Επειδή μόλις γύρισα από τη δουλειά και είμαι κουρασμένη και κυρίως επειδή με κούρασε το θέμα, με βολεύει η προτροπή σου και θα αποφύγω το σεντόνι!
Λοιπόν, το κείμενο που έβαλες (ποστ 136) είναι τι έλεγε “πραγματικά” ο προηγούμενος νόμος (συγκεκριμένα το άρθρο 2 παρ. 3 του Ν. 3170/2003) και ο οποίος δεν ισχύει πια!! Ο νόμος αυτός άλλαξε, έπαυσε να ισχύει και τον αντικατέστησε ο 4039/2012 που πλέον δεν επιβάλλει ο σκύλος να είναι δεμένος (ποστ 138 ).
Πάντα ο νόμος είναι θέμα ερμηνείας -πολύ συχνά περίπλοκης. Αλλά εδώ είναι μια μάλλον εύκολη περίπτωση: Αν και ο ισχύον νόμος ήθελε λουρί θα το έλεγε. Δεν το έκανε όμως.
Για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο ιδιοκτήτης για ασφαλή περίπατο ο νόμος δε λέει τίποτα. Και καλώς δε λέει γιατί δεν εξισώνει όλους τους σκύλους -δεν είναι ίδιοι.
Ο ιδιοκτήτης λοιπόν πρέπει να παίρνει τα
κατάλληλα κατά περίπτωση μέτρα. Ένας μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς λουρί δίπλα στο αφεντικό του, άλλος να χρειάζεται λουρί και άλλος να χρειάζεται (και) φίμωτρο.
Και αν και δεν είμαι "δικηγόρος" του amangos αλλά είμαι δικηγόρος να σου πω ότι στο ποστ του έλεγε πάνω κάτω ότι προβλέπει ο νόμος.
Άλλωστε συνήθως όταν κάποιος γράφει σοβαρά και συγκροτημένα μάλλον δε γράφει “ανάλογα των δικών του εμπειριών και μόνο”. Έτσι πράττει μάλλον όποιος γράφει βάση της κοινής λογικής (του) ή περί θεωριών αυτοδικίας (που πληροφοριακά είναι έγκλημα, αρ. 331 ΠΚ).
Η τελευταία πρόταση δεν αφορά εσένα αλλά είναι εν τάχει το σχόλιο μου σε διάφορα που ειπώθηκαν.
Εμείς πάμε βόλτα! Παρότι δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν δηλώνω ότι επιτρέπουμε σε όποιο μέλος του φόρουμ μας συναντήσει στη βόλτα μας (μαύρο πίνσερ πιθανώς χωρίς λουρί με πανέμορφη κυρία να το συνοδεύει!!!) να μας βιντεοσκοπήσει και να ανεβάσει αύριο το βίντεο στο φόρουμ!
Ασφαλώς ούτε αυτό πάει σε εσένα!
Εντάξει... παραδέχομαι ότι ήταν σεντον-άκι!
Sorry!
Αλλά ήταν το τελευταίο μου ποστ στο θέμα!
Έντι: Είπα ότι δε θα κάνω άλλο σχόλιο και άρχισα της επεξεργασίες! Να πω μόνο, αν ποτέ κάποιος κάτσει και διαβάσει αναλυτικά το θέμα, ότι το σχόλιο αυτό γράφτηκε κυρίως με αφορμή το ποστ 135.