τοτε μαλλον θα το χρειατω το αυτοκινητο....αν και τωρα που θα κατεβω θα περιμενω να περασει κανα 2μηνο να δω τις επιλογες μου και πως θα ειναι η καθημερινοτητα μου..αλλιως το κατεβαζω...pet taxi δεν υπαρχουν κρητη?
Θεσ/νικη-Κρητη εχει πλoiο και κανει 1 μερα κοντα!Ο σκυλος?Καταστρωμα και ετσι?Η καμπινα που δεν επιτρεπεται!Αμ δεν θα παρει σκυλο,καπετανιο θα παρει!Και μετα?Θεσ/νικη-Καλλικρατεια?Θα ερχονται να τον παιρνουν?Αν δεν είχα αυτοκινητο, προσωπικα, δεν θα επαιρνα σκυλο.
Υπαρχουν άνθρωποι ομως που τα καταφερνουν και χωρίς αυτοκινητο.
Κατα τη γννωμη μου, πηγαινε στα Χανια (αν δεν κανω λάθος υπαρχει καραβι Θεσ/νικη- Ηρακλειο) βολεψου, προσαρμοσου και δες αν μπορεις να έχεις σκύλο.
Τα έξοδα είναι όντως πολλα, οποτε θα πρεπει να το συζητησετε οικογενειακως για το κατα ποσο οι γονείς σου
μπορουν να στηριξουν κι εσενα αλλα και το σκυλο.
Γιατί δεν παίρνεις ένα λούτρινο ?Τσέκαρα το φόρουμ αρκετή ώρα, διάβασα μερικά από τα πολύ ωραία και ενδιαφέρον άρθρα σας, κυρίως αυτά που προτείνονται για αρχή που είδα σε ένα άλλο τοπικ.
Λοιπόν... έχουμε και λέμε!
Εμπειρία:
Όπως έγραψα και στην κατηγορία "νέα μέλη", στο πατρικό μου είχαμε ένα μπόξερ για 12 χρόνια, που βέβαια τον μεγαλύτερο ρόλο την ανάποτυξη του τον έπαιξε ο πατέρας μου, και είμαι εξοικοιωμένος με την κατοχή σκύλου. Σε μεγάλη αυλή βέβαια. Μετά είχαμε ένα λυκάκι για ένα χρόνο, αλλά το δώσαμε γιατί ήταν δύσκολο να το μεγαλώσουμε.
Χρόνος:
Φοιτητής είμαι, και θα είμαι για καιρό ακόμα! Μπορώ να του αφιερώνω κάποιο αξιοσημείωτο χρόνο, αλλά υπάρχουν κάποιες μέρες που ενδεχομένος να λείπω από το σπίτι (διήμερα, ξενύχτια), ή να γυρίζω αργά το βράδι ή νωρίς το πρωί. Φυσικά όταν πάρω το ζωντανό δεν θα το αφήνω δυο μέρες μόνο του, θα φροντίζω αναλόγως.
Χώρος:
Γκαρσονιέρα είναι το σπίτι μου, δίχωρη, αρκετά μεγάλη να φιλοξενίσει εμένα και έναν σκύλο μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Για μεγάλου μεγέθους για κανένα λόγο! Έχει και μπαλκόνι, σε καλό μέγεθος (ελπίζω να μη μου δαγκάνει τα ρούχα όταν τα απλώνω).
Λοιπές πληροφορίες:
Υπάρχει αρκετός χώρος να τον πηγαίνω βόλτα, δε ζω σε κέντρο πόλης, αλλά σε ήσυχο μέρος. Αλλά έχω γείτονες και το πιο πιθανό είναι ότι θα με κράξουν άσχημα αν γαυγίζει παρα πολύ. Επίσης στη γειτονιά υπάρχουν και άλλα σκυλιά, αδέσποτα και μη.
Προτιμήσεις:
Το θέλω ήρεμο σκυλί, βασικά να αράζουμε να μου κάνει παρέα. Να μην τρέχει πάνω κάτω σαν τρελό και να είναι μέσα στην ενέργεια! Μεσσαίου μεγέθους ή λίγο πιο μικρό. Ε, δε λέει τώρα ένας άντρας με κάποιο σχετικό ύψος να κυκλοφορεί με τσιουαουα. Γλυκός και να μη γαβγίζει με το παραμικρό. Να μη μαδάει πάρα πόλυ, μέχρι κάποιο σημείο υποφερτό αλλά το πολύ μαλλί είναι ανυπόφορο.
Μία ράτσα που έχω δει και μου αρέσει και μου φαίνεται ανταποκρίνεται είναι τα Μπάσετ Χάουντ. Τί λέτε εσείς;
Απορίες:
Μέχρι τώρα δεν είχα σκύλο μέσα στο σπίτι, τους σκύλους τους είχαμε στην αυλή. Έχω διαβάσει διάφορα, δεν ξέρω τι είναι μύθος και τι όχι
Μπορώ να τον έχω άφοβα μέσα στο σπίτι; Μιλάω περισσότερο αν θα προκαλέσει αρρώστιες ή σοβαρά προβήματα υγείας. Εννοείται πως ο σκύλος θα έχει κάνει εμβόλια, εξετάσεις και τα συναφή, θα προσέχω να μην έρχεται σε επαφή με τρόφιμα και θα γενικά θα τηρώ τα βασικά μέτρα. Αν ανεβει στο κρεβάτι μου θα πρέπει να αγχωθώ και να αλλάξω σεντόνια, και ειδικότερα όταν κάνω σεξ με την κοπέλα μου -που δεν το κάνουμε μόνο στο κρεβάτι, αλλά ας περιοριστούμε εκεί για αρχή;
Ελπίζω να σας κατατόπισα πλήρως.