Επιλογή σκύλου από φοιτητή! - Σκύλος & φοιτητής


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.233
10.299
Athens
Υπαρχει ξερεις και η χρυση τομη αναμεσα σε αυτα που λεει η ασωτη και η θεουσα απο πανω.
Παιρνεις σκυλο και ζεις μαζι του μεσα στην φοιτητικη ακολασια :p Θα εχει μια σουπερ κοινωνικοποιηση!!
Αχαχαχααααα - σαν ένα γαλλικό που είχει υπό την προστασία της η κόρη της FrenchieFan. Για 2-3 εβδομάδες, κάθε βράδυ καφετέρια και μπαρ. Δηλαδή μπαρόσκυλο!
 


christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
Βσικα ποιος σας ειπε οτι η φοιτητηκη ζωη ειναι αυτα που περιγραφονται πιο πανω.(ξενυχτια κτλ...):confused:.συγνωμη ποια εκδρομη θα συγκρηθει με την παρεα ενος σκυλου και τις βολτες μαζι του ??λογω αθλητισμου μου εχει μεινει συνηθεια να μην βγαινω,πινω,γινομαι ζαντα κτλ...και μου αρεσει αυτο..οσο για το αν συμφοιτητριες δεν γουσταρουν τον σκυλο μην σωσουν και τον αγαπησουν:D:D!καλα θα υπαρχει και μια φιλοζωη!:)
Το κομματι που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι οτι δεν ξερω πως ειναι ενας γπ σε ενα διαμερισμα 50-60 cm2.θα μου πειτε αναλογα με τον σκυλο ...απλα καποια στανταρ σιγουρα θα υπαρχουν σε γενικες γραμμες...το επομενο θεμα μου εχει να κανει με τα εργαστηρια,πρωτο ετος εχω 3-4 απ οτι ειδα(ενταξει δεν ειναι απαγορευτικος αριθμος για μηχανικο υπολογιστων..):)...ευχαριστω παντως
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αν καταλαβα καλα θα σπουδαζεις στα Χανια;
Εχεις μεταφορικό μέσο;
Αν όχι τοτε το σπιτι σου (ειτε είναι διαμερισμα ή όχι ) θα πρεπει να βρίσκεται σε περπατισημη αποσταση απο το Λιμάνι της Σούδας...!
Εχεις σκεφτει καθολου τη μεταφορα;
Αν έχει μεταφορικο μέσο, τοτε γιατι να μην ψαξεις για ένα σπιτακι με ένα κηπο ή αυλη λίγο πιο έξω απο το κέντρο;
Όχι ότι δεν θα είστε άνετα στο διαμέρισμα αλλα παντα ο κήπος βοηθάει.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Christodoule, εγώ το είχα καταλάβει ότι είσαι στον σωστό δρόμο :)
Το μεταφορικό, είναι όντως ένα πολύ σοβαρό θέμα, ειδικά για τόσο μεγάλο σκυλί. Αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο, θα δυσκολευτείς πολύ. Εκτός αν βρεις διαμέρισμα (του οποίου τα τετραγωνικά δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο), στο ίδιο ή σε διπλανό κτίριο με κτηνίατρο.

ΥΓ: Θα χρειαστεί να συζητήσουμε το από που πρέπει να πάρεις το σκυλάκι σου,
αν τελικά το αποφασίσεις ή διαβάζεις αρκετό καιρό το φόρουμ και είσαι ενήμερος; :rolleyes:
 
Last edited:


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.741
3.978
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βσικα ποιος σας ειπε οτι η φοιτητηκη ζωη ειναι αυτα που περιγραφονται πιο πανω.(ξενυχτια κτλ...):confused:.συγνωμη ποια εκδρομη θα συγκρηθει με την παρεα ενος σκυλου και τις βολτες μαζι του ??
Πες τα χρυσόστομε :D
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το μεταφορικό, είναι όντως ένα πολύ σοβαρό θέμα, ειδικά για τόσο μεγάλο σκυλί. Αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο, θα δυσκολευτείς πολύ.
Τωρα εσυ το βαλες σκοπο να τον αποκαρδιωσεις τον ανθρωπο? Νισαφι πια!! :mad:
Μια χαρα θα βολευτει με ενα φθηνο μηχανακι

 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως είναι αδύνατον ένας φοιτητής να περάσει την φοιτητική του ζωή με έναν σκύλο.., η ουσία είναι πόσο πραγματικά το θέλεις και συνειδητοποιημένα μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Δεν είναι πρόβλημα τα μπαράκια..αλήθεια μόνο οι φοιτητές πάνε σε μπαράκια?:p
Το θέμα είναι πόσο είσαι διατεθειμένος ένα έχεις μια τόσο μεγάλη ευθύνη στα πιο ξένοιαστα χρόνια της ζωής σου..
Παίρνοντας ένα κουτάβι θα πρέπει να απουσιάζεις ελάχιστα και να είναι υπό την πλήρη επίβλεψη σου καθημερινά..
Θα πρέπει να εκπαιδεύσεις το σκυλάκι τουλάχιστον για βασική υπακοή, αυτό ανάλογα την φυλή που θα επιλέξεις και την εμπειρία σου θέλει χρόνο και χρήμα..
Μετά θα πρέπει να υπολογίσεις πως πολλοί σπιτονοικοκύρηδες δεν βάζουν σκύλο..θα έχεις την πολυτέλεια να απομακρυνθείς παρα πολύ από την σχολή προκειμενου να βρείς σπίτι που να σας δέχονται?

Όταν με το καλό τελειώσεις τις σπουδές θα πας στρατό..με ποιον θα μείνει για ένα χρόνο το σκυλί?

Θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία..αλλά να θυμάσαι πως το σκυλί δεν το αλλάζεις..θα σε συντροφεύει για τουλάχιστον 10 χρονια στην ζωή σου..

..και όπως κάθε μέρα αυτό θα είναι πάντα για εσένα..έτσι θα πρέπει και θα οφείλεις.. να είσαι και εσύ για αυτό..
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ανεξάρτητα από το αν είσαι φοιτητής ή αν βγαίνεις στην σύνταξη σε 2-3 μήνες είναι να έχεις όρεξη να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που έχει η συμβίωση με ένα σκύλο και αυτά ποικίλουν.

Μάθε λοιπόν τις απαιτήσεις του σκύλου που παίρνεις, σκέψου και 2-3 "κακά" σενάρια που πιθανόν να σου τύχουν (ασθένειες, έξωση, επιθετικότητα, καταστροφές, κλπ.) και πως θα μπορούσες να τα αντιμετωπίσεις και αν εξακολουθείς να θες ένα σκυλάκο πάρτον!

Κάνεις δεν είναι έτοιμος για όλα ή τέλειος...Όρεξη να αντιμετωπίζεις και να διορθώνεις τα λάθη σου και τα αναπάντεχα χρειάζεται.

Εξάλλου, αν επιλέξεις ένα σωστό εκτροφέα για την απόκτηση του σκύλου σου θα έχεις ένα ισχυρό "σύμμαχο".Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο που δείς πως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, μαζί θα βρείτε ένα "καλό σπίτι" για τον σκύλο σου.
 
Last edited:


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα ομολογήσω πως δεν τα έχω διαβάσει όοοοοοοοοοοολα γιατί είναι πολλά αλλά και εγώ σπουδάζω, και με συντηρούν οι γονείς αλλά η σκυλίτσα είναι από τις πρώτες προταιρεότητες με το που ξυπνήσω, πάει τις βόλτες τις, όσο για τα έξοδα, προτιμώ να στερηθώ εγώ κατι, για να την έχω τακτοποιημένη σε όλα, γιατί εγώ έχω την ευθύνη της και τα είχα σκεφτεί όλα πριν το αποφασίσω...
Να ας πουμε για τις επόμενους μήνες θα πεινάσω λίγο, αλλά το κορίτσι μου θα στειρωθεί..
Σημασία δεν έχει πόσο ετών είσαι και τι κάνεις, αλλά το πόσο είσαι διατεθημένος είσαι να κάνεις κάποιες μικρές (ή για άλλους μεγάλες) θυσίες για ένα πλασματάκι που θες να λέγεσαι άξιος να σου είναι πιστό και αφοσιωμένο... :) :) :)
 


christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
ενδιαφεορυσες αποψεις!ειναι δεδομενο οτι το γπ αν το παρω μονο απο εκτροφειο...η επιλεγμενη εκτροφη ειναι σημαντικη ωστε να μπορεσουν να περιοριστουν οι παθησεις της φυλης(κυριως δυσπλασια ισχιων αλλα και αγκωνων).Τα 2 προηγουμενα που ειχαμε ηταν αρσενικα αγορασμενα απο γνωστο εκτροφειο (δεν θελω να αναφερω) για αυτους που γνωριζουν,και ειχαμε βοηθεια σε θεματα αναπτυξης,συμπεριφορας κ.α..χωρις να θελω να το παιξω εκπαιδευτης με την εμπειρια μου και τη καθοδηγηση απο τον εκτριοφεα μπορω να αρχισω καποια απλα πραγματα..φυσικα μετα στον εκπαιδευτη για επαγγελματικη δουλεια!
να ρωτησω λιγο...γιατι σε ''περπατισημη αποσταση απο το λιμανη της σουδας?''..
πιστευω οτι μια 6-9 μηνη περιοδος στρατου οταν ο σκυλος θα ειναι 5-6 χρονων περιπου δεν θα ειναι τραγικα μεγαλη....η οικογενεια μου πραγματικα δεν εχει προβλημα οπως και κανενα απο τα 3 αδερφια μου για μια προσωρινη υιοθετιση,τουλαχιστων μεχρι τωρα,-ισα ισα-.
αλλοι εχουν κοπελες και πανε στρατο τι να κανουν?????να χωρισουν???ασε που σε αυτην την περιπτωση εχεις μεγαλυτερς ανησυχιες...:D:D
φυσικα το μεταφορικο ειναι κατι που με προβληματιζει αν και δεν εχουν ολοι οι ιδιοκτητες σκυλων αμαξι ....νομιζω...!αυτοκινητο εχω αλλα το σκεφτομαι να το παρω..
πρωτα πρεπει να δω μια σωστη περιοχη φυσικα που να ευννοει αθτην την καταστση...
ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις:)
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πως θα μεταφερεις το σκύλο σου απο το Λιμανι στο σπιτι αν δεν κατεβάσεις το αυτοκινητο;;
 


christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
το σκυλο αν τον παρω τελικα,θα τον παρω απο εκτροφειο της κρητης.δοξα τον θεο υπαρχουν καποιοι σοβαροι εκτροφεις που βρηκα μετα απο παρακολουθηση ενος χρονου περιπου(βλεπω τις εξελιξεις του κογπε και ενημερωνομαι οσο μπορω πιο τακτικα για τα γεγονοτα που γινονται-μπραβο και στον νεο VA1 ober von bad-boll,ειναι λιγο off αλλα οκ:D ...η ενοικιαση ειναι μια λυση για την χρηση του αυτοκινητου σε περιπτωση ειδικης αναγκης.το προβλημα με το αυτοκινητο ειναι η ανασφαλεια που νιωθουν οι δικοι μου βρισκομενος τοσο μακρυα απο το σπιτι μου(στην αλλα ακρη σχεδον της ελλαδας,καινουργιοι-αγνωστοι δρομοι...)!και τους καταλαβαινω..20 χρονων ειμαι,δεν εχω δα και ΤΗΝ εμπειρια..
φυσικα και το ταξι ειναι λυση αρκει να βρεθει οδηγος που θα το δεχεται η καποιο pet taxi,αν και δεν βρηκα ακομα στην κρητη και συγκεκριμενα στα χανια..τωρα με το αστικο δεν ξερω τι παιζει(κανονικα με φιμωτρο.λουρι και βιβλιαριο υγειας δεν υπαρχει προβλημα,αλλα ελλαδισταν ειναι εδω...την περιπτωση μετακινησης με κτελ δεν θελω να την πολυσκεφτομαι αν και εχω την εντυπωση οτι τις πολυ πρωινες ωρες που δεν εχει κοσμο μπορεις να το ανεβασεις..αλλιως no κτελ,φοβαμαι να βαλω σκυλο κατω....
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Στα λεωφορεία απ'όσο ξέρω απαγορεύεται να βάλεις σκύλο, μόνο σε αυτά που έχουν χώρο για αποσκευές (ΚΤΕΛ) επιτρέπεται κάτω στις αποσκευές ( στο λέω με σιγουριά αυτό για τα ΚΤΕΛ!!)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στα λεωφορεία απ'όσο ξέρω απαγορεύεται να βάλεις σκύλο, μόνο σε αυτά που έχουν χώρο για αποσκευές (ΚΤΕΛ) επιτρέπεται κάτω στις αποσκευές ( στο λέω με σιγουριά αυτό για τα ΚΤΕΛ!!)
Ποτέ μην βάλεις σκύλο στις αποσκευές λεωφορείου..!!!!!!!
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Δυσκολα θα βρεις ταξιτζη που να δεχτει να μεταφερει το σκυλο σου..
Ειδικα τη στιγμη που θα είσαι με ένα καρο πραγματα και το σκύλο στο λιμανι και όλοι θα ψαχνουν σαν τρελλοι για ταξι....
Το έχω ζησει και σου μιλαω εκ πείρας.
Και δεν μιλαω για ΓΠ, αλλα για γάτες μεσα στο κλουβι μεταφορας.
Υπηρχαν φορες που περιμενα και 2 ώρες στο λιμανι του Ρεθυμνου να βρεθει ένας χριστιανος να με παει σπιτι μου..
όσο για το αστικο λεωφορείο οπω και το κτελ ξεχασε τα!Απαγορευεται.
 








Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εμένα πρόσφατα πάντως που αναγκάστηκα να το κάνω, ο οδηγός με μεγάλο ενθουσιασμό όταν είδε το σκυλί, πήγε να ρωτήσει τους επιβάτες για να το βάλουμε μέσα στο λεωφορείο μαζί μας..
Απλά ξέρω με σιγουριά ότι επιτρέπεται ζώο στις αποσκευές αν είναι σε κλουβί.
aggeliki222 επιτρέπεται στα ΚΤΕΛ όπως σου είπα μόνο, αλλά είναι πολύ επικύνδινο, και σύμφωνα με τα καταστατικά των ΚΤΕΛ, το κτελ δεν φέρει καμία ευθύνη σε τέτοια περίπτωση.
Καλά τι να λέμε, εδώ ξέρω περιστατικά όπου στέλνουν σαν ασυνόδευτα δέματα, σκυλιά στις αποσκευές για μεγάλες αποστάσεις..
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
aggeliki222 επιτρέπεται στα ΚΤΕΛ όπως σου είπα μόνο, αλλά είναι πολύ επικύνδινο, και σύμφωνα με τα καταστατικά των ΚΤΕΛ, το κτελ δεν φέρει καμία ευθύνη σε τέτοια περίπτωση.
Καλά τι να λέμε, εδώ ξέρω περιστατικά όπου στέλνουν σαν ασυνόδευτα δέματα, σκυλιά στις αποσκευές για μεγάλες αποστάσεις..
Μεσα απαγορευεται.
Για τις αποσκευες δεν το συζηταω καν.. Πρωτιμω να το κοψω με τα ποδια.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78