Κι επειδη δεν εχει πειραξει σημαινει οτι δεν θα γινει ποτε? Ο Μαρλευ μπορει να ζησει αλλα 10 με 12 χρονια. Μια φορα γινεται το κακο δυστιχως!!! Μια φορα να μην δεις τον κυριο με το τσιουαουα που θα στριβει απο την γωνια..1. Εδώ κάνεις ένα λάθος: ο Μάρλεϋ δεν έχει πειράξει κανέναν απολύτως στο δρόμο και δεν έχουμε πρόβλημα με δεσποζόμενα σκυλιά. Αλλάζουμε πεζοδρόμιο και τελειώνει η υπόθεση.
Πολυ ομορφα ολα αυτα. Και εννοειται οτι δεν ειναι κακο να ερχεται σε επαφη μονο με σενα BUT δυστιχως ενα σκυλι δεν ειναι μονο για 1-2 χρονια αλλα για παραπανω. Και σκεψου μεσα σε ολα αυτα τα χρονια ποσο θα αλλαξει και η δικη σου ζωη. Οπως πχ παιδια, οικογενια. Μια φορα να χρειαστει να λειψεις απο το σπιτι για καποιο διαστημα εστω και 2-3 ημερων τοτε τι θα γινει? Ο Μαρλευ δεν ειναι κανενα σκυλακι τσεπης ωστε να πεις θα τον παρω μαζι μου. Ειναι πολλα τα αρνητικα οποτε ναι δεν θα εχεις και την καλυτερη ζωη. Ουτε ο Μαρλευ ομως θα την εχει γιατι τι θα κανει? Ειναι ωραια ζωη να πηγαινει βολτα μονο για την αναγκη του? Το σκυλι θελει ασκηση, θελει να ξεμουδιασει. Συν οτι που θα τον αφηνεις λυτο να παιζεται? Θα περασει μια ζωη στο σπιτι και στο λουρι.2. Δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει. Τώρα είναι που ο Μάρλεϋ δεν έχει ωραία ζωή: φοβόμαστε να τον βγάλουμε βόλτα (όχι ότι έχει συμβεί κάτι, απλώς εγώ φοβάμαι), φοβόμαστε να παίξουμε μαζί του (μήπως γίνει κυριαρχικός με το παιχνίδι), δεν τον χαϊδεύει η αδερφή μου κλπ... Αν γίνει η εκπαίδευση και γίνει σωστά γιατί να μην έχει ωραία ζωή? ΟΚ, δεν θα παίζει με σκυλάκια, παιδάκια και αγνώστους, αλλά θα έχει μια ωραιότατη σχέση μαζί μου. Το κατά πόσο η ζωή η δικιά μου θα δυσκολέψει είναι κάτι άλλο...
Και μην αρχισετε ολοι οτι απαγαρευται απο τον νομο να ειναι τα σκυλια χωρις λουρι, καλημερα!!!!, το ξερουμε. Αλλα καπου πρεπει αν αφησεις και τον σκυλο σου να ξεσκασει δεν γινεται συνεχεια φιμωτρο και εντολη "διπλα". Οποτε ναι δε θα εχει την ζωη που θα επρεπε να εχει.
Και λες οτι αν μπορουσες θα τον εδεινες, οπως στο προτεινουν και καποια μελη απο εδω μεσα. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ??? Και απο σκυλια να ξερει αυτο το ατομο γιατι να δυσκολεψει την ζωη του?? Πλακα κανετε? Αυτα ολα θα ηταν αν ζουσαμε σε εναν τελειο κοσμο. Κανεις δεν θα θελει να το κανει αυτο στην ζωη του.
Δεν τα λεω ολα αυτα για να σε απογοητευσω. Εννοειται και αξιζει να προσπαθησεις για τον σκυλο σου απλα λογω ηλικιας δεν θα ειναι ευκολο να αλλαξει.