Επείγοντως τη συμβουλή σας!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Οχι απολυτα αλλα ειναι σε πολυ καλο επιπεδο,θελει πολυ δουλεια ομως και πολλες επαναληψεις(που κακως δεν εχω κανει εγω) στην εκπαιδευση για μεγιστα αποτελεσματα.Του εχω δειξει μονο 3 φορες(εκπαιδευση) τι θελω απο αυτον σε τετοιες περιπτωσεις κι εχει ανταποκριθει σε σημειο που δεν το περιμενα.Ακομα και στην πιο τρελη λιχουδια ειναι επιφυλακτικος,δεν το βαζει στο στομα.
η εκπαιδευση σε φυλαξη πως πηγε???
τι ηλικια εχει ο μικρος?

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Ο μικρος ειναι ενος ετους.Στην φυλαξη δεν ηθελα πολλα πραγματα,τα φυσικα του ενστικτα σαν σκυλος μου ηταν αρκετα(για τον χωρο του σπιτιου κι οχι σωματοφυλακη).Για να του διεγειρουμε λοιπον αυτο το ενστικτο λιγο παραπανω μου εδειξε τι να κανω στο σπιτι κι ετσι σιγα σιγα ξεκινησε να νιωθει φυλακας οταν δεν ειμαστε εμεις στην αυλη.Του δειξαμε τι πρεπει να κανει οταν ειναι μονος του και τι οταν ειμαστε εμεις εκει και τα καταφερε.Το σπιτι μου ηταν κεντρο διερχομενων,οποιος φιλος,γνωστος,αγνωστος ηθελε ανοιγε την αυλοπορτα και εμπαινε μεσα μεχρι πριν ενα μηνα που αρχισε ο μικρος να τσεκαρει απο πανω μεχρι κατω ποιος ειναι αυτο που θελει να μπει.Ετσι πλεον οποιος θελει κατι χτυπα το κουδουνι,του ανοιγουμε μπαινει μεσα μαζι μας και μετα ειναι ελευθερος να χαιρετησει τον σκυλο κι ο σκυλος αυτον αν θελει.Γινεται αντρακι σιγα σιγα και κανει τις μαγκιες του.Στην Πατρα ενα βραδυ αργα σε βολτα μας βγηκαν απο μια γωνια αποτομα στο σκοταδι 2 σομαλοι,το τι εγινε δεν μπορω να σου περιγραψω πρεπει να τον θυμουνται ακομα.Οποτε πιστευω πως με αυτα που θελω εγω απ'αυτον τα παει μια χαρα,δεν τον εχω ζορισει ποτε στην εκπαιδευση,του κανω ενα 10λεπτο την μερα σε καθε τι που θελω να ειναι σωστος και προχωρουμε στη ζωη.Αυτα,παω να τον παρω να τον βγαλω για το απογευματινο του ξεμουδιασμα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
file grenouig....
η ανευθυνοτητα του εκπαιδευτη η αγνοια αν θελεις στην συγκεκριμενη φυλή...
μαζι με τον ενθπουσιασμο σου να δεις αποτελεσματα σας οδηγησαν σε μεγαλο λαθος....
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απο και καταοιονδηποτε τροπο... η εκπαιδευση για φυλαξη σε ντογκο....
αυτο θα το διαβασεις σε οποιοδηποτε βιβλιο αναφερεται σε αυτη την φυλή...
ειδικα μαλιστα στην ηλικια των 12 μηνων που ειναι τωρα ο σκυλος σου...
το ντογκο στην ηλικια των 12 μηνων ειναι κουταβ... δεν εχει καμμια σχεση με τις αλλες φυλες..
η ωριμανση δε στην ηλικια του ερχεται μετα τα 2,5 -3 χρονια
ειναι αδιανοητο να ζητας να κανει κατι ο σκυλος οταν σε αυτη την ηλικια ακομα φυλες οπως γερμανικα ποιμενικα κι αλλα που χαρακτηριζονται φυλακες... ξεκινουν εκπαιδευση φυλαξης μετα την ηλικια των 15-16 μηνων....
προσεξε τα λαθη σε συμπεριφορες που οδηγουν σε αντιθετα απο τα αναμενομενα ... αποτελεσματα....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
grdane.. :) το μονο θα ελεγα ηταν "μηπως ειναι λιγο μικρος?" αλλα μας προλαβες κατα παααρα πολυ..

απορια: αποαγορευεται γενικοτερα η εκπαιδευση φυλαξης στο ντογκο (γιατι??) ή λογω ηλικιας?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
δεν ειναι μονο το ντογκο... ειναι παρα πολλες φυλες οι οποιες στο προτυπο αναφερεται οτι απαγορευεται αυστηρα οποιαδηποτε εκπαιδευση φυλαξης... ή ενισχυσης αυτοπεποιθησης...

ειδικα απο ασχετους με την φυλή...

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Ισως παρεξηγησες αυτα που εγραψα,τo γνωριζαμε αυτο γι'αυτο και δεν καναμε τιποτα το ιδιαιτερο,απλα οταν ειμαστε εμεις στην αυλη τον βαζουμε στην θεση κατσε και του λεμε οτι ειμαστε εμεις εδω τωρα να υποδεχτουμε οποιον εχει ερθει.Ισα ισα που ειναι απο τα πιο κοινωνικα και φιλικα dogo σε οποιονδηποτε πλησιασει να τον χαιρετησει.Δεν τονωνω ποτε την αυτοπεποιθηση του σε τετοια πραγματα απλα δεν ηθελα κιολας οποιος ερχεται να πεφτει πανω του για χαδια και φιλια.Εσυ grdane τον εχεις γνωρισει κιολας,πως τον ειδες??http://www.dogforum.gr/v3/member.php?264-GRDANE

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
http://dogo-dogoargentino.blogspot.com/2010/01/dogo-argentino.html
Εδω kasi μπορεις να δεις γιατι δεν κανει η φυλαξη για τα ντογκο,εγω επισης μπορει να ειμαι ασχετος με την φυλη αλλα οχι με τα σκυλια.Επισης ασχετος με ασχετο διαφερουν,καποιοι ζητουν την βοηθεια γνωστικων για να γινουν καλυτεροι ενω οι υπολοποι κανουν οτι πιστευουν αυτοι για σωστο,εγω λοιπον θεωρω οτι ανηκω στην πρωτη ομαδα γι'αυτο και ηρθα να γνωρισεις εμενα και τον σκυλο μου grdane σας εκπροσωπος του Ε.Ο.Ν.Α.

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
http://dogo-dogoargentino.blogspot.com/2010/01/dogo-argentino.html που εισαι στην Πελλοπονησο αν δεν κανω λαθος.
Απο'κει και περα το τι μαθαινει ενας σκυλος σ'αυτην τη ηλικια ειναι αλλο θεμα και πιστεψτε με μπορει και μαθαινει παρα πολλα για οποιον εχει την θεληση και την ορεξη να ασχοληθει και να του τα μαθει ειτε ειναι ντογκο ειτε κανις.Ο δικος μου που ειναι ντογκο αν και ημιαιαμο για μερικους επειδη δεν εχει pedigree,ξεκινησε βασικη υπακοη 2 με 2,5 μηνων και τα πηγε περιφημα.Πριν μαθει που να κανει την αναγκη του ειχε μαθει το κατσε,μεινε,ελα οσο κι αν σας φαινεται περιεργο.Δεν βγηκαμε ουτε εγω ουτε η εκπαιδευτρια του με γαντι και ραβδι να του κανουμε μαθηματα σωματοφυλακης για να φαμε κραξιμο,το μονο που μου ειπε να κανω ειναι αυτο που ανεφερα παραπανω.Συγνωμη που βγηκαν σε 2 κειμενα αλλα δεν προλαβα τον χρονο επεξεργασιας.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εμενα 12 μηνων παντως ηταν τοσο χαζοχαρουμενος οσο ενα κουταβι 4 μηνων.... μετα τους 18 μηνες εγινε επιφυλακτικος.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
esy grenoig ειπες για εκπαιδευση φυλαξης...
εγω ειδα ενα κουταβιο 12 μηνων... για λιγη ωρα.. πριν ενα μηνα περιπου.. τι εκανες μετα η πριν,
το τι κανεις στο σπιτι σου ... με τον σκυλο σου ειναι δικαιωμα σου...
απλα επισημαινω αν θελεις με την ιδιοτητα του.... οτι αγαπω τα ντογκο και τιποτα παραπανω....
αυτο που περιγραφεις δεν ειναι εκπαιδευση φυλαξης οπως ανεφερες παραπανω...
απο την αλλη ειναι το πλεον φυσικο και πρεπον ενα ντογκο σε αυτη την ηλικια να ειναι φιλικο με τον οποιοδηποτε....

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Kι εμενα ετσι ειναι σε γενικες γραμμες,ισως παραπανω επιφυλακτικος για την ηλικια του αλλα δεν εχει γινει και δολοφονος που θα του πω παρτο και θα ορμηξει.Ισα ισα που και παιχνιδιαρης ειναι και κοινωνικος ειναι και υπομονετικος ειναι και φιλικος ειναι με τ'αλλα σκυλια αν δεν νιωσει απειλη και ουδεποτε εχει κανει κινηση να δειξει δοντια σε μενα ουτε στον κυκλο μου ουτε σ'αγνωστους.

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Στο 42 και 46 εξηγησα τι εννοω λεγοντας φυλαξη,αν παρεξηγηθηκε αυτο που εγραψα και καταλαβες λαθος ζητω συγνωμη.Να πω τοτε οτι της ζητησα να μου δειξει πως μπορω να τον κανω επιφυλακτικο προς τους ξενους που κατευθυνονται προς το σπιτι μου με σκοπο να μπουν μεσα.Φυλαξη χωρου ή σωματοφυλακη δεν καναμε με την ακριβη εννοια του ορου.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εμενα αυτο που περιεγραψες στα ποστ σου μετα δε μου μοιαζει με φυλαξη απλα εκπαιδευση να ειναι συγκρατημενος οταν ερχεται καποιος σπιτι. Φυλαξη δε χρειαζεται να κανεις στο σκυλο σου (βασικα δεν ενδυκνειται)... να εισαι σιγουρος οτι οταν θα νιωσει απειλη θα επεμβει.

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Συμφωνουμε Αμαλια,ηξερα απ'την αρχη οτι δεν επρεπε να ενισχυσω τετοια ενστικτα και δεν το εκανα ουτε θα το κανω.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Μπορείς λίγο να περιγράψεις τη μεθοδολογία δουλειάς της εκπαιδεύτριας; Για να στο κάνω πιο εύκολο, πως έμαθε την εντολή κάτσε στο σκυλί;

Επίσης επειδή τα λες λίγο συγκεγχυμένα, της ζήτησες να σας ξεκινήσει κάποια μαθήματα για φύλαξη και εκείνη έκανε τι ακριβώς; Αν θες γίνε λίγο πιο αναλυτικός γιατί ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει από τα μηνύματά σου ούτε τι ακριβώς ζήτησες, ούτε τι τελικά πήρες.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
tatooman αν εχω καταλαβει καλα....
ο χαρακτηρας του ντογκο να πηδαει μες την τρελη χαρα σε οποιον εμπαινε στο σπιτι μαλον εβαλε σε σκεψεις τα παιδια ως προς την μελλοντικη φυλαξη...
η εκπαιδευτρια ομως δεν ασχοληθηκε με εκπαιδευση φυλαξης αλλα προσπαθησε να μαθει στον σκυλο να υποδεχεται κοσμο σε θεση κατσε...
ελπιζω να καταλαβα σωστα
κι εγω στην αρχη ειχα παρανοησει οπως αναφερθηκε.... ελπιζω τωρα να εχω καταλαβει σωστα.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Ναι σαν γενικό συμπέρασμα ίσως να βγαίνει κάτι τέτοιο αλλά θα ήθελα να είναι σαφές τι ακριβώς ζητήθηκε από την εκπαιδεύτρια και την μεθοδολογία που χρησιμοποίησε και νομίζω μόνο ο φίλος μας ο grenouig θα λύσει το μυστήριο.

Οπότε ευχαριστώ για την επεξήγηση αλλά θα περιμένω να ακούσω και εκείνον ούτως ώστε να μπορέσω να βγάλω κάποια συμπεράσματα που θα ήθελα.

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Μαλλον δεν μπορω να εκφρασω τις σκεψεις μου γραπτα εφοσον εχετε μπερδευτει τοσο πολυ.Το σπιτι μου ηταν κεντρο διερχομενων,μενω σε χωριο κι οποιος θελει κατι ερχεται ανοιγει την αυλοπορτα και μπαινει μεσα,δεν ξερουν την δουλεια του κουδουνιου ας πουμε.Τα τελευταια χρονια εχουν αγριεψει τα πραγματα πολυ ομως (κλεψιες) κι ηθελα να κοπει αυτο.Το ντογκο μου ειναι πολυ κοινωνικο (οπως ολα σχεδον) και πηδα απο χαρα σε οποιον του μιλησει και του δειξει συμπαθεια,δεν με ενοχλει αυτο και δεν με ενδιεφερε να του κοψω το πηδημα.Σκεφτειτε οτι η αυλοπορτα απο το σπιτι ειναι στα 10 μετρα,ηθελα να καταλαβει λοιπον οτι οταν ειμαι εγω ή η οικογενεια μου εκει δεν χρειαζεται να τρεχει στην πορτα να υποδεχτει αυτον που ερχεται για εναν και μονο λογο,γιατι ειμαι εγω εκει να κανω αυτη τη δουλεια.Ετσι κατα συνεπεια θα εβγαινε φυλαξη οταν θα ηταν μονος του σπιτι χωρις εμενα διπλα του αλλα οχι σε μεγαλυτερα επιπεδα απο τα φυσιολογικα οποιουδηποτε σκυλου αναλογα την φυλη αλλα ουτε και λιγοτερα σε σημειο να περνα καποιος στο δρομο και να ξαπλωνει για χαδια.Η συγκεκριμενη εκπαιδευτρια ακολουθει την θετικη εκπαιδευση σκυλων με ανταμοιβη σε συνδυασμο με το clicker οταν εκτελεσει την συμπεριφορα το σκυλι.Οταν ερχοταν καποιος σπιτι ειχα διαλεξει μια νοητη γραμμη που ο σκυλος δεν επρεπε να ξεπερασει,τον εβαζα σε θεση κατσε,μεινε και πηγαινα κι ανοιγα την πορτα,ο ξενος εμπαινε μεσα χαιρετουσε εμενα μετα τον σκυλο και προχωρουσε στο σπιτι.Τοτε λοιπον κλικαρα την συμπεριφορα αυτη αφου δεν ειχε κινηθει απο'κει που τον ειχα και επιβραβευα.Ελπιζω να εγινα κατανοητος αυτη τη φορα και να βοηθησα..

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Αν η εκπαιδεύτρια είναι η Giu (Τζούλια ) τοτε μονο καλα λόγια έχω να πω ... με βοήθησε πολύ με τον Άλκη ενα αδέσποτο σκυλάκι που φιλοξενούσα και φυσικά χωρις χρήματα! και βοήθησε και την κοπέλα που το υιοθέτησε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97