Σε 5 μέρες το παιδί μου γίνεται 6 μηνών. Είναι πλέον κάπου ανάμεσα στα 25 με 30 κιλά (τον άλλο μήνα που θα πάμε στη γιατρό για τις αιματολογικές θα μάθουμε ακριβώς πόσο) και όσο πάει το χρώμα του και ανοίγει!
Εξακολουθεί να είναι καλός χαρακτήρας αν και αρκετά ξεροκέφαλος και πεισματάρης χωρίς όμως αυτό να είναι τεράστιο πρόβλημα καθώς θα κάνει πίσω αν είμαι αυστηρή μαζί του (φεύγω, του γυρνάω την πλάτη κτλ γιατί οι φωνές δεν πιάνουν σε εμάς είπαμε
) έχει όμως ένα ελάττωμα στη βόλτα το οποίο δεν ξέρω πώς να διορθώσω. Κι αυτό είναι το εξής:
Κάθε φορά στη βόλτα, όταν ξεκινάμε να βγούμε έξω, βουτάει με το στόμα του το λουρί και το δαγκώνει, το τραβάει και δεν το αφήνει με τίποτα παρά μόνο μερικά μέτρα μετά. Έχω προσπαθήσει:
- να τον μαλώσω και να το τραβήξω από το στόμα του. Θύμωνε και το τράβαγε πιο πολύ. Άρα δεν πιάνει.
- να αδιαφορήσω και να κοιτάω αλλού όσο κι αν το τραβάει (και πιστέψτε με τραβάει πολύ). Επιμένει να το μασάει και να με τραβάει.Άρα δεν πιάνει.
- να του λέω "άστο" κρατώντας στο χέρι ένα μπισκότο και όταν το άφηνε να τον επιβραβεύω με ένα μπισκοτάκι. Έπιανε εν μέρει από την άποψη οτι άφηνε μεν το λουρί, μετά όμως το ξαναβούταγε οπότε φτου κι απ'την αρχή. Πάλι "άστο" και όταν το άφηνε (δηλαδή αμέσως) του έδινα μπισκότο. Μέσα σε 10 μέτρα πρέπει να χάλασα 10 μπισκότα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου αρχίζει και μυρίζει και σταματάει να ασχολείται με το λουρί.
Φαντάζομαι οτι θα πρέπει να επιμείνω στην 3η μέθοδο όμως πραγματικά είναι πολύ μα πολύ κουραστικό κάθε μέτρο στοπ και μπισκότο. Ξέρω ξέρω, τα παιδιά μας θέλουν και υπομονή για να μάθουν όμως αν έχετε κάποια συμβουλή ή κανένα άλλο τρικάκι, είναι ευπρόσδεκτα.