Σε σχέση με το φόρουμ και τη Δάφνη: οι συζητήσεις που διάβασε και οι απαντήσεις που πήρε της έχουν φανεί πολύ χρήσιμες ενισχύοντας κατά πολύ τις γνώσεις της για τα σκυλιά και μεταφέροντας αρκετή από αυτή τη γνώση σε εμάς.
Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή της στο φόρουμ νομίζω ότι μεγάλωσε την ανασφάλεια και τις φοβίες της, μια που πολύ τακτικά μας αναφέρει δύσκολα περιστατικά που διάβασε στο φόρουμ ότι συνέβησαν στη βόλτα και αυτό την δυσκολεύει ακόμα περισσότερο να ασχοληθεί σοβαρά με το Μάρλευ.
Δεν μπορώ να δω όλα όσα διάβασε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουν εκφραστεί τερατολογίες και υπερβολές, ενισχύοντας φοβίες οι οποίες δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους 3 της οικογένειας που δεν έχουμε διαβάσει όλα αυτά.
Λόγω της μικρής μου συμμετοχής στο φόρουμ δεν έχω το δικαίωμα να δίνω συμβουλές, θα ήθελα όμως να σημειώσω πως πολλές φορές θα πρέπει να κρατάμε το μέτρο σε όσα γράφουμε, μια που δεν είναι δύσκολο να παρερμηνευτούν από κάποιους αναγνώστες.
Από τον περασμένο Σεπτέμβρη και μετά, αλλάξαμε εκπαιδευτή, στηριζόμενοι και στις καλές απόψεις από το φόρουμ. Επιλέξαμε ένα πρόγραμμα κοινωνικοποίησης με πολλές βόλτες μεγάλης παρέας σκύλων, το οποίο λειτούργησε θετικά και για τον Μάρλευ και για την αυτοπεποίθηση της Δάφνης.
Το βασικό πρόβλημα εδώ ήταν ότι η εκπαίδευση γινόταν στην άλλη άκρη της Αθήνας, δίπλωμα έχει μόνο η Χαρά, εμείς λείπαμε για μεγάλα διαστήματα και αυτοκίνητο σε κυκλοφορία υπάρχει μόνο ένα στην οικογένεια. Οπότε η συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις ήταν περιορισμένη σε αριθμό – 1-2 φορές το μήνα, αντί για 3 φορές τη βδομάδα.
Πριν δύο μήνες και αμέσως μετά το δάγκωμα στον πατέρα μου, η Δάφνη σταμάτησε να βγάζει βόλτα το Μάρλευ. Φοβόταν τι θα συμβεί στη βόλτα και δεν μπορούσε να το ξεπεράσει. Από την άλλη πλευρά η Χαρά κουράστηκε να το κάνει μόνη της καθημερινά και όταν είδε ότι τα άσπρα μάρμαρα της βεράντας ξαναέγιναν η τουαλέτα του Μάρλευ, ουσιαστικά τα παράτησε και αυτή.
Επιστρέφοντας με την Κούλα στην Αθήνα είδαμε ότι τα κορίτσια δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, αποδεχτήκαμε ότι επαναλαμβάνεται η ιστορία με την Αλκυόνη και αποφασίσαμε να το πάρουμε επάνω μας, μια που αισθανόμαστε το μπαγάσα μέλος της οικογένειας.
Μέχρι τότε απλά συμμετείχαμε σε όσα αφορούσαν το Μάρλευ, με τα κορίτσια να έχουν την ευθύνη και να είναι τα αφεντικά του. Από εκεί και μετά το πήραμε πάνω μας με σχεδόν μηδενική συμμετοχή πλέον από τα κορίτσια, μια που όταν είδαν πως ασχοληθήκαμε εμείς, τους έφυγε το άγχος και τα παράτησαν.
Αρχικά η κατάσταση πήγε πολύ καλά, με το σκύλο να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα, μέχρι που κάποια στιγμή με δάγκωσε και εμένα – εντελώς απρόκλητα.
Τις λεπτομέρειες δεν τις επαναλαμβάνω - τις έχω γράψει στο
σχετικό πόστ.