Επιθεση κ δαγκωμα σε μικροσωμο σκυλακι

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Μαρεκο, θα το ξαναπω. Ο σκυλος δεν ειναι λυτος σχεδον ποτε. Κολλητηλικια με αλλα σκυλια δεν εχουμε. ''Μηλα της εριδος'' δεν υπαρχουν. Παιζω με το σκυλι μου χωρις ποτε να εχω ενοχλησει ουτε εγω ουτε αυτο αλλα σκυλια. Ε δε γινεται να βγαινω κ στις τρεις τη νυχτα για την εκτονωση της σκυλας μου προκειμενου να μη βρεθω με αλλο σκυλι....
Τελος να πω οτι ολα εγιναν αστραπιαια! Μπορω μεχρι ενα μεγαλο βαθμο να προβλεπω τις αντιδρασεις της σκυλας μου. Εδω, ειχα χαλαρωσει κ εκει ειναι το λαθος μου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ε δε γινεται να βγαινω κ στις τρεις τη νυχτα για την εκτονωση της σκυλας μου προκειμενου να μη βρεθω με αλλο σκυλι....
Ασφαλώς όχι. Δεν είναι λύση αυτή. Εννοείται.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@mpoumpoulaoriginal , να σου πω απλά ότι θαυμάζω εσένα και ιδιοκτήτες σαν εσένα που είστε σε πάρκα με 1002 ερεθίσματα και είστε εσείς και ο σκύλος και κανείς άλλος. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα δίδυμα ιδιοκτήτη-σκύλου.

Όσον αφορά το περιστατικό, δεν έχω τις γνώσεις για να το σχολιάσω σε παραγωγικό επίπεδο, το μόνο που ίσως βοηθήσει όποιον βρεθεί μελλοντικά σε τέτοια κατάσταση είναι μια συμβουλή του εκπαιδευτή μου ότι όταν κάνει τσαμπουκάδες ο σκύλος-να πάει να δαγκώσει κλπ ή δημιουργήσει κάποια ένταση-ακόμα κι αν προκληθεί- κάθεσαι και κάνεις εντολές μέχρι να ηρεμήσει(και στον δικό μου έπιασε)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Αυτο που με σοκαρε ειναι οτι δεν εμεινε στο να διωξει το αλλο σκυλι αλλα το δαγκωσε, το σηκωσε κ το τιναζε!
Γρύλισε όμως η δικιά σου.
Προειδοποίησε το μαλτεζάκι και εκείνο την έγραψε κανονικά.
Τί άλλο της έμενε να κάνει;

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Vas, ευχαριστω αλλα δεν ειναι κ τιποτα δυσκολο! Απο κουταβι το''εθιζεις'' σε καποιο παιχνιδι, ο,τι θελεις εσυ κ μεγαλωνοντας το σκυλι σου απολαμβανει μονο αυτο.

Το πως θα μπορουσα να την ηρεμησω εκεινη την ωρα δεν το γνωριζω. Δεν ακουγε τιποτα!!!!!!

Yorkaddict, η αληθεια ειναι οτι ειχαν γινει πολλες διορθωσεις απο μερους της δικιας μου στο μαλτεζακι ολη την προηγουμενη ωρα. Τη συγκεκριμενη ομως στιγμη εγινε αμεσα επιθεση.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Εγώ σαν χαζή να ρωτήσω γιατί είναι "κακό" να παίζουν τα σκυλιά μεταξύ τους?(δεν μιλώ συγκεκριμένα για το σκυλί της mpoumpoulaoriginal)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγώ σαν χαζή να ρωτήσω γιατί είναι "κακό" να παίζουν τα σκυλιά μεταξύ τους?(δεν μιλώ συγκεκριμένα για το σκυλί της mpoumpoulaoriginal)
Δεν είναι "κακό" αλλά είναι σίγουρα πολύ πρακτικό. Όταν είχα κουτάβι ακόμα τον Άραγκον κάποιο μέλος (που δε θυμάμαι το νικ του, ζητώ συγγνώμη) είχε αποκαλέσει τα σκυλόπαρκα "καταστροφείς σκύλων", μετά απο μερικές επιθέσεις καταλαβαίνω πλέον τι εννοεί.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι "κακό" αλλά είναι σίγουρα πολύ πρακτικό. Όταν είχα κουτάβι ακόμα τον Άραγκον κάποιο μέλος (που δε θυμάμαι το νικ του, ζητώ συγγνώμη) είχε αποκαλέσει τα σκυλόπαρκα "καταστροφείς σκύλων", μετά απο μερικές επιθέσεις καταλαβαίνω πλέον τι εννοεί.
Δεν ξέρω 2 φορές μου έχει τύχει να τις επιτεθούν στον δρόμο στο ξεκούδουνο.Στο πάρκο ποτέ ,αν ένα σκυλί είναι επιθετικό (από χαρακτήρα) δεν θα την αφήσω να παίξει ή θα πρέπει να φύγει εκείνο με τον ιδιοκτήτη του εφ' οσον είναι άλλοι τόσοι ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους που τα φέρνουν για να παίξουν..(Σορρυ για το οφφ είχα απορία)Προσωπικά θεωρώ ευλογία που το σκυλί μου είναι κοινωνικό και του αρέσει να παίζει.Βέβαια αυτό είναι ελεύθερο να το κρίνει ο κάθε ιδιοκτήτης προσωπικά για το δικό του σκυλί.

• Like
Reactions: Ghostdoc

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
mpoumpoulinaoriginal εμενα η ολη ιστορια μου ακουγεται νορμαλ, πλην του τιναγμτος το οποιο δεν θα πρεπε να γινει κατα την γνωμη μου. Επειδη κι εμεις παιζουμε με μπαλακι (με την διαφορα οτι η δικη μου σκυλιτσα επιτρεπει και αλλα σκυλια να παιρνουν το παιχνιδι της,ιδιως φυλες τζακ ρασελ λη κουρτσχααρ που ουτε στα τρελα ονειρα της δεν τα φτανει σε ταχυτητα, οποτε φτανουν πρωτα) αλλα εμεις εχουμε δουλεψει και την εντολη "τελος" οπου εκει πλεον ως δια μαγειας το μπαλακι μπαινει μεσα στην τσαντα, και αμεσα σημαινει οτι το παιχνιδι μας τελειωσε και πλεον μπορει να ασχοληθει με τα γυρω γυρω ερεθισματα. Θα σου προτινα να το δουλεψετε κι εσεις,με τον καιρο και ειμαι σιγουρος οτι θα δειτε αποτελεσματα συντομα, αφου το μυαλο του σκυλου απο την κατασταση "παιζω με τον ιδιοκτητη μου" περναει στην φαση οτι "οκ παιξαμε,δεν εχει αλλο παιχνιδι πλεον". Τον πρωτο καιρο καλο θα ειναι να μην υπαρχουν τριγυρω σκυλακια μην συνδιασει την παρουσια τους με το σταματημα του παιχνιδιου. Αφου το μαθει οταν θα στε οι δυο σας, θα το εφαρμοσεις ακι παραεξω σε καποιο σκυλοπαρκο.

• Like
Reactions: johnk

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Γιαννη ακριβως την εντολη τελος δινω κ εγω. Η εντολη ειχε δοθει, η σκυλα ειχε αφησει το μπαλακι, το μπαλακι ειχε μπει στην τσαντα κ η λαρα ηταν στο κατσε κ περιμενε η να πιασω τον ιμαντα κ να φυγουμε η να της πω free κ να χαζολογησει. Την ωρα που την κραταγα κ μαζευα τον ιμαντα εγινε ο,τι εγινε.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Μετα απο τετοιο σκηνικο και αφου τα χωρισατε, θα μποροσες να σκεφτεις κα τον χαρακτηρισμο μπουμπουλινα! χαχαχα. Σορρυ για τον κατακερματισμο του knickname σου.

• Like
Reactions: mpoumpoulaoriginal

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ας πεταχτώ και εγω ;)
εγω και αυτό σαν διορθωση το βλέπω, αφού δεν επιασαν τα υπολοιπα αποφασισε να διορθώση το "ενοχλητικό" λίγο πιο εντονα. Ενα 36 κιλο σκυλι αν ήθελε να κανει ζημια σε ενα 5κιλο ένα τίναγμα εφτανε, + ότι όλο αυτό το ερχομαι φευγω τρεχαλα του μικρου θα πρέπει να ειχε ανεβασει το κυνηγετικό της δικιάς σου στα υψη .......

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τώρα ειδα οτι δεν δημοσιεύτηκε η απαντηση μου.

Για μενα δεν ειναι φυσιολογική η αντίδραση της, δεν πρόκειται για απλή διορθωση. Χωρίς ανθρώπινη επέμβαση δεν θα υπήρχε το μαλτεζακι. Ένα ισορροπημένο σκυλί δεν αντιδρά με τέτοιο τρόπο.
Εγω παλι πιστευω οτι δεν ειναι επιθυμητη,αλλα απολυτα δικαιολογισιμη. Η σκυλα ειχε προειδοποιησει επανειλλημενα το μικροσωμο κ αυτο δεν ελεγε να καταλαβει. Αν ηθελε να το σκοτωσει, θα το ειχε κανει με το που το επιασε.Θα το επιανε απο το λαιμο κ οχι απο την προβια (βλ. δερμα) κ ουτε τιναγματα,ουτε τιποτα. Βεβαια,με το να πεσουν ολοι πανω να σωσουν το μικροσωμο(αυτονοητο),στρεσαριστηκε περισσοτερο κ το τιναγμα κρατησε πεςρισσοτερο. Συνηθως κανουν 1-2 τιναγματα κ τ' αφηνουν.

Ο ιδιοκτητης του μικροσωμου ελπιζω να βαλει ορια στην επιμονη του σκυλιου του.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Vek καλημερα. Η αληθεια ειναι οτι της τα ειχε πρηξει της δικιας μου. Μαλιστα καποια στιγμη ειπα στον ιδιοκτητη της μαλτεζ οτι μετα απο λιγο βλεπω να λεμε οτι ''το χιονι βαφτηκε κοκκινο'' μιας κ το ονομα της μικρης ειναι Χιονη.

Η σακαφιορα μου δεν ειναι 36 κιλα. Θηλυκο γερμανικο ποιμενικο ειναι, οχι ροτ! Και το μαλτεζακι ουτε 5!

• Like
Reactions: vek

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Σκυλακο καλημερα. Δεν ειμαι σιγουρη για τις προθεσεις της. Απο το λαιμο δεν το επιασε αλλα το βουτηξε απο την πλατη οπου κ ειχε μια μεγαλη δαγκωνια. Επισης κανενας δεν επεσε πανω στο μικροσωμο σκυλακι να το σωσει. Η επεμβαση εγινε μολις αρχισε να το τιναζει κ απευθειας στη δικια μου την οποια αρπαξε απο ταπισω ποδια ο ιδιοκτητης της αλλης. Κανενα σστρεσαρισμα απο μερους μας.

Κι εγω ελπιζω να μαζευτει λιγο η μικρουλα, η οποια ειναι κ μια κουκλα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κι εγω ελπιζω να μαζευτει λιγο η μικρουλα, η οποια ειναι κ μια κουκλα.
Αυτό...τι σε νοιάζει εσένα; :)
Εσύ, εστιάζεις στο τι πρέπει να αλλάξεις, με τον δικό σου σκύλο.
Εχεις καταλάβει δηλαδή, ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις έτσι; :rolleyes:

• Like
Reactions: kanarini

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Βρε συ μαρεκο.... καλημερα. Για ολα τα σκυλια με νοιαζει! Κ οχι, θα αφησω το σκυλι μου να φαει ολα τα σκυλια της περιοχης γιατι ειμαι κ μεγαλη μουλαρα!!!!

Εντελως φιλικα κ καλοπροαιρετα κ με ολη την ευγενεια που συνηθως δε με διακρινει ειναι κ αλλοι ανθρωποι που αγαπουν τα σκυλια κ προσπαθουν να κανουν το καλυτερο γιαυτα....

Κ οπως εγραψα κ μερικα ποστς παραπανω εχω κ φιλους εκπαιδευτες τους οποιους συμβουλευομαι σε καθε θεμα που πιθανον αντιμετωπιζω....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Βρε συ...μπουμπούλα, ότι τι; Οτι εμένα πχ, δεν με νοιάζει για όλα τα σκυλιά; :)

Το θέμα δηλαδή το άνοιξες, για να συζητήσουμε τις συμπεριφορές των άλλων σκύλων, ή του δικού σου; Και αν όπως λες, έχεις εκπαιδευτές, που έχεις την τύχη να σε συμβουλεύουν, τι συζητάμε τώρα εδώ; Εχει νόημα ή να μην χαλάμε το σάλιο μας; :unsure:

Και για να βοηθηθούν και άλλοι, που θα ήθελαν να κάνουν το καλύτερο για το σκυλάκι τους, να τονίσω λοιπόν, ότι ο ιμάντας πχ [υποθέτοντας κάποιων αρκετών μέτρων ε;] είτε τον κρατάμε στο χεράκι μας, είτε όχι, δεν θα μας δώσει την ευκαιρία να αντιδράσουμε άμεσα, σε μια έκτακτη ανάγκη, όπως αυτή που σου προέκυψε. Επίσης, να τονίσω, ότι αν ο σκύλος μας δείξει μια φορά τέτοια επιθετική συμπεριφορά, μέχρι [και αν] το διευθετήσουμε, δεν τον αφήνουμε να χαριεντίζεται με άλλα σκυλάκια, σε απόσταση βολής. Αυτά τα δύο, έτσι για παράδειγμα, γιατί δεν βλέπω να εστιάζεις, στα έξτρα μέτρα ασφαλείας των άλλων σκύλων, που πρέπει πλέον να πάρεις και που προσπαθώ να σου περάσω από χθες :)

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Συζηταμε γιατι ο διαλογος μονο εποικοδομητικος μπορει να ειναι κ να βοηθησει αλλους που ισως αντιμετωπισουν παρομοιο θεμα.

Ο ιμαντας ειναι 5μετρος η 10μετρος αναλογα με τα κεφια μου. Μονο με ιμαντα μπορω να εκτονωσω το σκυλι μου, το οποιο δεν εκτονωνεται ακομα κ με τριωρη βολτα με κοντο λουρι. Επιθετικοτητα ηταν η πρωτη φορα που εδειξε. Το λαθος ηταν καθαρα δικο μου που ημουν χαλαρη κ μου εφυγε απο τα χερια. Απο δω κ στο εξης δε θα ειμαι.

Να συμπληρωσω οτι η Λαρα ΔΕΝ χαριεντιζεται οπως γραφεις με αλλα σκυλια.... βασικα δε χαριεντιζεται γενικα.... ουτε με ζωα ουτε με ανθρωπους. Δεν ασχολειται ποτε με κανεναν κ τιποτα παρα μονο με μενα κ το παιχνιδι της.

Εγω φταιω για ο,τι εγινε. Υποτιμησα την ανεκτικοτητα της.... κ το μονο εξτρα μετρο ασφαλειας που μπορω να παρω ειναι να εχω ακομα περισσοτερο το νου μου κ να δουλεψω περισσοτερο την υπακοη της.

Φυσικα, δεν υπονοησα οτι δε νοιαζεσαι για ολα τα σκυλια.

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco