Επιτρέπεται να δίνουμε τα αποφάγια μας ?

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Τα μακαρόνια είναι άχρηστη τροφή.
Καλύτερα ρύζι.
Τα αποφάγια εκτός του ότι έχουν κρεμμύδι και τομάτα συχνά, από το μαγείρεμα έχουν αλλιωθεί όλα τα συσττατικά που είναι χρήσιμα για τον οργανισμό του σκύλου.
Ποιός είπε οτι η ξηρά τροφή είναι σωστή διατροφή?
Ο σκύλος δεν πρέπει να τρώει ζάχαρη, τομάτα, κρεμμύδι, "νεκρές τροφές" πχ μακαρόνια, καυτερά.
Ο σκύλος καθημερινά πρέπει να καταναλώνει κρέας κυρίως.
Δεν έχει σκεφτεί κανένας πως όλη αυτή η εμπορευματοποίηση είναι παντού?
Όχι ξηρά τροφή, όχι νυχοκόπτη, όχι παιχνιδάκια, όχι εμβόλια πάντα και για τα πάντα.... ΕΛΕΟΣ!!!!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Οπως στα περισσότερα πράγματα που αφορούν τα σκυλιά μας, ετσι και στο θέμα της διατροφής γραφονται πολλες υπερβολες και αυστηρες απαγορευσεις ως προς το τι πρεπει να φαει και τι οχι ο σκυλος μας.

Το σιγουρο ειναι οτι ο καθενας αποφασιζει για το κατοικιδιο του και εχει ολη την ευθυνη για τις επιλογες του. Ομως, χαλαρωστε. Δεν παθαινει κατι ο σκυλος αν φαει τα περισσευούμενα μακαρονια της μερας ή ενα μπιφτεκι με μπαχαρικα μεσα. Ή οτιδηποτε αλλο που "δεν πρεπει" τελος παντων...

Ισα ισα μπορει και να τον ενθουσιασει τοσο η γευση που να ευχαριστηθει και να χαρει. Κανει καλο στην ψυχολογια του η αλλαγη, οπως και στους ανθρωπους. Αρκει βεβαια να μην γινεται συστηματικα.

Και εμεις μπορουμε να τρωμε junk μερικες φορες το μηνα. Δεν παθαινουμε κατι αλλα το φχαριστιομαστε και αυτο μας κανει να νιωθουμε ωραια.
Και ειναι εξισου σημαντικο αυτο.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ισα ισα μπορει και να τον ενθουσιασει τοσο η γευση που να ευχαριστηθει και να χαρει. Κανει καλο στην ψυχολογια του η αλλαγη, οπως και στους ανθρωπους. Αρκει βεβαια να μην γινεται συστηματικα.

Και εμεις μπορουμε να τρωμε junk μερικες φορες το μηνα. Δεν παθαινουμε κατι αλλα το φχαριστιομαστε και αυτο μας κανει να νιωθουμε ωραια.
Και ειναι εξισου σημαντικο αυτο.
Συμφωνώ! Και τα δικά μου τρώνε που και που κάτι εκτός προγράμματος... ειδικά στις διακοπές τα "κέρασα" και καλαμάκι κοτόπουλο από σουβλατζίδικο. Πάσχα έκαναν....
Αρκετές δε φορές βγάζω και λίγο μαγειρεμένο κρέας από το δικό μου και τους το δίνω. Έτσι για να σπάει η ρουτίνα... Δεν έχουν πάθει τίποτα, μια χαρά είναι, υγιέστατα.
Υπερβολές δεν χρειάζονται σε τίποτα... με ξένισε όμως η απάντηση του μέλους Cicaci. Ούτε ξηρά, ούτε νυχοκόπτη, ούτε παιχνίδια, ούτε εμβόλια... Τι να κάνουμε δηλαδή? :confused:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν και το απαγορεύω να δίνω/δίνουνε μαγιρευτά στα σκυλιά μου πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν φάει μια στο τόσο κάποιο μπιφτέκι.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αν να τους αρέσουν τα λαχανικά, μια φορά στο τόσο δεν βλάπτει.
Τα δικά μου δεν τα πλησιάζουν, εν αντιθέσει με το κατσικάκι/αρνάκι στο φούρνο, που ξεροσταλιάζουν και οι δύο στην κουζίνα απότις μυρωδιές... :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα τσιγαριστά να δεις πως πάει στο στομάχι τους.., εκτός και αν περιμένουμε να δούμε κάτι τώρα..εκείνη την στιγμή ή την επόμενη.., πέρα από μία πιθανή διάρροια δεν πρόκειται..(αν δεν είναι συνηθισμένο..)..

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Τα "πήρα" εκείνη τη στιγμή... όπως πολλές φορές υπάρχουν τόσες σκέψεις και στο τέλος αυτά που λες, είναι λίγο έκτος τόπου και χρόνου :p
Απλά ο σκύλος είναι σκύλος και δεν είναι άνθρωπος. Μπορεί έμείς να έχουμε προσαρμώσει τον οργανισμό μας μέσα στη πάροδο τόσων χρόνων, άλλα το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι ακριβώς όπως και του λύκου. Εμείς έχουμε τέσσερις φάσεις χώνεψης ενώ ο σκύλος μόνο δύο.
Κι όσο και για τη ξηρά τροφή και τα διαφορα ο νους μου πήγε στο πόσο υπερκαταναλωτικά όντα είμαστε. Και πόσοι από όλους μας κοιτάμε τα συστατικά και ημερομηνία λήξης του κάθε προιόντος που βάζουμε στο καλάθι μας? Πόσοι από εμάς εξετάζουμε καλά όλα αυτά που μας λένε οι ειδικοι??

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Cicaci συγχωρήσε :D

Να πω ότι παρόλο που έχουμε εξελιχθεί τόσο απο τα ξαδέρφια μας, η διατροφή μας παραμένει ίδια. Τόσα χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να καταναλώσει ζωική προέλευση τροφή και μόνο σε κακό του βγήκε. Έχοντας αυτό κατα νου πως μπορούμε να δεχτούμε ένα νέο είδος (σκύλος) να έχει αλλάξει ριζικά απο τους προγόνους του?

souzi

Active Member
29 Αυγούστου 2011
29
0
thessaloniki
παιδια δεν εχω κατασταλλαξει για την τροφη.. αλλα 2 κτηνιατροι μου ειπαν οτι αν γινεται να τρωει οτι τρωω εγω καθημερινα θα ηταν το καλυτερο.. δηλαδη να μαθει να τρωει απο φασολακια μεχρι φακες και σαλατα.. ωεωαια η διατροφικες μοθ συνηθειες ειναι τοσο χαλια που μακαρη να μπορουσα να τρωω κι εγω την ξηρα τροφη του...

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Εγώ το Λούνο μου τον έχω μάθει να μην ενοχλεί όταν κάθομαι να φάω. Κάθεται προσοχή σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην κουζίνα και περιμένει να τελειώσω... Ε, να μην του δώσω μια μπουκίτσα από το φαγητό μου μετά για επιβράβευση που είναι τόσο καλό παιδί και δε ζητιανεύει? Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει?

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Πάντως εγώ τώρα τελευταία έχω αρχίσει και του δίνω και από αυτά που τρώμε και εμείς και είναι μια χαρά. Του δίνω βέβαια και τροφή.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Παιδια εγω τα μόνα αποφαγια που μπορει να της δώσω ειναι λίγο ψωμί...σήμερα για κακή μου τύχη είχε ξεχάσει ο μικρός εναν λουκουμα πάνω στο τραπεζι μέσα σε μια σακούλα... Μπαίνω μέσα στην κουζίνα κατα τις 9 για να την βγάλω να παει τουαλέτα τι να δώ..... Μέχρι τα πλακακια είχε γλυψει :// ξέρω ότι απαγορεύεται τα σκυλιά να τρώνε γλυκα... Λέτε να την πειράξει για μια φορά;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγώ δεν φοβάμαι τα μικρόβια αφού ξεκινήσαμε το θέμα των φοβιών μας.
Εγώ φοβάμαι τα κόκκαλα. Πολλές φορές σκύλοι είχα πρόβλημα με κόκκαλα. Σφηνώθηκαν στο έντερο τους, το τρύπησαν, πέθαναν ακόμη κιόλας από αυτά.
Από την άλλη πολλοί σκύλοι, ίσως περισσότεροι έχουν πεθάνει από συστροφή που την παθαίνουν κυρίως τα σκυλιά που τρώνε ξηρά. Για να μην μιλήσουμε για καρκίνους κλπ που απλώς δεν έχουμε έρευνες για να γνωρίζουμε κατά πόσο οφείλονται στην ξηρά ή όχι.
Και φυσικά η απάντηση μπορεί να είναι δώσε barf χωρίς κόκκαλα. Θα το έκανα αλλά φοβάμαι το κόστος. Ο ίδιος λόγος που το μαγειρευτό είναι απαγορευτικό για τρία μεγαλόσωμα σκυλιά. Τα κόκκαλα κατεβάζουν πολύ το κόστος της barf έναντι του μαγειρευτού. Αν είχα έναν σκύλο θα σκεφτόμουν αλλιώς.
Eγω δεν φοβαμαι τα κοκκαλα (μιας κ πιασαμε τους φοβους οπως λες!!)
Εδινα κ δινω τα παντα σε κοκκαλα...... μια χαρα τα χωνευανε παντα, ποτε δεν ειχα το παραμικρο θεμα.
Στα σκυλια μου κυριως μαγειρευω. Θελω περιπου 3-4 κιλα μαγειρευτο την ημερα.
Το κοστος δεν ειναι τραγικο καθως ο χασαπης μου κραταει ολα τα "περισσευματα" οποτε το 70% της τροφης βγαινει απο κει. +εχει τεραστεια ποικιλια!
Πανω σε αυτα θα φτιαξω ρυζι κ θα προσθεσω κ πασης φυσεως αποφαγια.......
Το συνολικο κοστος ειναι μικροτερο απο μια καλη ξηρα (κατω απο 2.5ευρω/κιλο)
Το μονο κακο ειναι οτι πρεπει καθε 3-4 μερες να μαγειρευω ποσοτητα για ενα στρατευμα!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Eγω δεν φοβαμαι τα κοκκαλα (μιας κ πιασαμε τους φοβους οπως λες!!)
Εδινα κ δινω τα παντα σε κοκκαλα...... μια χαρα τα χωνευανε παντα, ποτε δεν ειχα το παραμικρο θεμα.
Στα σκυλια μου κυριως μαγειρευω. Θελω περιπου 3-4 κιλα μαγειρευτο την ημερα.
Το κοστος δεν ειναι τραγικο καθως ο χασαπης μου κραταει ολα τα "περισσευματα" οποτε το 70% της τροφης βγαινει απο κει. +εχει τεραστεια ποικιλια!
Πανω σε αυτα θα φτιαξω ρυζι κ θα προσθεσω κ πασης φυσεως αποφαγια.......
Το συνολικο κοστος ειναι μικροτερο απο μια καλη ξηρα (κατω απο 2.5ευρω/κιλο)
Το μονο κακο ειναι οτι πρεπει καθε 3-4 μερες να μαγειρευω ποσοτητα για ενα στρατευμα!
κοκκαλα, περισσεύματα χασαπη και αποφαγια ? εισαι βεβαιος οτι ταιζεις υγιεινά τα σκυλια σου φιλε east?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
κοκκαλα, περισσεύματα χασαπη και αποφαγια ? εισαι βεβαιος οτι ταιζεις υγιεινά τα σκυλια σου φιλε east?
Οι εξετασεις τους κ η οψη τους αυτο λενε.....