Εργασία και pedigree

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Το μυαλό αν δεν το δουλεύεις σε λίγα χρόνια θα έχεις γίνει κάτι σαν την παπαρούνα.
Αυτό ισχύει και για τους σκύλους,ότι οι μη εργασιακοί σκύλοι δεν το δουλέυουν και τόσο το ρημάδι (εκτος εξαιρέσεων) και πως να βγάλουν μετά έξυπνους απογόνους που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην εργασία.
Αυτή ίσως είναι και η κύρια διαφορά ένος εργασιακού με ενός εκθεσιακού σκύλου.
....ψεύτικα (πλαστά) διλήμματα....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Νίκο μου, η FCI είχε συστήσει από το 2003 Επιτροπή για το άθλημα και είχε ζητήσει από τις αρμόδιες οργανώσεις των επιμέρους "Ring" (βελγικό, γαλλικό και mondio) να συστήσουν από κοινού μια (απ' όλους) αποδεκτή για τις 3 βαθμίδες διαδικασία.
Χρειάστηκε μια εξαετία για να ανακαλύψουν οι τρεις αρμόδιες οργανώσεις πως τελικά δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν κι έτσι το 2009 η FCI αποφάσισε να μην αναγνωρίσει το άθλημα μέχρι νεοτέρας!
Οι ρινγκαδες ειναι λιγο παραξενοι

Οι Βελγοι εχουν τεσσερα διαφορετικα στυλ Βελγικου ρινγκ
Οι Γαλλοι δεν θελουν να κανει κανεις αλλος Γαλλικο ρινγκ
Το μοντιο ειναι ή Βελγικου τυπου ή Γαλλικου
Οι γερμανοι του ιπο τους φρεναρουν στην FCI επειδη δεν εχουν ιχνηλασια

με λιγα λογια , σιγα μην μπουν ποτε εντος FCI :p :paja1: :rolleyes:

ουτε εγω θεωρω οτι οι εργασιακοι σκυλοι ειναι πιο εξυπνοι , θα μπορουσαμε να πουμε οτι οι μεν εχουν αλλα ενστικτα απο τους δε , αλλα απο θεμα εξυπναδας ολοι οι σκυλοι το ιδιο βλακες ειναι

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
παντως ενας σκυλος που εργαζεται -ποιμενικος,φυλαξη,διασωση,θεραπεια,αθλημα κλπ- εχει σιγουρα πιο ακονισμενο μυαλο,απο τον σκυλο που ολη του την ζωη την περνα στον καναπε βλεποντας τηλεοραση.

οι 2 παραπανω σκυλοι οταν ξεκινησαν την ζωη τους,ισως να ηταν σε ιδιο νοητικο επιπεδο...στην συνεχεια ομως,ο πρωτος "προχωρησε" περισσοτερο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Περί εξυπνάδας είναι μια άλλη ξεχωριστή συζήτηση..
Δεν θα ήταν και το πιο ουσιώδες να κάναμε και να μπαίναμε σε τέτοιες συγκρίσεις.
Άλλωστε τα κριτήρια που θεωρεί κάθε ένας το σκυλί του έξυπνο ή το κάθε σκυλί γενικά, μπορεί να είναι και υποκειμενικά..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Οι ρινγκαδες ειναι λιγο παραξενοι

Οι Βελγοι εχουν τεσσερα διαφορετικα στυλ Βελγικου ρινγκ
Οι Γαλλοι δεν θελουν να κανει κανεις αλλος Γαλλικο ρινγκ
Το μοντιο ειναι ή Βελγικου τυπου ή Γαλλικου
Οι γερμανοι του ιπο τους φρεναρουν στην FCI επειδη δεν εχουν ιχνηλασια

με λιγα λογια , σιγα μην μπουν ποτε εντος FCI :p :paja1: :rolleyes:
Σου έγραψα παραπάνω τι συμβαίνει! Δεν θέλω να θεωρηθώ γερμανόφιλος, αλλά σου παραθέτω τα μέλη τα οποία απάρτιζαν την Επιτροπή Mondioring της FCI και σε αφήνω να το ψάξεις μόνος σου:

Συντονιστής:
Michel Boisseau (Γαλλία) - κριτής Γαλλικού Ring και Mondioring

Μέλη:
Valeer Linclau (Βέλγιο) - κριτής Bελγικού Ring και Mondioring
Claude Munto (Γαλλία) - κριτής Γαλλικού Ring
Humphrey Ploeg (Ολλανδία) - Μέλος της Ολλανδικής Εθνικής Ομάδας Mondioring
Renate Lindner (Ουγγαρία) - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Mondioring και μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ουγγαρίας
Carlo Oppizzi (Ιταλία) - Εκτροφέας Malinois και πρωταθλητής Ring και Campagna
Celso Alves (Πορτογαλλία) - Παγκόσμιος Πρωταθλητής Mondioring
Annette Riggenbach (Ελβετία) - Μέλος της Eθνικής Ομάδας Mondioring της Ελβετίας
Ann Putegnat (Η.Π.Α.) - Γραμματέας της U.S.M.R.A. (Ομοσπονδία Mondioring των H.Π.Α.)

Πόσο καλύτερα θα τους διάλεγες?

Άσε που δεν βλέπω πουθενά Γερμανό Σουτσχουντά!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Μάλλον δεν το έθεσα καλά προηγουμένος,και πάει προς παρεξήγηση το θέμα.

Δεν εννοώ πως είναι γενικά πιο χαζόι οι εκθεσιακοί σκύλοι,αλλά μόνο στο κομμάτι της εργασίας υστερούν σε σχέση με τους εργασιακούς.
Οι εκθεσιακοί βεβαίως και είναι διαφορετικοί και έχουν ''πλεονέκτημα'' σε άλλα,τα οποία δεν είναι του παρόντος.

Βέβαια υπάρχει και οι κατηγορία που λόγο παντελής έλλειψης ερεθισμάτων οι σκύλοι δεν το δουλεύουν από καμία άποψη (σκυλιά δεμένα σε κτήματα..κλπ)

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
μαλλον δεν εχω καταλαβει τι μου λες

αυτο που εγω καταλαβαινω ειναι οτι δεν γινεται ολα αυτα τα σπορ να γινουν ενα , ασε που τα μισα σκυλια θα ειναι αχρηστα μετα ...
και οταν οι βελγοι δεν μπορουν να τα βρουν μεταξυ τους σιγα μην τα βρουν μεταξυ τους ολοι αυτοι

ισως αυτο να ηταν μια καλη ευκαιρια να αναγνωριστει ενα σπορ ακομα , αν καταλαβα καλα θα το βαζαν κατω απο το μοντιορινγκ να ξεμπερδευαν με ολους

οι πιεσεις δεν ασκουνται επισημως

μερικα εκθεσιακης εκτροφης μαλινουα

http://www.winalmik.com/index-phoebe.html

μερικα εργασιακα

http://www.vikingmalinois.com/rubrique,album-photos,176714.html

οι διαφορες που βλεπω στα πρωτα εχουν να κανουν , με το μεγεθος των αυτιων , το φαρδος του κρανιου , την ανυπαρκτη ωμοπλατη και τον ανυπαρκτο σβερκο , στο μακρυ λαιμο και το στενο κεφαλι με οτι συνεπαγεται αυτο στην ασφαλεια του σκυλου κατα το δαγκωμα και στην δυναμη του δαγκωματος και το ομολογουμενως πολυ ωραιο τριχωμα

αν αυτο δεν ειναι εκτροφη ομορφαδας τοτε τι ειναι ;

οι δευτεροι σκυλοι , αν και δεν κρινονται σε παγκοσμιες εκθεσεις μορφολογιας ανεβαινουν τοιχους , πηδανε σε μηκος , δαγκωνουν ( αποδεδειγμενα ) και τρεχουν πανω κατω καθε μερα οταν οι αλλοι ... καλλωπιζονται
:)

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Αυτός ο τελευταίος σαν εργασιακός γερμανικός με μαλινουά μου μοιάζει...νομίζω το trend με τα σκούρα μαλινουά από κάποια τέτοια μίξη πρέπει να προέρχεται.
Τα σκούρα μαλινουά που έχω δει εμφανίζουν μια σταθερότητα που σίγουρα την έχουν κονομήσει από τους γερμανικούς κατά τη γνώμη μου...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
οι κλασσικη εξεταση του μαλινουα απο το 1870 περιπου ειναι το βελγικο ρινγκ , στο ρινγκ χωρις καθαρο μυαλο ο σκυλος αποβαλλεται αμεσως -αυτο για την σταθεροτητα - .

τα μικρα μαλινουα στο ιπο παιζουν
στα ρινγκ πολυ συχνα υπαρχουν βαρυτερα μαλινουα απο παλια

υπαρχουν και σκουρα μαλινουα

που σου μοιαζει γερμανικος ; στην μουσουδα ;

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Δεν αναζητώ αντιπαράθεση φίλε μου, απλά κάνω τις παρατηρήσεις μου με τις οποίες άλλοι συμφωνούν και άλλοι διαφωνούν για τους δικούς τους λόγους.

...και πολύ σκούρα μαλινουά υπάρχουν και πολύ ανοιχτόχρωμα...μεγάλη χρωματική ποικιλία, μεγάλη ποικιλία στην εμφάνιση και στα χαρακτηριστικά όπως βάρος, ύψος, γωνίες προσώπου, μήκος τριχώματος κλπ.

αδιαμφισβήτητα από τις κορυφαίες εργασιακές φυλές, παρ'όλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν κατά καιρούς προσθήκες άλλων συγγενικών φυλών και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
συμφωνο με τατουμαν...
απο χτες ηθελα να ρωτησω εαν το "αρχοντας" μπηκε τυχαια ...

που σου μοιαζει γερμανικος ; στην μουσουδα ;
Ναι...βασικα σε ολο το κεφαλι..

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Δεν αναζητώ αντιπαράθεση φίλε μου,
ουτε εγω :)

συμφωνο με τατουμαν...
απο χτες ηθελα να ρωτησω εαν το "αρχοντας" μπηκε τυχαια ...

Ναι...βασικα σε ολο το κεφαλι..
η μουσουδα ειναι αρκετα μυτερη και το κεφαλι πολυ φαρδυ και στα χαμηλα του ζηγωματικα , μασητηρες κλπ για γερμανικο οπως και αρκετα φαρδυ

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
η μουσουδα ειναι αρκετα μυτερη και το κεφαλι πολυ φαρδυ και στα χαμηλα του ζηγωματικα , μασητηρες κλπ για γερμανικο οπως και αρκετα φαρδυ
Αν δεν είχε και αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις φίλε μου τότε θα μιλούσαμε για έναν όμορφο γερμανικό εργασίας.

Η δουλειά του εκτροφέα αυτή είναι, να κρατάει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μόνο και όχι ολόκληρη την φυλή που εισάγει στο πρόγραμμα του.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
που ειδες τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του γερμανικου ;

ειναι μεγαλος αλλα που θυμιζει γερμανικο ;

[video=dailymotion;xdu4f6]http://www.dailymotion.com/video/xdu4f6_arron-du-domaine-du-chenil-de-la-to_sport[/video]

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
για να γυρισουμε στο θεμα

Δυο πολυ σημαντικοι σκυλοι στην ιστορια του μαλινουα πανω στους οποιους βασιστηκαν εν μερη ή κατα κυριο λογο οι γραμμες των δυο σημαντικοτερων εκτροφειων στην πορεια της φυλης ( το ενα ειναι το Deux pottois και το αλλο το Boscaille ) ο ενας ηταν ο τρομερος γεννητορας G'Bibber des deux pottois και ο αλλος ο Espoir du boscaille γνωστος ως Micky N.V.B.K.

δεν ηταν ουτε ο πρωτος 2pottois ουτε ο δευτερος du boscaille αλλα ειχαν αγοραστει απο τα εκτροφεια και τους χρησιμοποιησαν στην εκτροφη τους και οχι αδικως , καθως ειδικα για τον πρωτο σχεδον δεν υπαρχει πεντιγκρι πρωταθλητη που να μη τον εχει μεσα

δεν ειναι τυχαιο φυσικα που και οι δυο σκυλοι ανοικαν στον Κυνολογικο ομιλο του βερμποντ N.V.B.K. οπως δεν ειναι τυχαιο οτι τα καλυτερα μαλινουα ειναι απο εκει

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Ξεχασα να πω οτι ο G'Bibber ενα μαλινουα χωρις πεντιγκρι ειναι ο μονος σκυλος που εχει παιξει στο NVBK και δεν εχει χασει κανενα βαθμο , μιλησε κανεις ;:eek::fan: