αποσβεση σε 8 χρονια αντι για 4? θεωρητικα μιλαω καθως δεν εχω πειρα αλλα αν τα καταφερω σε 5-10 χρονια που εχω σκοπο πιστευω οτι θα γινεται καθαρα για την αγαπη της φυλης κ δεν θα εχει να κανει καθολου με το εξτρα εισοδημα!
εντιτ: δηλαδη εγω λεω πως θα το εκανα χωρις να με νοιαζει αν στην τελικη χασω λεφτα! τα χομπι που κανεις γτ τα αγαπας κοστιζουν! δεν τα ξεκινας για να βγαλεις λεφτα αλλα γτ γουσταρεις κ μπορεις κ ξοδευεις!

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δηλαδη παιζει και το σεναριο να τραβανε μια ενεση αντιφλεγμονωδη στο σκυλο που κουτσαινει απο το πονο και να βγαινει στη πασαρελα και να σαρωνει τα βραβεια,,,?? ==))

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απλά δεν καταλαβαίνω τι προβλέψιμο συγκεκριμένο επιθυμητό χαρακτηριστικό ΔΕΝ μπορεί να δώσει ένα υγιές ημίαιμο που το κρίνει ακατάλληλο αναπαραγωγής.
Τι προβλεψιμο θα μπορουσε να δωσει μια αναπαραγωγη?
βαζεις εναν boxer με ενα κολλευ πχ.
Ας πουμε οτι το θεμα υγειας το εχεις αποκλεισει κ θα βγουνε υγειη γιατι προερχονται απο υγειεις προγονους.
Ξερεις αν θα ειναι κοντοτριχο η μακρυτριχο?
Ξερεις αν θα ειναι φυλακας η οχι?
Ξερεις καποια στοιχεια για το χαρακτηρα του?
Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ημιαιμο με ημιαιμο!
Διασταυρωνοντας δυο σκυλια, μπορεις να παρεις χαρακτηριστικα του ενος, και των δυο, η ΚΑΝΕΝΟΣ απο τα δυο κ να ειναι στοιχεια των προγονων τους!!

Φιλε μου αν κατι τετοιο συμβει, δεν θα ειναι προιον της δικιας μου υγειους κ ομορφης σκυλιτσας με τον δικο σου καλο υγειη σκυλο φυλακα ελπιζοντας οτι θα βγουνε ομορφα σκυλια φυλακες!
Θα γινει με εναν στοχο "σκυλι απωθησης μαζων με ισχυρο ενστικτο προστασιας και μεγαλυτερο/δυνατοτερο σωματοτυπο" οπως πχ προσπαθει να γινει τοσα χρονια με τα bandogs.

Αν υπαρχει ενας τετοιος στοχος (οποιος κ να ειναι) πχ μικροσωμο σκυλι φυλακας αλλα με ισχυρη αποτρεπτικη ικανοτητα, τοτε οκ να γινει επιλογη αναμεσα σε Χ ρατσες κ να ξεκινησει επιλεκτικη εκτροφη για να καταληξουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα "mini guard-dog"

No problem απο μενα αρκει να εχει στοχο να γινει ελεγχομενα κ εφ'οσων μιλας για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ρατσας να γινει απο ατομα με αναλογο υποβαθρο!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
οχι μονο....
του αλλαζουν και με εγχειρηση την γεωμετρια....
του δινουν ενα μπαστουνι να καταπιει να ευθυτενισει η πλατη κλπ

χρυσουλα ... εχεις ενα βιντεο να βαλεις απο τον γερμανικο του αγ στεφανου? πλζ?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω δεν διασταυρωνω τιποτα!
Μιλαω για ζευγαρωμα μεσω φυσικης επιλογης ,που ζευγαρωνει το ικανοτερο και οχι το μποξερ με το μποξερ!
Και εμπειρικα μιλωντας, δεν εχω δει ποτε ημιαιμο αδεσποτο (δεν εννοω δλδ το ημιαιμο που προεκυψε αφοτου ζευγαρωσε ο Μπαμπης το ροτβαιλερ του με το ντογκο αρτζεντινο του Σακη) με κληρονομικη ασθενεια η γεννετικη ανωμαλια, και παμπολα τυφλα/κουφα/με δυσπλασια/κτλ. ρατσας (συνηθως και για αυτο εγκαταλειπονται).
Δεν υποννοω οτι δεν συμβαινει ,αλλα οτι η ''ανοιχτη γεννετικη δεξαμενη'' μειωνουν κατα πολυ τις πιθανοτητες!
Βασικα στην φυση υπερισχυει παντα ο γερος κ δυνατος. Τα αλλα 'κατατροπονονται' δεν ανταπεξερχονται η εξαλειφονται. Κατα συνεπεια δεν εχεις δει ΠΟΤΕ ημιαιμο που να ειναι ΦΥΣΙΚΗΣ παραγωγης.
Οποτε κ δεν νομιζω να ειναι κανεις μας στην θεση να το κρινει αυτο....!
Αλλα κ ετσι να ηταν, θα ηταν απλα το ποιο γερο κ υγειες. Οχι το ποιο καλου χαρακτηρα η το ποιο ικανο για την εργασια που προοριζεται.
Θεωρω ατοπο λοιπον το θεμα εξ'αρχης.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Παραθέτω ένα video από ένα σεμινάριο 5 ωρών που λέει για τις γωνιώσεις και σε τι χρησιμεύουν.
Φυσικά είναι για τις φυλές που ενδιαφέρομαι εγώ.
Αλλά δείχνει πόσο πρέπει να τις προσέχουμε γιατί κάθε μορφολιγικό χαρακτηριστικό έχει την σημασία του.
Στο δεύτερο μέρος λέει και για εκτροφές που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά αυτά και τις συνέπειες.
Οι περισσότεροι θα βαρεθείτε αλλά αυτό είχα.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΚΑΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΝΤΟΥΛΟ [url]www.pvstv.gr - YouTube[/URL]

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
λολ

εγω μιλησα για μια εκθεση ελληνικων δεδομενων χωρις να γνωριζω καν εκ των προτερων τις συμμετοχες.. εσυ εχεις αναπτυξει ολοκληρη θεωρια βαζοντας βιντεο απο σκυλια που συμμετεχουν σε κραφτ... τι εχεις να φοβηθεις?
εκτος αν πραγματι το βιντεο ειναι απλα προπαγανδιστικο...
ΛΜΑΟ...χαχαχα
Δεν εχω κατι να φοβηθω...αλλα το ''αφου στη συγκεκριμενη εκθεση ΑΝ δεν δεις σκυλο με προβλημα ,δεν ξαναμιλας για τιποτα περι εκτροφης'' ειναι υπερβολικα ακραιο!

Εσυ τον σκυλο σε αυτο το βιντεο πως τον κρινεις?

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Παραθέτω ένα video από ένα σεμινάριο 5 ωρών που λέει για τις γωνιώσεις και σε τι χρησιμεύουν.
Φυσικά είναι για τις φυλές που ενδιαφέρομαι εγώ.
Αλλά δείχνει πόσο πρέπει να τις προσέχουμε γιατί κάθε μορφολιγικό χαρακτηριστικό έχει την σημασία του.
Στο δεύτερο μέρος λέει και για εκτροφές που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά αυτά και τις συνέπειες.
Οι περισσότεροι θα βαρεθείτε αλλά αυτό είχα.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΚΑΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΝΤΟΥΛΟ www.pvstv.gr - YouTube
Το επαγγελμα του κυριου αν επιτρεπεται?
Καποιο πτυχιο πανω στο θεμα?

Status
Κλειδωμένο θέμα