Τα δεδομενα εχουν ως εξης:
1. το σκυλι επιτιθεται χωρις ειδοποιηση. Αρα, ή δεν γνωριζει γλωσσα σωματος σκυλων εξ αρχης(ισως επειδη τον πηρατε 40 ημερων), ή απο την λαθος εκπαιδευση μεσω τιμωριας (δηλαδη, τιμωρουνταν όταν προειδοποιουσε οτι "φοβαμαι μην μου το παρουν", πχ γρυλιζε) εχασε την γλωσσα σωματος που ειχε. Το αποτελεσμα ειναι να μην προειδοποιει όταν φοβαται οτι θα του παρετε κατι που θεωρει πολυτιμο(εμετο, τηλεφωνο, φαγητο κτλ).
2. χρεωνεται στο σκυλο κυριαρχία και προσπαθεια να γινει το αφεντικο, όταν όλη η επιστημονικη κοινοτητα εχει αποφανθεί οτι ΔΕΝ υπάρχει κυριαρχια στα σκυλια. Αρα, η εκπαιδευση που του κανετε μεσω κυριαρχιας(δηλαδή σπασιμο τσαμπουκα μεσω δεσιματος, περιορισμου, σμπρωξιματος κτλ) δεν είναι καν εκπαιδευση. Οι επιστημονες εχουν αποφανθεί οτι τετοιες επιθετικες συμπεριφορές εκ μερους σας προς τον σκυλο μπορεί να αυξησουν την επιθετικοτητα του κατακόρυφα.
3. ως αιτία αναφέρθηκε μεχρι στιγμης η κυριαρχία, προβλημα υγειας, ή προβλημα κληρονομικό. Άρα, η πραγματική αιτία δεν έχει βρεθεί. Οποιοσδήποτε ψυχολογος σκυλων/συμπεριφοριστής/θετικος εκπαιδευτής θα σας ενημερωνε οτι το πιθανότερο αίτιο είναι ο φοβος και θα εψαχνε να βρει την αιτία του φοβου(φυλαξης υποθετω= φοβος μην μου το παρουν).
4. τοση τιμωρία και απομονωση που εχει φαει ο σκυλος+φιμωτρο, δεν αντεχεται ευκολα απο τον μεσο σκυλο και εχει κανει πολυ μεγαλη ζημια στο σκυλο, πιθανον και μη αναστρεψιμη.
5. με τοση αγάπη και φροντιδα που του δειχνετε οικογενειακώς θεωρώ απαράδεκτο να μπαινετε στο ιντερνετ ή ακόμη και σε αυτό το φόρουμ και να μην διαβάζετε τα βασικά για την κυριαρχία που υποτιθεται οτι είναι και η αιτια όλου του κακου, για να μαθετε επιτελους οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Αρα, προσπαθειτε υπερβολικα, αλλά με τον λάθος τρόπο.
Συγγνωμη, που τα λέω τοσο χύμα αλλά περασα απο την καταστασή σας και μου ειχαν πει όλοι οι "κυριαρχικοι εκπαιδευτες¨οτι πρεπει να κανω ευθανασία στο σκύλο μου, γιατί ηταν κυριαρχικος. Εγινα θετική εκπαιδευτρια σκυλων και ο σκυλος οχι μονο για ευθανασία δεν πηγε, αλλά εγινε τοσο ήρεμος που όποιος τον βλέπει, ειδικά στο σπιτι που δεν υπαρχουν τα ερεθισματα που υπάρχουν στο παρκο, νομιζει οτι είναι γέρος.
Καλό κουράγιο.