Επιλογή ράτσας για πρώτο σκύλο

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Έφτασε 9 μηνών για να μάθει να μη κάνει την ανάγκη του εκεί που θέλει εκείνος.
πράγματι πολύ εύκολος στην εκπαίδευση :LOL::LOL: (συγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα :rolleyes: )

Καλώς μας ήρθες με το πινσεράκι σου. Αν θες ξεκίνησε ένα νέο θέμα οπου θα μας το παρουσιάσεις σωστά με πολλές φωτογραφίες :)

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
@vrmode και @MelitaKarag τα king charles όπως και άλλες ράτσες έχουν καποια προβλήματα αλλά αν επιλέξει έναν σωστό και υπεύθυνο εκτροφέα δεν νομίζω ότι τεθετε θέμα σύγκρισης πχ και τα γαλλακια έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Κάποιοι γνωστοί μου που έχουνε ένα μου ανέφεραν ότι δεν μπορούν να μένουν καθόλου μόνα στο σπίτι, ισχύει;
Φυσικά και μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι και να περιμένουν καρτερικα πότε θα γυρίσεις. Όμορφα και ωραία, χωρίς δράματα. Αρκεί να μάθουν να μένουν μόνα τους.
Αν δεν προετοιμαστεις κατάλληλα και το αφήσεις μόνο στο ξεκουδουνο, λογικές είναι οι όποιες αντιδράσεις.

• Like
Reactions: Miniature Schnauzer

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
@vrmode και @MelitaKarag τα king charles όπως και άλλες ράτσες έχουν καποια προβλήματα αλλά αν επιλέξει έναν σωστό και υπεύθυνο εκτροφέα δεν νομίζω ότι τεθετε θέμα σύγκρισης πχ και τα γαλλακια έχουν αναπνευστικά προβλήματα.
Ειδικότερα για τα King Charles είχα μάθει τα εξής για εκτροφέα της φυλής- και μάλιστα τόσο ευσυνείδητο εκτροφέα που σταμάτησε την εκτροφή της φυλής επειδή τελικά δεν άντεχε το να μην μπορεί να το ελέγξει:
Το King Charles μπορεί να εμφανίσει το πρόβλημα πχ στα 6 του χρόνια. Μέχρι τότε έχει μπει ήδη στην αναπαραγωγή. Οπότε στην ουσία δεν μπορείς να το ελέγξεις.

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
πράγματι πολύ εύκολος στην εκπαίδευση :LOL::LOL: (συγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα :rolleyes: )

Καλώς μας ήρθες με το πινσεράκι σου. Αν θες ξεκίνησε ένα νέο θέμα οπου θα μας το παρουσιάσεις σωστά με πολλές φωτογραφίες :)
Έχω πολλές φώτο και μπορώ να ανεβάζω τα νέα του, καίει καρδιές ο μικρός... Όσο για τη παρατήρηση σου... Ειναι πολύ το διάστημα; μετά τους 6 μήνες το αραιωσε, αλλά λες και ήξερε ότι είχε κάνει ζαβολιά έκρυβε τα κακά του κάτω από το καναπέ... Μιλάμε για περίπτωση... ;)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Ειδικότερα για τα King Charles είχα μάθει τα εξής για εκτροφέα της φυλής- και μάλιστα τόσο ευσυνείδητο εκτροφέα που σταμάτησε την εκτροφή της φυλής επειδή τελικά δεν άντεχε το να μην μπορεί να το ελέγξει:
Το King Charles μπορεί να εμφανίσει το πρόβλημα πχ στα 6 του χρόνια. Μέχρι τότε έχει μπει ήδη στην αναπαραγωγή. Οπότε στην ουσία δεν μπορείς να το ελέγξεις.
Βάσω είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τα καβαλιερακια. Διαβάστε αυτό πχ

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
bulldog είναι η καλύτερη επιλογή..
για πρωτόπειρο; και εννοώ ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό ζώο, συν τα προβλήματα υγείας και για να μην κρυβόμαστε είναι και τα σάλια που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν τα ανέχεται. Μπορεί εγώ να χέστηκα απ' τη χαρά μου την πρώτη φορά που έβαλε ένα μπουλντόγκ την κεφάλα του στο μπούτι μου και κοιμήθηκε, αλλά κάποιος άλλο δε θα στεκόταν σε αυτό, θα στεκόταν στο παντελόνι μου που βράχηκε και κόλλαγε μέχρι το μπούτι, συν μια μικρή στάμπα στο μαξιλάρι του καναπέ.

• Like
Reactions: Hiraeth

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εγώ θα προτείνω τα παρεξηγημένα κανις :) έξυπνα , πολύ εκπαιδευσιμα , μικρόσωμα , δεν μαδάνε .
Το μόνο μείον είναι η περιποίηση στο τρίχωμα αλλά αν δεν κατεβαίνει σε εκθέσεις με ένα παπυ κούρεμα είνια μια χαρά :)
Έχω ζήσει με ένα τοι και κατάλαβα γιατί οι ιδιοκτήτες τους λένε "υπάρχουν τα κανίς και απέναντι όλοι οι άλλοι σκύλοι"

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
έχετε σκεφτεί τις ανάγκες εκτόνωσης ενός πουντλ - κανίς? σναουτσερ?
έχετε προσέξει τις προδιαγραφές που θέλει ο μέλλον ιδιοκτήτης?
για τις ασθένειες το ανέφερα κι εγώ ως ελλάτωμα,
βρείτε μικρόσωμη φυλή η οποία όχι μόνο εμφανισιακά να είναι γουτσου γούτσου... αλλά να καλύπτει και όλα τα υπόλοιπα .....
εγώ το ιντρο το μετέφρασα
οκ για τις βόλτες του αλλά μέχρι εκεί...
από την αλλη δεν διεκδικώ το θέσφατο...
μια γνώμη είπα...
η πλειοψηφία θα κερδίσει...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
έχετε σκεφτεί τις ανάγκες εκτόνωσης ενός πουντλ - κανίς? σναουτσερ?
έχετε προσέξει τις προδιαγραφές που θέλει ο μέλλον ιδιοκτήτης?
για τις ασθένειες το ανέφερα κι εγώ ως ελλάτωμα,
βρείτε μικρόσωμη φυλή η οποία όχι μόνο εμφανισιακά να είναι γουτσου γούτσου... αλλά να καλύπτει και όλα τα υπόλοιπα .....
Εγώ προσωπικά, επειδή έχω σκεφτεί, και τις προδιαγραφές που θέτει ο θεματοθέτης και τις ανάγκες των συγκεκριμένων φυλών, θεωρώ ότι μια χαρά αλληλοκαλύπτονται. Φυσιολογικά σκυλιά, που αν μάλιστα ο εκτροφέας καταφέρει να εντοπίσει, τα λιγότερο ζωηρά της γέννας, μπορούν να ζήσουν ωραιότατα με τις βόλτες τους και ίσως και λίγη τρεχαλίτσα που και που. Και τα yorkshire φυσικά, που προαναφέρθηκαν, είναι επίσης κατάλληλα, και τα κοκόνια, και κάμποσα άλλα. Βασικό θέμα, να είναι υγιές. Οχι καμμένο από πριν γεννηθεί, σαν τα pug, τα french και τόσα άλλα.

από την αλλη δεν διεκδικώ το θέσφατο...
μια γνώμη είπα...
η πλειοψηφία θα κερδίσει...
Ολοι τις γνώμες μας λέμε βρε συ. Δεν κάνουμε γκάλοπ :)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ok...
βγάλε από την εξίσωση σκυλιά που γαυγίζουν...
χεχεχεχε
ε δεν μένει και κάτι :p αν βγάλεις αυτά που έχουν σοβαρές κληρονομικές ασθένειες , αυτά που μαδανε , που γαυγίζουν , που δεν θέλουν εκτόνωση και σου μεινει κάποιο πες μου το να τρέξω να τα κάνω 7 τα ζαβά μου :D

MASTER JIM

New Member
27 Αυγούστου 2017
2
1
26
Greece
Καλώς ήρθες.Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ενα Pag. Αυτό το σκυλί είναι μικροσωμο και παιχνιδιάρικο.Ενα πολυ καλο σκυλί για οικογένεια.Ζει 10 με 16 χρόνια νομιζω.Οποία ράτσα και να πάρεις πρεπει να εχεις στο μυαλό σου πως θα το εχεις για 15 χρόνια.Οτάν το πάρεις δε μπορείς να κανείς
πίσω.

• Like
Reactions: betty coltrane