Όχι..άλλο νερόβραστα μακαρόνια.. και άλλο καρμπονάρα..Δε διαφωνώ, μια τόσο μικρή ποσότητα όμως θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα;
Όχι..άλλο νερόβραστα μακαρόνια.. και άλλο καρμπονάρα..Δε διαφωνώ, μια τόσο μικρή ποσότητα όμως θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα;
Στην ψυξη συνηθως διατηρουνται για 3 μερες σε καλη κατασταση την τεταρτη οριακα κ εξαρταται απο το φαι (δλδ ψαρι φροντιζω να το ταιζω μεχρι κ την 3η μερα).Κάπως έτσι το κάνω και εγώ μόνο σε μικρότερη ποσότητα γιατί έχω έναν σκύλο εδώ.Ρύζι βάζεις αυτό που είναι για σκυλιά η όχι?Εγώ βάζω και λίγη ξηρά μόνο και μόνο σε περίπτωση που δεν έχω προλάβει να μαγειρέψω και να την φάει
Kαλά και εγώ τα αποφάγια δεν τα δίνω όλα μαζί αν και δεν μένουν αποφάγια πάντα-Τώρα τελευταία του παίρνω πάστα(είναι από ξεκοκάλισμα κρεάτων και είναι σαν κιμάς και μέχρι στιγμής βλέπω ότι του κάθεται αρκετά καλάΣτην ψυξη συνηθως διατηρουνται για 3 μερες σε καλη κατασταση την τεταρτη οριακα κ εξαρταται απο το φαι (δλδ ψαρι φροντιζω να το ταιζω μεχρι κ την 3η μερα).
Ουτε το ρυζι ουτε τα μακαρονια ειναι παντα για σκυλους.....αλλες φορες ειναι αλλες οχι.
Ρυζι κ μακαρονια εινια το συνηθες, γιατι τους αρεσει πολυ περισσοτερο.
Μπορει να ειναι κ πατατα, μπορει κ ψωμι.......
Ετσι κι ετσι ειναι μονο για να "γεμισει" ο σκυλος κ σε μικρη ποσοτητα.
Αυτα που δεν κανω, ειναι να ανακατευω τα κρεατα -δεν θα βρασω ταυτοχρονα κοτοπουλο με μοσχαρι πχ. Ομοιως κ οταν ταιζω αποφαγια δεν τα ταιζω ολα μαζι ταυτοχρονα!
Μα σου έχω πει ήδη..αν έχεις αντίστοιχη επιστημονική μελέτη που να λέει τα αντίστροφα με χαρά να μας το παραθέσεις..Καπως ετσι γραφτηκαν κ οι μελετες που προσπαθειτε αποτυχημενα να παραθεσετε, καθως η πραγματικη μελετη αναφερει "σε ταδε βαρος ζωου, ταδε ποσοτητα, προκαλει αυτο το αποτελεσμα σε ταδε ποσοστο"
Δεν ανέφερα πουθενά κάτι τέτοιο..μάλλον δεν με παρακολουθείς..Τωρα ΚΑΙ προς εσενα kango1, καμια αρρωστια που εχει διατροφικες ριζες, δεν εμφανιζεται σε μια νυχτα μεσα.
Αν παρακολουθεις τακτικα εναν οργανισμο με εξετασεις, θα μπορεις να εντοπισεις τετοια προβληματα που επικαλεισαι!
Είπαμε..σε βάθος χρόνου..Πες μου λοιπον οταν δεν βρισκεις τπτ απολυτως, γιατι να ειναι λαθος???
Τα δεδομένα ποια είναι ??μην προσπαθεις ομως ντε κ καλα να ισχυριστεις οτι κατι ειναι λαθος την στιγμη που ολα τα απτα δεδομενα δειχνουνε το αντιθετο!!!
Άλλο δυσανεξία..άλλο προσαρμογή..και δεν το κρίνουμε με δύο φορές κάτι τέτοιο..Γιατι αν δεν ηξερα ακριβως τι δινω, δεν θα μου επαιρνε μολις δυο ταισματα να καταλαβω οτι το σκυλι μου εχει δυσανεξια στο αρνι!
Να και κάπου που συμφωνούμε..αλλιλουια..ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ λεγεται γιατι ναι, ολα τα φαγητα δεν ταιριαζουνε σε ολα τα ζωα!
Απ οσο ξερω δεν εχει παρατηρησει κανεις επιστημονικα τι γινεται αν ενας σκυλος τρεφεται ΚΑΙ με αποφαγια!..........
Δεν ξέρω αν την ωφελούν αλλά σίγουρα δεν την βλάπτουν...δηλ ποιο ειναι το συμπερασμα; οτι τα αποφαγια της ανθρωπινης τροφης ωφελούν την υγεια του σκύλου ;
Από τρία σκυλιά το συμπεράναμε αυτό; Βρε πως βγαίνουν τα συμπεράσματα..Δεν ξέρω αν την ωφελούν αλλά σίγουρα δεν την βλάπτουν...
Μα απο τη στιγμη που το παιδι συνδεει την προσθηκη αποφαγίων με το οτι το τριχωμα ειναι αριστο, ζουν μεχρι τα βαθια γεραματα, εχουν ορεξη, ενεργεια, αριστη υγεια κλπ κλπ αρα θεωρεί ότι ωφελούν, όχι απλα δε βλάπτουνΔεν ξέρω αν την ωφελούν αλλά σίγουρα δεν την βλάπτουν...
Οχι από τρία αλλά από πάρα πολλά σκυλιά,κάπου έχω γράψει πιο πριν ότι τα σκυλιά που έχω στο χωριό για τα ζώα δέν έχουν φάει ποτέ ξηρά και τρώνε διάφορα(αποφάγια-γάλα,ψωμί κλπ) και όχι μόνο τώρα αλλά από παλιά τα σκυλιά έτσι έτρωγαν και ποτέ δεν είχαμε θέμα,το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να βγάλω το συμπέρασμα ότι τα αποφάγια σίγουρα δεν βλάπτουνΑπό τρία σκυλιά το συμπεράναμε αυτό; Βρε πως βγαίνουν τα συμπεράσματα..
Nαι..κατά τα λεγόμενα του east49 ναι..δηλ ποιο ειναι το συμπερασμα; οτι τα αποφαγια της ανθρωπινης τροφης ωφελούν την υγεια του σκύλου ;
Μα τόσα άρθρα έχω παραθέσει και δεν τα θεωρείς επιχειρήματα..αντίθετα θεωρείς πως τα προσωπικά "παραδείγματα" κατά περίπτωση..βγάζουν τις θεωρίες και τους κανόνες..Σε αυτο το σημειο πρεπει να σου πω οτι ο ενας κτηνιατρος που εχω ειναι φανατικα "κατα" αυτου του τυπου διατροφης. Παρ ολα αυτα ομως εχει αποδεχθει οτι τα σκυλια μου ειναι σε αριστη υγεια κ δεν εχει κανενα απτο επιχειρημα να μου παραθεσει ωστε να αλλαξω την διατροφη τους......
Peris να μου επιτρέψεις να γνωρίζω πως ζουν τα σκυλιά στην πλειοψηφία τους στην επαρχία. Κανείς ποτέ δεν έχει θελμα με την υγεία τους απλά πεθαίνουν μια ωραία μέρα και λίγοι ασχολούνται με το πως και το γιατί.Οχι από τρία αλλά από πάρα πολλά σκυλιά,κάπου έχω γράψει πιο πριν ότι τα σκυλιά που έχω στο χωριό για τα ζώα δέν έχουν φάει ποτέ ξηρά και τρώνε διάφορα(αποφάγια-γάλα,ψωμί κλπ) και όχι μόνο τώρα αλλά από παλιά τα σκυλιά έτσι έτρωγαν και ποτέ δεν είχαμε θέμα,το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να βγάλω το συμπέρασμα ότι τα αποφάγια σίγουρα δεν βλάπτουν
Πες μου πως αντεδρασε ο κτηνιατρος οταν του ειπες οτι θα ταισεις barf!?!??!?Δεν θα ασχολιόμουν στην περίπτωση του κτηνιάτρου..εφόσον σου έχει εκφράσει πως δεν εγκρίνει την διατροφή του σκύλου σου..την θέση του την έχει ήδη καλύψει.
Θα σου επιτρέψω να γνωρίζεις μόνο αν έχεις ζώα και καταλαβαίνεις την χρήση των σκυλιών σε αυτές τις περιπτώσεις,αλλιώς συγνώμη αλλά δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάωPeris να μου επιτρέψεις να γνωρίζω πως ζουν τα σκυλιά στην πλειοψηφία τους στην επαρχία. Κανείς ποτέ δεν έχει θελμα με την υγεία τους απλά πεθαίνουν μια ωραία μέρα και λίγοι ασχολούνται με το πως και το γιατί.
Έχω πολύ καλή ιδέα για το τι μιλάς, μακάρι να μην είχα. Και το θα μου επιτρέψεις είναι τρόπος του λέγειν αγαπητέ, σιγά μην σου πάρω και την άδεια.Θα σου επιτρέψω να γνωρίζεις μόνο αν έχεις ζώα και καταλαβαίνεις την χρήση των σκυλιών σε αυτές τις περιπτώσεις,αλλιώς συγνώμη αλλά δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάω
Δεν είπαμε να δίνεις μόνο πρωτεΐνη..αν δεις και τα δύο μοντέλα barf-μαγειρευτό..προσπαθούν να παρέχουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που να καλύπτει τα πάντα..Τωρα αν μου ζηταγες υποθετικα να συγκρινω καθαρο κρεας για φαγητο σκυλο - μαγειρευτο με αποφαγια, θα ελεγα σαφως οτι το πρωτο μου φανταζει ιδανικο αλλα οχι εφικτο!
Αν γνώριζες τότε θα ήξερες ότι τα σκυλιά στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ¨εργαλεία¨και αναγκαστικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίραΈχω πολύ καλή ιδέα για το τι μιλάς, μακάρι να μην είχα. Και το θα μου επιτρέψεις είναι τρόπος του λέγειν αγαπητέ, σιγά μην σου πάρω και την άδεια.
´δεν έχω καμία αντίρρηση να είναι τα ζώα εργαλεία, μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει πολλά και πιστεύω πως αυτά είναι τα πιο ευτυχισμένα σκυλιά. Επιπλέον αν είχαν παραμείνει εργαλεία και δεν είχαν γίνει κατοικίδια δεν θα είχαμε τα αδέσποτα και το χάλι που ζούμε τώρα. Αλλά σαν εργαλεία θα έπρεπε να είναι ανάλογη και η διατροφή τους για να λειτουργήσουν στο μέγιστο. Και δεν μιλάω για γκουρμέ πιάτα ή για ακριβές ξηρές τροφές αλλά για υπολλείματα από τα σφάγια και διάφορα κρέατα τέτοιου είδους και όχι με ξεροκόμματα. Η λογική μου αυτό λέει τουλάχιστον.Αν γνώριζες τότε θα ήξερες ότι τα σκυλιά στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ¨εργαλεία¨και αναγκαστικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα
Καλη η συσταση σου αλλα θα σου κανω κι εγω μια:Ίσως να τα έχεις μπερδέψει λίγο τελικά..
Δεν είπαμε να δίνεις μόνο πρωτεΐνη..αν δεις και τα δύο μοντέλα barf-μαγειρευτό..προσπαθούν να παρέχουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που να καλύπτει τα πάντα..
Τα αποφάγια καλό δεν μπορούν να κάνουν καθώς ότι συστατικό χρειάζεται τα παίρνουν με πιο ενδεδειγμένο με αυτά τρόπο..
Αν θες ρίξε μια ματιά στο τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται και πως μπορείς να καλύψεις τις ημερήσιες ανάγκες του με μαγειρευτό..και αντί να τρώει ο σκύλος από τα δικά σου..μπορείς απλά να τρως εσύ από το μαγειρευτό του σκύλου...που πίστεψε με ακόμα και για εσένα θα είναι πιο υγιεινό..'ίσως όχι πιο νόστιμο από τις πίτσες και τις καρμπονάρες.