Εργασιακός σκύλος και γενική συμπεριφορά!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αν ζεις στο βουνο ,εχεις καταληξει το τι θες,εχεις κανει την σωστη επιλογη κουταβιου κ εισαι τυχερος με τον εκπαιδευτη ,γινεται.γιατι απλα,το μονο που εχεις να κανεις ,ειναι να κατευθυνεις τον σκυλο κ να τον ενισχυσεις.τιποτα αλλο.δεν χρειαζεται να κοψεις κατι.αλλα για να μην λεω ο,τι να'ναι,πες μου τι πιεση συγκεκριμενα εννοεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ρωταω συγκεκριμενα αν γινεται τετοιου ειδους εκπαιδευση, σε τετοια σκυλια, χωρις την πιεση των διορθωσεων για καλυτερη υπακοη και χωρις πιεση για να βγει επιθετικοτητα ή αμυνα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
χαρη, πιεση θα υπαρξει στον σκυλο ,ειτε ειναι αυτη σωματικη ειτε και ψυχολογικη.
Πλεον οι συγχρονες μεθοδοι επιβαλλουν την δευτερη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κοιταξε,θεωρητικα,απο μονη της αυτη η εκπαιδευση πιεζει τον σκυλο.σε αλλους τους σπαει τα νευρα,σε αλλους απλα τους κανει χαρουμενους. χωρις ουτε μια σταλα πιεσης ομως,πιστευω οτι δεν γινεται τιποτα.θα καταληξω παλι λεγοντας για σωστη επιλογη κουταβιου.θελει ωριμοτητα αυτο το θεμα.να ξερεις τι θες απο την αρχη κ αυτο να παρεις.αν το σκυλι σου βγαζει πραγματα απο μικρο,απλα τα ζυμωνεις.εαν παλι δε σου βγαζει,θελει σωστο τροπο για να βγει κ φυσικα πιστωση χρονου σε εκπαιδευτες κ σκυλια.η πιεση ομως πιεση,κυριως ψυχολογικη.δεν ειναι κ τιποτα το να αντιδρας σε καθε ερεθισμα.ειναι κουραστικο για το ζωο,τοσο εγκεφαλικα,οσο κ σωματικα.

μην συνδιασουμε την πιεση με κατι κακο ετσι?!αλλο πιεση κ αλλο εξοντωση.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χωρις σταλα πιεσης δεν εκπαιδευεται ουτε το πιο ηρεμο και ακινδυνο σκυλι σε μια απλη ΒΥ. Γιατι, και το να μην παρει την λιχουδια, είναι μορφη πιεσης.

Για το συγκεκριμενο που ρωτησα, ακομα και με τις καλυτερες προδιαγραφες σκυλος, δεν πιστευω να εκπαιδεύεται χωρις ισχυρη πιεση.
Είναι σαν αν προσπαθεις να εκπαιδευσεις ΟΥΚά σε μπανιερα με ψευτικα ψαρακια και φορωντας του φουσκωτα μπρατσάκια.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Σε γενικες γραμμες καταλαβαινω οτι εκτος απο τη φυλη και το χαρακτηρα του σκυλου, το αποτελεσμα εξαρταται και απο το τι θελεις εσυ απο το σκυλο. Τι θα του καλλιεργησεις, που θα δωσεις μεγαλυτερη βαση ποσο θα πιεσεις και με ποιο τροπο... Στο δευτερ βιντεο π.χ δεν μου αρεσει καθολου που τα σκυλια λειτουργουν υποτακτικα. Στο πρωτο μπορει εμενα να μου φαινεται κουραστικο για ενα σκυλι να λειτουργει ''ρομποτικα'' αλλα φαινεται να το διασκεδαζει τουλαχιστον...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
στο πρωτο φαινεται να μην λειτουργει υποτακτικα ο σκυλος αλλα λειτουργει σε καθεστως δουλειας.
Χαρουμενος δεν θα το ελεγα,απλα φαινεται ενας σκυλος που πρεπει να κανει την εργασια του.
Δεν σημαινει κατι αρνητικο αυτο που λεω για τον σκυλο αλλα,ειναι συνεπακολουθο της ψυχοσυνθεσης του σκυλου μετα τα μαθηματα της σωματοφυλακης.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Εχω την αισθηση οτι χανει εντελως την ελευθερη βουληση του το σκυλι εκτος απο μερικες φορες που επιτηθεται με καθαρα δικη του ''αποφαση'', νιωθω οτι δεν ειναι χαλαρο, πως να το πω οτι δεν ευχαριστιεται γενικοτερα και εχει μονο εμας στο νου του συνεχως,ειναι ετσι? Για μενα απο ολα οσα εχω διαβασει μεχρι στιγμης μου κανει η εκπαιδευση που εχει ο σκυλος της kasi... Μπορεις να το πετυχεις με οποιοδηποτε σκυλο η εξαρταται και απο παραγοντες που δεν ειναι στο χερι σου?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
... η οποία ειναι ισως χειροτερη.
πιστευω πως η σωματικη βια πετσοκοβει τον σκυλο,η ψυχολογικη ισως εχει να κανει και με πιο απλα πραγματα που ειναι ανωδυνα για αυτον.

Υ.Γ Θυμισε μου να σου στειλω λαμπαδα την Πρωτοχρονια μιας και αλλαξα το ονομα σου απο Αρη σε Χαρη!:dohh:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ενταξει, οταν λεμε σωματικη πιεση, εννοουμε φυσικες και φυσιολογικες (αναλογα με τον σκυλο) διορθωσεις.
Και η ψυχολογικη μπορει να τον καταστρεψει οριστικα.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ΜΑΝΟΥ
εγω δεν ειχα ιδεα για το πως γινεται αυτου του ειδους η εκπειδευση..
εκτος απο τις βλακειες τυπου "ποιος ειναι?" οταν ο σκυλος γαυγιζε πισω απο την πορτα δεν ελεγα ουτε εκανα αλλα..
μη σου πω οτι πρωτα εκπαιδευτηκε ο σκυλος και μαζι του και εγω και μετα εμβαθυνα σε λεπτομερειες .. επρηξα πολυ κοσμο εδω μεσα .. :D για το πως να το σντηρησω και να μη χαλασω.
ημουν πολυ τυχερη ...(και λιγο σοφη γιατι τον διαλεξα) βρηκα ενα καλο εκπαιδευτη του οποιου η κινητηριος δυναμη ηταν η καλοσυνη και κατανοηση απεναντι στο ζωο._
απο κει και περα η πειρα του φυσικα και μας μετεδωσε το μικροβιο απεναντι σε τετιου ειδους συμπεριφορα στο σκυλο μας.
Η πιεση ειναι αναποφευκτη.. γιατι στο "μεινε" δεν πιεζεται ο σκυλος?
δεν ειναι τελειος ο σκυλος μου :) και μπορει να μην ειναι και ο πιο αποτελεσματικος σε σχεση με αλλους..
καμια σχεση με το βιντεο 1
επισης εχει σχεση η αγαπη του σκυλου μου για μενα και τον καναμε να πιστεψει στην δυναμη του. εκπαιδευτηκε για πολυ συγκεκριμενα πραγματα... ο καθενας συμβιωνει με τον σκυλο του συμφωνα με τα δικα του θελω και αναγκες :)

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Και η ψυχολογικη μπορει να τον καταστρεψει οριστικα.
Πώς το εννοείς ?
Έχω δει σκυλιά να αλλάζουν προβληματικές συμπεριφορές και να ξεπερνούν φοβίες ακόμα κ 8-9 χρονών.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ερώτηση... Αναφερόμαστε σε σκυλιά εργασίας (ΙΠΟ) ή σε σκυλιά που εκπαιδεύονται για ΒΥ & καθήκοντα προστασίας?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πώς το εννοείς ?
Έχω δει σκυλιά να αλλάζουν προβληματικές συμπεριφορές και να ξεπερνούν φοβίες ακόμα κ 8-9 χρονών.
Δεν υπαρχει σκυλος που δεν θα σπασει κατω από καποιες συνθηκες. Το μονο που διαφερει είναι τα ορια του καθενος.

Θα φτιάξω ένα λιγο υπερβολικο σεναριο φαντασιας για το πώς το αντιλαμβανομαι εγω.

Ενας επιχειρηματιας ζηταει ετοιμο σκυλο προστασιας και δινει 30.000 ευρω.
Το «πρακτορειο» δοκιμαζει 5 σκυλαρους. Τους παει τον καθενα ξεχωριστα μαζι με τον δικο τους «επιχειρηματια» σε ένα αγνωστο μισοσκότεινο δωματιο, με περιβαλλον από ταινια Χιτσκοκ. Υπαρχει μονο μια εξοδος.

Ξαφνικα, κλοτσωντας καρεκλες και σπαζοντας τζαμια, μπαινουν στον χωρο 4 «κακοι» επιπεδου Όσκαρ που υποδυονται την ρωσικη μαφια , την πεφτουν στον σκυλο κατά μετωπο και τον στριμωχνουν στη γωνια ουρλιαζοντας και χτυπωντας ματσουκια στο πατωμα.

Οι δυο σκυλοι θα πεσουν κατω τρεμοντας και θα κατουρηθουν. Οι αλλοι δυο θα προλαβουν να βρουν την εξοδο και θα γινουν αλεκος.
Και ο πεμπτος θα δωσει την μαχη της ζωης του μεχρι εσχατων (λεμε τωρα).

Από τους 4 που σπασανε, καποιος, όχι μονο δεν θα ξαναβγαλει προστασια, αλλά δεν θα θελει ουτε να ξαναμπει στο δωματιο ή ακομα και σε κανενα παρομοιο δωματιο.
Αυτος ο σκυλος εχει καταστραφει οριστικα γι αυτή τη δουλεια, ακομα και για πιο ελαφρια σεναρια, και το μονο μελλον που μπορει να εχει είναι να πουληθει σε οικογενεια σαν καθαροαιμος σκυλος πετ που γαυγιζει όταν χτυπαει η καθαριστρια την πορτα με την σφουγγαριστρα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το τραβηξες παρα πολυ ρε!!!χαχαχαχα!!!!πιο απλα πραγματακια....εχεις ενα κουταβι,με ελαφρες φοβιες,φυσιολογικα πραγματα.κανει βασικη υπακοη,ολα μια χαρα κ κατα το δευτερο ετος του,ξεκιναει φυλαξη σε καποιον μπακαλι ,που περναει κ υγραεριο ,αλλα ειναι κ εκπαιδευτης.ξεκιναν τα σεναρια λοιπον,κ ο τυπος επειδη το σκυλι δεν αντιδραει αρχικα οπως περιμενε κ ειναι καπως πιο συνεσταλμενο,πιεζει....κ πιεζει.....κ πιεζει....κ πιεζει.....

το σκυλι τελειωσε.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
χαχαχα... Μπακάλιδες υπάρχουν πολλοί... Ζήκος μόνο ένας... !!!!!

ΥΓ
Φοβίες υπάρχουν γιατί κάποιος-κάτι τις δημιούργησε. Και συμφωνώ ότι αν πέσε σκύλος σε χέρια μη επαγγελματία, τότε πάει χαμένος δυστυχώς... ο μη επαγγελματίας μπορεί βέβαια να είναι και επαγγελματίας με ΑΦΜ...

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97