Επίθεση Ροτβάιλερ σε 4χρονη

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Άσχημα νέα από τα Χάνια ,τι να λέμε
Παρακάτω και τα νέα από τον ηλεκτρονικό τύπο , για αρχή
Σε λίγο μάλλον παντού

Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ένα 4χρονο κορίτσι που δέχτηκε επίθεση από ένα Ροτβάιλερ, στο χωριό Μόδι, κοντά στα Χανιά.
Η 4χρονη, μαζί με τους φίλους της, έκανε ποδήλατο σε δρόμο του χωριού, όταν τα παιδιά είδαν το σκύλο δεμένο με σκοινί στην καρότσα ενός παρκαρισμένου αγροτικού φορτηγού.
Άρχισαν να τον πειράζουν και ο σκύλος έγινε βίαιος. Πήδηξε από το αυτοκίνητο, αφού το σκοινί δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει και επιτέθηκε στο κοριτσάκι.
Το 4χρονο παιδάκι κατάφερε να ξεφύγει από τη μανία του σκύλου, έχοντας όμως τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και όλη την αριστερή πλευρά του σώματός του.
Αρχικά το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, κρίθηκε όμως αναγκαία η μεταφορά του στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, αλλά εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τους γιατρούς η 4χρονη έχει υποστεί σοκ και δεν μιλά.
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη, ενώ η οικογένεια του κοριτσιού κατέθεσε μήνυση εναντίον του για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.
From
http://www.zougla.gr/news.php?id=11193

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν τα παιδάκια δεν ενοχλούσαν τον δεμένο σκύλο τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Μάλλον κανείς δεν τους δίδαξε το σεβασμό απέναντι στα ζώα.
Θλιβερό…

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
και αν ο κατοχος δεν περιεφερε τον επικινδυνο σκυλο του ανασφαλως σε δημοσιο χωρο επισης...εγκληματικη αμελεια κατοχου και δε μπορουμε να ζηταμε ευθυνες απο 4χρονο παιδι!:(

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
σκυλος που επιτιθεται σε 4 χρονο παιδι? ευθανασια ... και ο κατοχος του στη φυλακη!

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Μου έκανε εντύπωση η επιλογή αυτού του όρου:
:(
στον ορο θα κολλησουμε μωρε τωρα? πως περιγραφεται η κατασταση σκυλου που βγαινει εκτος ελεγχου και δεν καταλαβαινει οτι δεν εχει απεναντι του κανενα επικινδυνο εισβολεα αλλα κοριτσακι τεσσαρων ετων?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οποιοσδήποτε σκύλος θα επιτίθονταν εάν τον πείραζαν και τον ενοχλούσαν (πχ του πέταγαν πέτρες), πόσο μάλλον ένα rott.

- Εγκληματική η αμέλεια του ιδιόκτητη, που αν και είχε δέσει το σκύλο, δεν φρόντισε να τον περιορίσει σωστά.
- Εγκληματική η συμπεριφορά όσων ήταν παρόντες, που δεν απέτρεψαν τα παιδιά από το να ενοχλούν το σκύλο.
- Κατακριτέα η έλλειψη ζωοφιλικης παιδείας των γονιών που δεν φρόντισαν να διδάξουν στα παιδιά τους το σεβασμό απέναντι στα ζώα.

Όλα μαζί συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα και αυτή τη στιγμή ένα μωρό 4 χρονών βρίσκεται κατακρεουργημένο στο νοσοκομείο.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Οποιοσδήποτε σκύλος θα επιτίθονταν εάν τον πείραζαν και τον ενοχλούσαν (πχ του πέταγαν πέτρες), πόσο μάλλον ένα rott. (το "ποσο μαλλον ενα ροττ" το θεωρω τελειως αστοχο)

Μονοπλευρη (κατα την δικη μου προσωπικη εκτιμηση) θεση και τυπικη κυνοφιλικη αμυνα...Υπαρχουν χιλιαδες σκυλοι που δεν θα το εκαναν (δεν θα δαγκωναν παιδι δηλαδη) και ειναι οι σκυλοι που εχουν υπευθυνα κοινωνικοποιηθει και διδαχτει τη διαφορα αναμεσα σε εναν ενηλικο και ενα μικρο παιδι. Για τους αλλους, την ευθυνη φερουν οι κατοχοι τους.

Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ατυχής (κατά την δική μου προσωπική εκτίμηση) ο χαρακτηρισμός «μονόπλευρη και τυπική κυνοφιλικη άμυνα» της επισήμανσης μου ότι το μόνο εύκολο θα ήταν να ρίξουμε στην πυρά το σκύλο.
Ο σκύλος δεν επιτίθεται ποτέ (είτε σε παιδί, είτε σε ενήλικο) χωρίς λόγο και κάποιοι έδωσαν λόγο στο συγκεκριμένο σκύλο για να επιτεθεί. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκληματίες και όχι το ζώο.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ο ιδιοκτητης του σκυλου μεσα για αμελεια

ο σκυλος σε αλλον

οι γονεις επισης μεσα για αμελεια αφου αφηνουν 4 χρονων παιδι μονο του

τωρα τι θα γινει

ο ιδιοκτητης του σκυλου θα πληρωνει τους γονεις της μικρης για μια ζωη , ο σκυλος θα παει για ευθανασια και τους γονεις ουτε που θα σκεφτει κανεις να τους αγγιξει

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
και δε μπορουμε να ζηταμε ευθυνες απο 4χρονο παιδι!:(
Συμφωνώ, αλλά οι γονείς ευθύνονται που αφήνουν 4χρονο παιδί στο δρόμο χωρίς επίβλεψη.
Ούτε μέσα στο σπίτι δεν θ άφηνα τόσο μικρο παιδί με τα σκυλιά μου χωρίς επίβλεψη

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Φανταζομαι οτι και οι γονεις θα την πληρωσουν. Αν μην τι αλλο θα επρεπε.
Δεν ειναι δυνατον να πετας πετρες η να πειραζεις ενα σκυλο και να περιμενεις να μην αντιδρασει. Εγκληματικη αμελεια γονιων πρωτιστως.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Εγκληματικη αμελεια ειναι να αφηνεις ενα 4χρονο χωρις επιβλεψη. Και οι γονεις θα την πληρωσουν γιατι ειναι αναξιοι γονεις αν οντως ειναι ετσι.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οντως.. παιζει να ναι και η κακια στιγμη. Οι γονεις να ειναι καλοι, να αφησαν ομως το κοριτσακι να παιξει με κανα ξαδερφακι μεγαλο σε ηλικια. Ο ιδιοκτητητης να ναι και αυτος καλος αλλα να πεταχτηκε να παρει κανα κουλουρακι απο καμια θεια και να αφησε για ενα λεπτο το σκυλι και να γινε η βλακεια. Ας μην καταδικαζουμε ηθικα τουλαχιστον. Για αυτο μιλαμε για αμελεια
Στην πραξη φταινε γονεις και ιδιοκτητης.. Το κριμα ειναι οτι θα την πληρωσει το σκυλι. Υπαρχει περιπτωση να αποφευχθει η ευθανασια?

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Ατυχής (κατά την δική μου προσωπική εκτίμηση) ο χαρακτηρισμός «μονόπλευρη και τυπική κυνοφιλικη άμυνα» της επισήμανσης μου ότι το μόνο εύκολο θα ήταν να ρίξουμε στην πυρά το σκύλο.
Ο σκύλος δεν επιτίθεται ποτέ (είτε σε παιδί, είτε σε ενήλικο) χωρίς λόγο και κάποιοι έδωσαν λόγο στο συγκεκριμένο σκύλο για να επιτεθεί. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκληματίες και όχι το ζώο.
Και για μενα ειναι πολυ επικινδυνη λογικη να δεχομαστε οτι ειναι αρκετος λογος να δαγκωσει σοβαρα σκυλος 4χρονο κοριτσακι επειδη "τον πειραζαν τα παιδια".

Σκυλοι που δεν ειναι υπεθυνα κοινωνικοποιημενοι και διδαγμενοι τη διαφορα μεταξυ διαρρηκτη και παιδιων, οποτε κινδυνευουν να βγουν εκτος ελεγχου οταν βρεθουν σε δημοσιους χωρους οπου μπορει να συμβει το οτιδηποτε, δεν ανηκουν σε δημοσιους χωρους χωρις επιτηρηση.

Λυπαμαι αλλα σκυλος που δαγκωνει παιδι σοβαρα κοιμιζεται και δεν κανω σκοντο σ' αυτο οτι και να 'γινε. Και δικος μου να 'ταν θα τον κοιμιζα.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Ειχα ενηλικο Ντομπερμαν που ερχονταν τα πιτσιρικια στην αυλοπορτα και του πετουσαν πετρες και τον πειραζαν και κοπανουσαν ξυλα στην πορτα για να κανουν το σκυλο να ωρυεται και τους εκανε τη χαρη.

Βγηκα μια μερα με το σκυλο απ' εξω και τον αφησα να τους γαυγισει μια - δυο φορες για να σωπασουν και μολις βρεθηκαμε κοντα σωπασαν και πηγανε να φυγουν. Σβερκωσα το μεγαλυτερο απο τους μικρους βασανιστες (8-12 χρονων ολα αγορια) και βαζοντας το σκυλο στο κατω τους εδειξα τα δοντια του και τους μιλησα για τα σκυλια και τους κινδυνους αυτου που κανανε και νομιζαν παιχνιδι. Μετα τους εβαλα ενα-ενα να χαιδεψουν το σκυλο. Μιλησαμε πολυ ωρα και καταλαβανε.

Οχι μονο το δικο μου σκυλο δεν ξαναπειραξανε αλλα κανενα αλλο στη γειτονια. Γινανε τα καλυτερα φιλαρακια με το δικο μου και γενικα σεβοντουσαν τα σκυλια.

Ο ιδιος σκυλος αφοπλισε πωρωμενο-σεσημασμενο εγκληματια με δικανο που μπηκε να κλεψει στο χτημα και τον ειχε κολλημενο στο δεντρο πεντε ωρες χωρις να τον δαγκωσει μεχρι να γυρισουμε.

Αυτες ειναι οι απαιτησεις μου απο σκυλο - φυλακα και δεν κανω συμβιβασμους στις προδιαγραφες μου γιατι το θεωρω ανευθυνο και πιστευω οτι απο τους κυνοφιλικους συμβιβασμους τους δικους μας σαν εκτροφεις και ιδιοκτητες ξεκινανε τα προβληματα και στους σκυλους και στην κοινωνια με επιθεσεις και τα λοιπα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι σημαίνει «κυνοφιλικος συμβιβασμός»?

-Εάν ένα ζώο δεν κοινωνικοποιήθηκε σωστά είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη του.
-Εάν ένα ζώο έμεινε ανεκπαίδευτο είναι εύθηνη του ιδιοκτήτη του
-Εάν ένα ζώο δεν εποπτεύεται είναι εύθηνη του ιδιοκτήτη του
-Εάν ένα ζώο ενοχλείται, κακοποιείται ή βασανίζεται και αναγκάζεται να επιτεθεί, την εύθηνη έχει αυτός που το ενοχλεί /κακοποιεί /βασανίζει και η ελλιπής φιλοζωικη του παιδεία (σε περίπτωση ανηλίκου, την ευθύνη εχουν οι κηδεμόνες)
-Εάν κάποιος μπορούσε να αποτρέψει τα παιδιά από το να ενοχλούν το σκύλο και δεν το έκανε, έχει επίσης μερίδιο ευθύνης.

Ακόμα και ο ψυχρά σκεπτόμενος Νομοθέτης έκρινε ότι:

"Ο κάτοχος ζώου ευθύνεται για την ζημιά που προξενήθηκε απ’ αυτό σε τρίτον.
Αν η ζημιά έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου αυτού, αυτός δεν ευθύνεται, αν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς την φύλαξη ή την εποπτεία του ζώου."

(Άρθρο 924 του Αστικού κώδικα)

Εννοείται ότι από τη στιγμή που ο σκύλος επιτέθηκε σε άνθρωπο θα πρέπει να θανατωθεί. Το θεωρώ αυτονόητο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως παραβλέπω το γεγονός ότι αιτιατό χωρίς αιτία δεν υπάρχει.

Last edited:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Παραδεχόμενος ότι δεν είμαι ο πιο ώριμος και ήρεμος άνθρωπος, όταν ακούω για βρωμόπαιδα που πειράζουν σκύλους και ότι κάπως ο σκύλος αυτός ξεφεύγει από τον έλεγχο, να την πω την αμαρτία μου, εγώ λυπάμαι μεν γι αυτό που συνέβη, αλλά έχω μια βλακώδη αίσθηση πως... καλά να πάθουνε!!!

Ποιός ξέρει τι κάνανε στον σκυλάκο τα βρωμόπαιδα. Ποιός ξέρει πόσο το εκνευρίσανε το ζωντανό. Ο ιδιοκτήτης το είχε δεμένο στην καρότσα. Αυτό έλειπε να είναι έγκλημα αυτό.

Έχετε δει σκύλο μαινόμενο να κόβει αλυσίδα? Εγώ έχω δει ροτβάηλερ να κόβει σκοινί, με ένα τράβηγμα, σκοινί από ιστιοπλοϊκό σκάφος που είναι φτιαγμένο να αντέχει 2 τόνους. Προφανώς κάποια αστοχία του υλικού, και το σκοινί κόπηκε.

Εαν τα παιδιά τον πετροβολούσαν, όσο κοινωνικοποιημένος και εκπαιδευμένος να ήταν, πολύ δύσκολα ένας σκύλος δεμένος, που δεν μπορεί να ξεφύγει, που αισθάνεται ότι απειλείται, θα αντιμετωπίσει στωϊκά την κατάσταση. Όταν κόπηκε το σκοινί, δεν νομίζω να υπήρχε πίσω δρόμος από το να επιτεθεί.

Αντί αυτό το συμβάν να γίνει άλλη μια φορά αιτία για να δυσφημιστούν κάποιες ράτσες, εύχομαι (αν και δεν το βλέπω) να γίνει η αφορμή να μάθουν τα κωλόπαιδα να μην βασανίζουν τα ζώα, να μην τα πετροβολούν, να μην τα προκαλούν.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Πραγματικα αδυνατω, οση ψυχραιμια και να επιστρατευσω, να κατανοησω τη λογικη ωριμων ανθρωπων που δεν αντιλαμβανονται τη βαρυτητα αυτων που λενε οταν μιλανε για βρωμοπαιδα και κωλοπαιδα απο τη μια μερια και για σκυλακο απο την αλλη και σπευδουν να υπεραπιστουν το σκυλακο σε καθε περιπτωση, χωρις να σκεφτονται ποσο αρνητικο και ανευθυνο ειναι αυτο για την κυνοφιλια. Το κοριτσακι θα μπορουσε να ειναι νεκρο. Και ναι, ειναι εγληματικη αμελεια να αφησεις σε ανοιχτη καροτσα, σε δημοσιο χωρο, χωρις να ειναι με ασφαλεια δεμενος ή σε κλουβα, χωρις επιτηρηση, σκυλο τετοιο που μπορει να δαγκωσει και να προξενησει σοβαρη ζημια αν προκληθει. Και μηπως δεν υπαρχουν και σκυλοι ανισορροποι?

Ξερω σκυλους - και ροτβαιλερ, και δεν κανω διακρισεις αναμεσα σε φυλες γι αυτο το θεμα - που και φετες να τους κοψεις δε θα γυρισουνε ποτε να πειραξουνε παιδι, ξερω σκυλους εργασιας που αντιμετωπιζουνε αρκουδες, σκυλους με πραγματικο χαρακτηρα και ουμπαλα που δεν κανουνε πισω με τιποτα οταν κανουνε τη δουλεια τους, αλλα που θα κατσουνε να τους τραβηξουνε τ' αυτια και να τους βγαλουνε τα ματια παιδια και δεν θα πειραξουνε τριχα παιδιου. Μπορει να γρυλισουνε, μπορει να γαυγισουνε, αλλα μικρο παιδι και μαλιστα κοριτσακι τεσσαρων ετων δε θα δαγκωσουνε με τι-πο-τα.

Αυτο ειναι το κυνοφιλικο μου ασυμβιβαστο και μεχρι εκει παει. Ετσι τον θελω το σκυλο, σκυλο που καταλαβαινει και δεν μαινεται, γιατι ο σκυλος ο μαινομενος ειναι δημοσιος κινδυνος και δεν θα βαλω ποτε το σκυλο πανω απο ενα παιδι. Αυτο ελειπε να λεμε εβγαλα το σκυλο μου και πισω μη σας φαει και μαζευτε τα παιδια σας. Παιδια ειναι και δεν μαζευονται, ακομα και στις πιο υπευθυνες και με κυνοφιλικη αγωγη παιδιων χωρες του πλανητη. Αν νομιζετε οτι δεν το λυπαμαι το ζωντανο που δε φταει το ιδιο σε τιποτα, αλλα φταιει κι αυτος που το εξεθρεψε και το πουλησε στον ανεθυνο που το ειχε ετσι οπως το ειχε, κανετε λαθος. Αλλα λυπαμαι και το παιδακι. Κι αν μου πει κανεις οτι φταιει τεσσαρων χρονων κοριτσακι, που μπορει και να μην εκανε τιποτα απλα να ηταν εκει και να το πηρε αυτο η μπαλα, η να ακολουθησε το παραδειγμα αλλων μεγαλυτερων παιδιων (που δεν ξερουμε τι ηλικιες ειχαν, ουτε ακριβως σε τι συνιστατο το πειραγμα του ζωου και ποσο σοβαρο ηταν - και μη μου πειτε οτι αποκλειεται να επιτεθηκε ο σκυλος δι' ασημαντον αφορμην...γιατι φυλαγε το ημιφορτηγο του) ε τοτε δεν παμε καθολου καλα...
Και δεν πιστευω οτι χρειαζεται να απολογηθω η να εξηγησω περαιτερω το πως και το γιατι πανω σ' αυτο το θεμα. Σταματαω εδω και ο νοων νοειτω.