Επιλογή κουταβιού και ανευθυνότητα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδια ενα λεπτο..και τα μαλτεζακια ειναι πολυ καλα σκυλακια και μια χαρα για παιδακι 11 ετων...,τα yorkie δεν θα ελεγα..
Δηλαδη τι πουμε poodle τι πουμε μαλτεζ δεν εχει διαφορα σαν επιλογη περα απο το τριχωμα..
Νομιζω απο εκει και περα ειναι τι σου αρεσει..:):)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Kango γι αυτο το θεμα προσπαθησα παρα πολυ..δεν ξερω τι αλλο να κανω..αν ο αλλος δεν βαζει μυαλλο..δεν ειναι το θεμα μου αν ηταν κακο το maltese h οχι..αλλα τι μπορεις να βρεις εδω απο εκτροφεα..
Αλλα και παλι τελικα η φιλη δεν προκειται να δωσει λεφτα να παρει απο καποιον καλο εκτροφεα..οποτε ας κανει πλεον οτι την φωτησει ο θεος..εγω κουραστικα και δεν μπορω να συννενοηθω αλλο..
Οτι ειχα να πω το ειπα..οτι ειχα να δωσω απο συμβουλες τις εδωσα..
Ο καθε ανθρωπος ειναι ωριμος να αποφασιζει για τις επιλογες του και το καλο του..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παιδια ενα λεπτο..και τα μαλτεζακια ειναι πολυ καλα σκυλακια και μια χαρα για παιδακι 11 ετων...,τα yorkie δεν θα ελεγα..
Δηλαδη τι πουμε poodle τι πουμε μαλτεζ δεν εχει διαφορα σαν επιλογη περα απο το τριχωμα..
Νομιζω απο εκει και περα ειναι τι σου αρεσει..:):)
Δεν διαφωνώ, μια χαρά είναι τα μαλτεζάκια. Υπέροχα :)
Και πάρα πολύ όμορφα όταν δέχονται τη σωστή περιποίηση.

puzzle ξέρεις τη γνώμη μου: μόνο άσχημα δεν πρέπει να νιώθεις!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι σιγουρα ο καθενας ειναι υπεύθυνος των πράξεων των πραξεων του..
Εσυ μην νιωθεις ασχημα εχεις κανει ηδη πολλα!!;):):)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Και τωρα η αποκορυφωση...
Βασικα σκεφτομουν να το ανοιξω ξεχωριστο post..αλλα μιας και απο εδω λεμε την ιστορια θα το συνεχισω εδω...
Η φιλη μου σημερα πανω στο ψαξιμο της και στην αγνοια της ειπε να παρει τηλ τη φιλοζωικη..(αυτα τα εμαθα μετα απο το τηλεφωνο)..
Αχ λεω καλη κινηση μπραβο της...
Και συνεχιζει....
Πηρα τηλ και ρωτησα εκει για τα σκυλια απο τα petshop..και μου ειπαν λεει οτι αμα το σκυλι που θα σου φερουν απο το petshop εχει pedigree τοτε ειναι 100% γνησιο και μια χαρουλα..:eek::eek::eek:
Παθαινω ενα μεγαλο σοκ...
Και της απαντω σχετικα οτι τα pedigree αυτα ειναι πλαστα..μπορουν να βγαλουν για οποιοδηποτε σκυλι..κτλ κτλ κτλ...
Και γυρναει και μου λεει...
Καλα στη φιλοζωικη που ειναι και γιατροι εκει δεν ξερουν?
τωρα δηλαδη τι να της πω εγω παλι...
Προσπαθει να βρει οποιονδηποτε τροπο να πεισει τον εαυτο της οτι απο τα petshop ειναι μια χαρα..
Μεχρι και εναν εκτροφεα(οχι και απο τους καλυτερους) βρηκαμε,τουλαχιστον δηλωνει τις γεννες απ οτι ειπε στο κοε, που θα εχει γεννα σε 2 μηνες και εννοειται οτι θα το παρει μετα απο 4 μηνες..αλλα και παλι δεν μπορει να περιμενει λεει...
Εγω πλεον τις ειπα δεν ξερω κανε οτι θες και οτι σε φωτησει ο θεος...
Αλλα η φιλοζωικη να λεει τετοια πραγματα ρε παιδια?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Οι φιλοζωικές δεν είναι υποχρεωμένες ούτε να γνωρίζουν ούτε να ενημερώνουν. Κάνουν αυτό που κάνουν για τα αδέσποτα και τέλος...
Οι γιατροί πάλι, είναι εκεί για να σου εμβολιάζουν το σκύλο και να αντιμετωπίζουν περιστατικά που έχουν να κάνουν με την υγεία του. Δεν οφείλουν να ενημερώσουν κανέναν για τίποτα.
ΤΥΠΙΚΑ όλα αυτά.
Όσο γι' αυτό:
βρηκαμε,τουλαχιστον δηλωνει τις γεννες απ οτι ειπε στο κοε, που θα εχει γεννα σε 2 μηνες και εννοειται οτι θα το παρει μετα απο 4 μηνες..αλλα και παλι δεν μπορει να περιμενει λεει...
Αν δεν μπορεί να περιμένει 4 μήνες για σκύλο, ας πάρει σκύλο από πετ-σοπ, byb, ας κλέψει έναν... ας κάνει ό,τι θέλει.
Δε φέρεις ΚΑΜΙΑ ευθύνη!
ΕΛΕΟΣ :mad:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Καλά λέει η Chloe....
Και πολλά που έκανες και της πιπιλάς το μυαλό...αν δεν καταλαβαίνει....:(

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Ναι αλλα ξερετε τι σκεφτομουν...
Οτι εγω προσωπικα αν ανηκα σε καποιον ομιλο ή αν ημουν μελος της φιλοζωικης ας πουμε..θα ενιωθα την υποχρεωση να ειμαι ενημερωμενος ωστε να δινω σωστες συμβουλες σε υποψηφιους γονεις..
Αν ηξερα και το ελαχιστο δεν θα μπορουσα να συμβουλεψω οτι αν το σκυλι απο πετσοπ εχει pedigree ειναι 100% γνησιο και ειναι μια χαρουλα..δεν θα μου πηγαινε στον χαρακτηρα..
Βεβαια εχετε και τα δικια σας..η φιλοζωικη εχει ιδρυθει για αλλους σκοπους δεν μπορει να καθεται να ασχολειται με το μακρυ και το κοντο του καθενος..
Οσο για μενα της ξεκαθαρισα σε πολυ φιλικους τονους οτι και πολυ ασχοληθηκα με το θεμα..μου ζητησε να παμε να το δουμε μαζι στο πετ οταν το αποφασισει αλλα εγω αρνηθηκα..δεν θελω να ειμαι μετοχος σε καμια κινηση της στην αγορα αυτου του σκυλου..
Ειδικα μετα απο αυτα που περασα, με το ζορι μπαινω σε πετ για τροφες αξεσουαρ κτλ..και παλι σε αυτο το θεμα εχω βρει ενα που δεν πουλαει καθολου σκυλια και ετσι νιωθω καλυτερα..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Οτι εγω προσωπικα αν ανηκα σε καποιον ομιλο ή αν ημουν μελος της φιλοζωικης ας πουμε..θα ενιωθα την υποχρεωση να ειμαι ενημερωμενος ωστε να δινω σωστες συμβουλες σε υποψηφιους γονεις..
.
Μπορεί να μην ξέρουν οι άνθρωποι. Με τα αδέσποτα ασχολούνται και τα παρατημένα.
Το πώς και γιατί γίνεται σκυλεμπόριο δεν τους αφορά.
Πολύ καλά έκανες.
Στη θέση σου θα της έλεγα και το πολύ σκληρό "Αν συμβεί οτιδήποτε με το σκυλί ούτε να διανοηθείς να με ενημερώσεις. Εκ των προτέρων σου λέω ότι δεν με ενδιαφέρει".

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Ξερεις πιο ειναι το πιο κακο..οτι νιωθω μεσα μου οτι και να το παρει δεν θελω καν να παω να το δω..και δεν μου φταιει κατι το καημενο..νομιζω οτι ειναι πολυ σκληρο συναισθημα..
Ομως δεν θα πρεπει να πραξω ετσι..θα πρεπει να το αγαπησω..
Τωρα αν συμβει κατι αυτο που θα κανω ειναι να την ενημερωσω για το τι θα πρεπει να κανει..απο εκει και περα δεν θα εχω καμια αλλη αναμειξη..
Οσο για την ιστορια της βασως ειχα διαβασει την αρχη αλλα δεν ηξερα το τελος..:mad:
Ελπιζω να μην οδηγηθουμε εκει γιατι ειναι αδερφη της κοπελας μου και νομιζω οτι δεν θα της ξαναμιλησω μετα ποτε..

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Μου θυμίζει έντονα όσα τράβηξε η Vaso. Δες και την κατάληξη :(
Και εμένα δυστυχώς. Με αυτά τα παιδιά δεν ξαναμίλησα και ούτε πρόκειται γιατί πραγματικά δεν θέλω να μάθω σε τί κατάσταση ζεί αυτό το σκυλάκι. Νομίζω ότι θα στεναχωρηθώ πολύ.
Ελπίζω η φίλη σου να είναι πιο ώριμη..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καταρχάς εσύ έκανες τα αδύνατα δυνατά!!!
Μην έχεις τύψεις για τίποτα!!!
Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι κτηνίατροι οφείλουν να ενημερωνουν τους ιδιοκτητες μιας και πρόκειται και για μελλοντικά προβλήματα υγείας..

Να σου πω..να κάνουμε κάτι τελευταίο..:):)
Μπες στο internet και τύπωσε οτιδήποτε βρείς για pappy mils και δώσε της να τα διαβάσει δειξε της και βιντεακια με τα κολαστηρια..
Αλλη μια τελευταία προσπάθεια μιας και είναι για τόσο κοντινό σου πρόσωπο..
Μερικές φορες κάποιοι ανθρωποι θέλουν να τα δούνε μονοι τους..
έστω και να τα διαβάσουν..
Τύπωσε ότι βρείς και δώστα της...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Πιστεύω πως αν το ψάξει/ενδιαφερθεί απο μόνη της δεν θα καταλάβει.
Ο Puzzle της έδωσε ήδη μπόλικη μασιμένη τροφή.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν μπορεί μα δεν μπορεί..
Μασημένη τροφή να μιλήσουμε για τις διατροφές που επηρεάζονται από το τι δίνει ο καθένας και ταράσσουν το στομάχι στα σκυλιά τους με τις συνεχόμενες αλλαγές χωρίς να έχουν ψάξει ποτε για τίποτα..
Αλλα αυτό το θεωρώ εξαιρετικά sos..
Δε χρειάζεται να είμαστε τόσο σκληροί να την αφήσουμε να την πατήσει και μετά να μάθει αν εχουμε εστω και μια μικρη πιθανοτητα να καταλαβει..

Πιστεύω αν και ειναι η τελευταια ελπιδα αν δει ένα βιντεάκι με τα κολαστήρια ..δεν μπορεί..,θα καταλάβει..
δεν γίνετε..!!!
τουλάχιστον το δικό μου μυαλό δεν το χωράει..

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Τώρα είναι τα παπι μιλς, αύριο θα είναι η διάρροια, μεθαύριο ο καλλωπισμός, παραμεθαύριο......
Δηλαδή σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο Puzzle να ενδιαφέρεται;
Δεν νομίζω...

Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι αν δεν ασχοληθεί απο μόνη της για τον σκύλο που θέλει να πάρει, δεν θα βρίσκεται κάθε φορά κάποιος να της πεί τι πρέπει να κάνει.

Είναι υπερβολικό να ψάξεις μόνος σου να βρείς στοιχεία (είτε για την ράτσα, είτε για τα πάπι μίλς, ....);

Η διατροφική διαταραχή που κολλάει; :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oχι σε αυτό διαφωνώ ριζικά..
Eίναι έτσι τα πράγματα στην Eλλάδα γιατί έξω κάτι σκαμπάζουν από pappy mils..
έχουν κάνει και εκπομπές πάνω σε αυτά τα θέματα,ενω εδω ο κόσμος έχει μαύρα μεσάνυχτα...
Πως να μάθεις για κάτι που απλά αγνοείς..
Είναι διαφορετικό..
Οταν έχεις το σκυλί τότε μιλάμε επί βάσης..
Είναι άλλο..
Να κατηγορήσω αυτόν που απλά βαριετέ να ασχοληθεί με την διατροφή του σκυλιού του και παίρνει μασημένες τροφές από φόρουμ γιατί η Τούλα δίνει ωμά και η Πόπη μαγειρευτά η την τάδε ξήρα..
Είναι τελείως διαφορετικό..
και επιτέλους ας ξεσταρβωσουμ λιγάκι τους τυφλούς..,είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας..
Αν τους ξεστραβώσουμε κάτι μπορεί να γίνει..

Ειναι διαφορετικο να μιλαμε για ενα θεμα που εχουμε καποια βαση και διαφορετικο για ενα θεμα που αγνοούμε την υπάρξη τους..
Ούτε στο google δεν ξέρεις τι να πατήσεις για να μάθεις..

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ναι σύμφονοι, να βοηθήσουμε όπως έχει ήδη κάνει ο άνθρωπος.
Αλλά μέχρι και ένα σημείο.....δεν μπορείς να είσαι όλη την ώρα απο πάνω και να του ζαλίζεις το κεφάλι.
Μερικοί το πιάνουν το νόημα κατ'ευθείαν. Αλλοι δεν το πιάνουν καθόλου. Και άλλοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν οτι καταλαβαίνουν....

Άσε που η κοπέλα έχει όριο στο οικονομικό θέμα και απ'’οτι κατάλαβα το θέλει για τα χριστούγεννα :rolleyes: