Επίθεση από Πιτ Μπουλ

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
αν τα σκυλιά που έχουν αρπαχτεί είναι από τα "δυναμικά" τότε το πρώτο που κάνεις είναι ας είναι δαγκωμένα να προσπαθήσεις να τα κρατήσεις χαμηλά και ακίνητα .Δεν τραβάς κανέναν σκύλο μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά .Καλυτερο είναι να σπρωχνεις το κεφάλι του σκυλου προς τον αλλον σκύλο παρά να το τραβάς αντίθετα .Βέβαια χρειάζονται 2 άτομα άρα πρέπει και οι 2 ιδιοκτήτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.
Για να γινει πιο κατανοητο, οταν λεω τραβας, εννοω σταθεροποιεις και τα φερνεις σε οσο γινεται αποσταση το ενα απο το αλλο, τοσο οσο. Αν τα σπρωχνεις πιο κοντα, μπορει να αφησει στιγμιαια και να κανει πιασιμο "καλυτερο" σε ακομα "χειροτερο", πιο ευαισθητο σημειο. Ο σκοπος ειναι να απομακρυνθουν το ενα απο το αλλο.

• Like
Reactions: Vania and vek

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Στην πράξη αντε μετά από 20 με 30 δευτερόλεπτα μάχης να συνέλθει ο ένας από τους δυο ιδιοκτήτες και να κάνει μια σωστή κίνηση, ο άλλος όμως θα τα σκατώσει γτ δεν θα ξέρει τι να κάνει, είτε θα αρχίσει άστοχες κλωτσιές είτε θα αρχίσει να ουρλιάζει.. για το πιο πιθανό σενάριο μιλάω τώρα. Να είναι ΚΑΙ οι δυο ψύχραιμοι και νορμάλ, μια πιθανότητα στις 100.

• Like
Reactions: vasilis_mike

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Aυτό στη πράξη το έχει εφαρμόσει ποτέ κανείς; Γιατί το διαβάζω εδώ συχνά και αναρωτιέμαι αν έχει και πρακτική εφαρμογή και με τι αποτελέσματα.
εγώ :) και όχι μόνο με το αμσταφ μου που του την είχε πέσει ένα λυτό ΓΠ εκεί ηταν εύκολο.
Το κάναμε με τον Πέτρο και σε ένα πιτακι αμολυτο (μαλλον την είχε κοπανησει απο τα βαρελότα ) ξημερώματα πρωτοχρονιας στο δρόμο είχε βουτήξει ενα μεγαλόσωμο μαλιαρο και το παιδευαν ώρα να αφησει. Το κρατήσαμε κάτω , είπαμε στους αλλους να σταματήσουν τις φωνές , έσπρωχνε ο πέτρος το κεφάλι του πιτ προς το μαλιαρο και μόλις περασαν κάποια δευτερα του φωναξε στο αυτί αστο δυνατα. στα δευτερα που ξαφνιάστηκε και αφησε το τραβληξαμε μακρια .
Αλλά μεταξυ μας αν δεν ήταν πιτ δεν θα εβαζα ουτε εγω τα χέρια μου ούτε ο πέτρος το προσωπο του τόσο κοντά στον σκύλο :p:p

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Aυτό στη πράξη το έχει εφαρμόσει ποτέ κανείς; Γιατί το διαβάζω εδώ συχνά και αναρωτιέμαι αν έχει και πρακτική εφαρμογή και με τι αποτελέσματα.
εγώ :) και όχι μόνο με το αμσταφ μου που του την είχε πέσει ένα λυτό ΓΠ εκεί ηταν εύκολο.
Το κάναμε με τον Πέτρο και σε ένα πιτακι αμολυτο (μαλλον την είχε κοπανησει απο τα βαρελότα ) ξημερώματα πρωτοχρονιας στο δρόμο είχε βουτήξει ενα μεγαλόσωμο μαλιαρο και το παιδευαν ώρα να αφησει. Το κρατήσαμε κάτω , είπαμε στους αλλους να σταματήσουν τις φωνές , έσπρωχνε ο πέτρος το κεφάλι του πιτ προς το μαλιαρο και μόλις περασαν κάποια δευτερα του φωναξε στο αυτί αστο δυνατα. στα δευτερα που ξαφνιάστηκε και αφησε το τραβηξαμε μακριά .
Αλλά μεταξυ μας αν δεν ήταν πιτ δεν θα εβαζα ουτε εγω τα χέρια μου ούτε ο πέτρος το προσωπο του τόσο κοντά στον σκύλο :p:p

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Για να γινει πιο κατανοητο, οταν λεω τραβας, εννοω σταθεροποιεις και τα φερνεις σε οσο γινεται αποσταση το ενα απο το αλλο, τοσο οσο. Αν τα σπρωχνεις πιο κοντα, μπορει να αφησει στιγμιαια και να κανει πιασιμο "καλυτερο" σε ακομα "χειροτερο", πιο ευαισθητο σημειο. Ο σκοπος ειναι να απομακρυνθουν το ενα απο το αλλο.
ναι το κατάλαβα απλως συνήθως οι ιδιοκτήτες απο τον πανικό τραβάνε τα σκυλια με δύναμη και τα πραγματα χειροτερευουν, και είναι σημαντικό να μην αφησεις να αλλαξουν δάγκωμα έχεις δίκιο.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
ναι το κατάλαβα απλως συνήθως οι ιδιοκτήτες απο τον πανικό τραβάνε τα σκυλια με δύναμη και τα πραγματα χειροτερευουν, και είναι σημαντικό να μην αφησεις να αλλαξουν δάγκωμα έχεις δίκιο.
Πρεπει αυτο το δευτερολεπτο που θα ανοιξει το στομα λιγο, να εισαι ετοιμος να το τραβηξεις και να το κρατησεις σταθερα, γιατι θα ξαναφυγει αμεσως για επιθεση. Ναι ειναι πολυ λαθος να τραβας με δυναμη, πολλαπλασιαζεις την ζημια.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Στην πράξη αντε μετά από 20 με 30 δευτερόλεπτα μάχης να συνέλθει ο ένας από τους δυο ιδιοκτήτες και να κάνει μια σωστή κίνηση, ο άλλος όμως θα τα σκατώσει γτ δεν θα ξέρει τι να κάνει, είτε θα αρχίσει άστοχες κλωτσιές είτε θα αρχίσει να ουρλιάζει.. για το πιο πιθανό σενάριο μιλάω τώρα. Να είναι ΚΑΙ οι δυο ψύχραιμοι και νορμάλ, μια πιθανότητα στις 100.
ακριβώς και συνήθως ο ιδιοκτήτης που έχει τον αμολυτό σκύλο δεν κάνει τίποτα παρά μόνο φέρνει το χάος πφ . Όταν την έπεσε το ΓΠ στον απατσι μου, τον είχε ο πετρος στο λουρί και ευτυχώς το συμβαν έγινε εξω απο το σπιτι μου και βγηκα εγω να βοηθήσω. Ο ιδιοκτητης του ΓΠ δεν πλησίασε και οταν τον φώναξε ο Πετρος είπε φοβάμαι δεν βάζω χέρια.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
μααααααα https://en.wikipedia.org/wiki/Old_English_Terrier

(απο οτι έχω καταλάβει δεν είναι αναγνωρισμένη από την FCI λόγω σπανιότητας / σχεδόν εξαφανισμένη φυλή, αναγνωρίζεται ως φυλή μόνο από το National Terriers Club της Μεγάλης Βρετανίας. Πάντως οι πρόγονοι των πίτ κάπως έτσι ήταν. Αν κάνω λάθος θα χαρώ να μάθω κάτι για την ιστορία τους) :)
fyi...enjoy...
http://www.workingpitbull.com/history.htm

• Like
Reactions: Hammer

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Τι ασυναρτησιες ειναι αυτα που γραφει..

Hunting boar in the colonies. Primarily used as an animal which could pin and control large and dangerous beasts such as boar, bear and bull, dogfighting was never the original purpose of the bulldog. Dog fighters will argue this point, but the evidence is quite clear. The animals pictured here could enter the ring and win as representatives of the American pit bull today.
Far back into history - too far for us to see - man had bred dogs for gripping large game like boar and bear. From these dogs developed the Butcher's Dog, or Bulldog. The bulldog was an animal from 35 to 80 pounds, long of leg, sturdy in body, athletic, with a strong head and muzzle. The pit bulls of today descend directly from these animals.
Τι πραγματα ειναι αυτα; Εδω λεει οτι ο αρχικος του σκοπος ηταν το κυνηγι...Δε μου αρεσει, δεν ειναι πιασαρικο...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Έχω παρακολουθήσει από την αρχή τα μνμτα σου και για την απόκτηση,και για την εκπαίδευση του Μάικ και έχω να πω συγχαρητήρια.
Φαίνεσαι ιδιαίτερα συνηδητοποιημενος ιδιοκτήτης.
Συνειδητοποιημένος ιδιοκτήτης σκύλου σημαίνει:
1. Να γνωρίζεις τι θέλεις, γιατί το θέλεις και αν αυτό που θέλεις ταιριάζει με τον τρόπο ζωή σου.
2. Να αγαπάς ΟΛΑ τα ζώα σαν να είναι παιδιά σου (και όχι μόνο τον δικό σου σκύλο ή γάτα)
3. Να μελετάς και να ασχολείσαι με το ζώο σου.
4. Να ξέρεις όλες σου τις υποχρεώσεις και όχι μόνο τα δικαιώματά σου.

Όπως λένε "το παιδί είναι η βιτρίνα της οικογένειας", έτσι και για το σκυλί είναι η βιτρίνα του ιδιοκτήτη του!

ΥΓ
Ο Μαικ απο την ώρα που μπήκε στην ζωή μου, είχα την τύχη να μπορεί να είναι μαζί μου 24/7. Θωρείται (και δεν το λέω εγώ) από τις καλές "διαφημίσεις" της φυλής του.. Γνωρίζοντας ΠΑΝΤΑ ότι δεν παύει να είναι αυτό που είναι.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Μακριά απ'τον κωλο τους εε?

Το σκεφτονταν πολυ ωρα?

Και ξαναπηγες!
Γιατι βρε ανθρωπε?γιατι?
Με τρώει ο κώλος μου, έτσι;; :)
Αν σου πω, ότι το "δρομολόγιο" που πάμε κάθε βράδυ, μετά από 2 χρόνια βόλτας, είναι το πιό ασφαλές, τι θα πεις;;;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Σφηνα χωρις 2 ατομα που να το κατεχουν δεν λεει. Παιζει να γινει ζημια σε διποδο/τετραποδο. Απεναντιας νερο ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει καποιος που δεν το εχει. Γιατι ελαχιστοι, και μονο που ξερουν, εχουν τα κακαλα να βαλουν χερι σε 2 σκυλαι που πλακώνονται.

Υ.Γ. Πολυ ταλιμπανιαση εκει κατω στο μεγάλο χωριο. Εδω δεν εχει παιξει κατι τοοοοοσο σοβαρο μεχρι στιγμης. Και καθημερινα σχεδον βλεπως cane corso (intact) να συμβιώνουν με αλλα. Μονο ενα dogo εχει καποια θεματάκια (και αυτα ελεγχομενα) και ενας γ.π. που τρυγυρνουσε ελευθερος, αλλα τις έφαγε και ηρεμησε ο ιδιοκτητης του.

• Like

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Παιδιά. όλες οι θεωρίες για απεμπλοκή από την "μάχη" θεωρητικά είναι καλές. Στην πράξη απέχουμε πολύ!!
Το σημαντικότερο είναι η ψυχραιμία, πράμα ολίγον δύσκολο έως απίθανο να βρεθεί από όλους τους εμπλεκόμενους!!
Κι αυτό γιατί σε κάθε περίπτωση, 99,9999% οι ιδιοκτήτες κοιτάνε μην τραυματιστεί ο δικός τους ο σκύλος και δεν βλέπουν καθαρά την συνολική εικόνα.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι. ακόμη και αν δεν τραυματιστεί ο δικός μας ο σκύλος, μία άγρια εμπλοκή θα τον "χαλάσει" και το χειρότερο από το σωματικό τραύμα είναι το ψυχικό! Λίγοι δίνουν βάση στην ψυχολογία του σκύλου μετά απο ένα σκυλοκαβγά!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι. ακόμη και αν δεν τραυματιστεί ο δικός μας ο σκύλος, μία άγρια εμπλοκή θα τον "χαλάσει" και το χειρότερο από το σωματικό τραύμα είναι το ψυχικό! Λίγοι δίνουν βάση στην ψυχολογία του σκύλου μετά απο ένα σκυλοκαβγά!
Αυτο.

Ειναι το μοναδικο που με αγχωνει σχετικα με την δικια μου επειδη ειναι σε κρισιμη ηλικια για την αποτύπωση φόβων. Μια εμπλοκη και μπορει να την στρεσάρει σε βαθμο που να χαλάσει οτι εχει χτιστει.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
.
Βασιλη θα σου ελεγα να μην ανησυχεις τοσο για αυτο, φυσικα θα πρεπει να αποφευγουμε τους τσακωμους παση θυσια, μονο κακο μπορει να βγει απο τετοια περιστατικα. Αλλα ζημια στην ψυχολογια του πιτμπουλ επειδη τσακωθηκε..; Ειναι σαν να λεμε οτι το Λαμπ πηδηξε στη λιμνη να φερει την παπια και επαθε ψυχολογικο επειδη βραχηκε...

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγώ αν είχα πιτ θα ανησυχούσα γ το ψυχολογικό πάρα πολύ αλλά όχι μη μου γίνει φοβικός... μην γίνει επιθετικός, αυτό

• Like

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Βασιλη θα σου ελεγα να μην ανησυχεις τοσο για αυτο, φυσικα θα πρεπει να αποφευγουμε τους τσακωμους παση θυσια, μονο κακο μπορει να βγει απο τετοια περιστατικα. Αλλα ζημια στην ψυχολογια του πιτμπουλ επειδη τσακωθηκε..; Ειναι σαν να λεμε οτι το Λαμπ πηδηξε στη λιμνη να φερει την παπια και επαθε ψυχολογικο επειδη βραχηκε...
Ο Βασίλης πρέπει να εννοεί οτι έχεις φτιάξει έναν σκύλο με δουλειά να μην ψάχνετε για καυγά και να είναι κοινωνικός ή αδιάφορος και ένα τέτοιο περιστατικό από το πουθενά να στα φέρει όλα τούμπα.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
....... Εμένα όμως πως πονάει η καρδιά μου, να βλέπω το σκυλί μου σε εμπλοκή, ποιός θα με καταλάβει;;;; :(
Ευτυχώς δεν το πήρε μέσα του και χθες στην βόλτα, με τα άλλα σκυλιά αντιδρούσε ως συνήθως, χωρίς να μου βγάλει κάποιο στρες.
............. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι. ακόμη και αν δεν τραυματιστεί ο δικός μας ο σκύλος, μία άγρια εμπλοκή θα τον "χαλάσει" και το χειρότερο από το σωματικό τραύμα είναι το ψυχικό! Λίγοι δίνουν βάση στην ψυχολογία του σκύλου μετά απο ένα σκυλοκαβγά!
Βασίλη νομίζω πως το κάνεις λίγο πιο τραγικό από ότι είναι. Αν πρόκειται για ένα ενήλικο σκύλο με ισορροπημένο χαρακτήρα όπως φαντάζομαι είναι ο δικός σου, δεν πρόκειται να πάθει κανένα ψυχικό τραύμα.
Δεν λέω ότι ωραίες καταστάσεις αυτές αλλά δυστυχώς πάρει να μάθουμε να ζούμε με αυτές. Καλώς ή κακώς ο οποιοσδήποτε έχει σκύλο και τον βγάζει βόλτες είναι απίθανο να μην δεχτεί επίθεση από αλλο σκύλο. Δεν λέω ότι αυτό είναι σωστό αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Σφηνα χωρις 2 ατομα που να το κατεχουν δεν λεει. Παιζει να γινει ζημια σε διποδο/τετραποδο. Απεναντιας νερο ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει καποιος που δεν το εχει. Γιατι ελαχιστοι, και μονο που ξερουν, εχουν τα κακαλα να βαλουν χερι σε 2 σκυλαι που πλακώνονται.
Ειπαμε αυτα τα σκυλια ειναι για ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ. Μιλαμε για το απολυτο GAMEDOG. Δεν ειναι το σκυλακι που θα του βαλουμε το ροζ κορδελακι στο λαιμο και θα τρεχει στο γκαζον με τα αλλα σκυλακια χα χαχου χα χα...Οι παλιοι λεγανε "μια φορα θα σπασει η σταμνα" και τοτε το χαρουμενο καλουλι πετ θα πιασει το κανισακι της γειτονισσας, που γαυγιζει νευρικα και θα του αλλαξει τα φωτα! Τοτε τι θα πεις; "Δεν το ειχε ξανακανει". I've heard that one before...