θα σας καταθεσω μια εμπειρια μου σχετικη πιστευω με το θεμα σας.Πριν απο 20 ημερες περιπου ηρθε στο νοσοκομειο που εργαζομαι ενας κυριος σε κατασταση αμοκ ουρλιαζοντας οτι το παιδι του το ειχε δαγκωσει σκυλος το κρατουσε σε ενα σεντονι το οποιο ηταν κατακοκκινο.Ηταν ενα κοριτσακι 8 ετων.Οταν ανοιξα το σεντονι δεν πιστευα στα ματια μου,δεν εχω ξαναδει τετοια θλαστικα τραυματα στα 7 χρονια που ειμαι στον τομεα επειγοντων πραγματικα σοκαριστικα.Δεν θελω να περιγραψω τα τραυματα του παιδιου γιατι δεν ειναι αυτο το θεμα.Η μικρη ηταν σε κατασταση σοκ ειχε χασει πανω απο δυο λιτρα αιμα παρα ταυτα ομως διατηρουσε της αισθησεις της και ειχε επαφη καλη.προσπαθησα απο το παιδι οταν συνηλθε να καταλαβω πως εγινε αλλα ηταν τοσο φοβισμενο που δεν ελεγε.
Αφου διεκομισαμε το παιδι σε παιδοχειρουργικο νοσοκομειο οπως εγινε μια συζητηση για το συμβαν με αλλους συναδελφους.Δεν υπηρξε ουτε μια φωνη που να δικαιολογουσε καπως την κατασταση.
Αργοτερα εμαθα οτι ηταν ο σκυλος του γειτονα και οτι το παιδι πηγε να παιξει μαζι του,δεν ηξεραν τη ρατσα οι συγγενεις που μου το ειπαν, δεν νομιζω οτι εχει σημασια η ρατσα του σκυλου.
Στην πρωτη συνελευση του ο.φι.ρε εθεσα θεμα φιμοτρου σε ολες της ρατσες απο μετριου μεγεθους και ανω στους δημοσιους χωρους οτι δηλαδη συμβαινει στην ευρωπη , καποιοι με χλευασαν.
Δεν θελω να σκεφτω οτι θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο στο παιδι μου
δεν ξερω ποια θα ηταν η δικη μου αντιδραση με τον ιδιοκτητη του ανεξαρτητος αιτιας.
Θα πρεπει λοιπον να εφαρμοστουν νομοι πολυ αυστηροι για τις περιπτωσεις αυτες.Ο ομιλων εβγαζε βολτα το σκυλο του στο λυκαβητο παντα με φιμοτρο,,ΠΑΝΤΑ..ανεξαρτητα εαν ηταν επιθετικος η οχι.
Πριν απο μια εβδομαδα εμαθα οτι δεν ειχε επιπλοκες στο χειρ/γιο
θα πρεπει οταν μεγαλωσει να κανει καποιες αισθητικες επεμβασεις,και οτι το εχουν αναλαβει οι παιδοψυχολογοι.
Αφου διεκομισαμε το παιδι σε παιδοχειρουργικο νοσοκομειο οπως εγινε μια συζητηση για το συμβαν με αλλους συναδελφους.Δεν υπηρξε ουτε μια φωνη που να δικαιολογουσε καπως την κατασταση.
Αργοτερα εμαθα οτι ηταν ο σκυλος του γειτονα και οτι το παιδι πηγε να παιξει μαζι του,δεν ηξεραν τη ρατσα οι συγγενεις που μου το ειπαν, δεν νομιζω οτι εχει σημασια η ρατσα του σκυλου.
Στην πρωτη συνελευση του ο.φι.ρε εθεσα θεμα φιμοτρου σε ολες της ρατσες απο μετριου μεγεθους και ανω στους δημοσιους χωρους οτι δηλαδη συμβαινει στην ευρωπη , καποιοι με χλευασαν.
Δεν θελω να σκεφτω οτι θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο στο παιδι μου
δεν ξερω ποια θα ηταν η δικη μου αντιδραση με τον ιδιοκτητη του ανεξαρτητος αιτιας.
Θα πρεπει λοιπον να εφαρμοστουν νομοι πολυ αυστηροι για τις περιπτωσεις αυτες.Ο ομιλων εβγαζε βολτα το σκυλο του στο λυκαβητο παντα με φιμοτρο,,ΠΑΝΤΑ..ανεξαρτητα εαν ηταν επιθετικος η οχι.
Πριν απο μια εβδομαδα εμαθα οτι δεν ειχε επιπλοκες στο χειρ/γιο
θα πρεπει οταν μεγαλωσει να κανει καποιες αισθητικες επεμβασεις,και οτι το εχουν αναλαβει οι παιδοψυχολογοι.