Επιλογή σκύλου-φύλακα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Ακομα δεν εχω ακουσει καποιος να εχει ενα ζευγαρι φυλακες στο σπιτι του (κυρια κατοικια οχι εξοχικο) και να μπορεσει καποιος να μπει στον χωρο. Νομιζω πως θα πρεπει να ειναι πολυ απελπισμενος για να το κανει αυτο .

2) Αυτο βεβαια μπορουμε να το αναγαγουμε και σε διαμερισματα με σκυλια συναγερμου.Θα προτιμησει ο επιδοξος διαρρηκτης να παει σε ενα διαμερισμα χωρις καμια φυλαξη.
1) Απλά, να δώσω έμφαση στο γεγονός ότι, τελευταία, οι "πολύ απελπισμένοι" έχουν αυξηθεί "λιγάκι"...:cool:

2) Κι εμείς δύο σκυλιά συναγερμού έχουμε στο διαμέρισμα...
Αλλά, όταν αρχίζουν οι "κανονιές" (βλέπε "καλό" γαύγισμα - για να είμαι ειλικρινής ακούγεται "1,5 κανονιά", για την ώρα) από μέσα, που ακούγονται σε όλη τη γειτονιά... ο άλλος νομίζει πως έχουμε σκυλιά φύλαξης!!!:rolleyes:

Υ.Γ. Και κατά τη δική μου γνώμη, ο Marley αυτό θέλει να κάνει: Να έχουν απωθήσει οι δύο σκύλες και αυτός να χαρεί το καλύτερο!!!:D

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Τώρα σοβαρά υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να αποτραπεί ο κλέφτης από σκέτο σκύλο-συναγερμό? Τη στιγμή μάλιστα που οι κανονικοί φύλακες απ' όσο ξέρω δεν πολυγαυγίζουν καν?

Άλλωστε δεν είναι πιο ασφαλές και για τον σκύλο τον ίδιο να μην φωνάζει? Δηλαδή αν μπει ο κλέφτης είναι πιθανότερο να τον αφήσει ήσυχο, παρά να τον πνίξει π.χ για να τον κάνει να σκάσει (κάτι που έχουμε ακούσει).
Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει μόνο ως αποτρεπτικός παράγοντας για να μην μπει καν ο κλέφτης μέσα στο σπίτι επειδή το σκυλί θα προκαλέσει φασαρία...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πολλά σπίτια γλύτωσαν την διάρρηξη λόγω του σκύλου, σε μια περίπτωση μάλιστα μια γυναίκα που δεν είχε σκύλο γαύγισε πίσω απο την πόρτα και είχε το ίδιο αποτέλεσμα γλύτωσε την διάρρηξη....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Chloe δεν συμφωνώ. Πιστεύω κι εγώ ακράδαντα, ότι προκειμένου να σηκωθεί όλο το τετράγωνο στο πόδι, θα προτιμήσει ο ακατανόμαστος, να ξεκουμπιστεί και να πάει κάπου πιο ήσυχα. Εχεις δίκιο που λες, ότι είναι πιο ασφαλές για τον σκύλο -κι εγώ δηλαδή το 'χω σκεφτεί και συζητήσει αυτό- να το βουλώσει σε μια τέτοια δύσκολη ώρα, πόσο μάλλον αν απέχει μακράν, από σκύλο-φύλακα, αλλά το θέμα είναι, να μην ανοίξει καν η πόρτα και καταφέρει να μπει. Ποντάρουμε δηλαδή στην πολύ νωρίτερη αποτροπή. Να μην το σκεφτεί καν, ο κλέφτης να περάσει ούτε απ'έξω.
Και ελπίζουμε να μην χρειαστεί ποτέ, να μας λυθεί η απορία :rolleyes::(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Παιδια εξαρταται τι ακουγεται πισω απο την πορτα... δεν ειναι δυσκολο να διακρινει κανεις ....

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Τώρα σοβαρά υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να αποτραπεί ο κλέφτης
από σκέτο σκύλο-συναγερμό? Τη στιγμή μάλιστα που οι κανονικοί φύλακες απ' όσο
ξέρω δεν πολυγαυγίζουν καν?
Ο πρωταρχικος στοχος του διαρρηκτη ειναι να μπει στο διαμερισμα/κατοικια χωρις να τον αντιληφθει κανεις.
Αν πλησιασει το χωρο και ενα σκυλακι εχει σηκωσει το σπιτι στον αερα του εχει χαλασει το 90% της διαρρηξης.Σιγουρα θα γνωριζει πως εχουν ξυπνησει οι ιδιοκτητες και θα ειναι πολυ πιο δυσκολο το εργο του.
Αν ο σκυλος δεν γαυγισει στο διαμερισμα και ο κλεφτης μπει μεσα και τον δει απροοπτα ,ισως ειναι πιο επικινδυνο για τον σκυλο αυτο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Παιδια εξαρταται τι ακουγεται πισω απο την πορτα... δεν ειναι δυσκολο να διακρινει κανεις ....
Ναι ρε συ. Αλλά αυτό που ακούγεται πίσω από την πόρτα, δεν το ακούει μόνο ο κλέφτης. Το ακούει και ο ιδιοκτήτης. Και ο γείτονας, ο δίπλα, ο πάνω, ο κάτω...Κάποιος θα ξυπνήσει. Κάποιος θα δώσει σημασία. Κάποιο φως θα ανάψει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αν ο σκυλος δεν γαυγισει στο διαμερισμα και ο κλεφτης μπει μεσα και τον δει απροοπτα ,ισως ειναι πιο επικινδυνο για τον σκυλο αυτο.
...εκτός αν πετύχει τον Marley, να τον περιμένει όπως βλέπουμε στην πολύ διαφωτιστική φωτογραφία!!!;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
E ναι amaliaz γι' αυτό ρωτάω, γι' αυτό και το κόβω (κυρίως βέβαια ενοχλούμαι).
Εγώ πάντως δεν του το΄κοψα ποτέ. Τον έχω αφήσει να βροντάει και το ευχαριστιέμαι. Οταν κυκλοφορεί άνθρωπος στο σπίτι μου, το ξέρει όλη η γειτονιά.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
E ναι amaliaz γι' αυτό ρωτάω, γι' αυτό και το κόβω (κυρίως βέβαια ενοχλούμαι).
Τι εννοεις ? Γιατι να του το κοβεις ? Εκτος αν πιστευεις οτι αγνοωντας το θα γινει τοσο ενοχλητικος και θα τρελαινεται με το παραμικρο θορυβο...

Ναι ρε συ. Αλλά αυτό που ακούγεται πίσω από την πόρτα, δεν το ακούει μόνο ο κλέφτης. Το ακούει και ο ιδιοκτήτης. Και ο γείτονας, ο δίπλα, ο πάνω, ο κάτω...Κάποιος θα ξυπνήσει. Κάποιος θα δώσει σημασία. Κάποιο φως θα ανάψει.
Σωστο... βεβαια δε νομιζω οτι σε μια πολη θα ασχοληθει κανεις περισσοτερο...

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Με 21 σκυλια μεσα στο σπιτι μπηκαν οταν ειμασταν στη δουλεια.
Βεβαια ανοιξαν πρωτα εκει που ηταν ....οι χαρουμενοι!!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τι εννοεις ?
Α! Εννοώ ότι επειδή ακούγεται ως μικρόσωμο και ακίνδυνο σκυλί, δεν βλέπω και πολύ νόημα να τον αφήνω να φωνάζει πίσω απ' την πόρτα. Και του το κόβω, τώρα που ξεκινά να τη βλέπει φύλακας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Με 21 σκυλια μεσα στο σπιτι μπηκαν οταν ειμασταν στη δουλεια.
Βεβαια ανοιξαν πρωτα εκει που ηταν ....οι χαρουμενοι!!!!
Δεν μπορώ ρε συ...κάθε φορά που το λες αυτό...ξελιγώνομαι...:D και μόνο στην σκέψη :D

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εμεις παντως ολα τα καλοκαιρια κοιμομασταν τα βραδυα με ανοιχτα παραθυρα :eek:
Μενουμε σε μονοκατοικια στην οχι και πιο αγια συνοικια της πατρας και δεν εχει συμβει τιποτα ακομα.(μεχρι στιγμης)
Α ξεχασα να σας πω ,πως μερικα βραδυα με καυσωνα κοιμομουν στον κηπο κατω απο μια μουρια!!!:D:D Νιρβανα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Α! Εννοώ ότι επειδή ακούγεται ως μικρόσωμο και ακίνδυνο σκυλί, δεν βλέπω και πολύ νόημα να τον αφήνω να φωνάζει πίσω απ' την πόρτα. Και του το κόβω, τώρα που ξεκινά να τη βλέπει φύλακας.
Κακώς...αν θες την γνώμη μου...
Μια χαρά δουλειά κάνει και έτσι ;)