Εργασιακός σκύλος και γενική συμπεριφορά!

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Ειχα μια κουβεντα το απογευμα για το κατα ποσο η εκπαιδευση στη σωματοφυλακη αλλαζει το χαρακτηρα του σκυλου μας ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο! (το καλυτερο και χειροτερο το θεωρω καθαρα υποκειμενικο)
Επειδη δεν εβγαλα καποιο συμπερασμα γιατι μου εθεσαν παραδειγμα απο ενα και μονο σκυλο παραθετω τις αποριες μου και περιμενω απο κατοχους εργασιακων σκυλων η απλα γνωστες να μου δωσουν τα φωτα τους!:)

Ενας σκυλος εκπαιδευμενος για σωματοφυλακη πως συμπεριφερεται γενικοτερα? Αν δεν κανω λαθος υπαρχει μια εντολη που ''οπλιζει'' το σκυλο η αυτο συμβαινει μονο στους αγωνες εργασιας? Αν ισχυει γενικα, οταν ο σκυλος δεν ειναι ''οπλισμενος'' πως συμπεριφερεται?
Ειναι φλικος? Παιζει με ορεξη? Δεχεται χαδια π.χ απο καποιον που θα συναντησουμε στο δρομο η απλα τα ανεχεται?
Ειναι πιο επιφυλακτικος?
Χαλαρωνει ποτε η αλλαζει πλεον ολος του ο χαρακτηρας και ειναι μονιμως σε μια εγρηγορση με αποτελεσμα να μην απολαμβανει ιδιαιτερα το παιχνιδι με αλλους σκυλους ή με τα μελη της οικογενειας ή ακομα και με φιλους της οικογενειας εχοντας στο νου του εμας και αυτους που εχει μαθει να προστατευει?:confused:

Σε γενικες γραμμες αυτα στην πορεια της κουβεντας ισως να μου δημιουργηθουν και αλλες αποριες... Ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να μην σας κουρασω!

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Αρα τα κανει ολα κανονικα και δε ειναι επιφυλακτικος περισσοτερο? Πρεπει να τον ''οπλισεις'' η μπορει να επιτεθει οποιαδηποτε στιγμη που θα θεωρησει καποιον απειλη για σενα?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αμα δε παρει εντολη γιατι να το κανει?
πολλα παιζουν ρολο,η φυλη και ο χαρακτηρας του καθε σκυλου,για το αποτελεσμα.
το ποσο σε εγρηγορση θα ειναι,η το ποσο επιφυλακτικος εχουν να κανουν με τα παραπανω

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Και κοινωνικος και κοινωνικοποιημενος πρεπει να ειναι..
Απο την στογμη που θα κανεις την εκπαιδευση ο σκυλος ''οπλιζει'' απο μονος του, εσυ απλα μερικες φορες χρειαζεται να δωσεις την εντολη να ''πυροβολησει'' ενω καποιες αλλες φορες ''εκπυρσοκροτει'' απο μονος του..

Γενικα ειναι πιο ''ανεβασμενος'' και λιγοτερο ανεκτικος σε διαφορα πραγματα και καταστασεις..θελει αριστη υπακοη, ελεγχο και επαγρυπνιση απο μεριας χειριστη για να μην ''εκπυρσοκροτησει'' εκει που δεν χρειαζεται..

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Αρα στην ουσια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το αν το σκυλι που θα εκπαιδευσεις για σωματοφυλακη θα ειναι κατα τα αλλα γλυκο και παιχνιδιαρικο οταν δεν του εχεις δωσει εντολη.... Εχω συναντησει σκυλια εκπαιδευμενα που το να τα χαιδεψει καποιος αλλος π.χ στο δρομο απλα το ανεχονται δεν ειναι ομως ιδιαιτερα παιχνιδιαρικα και γλυκα... Σοβαρευει δηλαδη ενας σκυλος με τετοια εκπαιδευση? Ειναι σιγουρο? Αν οχι εξαρταται καθαρα απο το σκυλο η μπορεις να κανεις και εσυ ως ιδιοκτητης κατι γι'αυτο εκτος απο κοινωνικοποιηση?

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!

Last edited:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Αρα στην ουσια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το αν το σκυλι που θα εκπαιδευσεις για σωματοφυλακη θα ειναι κατα τα αλλα γλυκο και παιχνιδιαρικο οταν δεν του εχεις δωσει εντολη....

Σ'ευχαριστω για τις απαντησεις!
Ποιος το είπε αυτό?

Πολύ γρήγορα συμπέρασμα έβγαλες..... .... ... .. . .

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:D :D

το δικο μου το παιδι!! :D
δεν ειναι ροτβαιλερ, η αμσταφ ή ντομπερμαν η καποια φυλη που ενδεικνεται
δεν ειναι εργασιακος.. δεν ξερω καν τι ειναι.. ανηγκει σε καποια μολλοσειδη μαλλον οικογενεια, ημιαιμος
ηθελα να τον κανω σωματοφυλακη. και τον εκανα.
πρωτου τον κανω ομως...
ο εκπαιδευτης μου , ηθελε
καλα κλασσικα τελεια Β.Υ. να ειμαι αυστηρη/ μαλλον επιμελης!
να ωριμασει ο σκυλος να μην ¨κουταβιζει" δλδ τον ξεκινησαμε 3 ετων σχεδον..
να ειναι τελεια κοινωνικοποιημενος με ανθρωπους και παιδια ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
διαφορετικα αρνουταν να μας ξεκινησει εκπαιδευση.
στην συνεχεια..
ο σκυλος ειναι ακριβως ιδιος , προσχαρος, χαδιαρης και γλυκος με ολους... δουλευει μονο με εντολη .. ή με υπονοουμενο ;)
ειναι σοβαρος και συγκροτημενος ... (της κουκουβαγιας το παιδι)
σε 3 βδομαδες περιπου ξεκιναμε round 2 .. θα σου πω ξανα .. και θελω να πιστευω οτι θα παραμεινει ιδιος και καλος.

να πω ομως..... εχω δει και αλλους σωματοφυλακες με πολυ μεγαλυτερα κοτσια του δικου μου!!
Οσοι απο αυτους ειναι σκυλια που δεν πλησιαζονται ειναι γιατι οι ιδιοκτητες ακολουθησαν δικους τους μεθοδους και ετσι ηθελαν τον σκυλο.
Οσοι απο αυτους ειναι σκυλια "καλα" εχει γινει δουλεια απο καλους επαγγελματιες ή καλους γνωστες μιας τετοιου ειδους εκπαιδευση.

Last edited:

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Εξηγησε μας τι εννοεις ''δουλευει μονο με εντολη η με υπονοουμενο''

Ειναι σε επιφυλακη μονο με εντολη η επιτιθεται μονο με εντολη ??

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εξηγησε μας τι εννοεις ''δουλευει μονο με εντολη η με υπονοουμενο''

Ειναι σε επιφυλακη μονο με εντολη η επιτιθεται μονο με εντολη ??
οτι αν παρει την εντολη
ή αν περπαταμε βραδυ - η βραδυνη τους βολτα ειναι σε κανα 2ωρα απο τωρα - και τυχει να βρεθω με σκια να πλησιαζει τσιγκλαω λιγο τον οδηγο και κανω κανα σσσ σσσ
αυτο.
αλλα και παλι αν ο αλλος δεν κανει επιθετικη κινηση προς εμενα , δεν μιλαει καν το σκυλι. απλα εχει το νου του..
ενω αν δεν πω τιποτα περπαταει χαλαρος, μυριζει τις γωνιες κτλ..

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Απλα με το σσσ η το ποιοςςς τον θετεις σε επιφυλακη να εχει το νου του οτι εχεις εντοπισει κατι απειλητικο..μετα ακολουθει η εντολη για την επιθεση-δαγκωμα...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ποιος το είπε αυτό?

Πολύ γρήγορα συμπέρασμα έβγαλες..... .... ... .. . .
Οχι δεν εβγαλα συμπερασμα λαθος μου αν φανηκε ετσι το ευχαριστω ηταν γενικο... Θελω να ακουσω και να μαθω πολλα ακομα για να βγαλω συμπερασμα!Ειναι κατι που με ενδιαφερει στο μελλον και δεν θα βγαλω κανενα βεβιασμενο συμπερασμα να εισαι σιγουρος! :)

οτι αν παρει την εντολη
ή αν περπαταμε βραδυ - η βραδυνη τους βολτα ειναι σε κανα 2ωρα απο τωρα - και τυχει να βρεθω με σκια να πλησιαζει τσιγκλαω λιγο τον οδηγο και κανω κανα σσσ σσσ
αυτο.
αλλα και παλι αν ο αλλος δεν κανει επιθετικη κινηση προς εμενα , δεν μιλαει καν το σκυλι. απλα εχει το νου του..
ενω αν δεν πω τιποτα περπαταει χαλαρος, μυριζει τις γωνιες κτλ..
Αυτη ακριβως ειναι η απορια μου ειναι χαλαρο το σκυλι στη βολτα του περναει καλα?

Και στο βιντεο που παρεθεσε ο bigbilly την κοιταει μες τα ματια οκ αυτο ειναι εκπαιδευση θα μου πεις... Κατανοητο αλλα γενικα δεν θα ηθελα να βγαλω το σκυλι μου βολτα και να με κοιταει μες τα ματια νομιζω οτι δεν περναει καλα... Ισχυει η εγω ειμαι πολυ ευαισθητη?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μανου σε καταλαβαινω!!
ναι ειναι χαρουμενος και χοροπηδηχτος.. μια χαρα
το ειδα και εγω το βιντεακι και ουτε εμενα μαρεσει ετσι "ρομποτικος" μαρεσει να ναι φυσιολογικος - με καταλαβαινεις ελπιζω.

για αυτο ειπα και στον φιλο Deas ο καθενας με τον τροπο του

εμενα μαρεσει ναναι χαλαρος και ανετος
οταν χρειαστει να επεμβει θα του πω και θα το κανει... αχρειαστος ναναι!!

επισης ετσι και αλλιως, στο βιντεακι νομιζω ειναι ενα ταινιακι υψηλου επιπεδου εκπαιδευσης.. προσωπικα δεν εχω δει ανθρωπους να βγαζουν τα σκυλια τους και να πηγαινουν ετσι.

Last edited:

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Βρε Κασι εγω δεν υποστηριζω τον σκυλο ρομποτ..

Απλα ηθελα να καταλαβω τι εννοεις οταν λες δουλευει μονο με εντολη η με υπονοουμενο...

Δηλαδη εαν σε πλησιασει καποιος στο πεζοδρομιο που κανετε την βολτα και προσπαθησει αν σε χτυπησει, ο σκυλος θα περιμενει εντολη σου για να επεμβει ??

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ε τι μουγκη θα κατσω? δεν θα φωναξω στον σκυλο?

αλλωστε μπορει να δω κανα φιλο, καποιον γνωστο να ανταλλαξουμε χειραψιες κτλ..

επισης δεν εννοουσα οτι υποστηριζεις το ρομποτ ;)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97