Επίθεση Ροτβάιλερ σε 4χρονη

Mike69_62

New Member
26 Δεκεμβρίου 2008
2
0
ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΣΤΟ ΜΟΔΙ ΧΑΝΙΑ

Γειά σας παιδιά κι από μένα, που τυγχάνει να είμαι πολύτεκνος και πατέρας της μικρής μας (4 χρονών) Ελενίτσας, το 6ο από τα 8 παιδιά μας, θύμα της ανελέητης όσο και απροκάλεστης και απρόσμενης επίθεσης του φονικού αυτού τέρατος, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους φιλόζωους, αυτή μου η έκφραση. Και γω φιλόζωος είμαι και θέλω σκυλιά, όχι όμως φονιάδες σκυλιά στο σπίτι μου. Διαβάζοντας κάποια σχόλια κάποιων μελών και δοθήσης της ευκαιρίας αυτής, σας γράφω τα εξής προς αποκατάσταση και σωστής πληροφόρησης των μελών. Σαν αναφορά του γεγονότος, θα πω τα εξής. 25 μέτρα πρίν την είσοδο του κτήματός μας, παίζανε τα 5 παιδιά μας μαζί με 2 φίλες τους από το διπλανό χωριό. Ωρα 18:50 περνάει το αγροτικό με τον σκύλο του λυμένο στην καρότσα. Γρυλλίζει στα παιδιά και σάλια σουρώνουνε από το στόμα του. Ο υπαίτιος τότε λέει στα παιδιά, μην φοβάστε, είναι ταισμένος και εμβολιασμένος. Διανύει τα 25 μέτρα μέχρι την είσοδό μας, περνάει άλλα 30 περ. μέτρα μετά την είσοδο. Κατεβαίνει, δυανείει άλλα περ. 40 μέτρα με τα πόδια, πάει για κάποιες αγροτικές δουλειές του στο χωράφι του. Μαζί με αυτόν κατεβαίνει και ο σκύλος φονιάς του, πάει στην αντίθετη μεριά του δρόμου και σύριζα κάτω από τις ελιές. Φθάνει σε απέναντι σημείο του δρόμου, όπου τα παιδιά παίζανε ανέμελα, επαναλαμβάνω, 25 μέτρα πριν την είσοδο του κτήματός μας. Τότε επιτήθεται και αρχίζει αυτό το ανελέητο όσο και βάναυσο ξέσκισμα του δέρματος του κεφαλιού της μικρής μας. Την χτυπούσε δεξιά και αριστερά σαν χταπόδι κάτω στο έδαφος. Ο μεγαλύτερος αδερφός της που πάει νήπιο τρέχει και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη, (αναρωτιέστε άραγε που βρήκε την δύναμη να τρέξει περ. 100 μέτρα, μέσα στην τρομάρα του), λέγοντας του το περιστατικό. Η απάντηση, ...πήγαινε, τελειώνω μία δουλειά μου και έρχομαι σε λίγο. Οι φωνές των παιδιών που ζητούσαν βοήθεια όλο και πλήθαιναν. Τότε αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της υπόθεσης, τρέχει και με ξύλο προσπαθούσε να του αποσπάσει το κεφάλι της μικρής από το στόμα του. Δεν τον έκανε καλά. Τότε όπως και ο ίδιος λέει, του δίνει μια μπουνιά στο κεφάλι του πάνω, και ανοίγει το στόμα του σκύλου του (αθώου?) με τα ίδια του τα χέρια και απελευθερώνει το κεφάλι της μικρής μας. Αποτέλεσμα αυτής της άκακης όσο και αθώας επίθεσης του ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, να της ξεσκίσει όλο της το δέρμα στο κεφάλι, με 2 μεγάλες δαγκωματιές. Το ένα αυτί της γλύτωσε με 7-8 ράμματα, ενώ το άλλο της έχει ξεκολλήσει από το κεφάλι της περισσότερο από το μισό. Κρατούσε πολύ λίγο. Επίσης έχει πολλαπλά και βαθειά επιδερμικά τραύματα. Ολο της το κεφάλι το δέρμα της είναι ξεσκισμένο και κατακρεουργημένο. Ο υπαίτιος ανέφερε στην κατάθεσή του πως ήταν δεμένος και πως τον έλυσε για να αφοδεύσει. Τότε του ξέφυγε της επίβλεψής του και έγινε το κακό. Μήπως αυτό είναι κάποιο δείγμα της δειλίας του, λέγοντας ψέμματα και όχι την ορθότητα της καταστάσεως? Υπάρχουν μάρτυρες που τον είδαν και την συγκεκριμμέμη στιγμή να περνάει με λυμμένο τον σκύλο του πάνω στην καρότσα. Και όχι μόνο τότε, αλλά και πάντοτε είναι λυμμένος. Τι ήθελε να δείξει με αυτή του την στάση πηγαίνοντας τον λύκο ανάμεσα στα πρόβατα, σε μια κατοικημένη περιοχή που μένουν 8 παιδιά? Για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της καταστάσεως, σας λέω ότι είναι το δεύτερο μετά τον καρχαρία, φονικό ων πάνω στην γη με δύναμη κατά το κλείσιμο των σιαγόνων του με 2,5 τόννους . Οσο για την διαπεδαγώγηση των παιδιών μας, σας προκαλώ και προσκαλώ όλους σας, να έρθετε στα Χανιά και να ρωτήσετε για μας. Τίποτε άλλο περί της διαπεδαγωγήσεως. Πέρα τούτων σας ερωτώ, καλά, γιατί δεν είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης με μάσκα ή φίμωτρο κτλ. Φταίνε τώρα τα παιδιά μας που παίζανε 25 μέτρα πιο πέρα από την είσοδο του κτήματός μας? Η μήπως δεν θα μπορούσε να έρθει ο σκύλος και μέσα στο κτήμα μας για επίθεση? Που βρήκανε γραμμένο και ξεστομίζουνε τόσες ανακρίβειες, πχ. Τριανταφυλλόπουλος( http://www.zougla.gr ), όπου του τα ανέρεσα εγώ ο ίδιος, ότι τάχα τα παιδιά, του πετούσανε πέτρες και τον νευρίασαν κτλ κτλ. Εγώ ήμουν εκείνος που δεν ήθελα δημοσιότητα και υποβολή μήνυσης σε αυτόν. Δηλ. μας βρήκε ότι μας βρήκε. Αντί ορισμένοι να πούνε την αλήθεια όπως είναι, μας βγάζουνε και φταίκτες από πάνω? Δηλ. πείτε μου σε τι φταίξαμε, παιδιά. Οσον αφορά τώρα το κομμάτι της υγείας του παιδιού μας, πληροφοριακά σας αναφέρω ότι έχουμε δρόμο ανηφορικό μπροστά μας, μακρύ. Που βάζουμε το ψυχολογικό της? Φταίει που έπαιζε 25 μέτρα μακρυά? Φταίνε οι γονείς της, που δεν την κράτησαν κλειδαμπαρωμένη στο σπίτι τους μέχρι ενηλικιώσεώς της? Μήπως πρέπει να δούμε με αληθινή σοβαρότητα την όλη αυτή κατάσταση και να βγάλει ο καθένας μας τα δικά του σωστά συμπεράσματα? Αυτά προς το παρών και αναμένω τυχών αντιρρήσεις, διαφωνίες σας ή ασάφειές σας προς διευκρίνηση. Ολα αυτά τα αναφέρω με κάθε ειλικρίνεια και ευθύτητα. Δεν έχω σκοπό να πειράξω ή να θίξω κάποιον ή κάποιους, αλλά μόνο και μόνο επειδή έχουμε , πάνω στον πόνο μας που δεν φταίξαμε σε τίποτα και πουθενά, θιγεί σαν οικογένεια. Πάντως σύμφωνα με γιατρούς έχει να συμβεί εδώ 32 χρόνια τέτοιο βίαιο περιστατικό με σκύλο. Τελικά ποιός φταίει?

Φιλικά

Λιγοψυχάκης

Mike69_62

New Member
26 Δεκεμβρίου 2008
2
0
ΕΛΕΝΗ ΛΙΓΟΨΥΧΑΚΗ_ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ

Γειά σας παιδιά και χρόνια πολλά σε όλους σας. Εχει περάσει πλέον αρκετό διάστημα και επειδή μπήκα στο forum σας, σας απαντώ σχετικά με την τωρινή κατάσταση υγείας της μικρής μας.
Οπως γνωρίζετε υπάρχουν δύο σκέλη, το ψυχολογικό και το παθολογικό. Οσον αφορά το ψυχολογικό, σας αναφέρω ότι παρακολουθείται 2 φορές την εβδομάδα από αρμόδιο γιατρό δημοσίου. Κατά την γνώμη τους θέλει το λιγότερο 1 χρόνο παρακολούθησης. Ενα άλλο περιστατικό σας αναφέρω. Με μας είναι πάρα πολύ φυσιολογικά ενώ με τον έξω κόσμο, πολύ σφικτή ακόμη, δεν μιλάει και φοβάται (όπως και ο μεγαλύτερός της αδερφός που βίωσε περισσότερο το περιστατικό), ενώ πριν δεν ήταν έτσι. Με το παραμικρό γαύγισμα, φοβούνται.
Οσον αφορά το παθολογικό, οι πληγές είναι προς επούλωση (ακόμη δεν τελείωσαν), και όταν ολοκληρωθεί, αρχίζει το πλαστικό τμήμα της υπόθεσης.
Σχετικά με τον ιδιοκτήτη, έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος του και ο σκύλος ζει και βασιλεύει. Ο ιδιοκτήτης συνεχίζει να λέει ψέμματα στην κατάθεσή του.
Υπάρχουν και 31 φωτογραφίες της περίπτωσης και όποιος θέλει άς μου στέιλει μήνυμα στο [email protected] για να τις αποστείλω. Είναι λίγο σοκαριστικές. Για όποιους θέλουν μόνο σοβαρά και με γερά νεύρα....
Οσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο το μέγεθος της σοβαρότητας της καταστάσεως. Κάπως χάλια.

Τα απομεινάρια της υπόθεσης αυτής είναι πέρα από το συμβάν και τον Γολγοθά που περνάμε, δίχως να φταίμε, είναι ότι τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη που επηρεάζεται από αυτά, με λάθος παραπληροφόρηση, βγάζουν λάθος συμπεράσματα, και φτάνουμε στο σημείο , ενώ δεν έχουμε άδικο, να βγούμε -σε ορισμένες περιπτώσεις - και φταίχτες από πάνω. Τα συμπεράσματα δικά σας πλέον.

Καλές γιορτές σε όλους μας και χρόνια πολλά.

Φιλικά
Λιγοψυχάκης.

maria p

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2008
28
0
Χαλάνδρι
αγαπητέ κύριε, συγκλονιστικό αυτό που σας συνέβη, δεν είχε τύχει να το ακούσω στις ειδήσεις. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για το παιδάκι σας, να προσέξετε ιδιαιτέρως και τα θέματα αισθητικής κυρίως που είναι κοριτσάκι.
Δεν εκφράζω κανέναν αλλον πλην του εαυτού μου φυσικά, αγαπώ τα ζωα απο μικρό παιδί αλλά σ ενα τέτοιο περιστατικό δεν χωρούν πολλές απόψεις. Βεβαίως και ευθύνεται ο ακατάλληλος ιδιοκτήτης τού ζώου. Ένα ζώο δεν μπορεί να χρησιμεύει ως δεκανίκι της οιασδήποτε ανεπάρκειάς μας (δεν μιλάμε για τις εργασίες του).
Η φιλοζωία εχει θέση σε μιά κοινωνία που συμπεριφέρεται άδικα στα ζώα. Αν αυτό δεν συνέβαινε, δεν θα υπήρχε τέτοια ανάγκη.
Αν λοιπόν αγανακτούμε με την αδικία εις βάρος των ζώων και πολύ καλά κάνουμε, εγώ αγανακτώ και και κάπως περισσότερο όταν βασανίζεται ένα παιδάκι από ένα ζώο.
Φταίει ο ιδιοκτήτης συμφωνώ.
Ίσως κάποια παιδιά εδώ στο φορουμ είναι νεαρά και δεν αντιλαμβάνονται τον πόνο του γονιού κι ότι ένα παιδάκι χρειάζεται κι αυτό κι εχει δικαίωμα στην ελεύθερη κίνηση και το παιχνίδι για να αναπτυχθεί σωστά (ακριβώς όπως αναζητούμε τις κατάλληλες συνθήκες για τα ζωάκια μας )και λίγο παραπάνω αφού αυτά ειναι τα δικά μας μωράκια.
Πάρτε ένα κουταβακι στο κοριτσάκι ν αποκτήσει εμπιστοσύνη στα ζώα, ν αντιληφθεί οτι επρόκειτο για ατύχημα.
Εύχομαι υγεία και τύχη στην οικογένειά σας
Καλές γιορτές
Μαρία

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητοί κυρία και κύριε Λιγοψυχάκη,
Δεν θα ήθελα να εκφέρω άποψη για τη υπόθεση διότι έχει πάρει τη δικαστική οδό και λογο έχει πλέον μονό η δικαιοσύνη.
Δηλώνω την συμπαράσταση μου στο οικογενειακό σας δράμα και εύχομαι ολόψυχα γρήγορη ανάρρωση στο κοριτσάκι σας και καλή δύναμη σε σας.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kαλησπέρα.
Κατ'αρχήν χρόνια πολλά και καλή και γρήγορη όσο γίνεται ανάρρωση στην μικρή σας κόρη.

Στο forum δεν συζητήθηκε η περίπτωσή σας ώς γεγονός παρά μόνο σαν παράδειγμα και υπόθεση, λέγοντας εδώ ότι κάποια από τα παιδιά προκαλούν κάποια από τα σκυλιά και σχολιάζοντας τους τροπους που αυτό μπορεί να γίνει, δεν σημαίνει ότι κάποιος ισχυρίστηκε ότι (πώς θα μπορούσε άλλωστε θα πρέπει να ήταν τρελός) ότι ΣΙΓΟΥΡΑ το ΔΙΚΟ ΣΑΣ παιδί προκάλεσε ή πέταξε πέτρες ή δάγκωσε (γίνεται και αυτό) το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σκυλί.

Φυσικά και κανείς δεν έχει την πρόθεση να αμφισβητήσει τα λεγόμενά σας, εγώ προσωπικά δεν τα αμφισβητώ καθόλου, και φυσικά είναι επίσης αυτονόητο (δυστυχώς) ότι ο συγκεκριμένος ανεύθυνος ΟΠΩΣ και να έχει κύριος θα πεί αυτά που λέει στην κατάθεσή του. Οπως και να έχει - ότι ιδιοσυγκρασίας και να είναι ο κάθε σκύλος και ότι και να γίνει την ευθυνη την εχει 100% και πάντα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ιδιοκτήτης του σκύλου.

Και η ευθύνη αυτή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ σας το λέω γιατί την έχω νιώσει και την νιώθω πολύ συχνά.

Πρέπει να καταλάβετε ένα πράγμα όμως που είναι τελείως διαφορετικό και δεν σχετίζεται με το αυτονόητο δίκιο σας, μιάς και δεν κερδίζετε κάτι αν αποδείξετε ότι το συγκεκριμένο σκυλί είναι φονικό εργαλείο. ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ ΦΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. Και σας ξαναλέω δεν σας βοηθάει να ισχυριστείτε αυτό. ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ φονικο εργαλείο είναι το χέρι που τον λύνει και ΜΟΝΟ. Ενας σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί να δαγκώνει ανθρώπους, μπορεί να εκπαιδευτεί σε κάθε είδους "αγριέματα" που κάνουν ώς επί το πλείστον άσχετοι με τους σκύλους και τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν κάποιες απο τις ανασφάλειές τους. Μπορει να μην εκπαιδευτεί κάν αλλά έχοντας γίνει ο ίδιος αντικειμενο κακομεταχείρισης και απομόνωσης να μετατραπεί σε ένα ανισόρροπο πλάσμα που μπορεί να επιτεθεί και να κατακρεουργήσει ένα 4χρονο, ή κάποιον απο εμάς χωρίς να τον προκαλέσουμε.

Αυτά δεν πρέπει να τα ισχυριζεστε πουθενά, είναι προιόν παραπληροφόρησης που μόνο σε κακό θα σας βγούν.

Για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της καταστάσεως, σας λέω ότι είναι το δεύτερο μετά τον καρχαρία, φονικό ων πάνω στην γη με δύναμη κατά το κλείσιμο των σιαγόνων του με 2,5 τόννους .
ΔΕΝ είναι το δεύτερο ούτε ο καρχαρίας είναι το πρώτο ζώο σε δύναμη στα σαγόνια. Η δύναμή του δεν είναι 2,5 τόνους, υπάρχουν παρα πολλά ζώα με πολύ μεγαλύτερη δύναμη - κυριως άγρια, ακομα και πουλιά ή χελώνες, ερπετά όπως κροκόδειλοι, ύαινες, λύκοι, αιλουροειδή πολλά πτωματοφάγα ζώα που τρώνε αναγκαστικά κοκκαλα έχουν τέτοιες μεγάλες δυνάμεις επίσης, ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη δύναμη και αυτός, όλα τα οικοσιτα ζώα ακομα και ο σκύλος και μάλιστα ένας τέτοιος μεγάλος σκύλος βρίσκονται πολύ πιο κάτω σε "βαθμό επικινδυνότητας στα σαγόνια" ας το πούμε έτσι.
Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας , και δεν πρέπει να είναι το θέμα μας και φυσικά δεν σας ενδιαφερει ποιο ζωο είναι πιο δυνατό στα σαγόνια γιατί προφανώς το σκυλί αυτό ήταν αρκετά δυνατό για να σας κάνει την ζωή κόλαση.

Το rottweiler είναι ένας σκύλος.
Ενας πολύ δυνατός σκύλος με πολύ ισχυρά σαγόνια, ένας σκύλος όμως σαν όλους τους άλλους, με ΕΜΦΥΤΗ και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τάση προστασίας και σεβασμού πρός τα παιδιά. Είναι ένας σκύλος με έντονα ένστικτα προστασίας και υπεράσπισης του χωρου του (όπως και πάρα πολλοι άλλοι) που χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες (ή και αιώνες αν θέλετε) σε διάφορες ποιμενικές εργασίες, φύλαξης, έλξης αμαξιδίων και συντροφιάς.

Αγαπάει και προσκολλάται πολύ στον άνθρωπο και ξαναλέω, στο πρότυπο της φυλής του που ειναι ας πούμε ο ΚΑΝΟΝΑΣ για το ποιά σκυλιά πρέπει να αναπαράγονται ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ η αγάπη προς τα παιδιά. Ολα αυτά τα ένστικτα για διάφορους λόγους (πολλοί σχετιζονται με άλλους για τους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζούμε σε έναν παραμυθένιο κόσμο) αμελούνται, παραποιούνται, και κυρίως κατευθύνονται ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ απο κάποιους που ειτε δεν ξέρουν πώς να "γεννήσουν" ένα υγιές ζώο, ή να αναθρέψουν ένα υγιές ψυχικά σκυλί κλπ .. είτε ΕΠΙΤΗΔΕΣ τα εκμεταλλεύονται για να καλύψουν όπως είπα δικά τους κενά ή απλά την τρέλα τους που δημιουργεί αυτά τα εκτρώματα. Και ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν δεκάδες φυλές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αυτο το πρόβλημα, πολλών μεγεθών και τύπων ...

Ενα παιδί που τρεχει και φωνάζει ΜΠΟΡΕΙ να προκαλέσει ένα ένστικτο του σκύλου που είναι αρχέγονο και είναι το κυνηγετικό ένστικτο. Αυτό θα το συναντήσουμε περισσότερο ακόμα σε κυνηγετικούς και λαγωνικούς σκύλους, πολύ περισσότερο από τα μολοσσοειδή όπως είναι το rottweiler. Ευθύνη του ιδιοκτήτη είναι (αν το σκυλί είναι τυπικού χαρακτήρα και όχι προιόν κακιάς εκτροφής οπότε έχουμε πολλά παρατράγουδα) να έχει μάθει στον σκύλο του, αφού θέλει να τον περιφέρει ελεύθερο ότι τα παιδιά είναι φίλοι μας και ό,τι και αν κάνουν εμείς πάμε να παίξουμε, ή αδιαφορούμε, ό,τι θέλει από τα δύο. Αν το σκυλί αυτό έχει γίνει φονικό εργαλείο επειδή δεν έχει δεί ποτέ παιδιά, επειδή ήταν δεμένο και όντως κάπια άλλα παιδιά του πέταγαν πέτρες όταν ήταν μικρό, ή επειδή το έμαθε ο ιδιοκτήτης του να σκοτώνει αδιακρίτως, πάλι δεν φταίει το ζώο, είναι άλογο όν.

Φταίει αυτός.

Δεν φταίτε εσείς (την περίπτωση αμέλειας δεν είμαι κατάλληλος να την κρίνω)

Και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν φταίει το παιδί, έχει το ίδιο ακαταλόγιστο στα 4 έτη του με τον σκύλο.

Και πάλι περαστικά, δεν έχω παιδιά αλλά αν το έκανε αυτό σκύλος στα παιδιά μου θα σκότωνα τον ιδιοκτήτη του.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σας ευχαριστώ πολύ που παρά τον πόνο σας, μπήκατε στον κόπο να γράψετε εδώ για το συμβάν. Ξέρω πόσο δύσκολο θα πρέπει να ήταν για σας αυτό.

Εύχομαι να αναρώσουν γρήγορα τα παιδιά σας από κάθε άποψη. Είναι εφιαλτικό αυτό που έπαθαν.

Έχω όμως μια τεράστια απορία.

Ο σκύλος ΠΟΥ είναι; Ο ΝΟΜΟΣ δεν μας προστατεύει από επικίνδυνα ζώα;;;;

Προφανώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και όχι μόνο για τα δικά σας παιδιά, αλλά ποιός ξέρει και τι άλλο είναι ικανός να κάνει. Αν και δεν ξέρω αν ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι χειρότερο να κάνει (εκτός από το να σκοτώσει παιδί, που πιστέψτε με, ΔΕΝ απέχει πολύ!).

Τον έχουν πάρει τον σκύλο από τον εγκληματικά ανεύθυνο ιδιοκτήτη του η αρχές;;;

Λογικά, θα έπρεπε και να τον έχουν θανατώσει κι όλας (για την ασφάλεια του κόσμου).

ΠΟΥ είναι ο σκύλος; Ανησυχώ πραγματικά (είναι απολύτως βέβαιο πως θα ξαναδαγκώσει). Αδυνατώ να πιστεύψω πως είναι ακόμη στα χέρια του ιδιοκτήτη του...

Τα καημένα τα παιδάκια... σ'αντίθεση με την κοπέλα που ανέφερε το αισθητικό κομμάτι, εγώ θα έριχνα πολύ μεγαλύτερη βάση στο ψυχολογικό τομέα. Αισθητικά, η επιστήμη κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ. Δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για την "ομορφιά" της κορούλας σας.

Αντιθέτως όμως, το ψυχολογικό τραύμα σε τόσο νεαρή ηλικία είναι πολύ πιο δύσκολο στην επούλωση. Και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο με παρακολούθηση από ειδικούς.

Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο λυπάμαι.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο.

Όσο για τον φίλο μου τον Denis, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλει να πει.
Με τα "δεν φταίει το ζώο, είναι άλογο ον", κάποιοι σκύλοι "κατευθύνονται λανθασμένα" κλπ.
ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ; Μας νοιάζει; (το ΠΩΣ ακριβώς έγινε φονικό τέρας ο σκύλος) ;

Εμένα προσωπικά καθόλου (σ'αυτή τη φάση με νοιάζει μόνο να μην κινδυνέψει άλλος άνθρωπος και να πάρετε και μια πελώρια αποζημίωση).

Φαντάζομαι πως το ξέρατε κι από πριν πως μερικοί έχουν βρωμόσκυλα (για χ, ψ, λόγους) ενώ άλλοι έχουν μια χαρά σκύλους ίδιας ράτσας ως "πολιτισμένα" μέλη της κοινωνίας. Αυτό το ξέρει ο περισσότερος κόσμος.

Ως εκπαιδεύτρια σκύλων δηλώνω την άποψή μου πως ο σκύλος αυτός ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσει να ζει χωρίς να είναι δημόσιος κίνδυνος (γιατί ΕΙΝΑΙ φονικό τέρας) αλλά και πως (λόγο επικινδυνότητας/ρίσκου) δεν αξίζει καν να του δώσει κάποιος μία ευκαιρία.
Καταλαβαίνω πως θα έχει λόγους που έγινε έτσι αλλά επισημάνω πως ΤΩΡΑ πια δεν έχει σημασία. Μάλιστα το θεωρώ τουλάχιστον ψυχρή, σκληρή αγένεια να συζητάμε για τους "λόγους" του σκύλου.

Γεγονός είναι πως κι αν τον πείραζαν τα παιδιά, πάλι θα είχα την ίδια άποψη (ευθανασία και άμεση). Και αυτό γιατί α) η επίθεσή του (σε ένταση) δεν δικαιλογείται (ένας ισοροποιημένος σκύλος απλώς θα τρόμαζε τα παιδάκια αν τον πείραζαν) και β) η ίδια η επίθεση άφησε ανεπανώρθωτη ζημιά στον σκύλο ("έμαθε" κάτι που ΔΕΝ έπρεπε να μάθει, να κατακρεουργεί παιδάκι).

Και Denis, το ότι το Ροτβάιλερ δεν έχει τόσο δυνατό δάγκωμα όσο νομίζε ο πατέρας του παιδιού πάλι ΔΕΝ έχει και τόση σημασία. Δεν έχει σημασία γιατί δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 2 τόνους δάγκωμα για να σκοτώσει ένα παιδάκι. ΟΛΟΙ οι μεγαλόσωμοι σκύλοι έχουν αρκετά δυνατό δάγκωμα που να καθηστούνται επικίνδυνοι αν δεν έχουν σωστό χαρακτήρα και αυτοέλεγχο.

Εγώ δεν θα σκότωνα τον ιδιοκτήτη αλλά τον σκύλο (και μάλλον θα γλύτωνα 100% κι όλας γιατί θα έλεγα πως το έκανα για την ασφάλεια τις γειτονιάς).

Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε η αστυνομία να είχει ΗΔΗ πυροβολήσει τον σκύλο (με το που άφησε το παιδί δηλαδή, αμέσως). Δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν την ασφάλεια των υπολοίπων ανθρώπων της περιοχής, ούτε 1 λεπτό.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Να πω εξ αρχής ότι καταλαβαίνω τον πόνο σας και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ότι καλύτερο για την μικρή και για όλη σας την οικογένεια
Ευχαριστώ με την σειρά μου που βρήκατε το κουράγιο να μας γράψετε και τελικά καταφέραμε να ακούσουμε από εσάς το τι ακριβώς έγινε αν και Αυτά που μας λέτε εσείς εδώ έχω ακούσει και εγώ από χωριανούς σας
Η δικαιοσύνη θα κάνει ασφαλώς την δουλειά της ..
Μέσα στον πόνο σας, που όλοι μας εδώ καταλαβαίνουμε, μην κάνετε το λάθος να καταδικάζετε μια υπέροχη φυλή
Οποιασδήποτε ράτσας σκύλος μπορεί να γίνει φονιάς , ελπίζω να καταλαβαίνετε …
Η γνώμη μου για το σκυλί που έκανε την επίθεση στην κόρη σας είναι ότι εάν δεν έχει θανατωθεί ακόμα αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο
Ξανά περαστικά στην κόρη σας,
όποτε αισθάνεστε έτοιμοι σας καλό στο σπίτι μου ,που δεν παρά μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το δικό σας, για να γνωρίστε τι σκυλιά είναι τα [FONT=&quot]ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ .[/FONT]
[FONT=&quot]Φιλικά [/FONT]
[FONT=&quot]Μανώλης [/FONT]
[FONT=&quot][email protected][/FONT]

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Dr Zhivago πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί θέλεις να πείς με όλα αυτά.

Εδώ είναι ένα forum για σκύλους, εγώ αγένεια το θεωρώ να πώ στην μητέρα πώς θα φροντίζει για την ΨΥΧΙΚΗ υγεία του παιδιου της.

Λές

Με τα "δεν φταίει το ζώο, είναι άλογο ον", κάποιοι σκύλοι "κατευθύνονται λανθασμένα" κλπ.
Και Denis, το ότι το Ροτβάιλερ δεν έχει τόσο δυνατό δάγκωμα όσο νομίζε ο πατέρας του παιδιού πάλι ΔΕΝ έχει και τόση σημασία. Δεν έχει σημασία γιατί δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 2 τόνους δάγκωμα για να σκοτώσει ένα παιδάκι. ΟΛΟΙ οι μεγαλόσωμοι σκύλοι έχουν αρκετά δυνατό δάγκωμα που να καθηστούνται επικίνδυνοι αν δεν έχουν σωστό χαρακτήρα και αυτοέλεγχο.
Ενώ ΕΧΩ ΠΕΙ

Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας , και δεν πρέπει να είναι το θέμα μας και φυσικά δεν σας ενδιαφερει ποιο ζωο είναι πιο δυνατό στα σαγόνια γιατί προφανώς το σκυλί αυτό ήταν αρκετά δυνατό για να σας κάνει την ζωή κόλαση.
Αν το σκυλί αυτό έχει γίνει φονικό εργαλείο επειδή δεν έχει δεί ποτέ παιδιά, επειδή ήταν δεμένο και όντως κάπια άλλα παιδιά του πέταγαν πέτρες όταν ήταν μικρό, ή επειδή το έμαθε ο ιδιοκτήτης του να σκοτώνει αδιακρίτως, πάλι δεν φταίει το ζώο, είναι άλογο όν.

Φταίει αυτός.

Δεν φταίτε εσείς (την περίπτωση αμέλειας δεν είμαι κατάλληλος να την κρίνω)

Και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν φταίει το παιδί, έχει το ίδιο ακαταλόγιστο στα 4 έτη του με τον σκύλο.

Και πάλι περαστικά, δεν έχω παιδιά αλλά αν το έκανε αυτό σκύλος στα παιδιά μου θα σκότωνα τον ιδιοκτήτη του
Εξηγώντας ΠΡΟΦΑΝΩΣ ότι δεν μας ενδιαφέρει πως έγινε φονική μηχανή ο σκύλος.

Δεν θα είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να σκοτώσω ο ίδιος ενα τέτοιο σκυλί, ούτε κάν να το πάω για ευθανασία.

Αν εσύ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι είναι πιο χρήσιμο να σκοτώσεις τον σκύλο, αφήνοντας έναν πατέρα να λέει για φονικά σαγόνια καρχαρία (άγνοια έχει ο άνθρωπος φυσικά και είναι καμένος) και έναν ιδιοκτήτη ελεύθερο να πάρει ένα άλλο rottweiler απο την αγγελία και να το μεγαλώσει, και η προσφορά σου θέλεις να είναι αυτή η ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού που έκανες καταφερόμενη μάλιστα εναντίον μου ενώ λέω τα προφανή, και να λέμε όλοι πώς αυτός ο σκύλος δεν μπορεί να ζεί ανάμεσα μας, και πόσο τέρας είναι.

ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΟΥ.

Επειδή εδώ είναι forum για σκύλους εγώ ώς γνωρίζοντας κάποια πράγματα παραπάνω από τον Κο Τριανταφυλόπουλο ή κάποιες παρουσιάστριες μεσημεριανών εκπομπών θα προσπαθήσω να κρατήσω ένα άλλο επίπεδο - όποιος θέλει το ακολουθεί, για το καλό των σκύλων - γιατί για το καλό των σκύλων είναι ο πατέρας να γίνει (να ξαναγίνει) ένας άνθρωπος που αγαπάει και εμπιστεύεται τα σκυλιά, έχει πολλά παιδιά εξάλλου και είναι μεγάλο το φορτίο που θα μεταδώσει.

Οπως επίσης μεγάλη γνώση είναι να μπορούμε να διακρίνουμε ότι δεν γίνεται ένας ισορροπημένος και υπεύθυνος ιδιοκτήτης να κατεχει μία φονική μηχανή, ξαφνικά και να ταλαιπωρείται και αυτός από την "κακιά στιγμή" ... να ΞΕΡΟΥΜΕ ποιός φταίει ...

Εγώ δεν θα σκότωνα τον ιδιοκτήτη αλλά τον σκύλο (και μάλλον θα γλύτωνα 100% κι όλας γιατί θα έλεγα πως το έκανα για την ασφάλεια τις γειτονιάς).
Συγχαρητήρια. Είμαι σίγουρος ότι θα λυνόταν το πρόβλημα των "φονικων ροΝΤβαιλερ" και δή στην Κρήτη.

Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε η αστυνομία να είχει ΗΔΗ πυροβολήσει τον σκύλο (με το που άφησε το παιδί δηλαδή, αμέσως). Δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν την ασφάλεια των υπολοίπων ανθρώπων της περιοχής, ούτε 1 λεπτό.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι και το καλύτερο θέαμα για τα υπόλοιπα (πολλά )παιδάκια που ήταν μπροστά, αφού θέλετε να συζητάμε για ψυχική υγεία, και θα έλεγα να μην βλέπουμε και πολύ Αμερικάνικη τηλεόραση. Και ειλικρινά με αυτές τις μεθοδους που υποστηρίζεις ως σωστές σου εύχομαι να μην ισχυριστεί κάποιος ότι ο σκύλος ΣΟΥ που είναι ισορροπημένος και καλά εκπαιδευμένος του επιτέθηκε δείχνοντας μάλιστα και εκδορές από άλλο ατύχημα (οπως μου έχει τύχει εμένα) γιατί έτσι δεν θα προλάβεις να εξηγήσεις ότι είσαι μία καλή εκπαιδεύτρια και ότι λέει ψέμματα.

Λυπάμαι πραγματικά για την έκβαση του topic

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Να πω εξ αρχής ότι καταλαβαίνω τον πόνο σας και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ότι καλύτερο για την μικρή και για όλη σας την οικογένεια
Ευχαριστώ με την σειρά μου που βρήκατε το κουράγιο να μας γράψετε και τελικά καταφέραμε να ακούσουμε από εσάς το τι ακριβώς έγινε αν και Αυτά που μας λέτε εσείς εδώ έχω ακούσει και εγώ από χωριανούς σας
Η δικαιοσύνη θα κάνει ασφαλώς την δουλειά της ..
Μέσα στον πόνο σας, που όλοι μας εδώ καταλαβαίνουμε, μην κάνετε το λάθος να καταδικάζετε μια υπέροχη φυλή
Οποιασδήποτε ράτσας σκύλος μπορεί να γίνει φονιάς , ελπίζω να καταλαβαίνετε …
Η γνώμη μου για το σκυλί που έκανε την επίθεση στην κόρη σας είναι ότι εάν δεν έχει θανατωθεί ακόμα αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο
Ξανά περαστικά στην κόρη σας,
όποτε αισθάνεστε έτοιμοι σας καλό στο σπίτι μου ,που δεν παρά μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το δικό σας, για να γνωρίστε τι σκυλιά είναι τα [FONT=&quot]ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ .[/FONT]
[FONT=&quot]Φιλικά [/FONT]
[FONT=&quot]Μανώλης [/FONT]
[FONT=&quot][email protected][/FONT]
Eυτυχώς που υπάρχουν και μή ειδικοί στους σκύλους.
Χαίρομαι που είναι στην παρέα μας.

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Χρονια πολλα σε ολους,ευχομαι οτι καλυτερο στο κοριτσακι και κουραγιο στους γονεις.Η δικη μου αποψη ειναι οτι 100% φταιει ο ιδιοκτητης και μονον αυτος.Μπορει να μην αγριεψε ποτε τον σκυλο αλλα μπορει με την αμελεια και την αμαθεια του να δημιουργησε ενα πλασμα με απροσμενες αντιδρασεις...το εχω δει να γινεται ειτε απο καλομαθεια ειτε απο γενικα λαθος συμπεριφορα προς τον σκυλο αυτος να γινεται "αγριος" και οχι απο καθε αυτου ''αγριεμα''.Το θεμα ειναι οτι σε τετοιες καταστασεις δεν λαμβανονται μετρα και αυτος ο ιδιος ανθρωπος μετα απο λιγα χρονια εχει το δικαιωμα να ξαναπαρει σκυλο δεν τον εμποδιζει κανενας.Ας κοιταξει η κοινωνια και η πολοτια το θεμα σκυλος ποιο σοβαρα για να μην εχουμε τετοια αποτελεσματα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο γεγονός και μονο είναι συγκλονιστικό και δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω τα λεγόμενα σας.
Η ευθύνη είναι καθαρά του ιδιοκτητη..,το να μένουμε στην ράτσα το θεωρώ γελοιοτητα ,βεβαια αν ήταν ένα σκυλί 1 κιλού ίσως είχε κάνει λιγότερη ζημια, δεν παύει όμως και σε αυτήν την περίπτωση να έκανε παλι κάποια ζημια.
Την απάντηση την δώσατε και μονος σας όταν είπατε ότι φώναξε ο μεγάλος γιος σας στον ιδιοκτητη και εκείνος δεν αντέδρασε αμεσως.
Για εμενα επικίνδυνος είναι αυτός ο ανθρωπος που προφανεστατα εκείνος ευθύνεται για την κατάσταση του σκυλιού του και αν ήταν αγριο λόγο κακής μεταχείρισης από αγνοια ,θα του είχε όπως λέτε και εσείς ένα λουρί η ένα φίμωτρο.
Προφανώς το ήθελε από μονος του να είναι φονικό εργαλειο (γιατί πιστέψτε με αν θέλει κάποιος να τρελάνει το σκυλί του το κάνει εύκολα).
Δεν λέω ότι κάτι τέτοιο έγινε από πρόθεση φυσικά γιατί δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κάτι τέτοιο.
Ξέρω μονο ότι πολλά σκυλιά τρώνε και ξύλο για να δαγκώνουν και να αγριεύουν ,το εχουν καποιοι οτι ετσι το σκυλι ειναι φυλακας.

Το σκυλί να μην είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά στο παρελθόν ειναι αδυνατο ,οποτε είναι καθαρά υπεύθυνος αυτός που δεν το είχε έστω με λουρί..η αν ήταν απλά ατυχημα και του έφυγε κλπ ,έπρεπε να αντιδράσει κατευθείαν με το που το ανέφερε ο γιος σας.

Δεν λέει τίποτα να κατηγορούμε το σκυλί γιατί απλούστατα αυτός ο άνθρωπος αν πάρει πάλι σκυλί πιθανον πάλι φονικό εργαλείο θα το κάνει και αυτο ειναι κατι που πρεπει να σας ανησυχησει οσους ειστε κοντα στην περιοχη του.

Το σκυλί αυτήν την στιγμή είναι σίγουρα επικίνδυνο ,δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας αλλα αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος ,τότε ίσως να είναι μονόδρομος..

Απλά η λύση του προβλήματος δεν είναι στο σκυλί..

Αλλα στο ποσο υπευθεινος ειναι ο ιδιοκτητη..

Eύχομαι να πάνε όλα καλά με την κορούλα σας και να το ξεπεράσετε γρήγορα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Denis, μην τα παίρνεις πάντα όλα προσωπικά....

Το θέμα είναι πως στην Ελλάδα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχουν περισσότερο αυστηροί νόμοι περί κατοχής επικίνδυνων ζώων (και να εφαρμόζονται).

Προφανώς.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
:confused: :confused:

ok ... :p :p :p

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Κύρια και κύριε Λιγοψυχάκη λυπάμαι για αυτό που περνάτε και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο κοριτσάκι σας.

Είμαι εκπαιδεύτρια σκύλων και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!! απόψεις όπως αυτές τις Dr. Zhivago τις θεωρώ απαράδεκτες!!!! αν θέλετε πραγματικά να γλυτώσετε τα παιδιά σας αυτός που πρέπει να "θανατωθεί" (και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν το εννοώ κυριολεκτικά αλλά μεταφορικά) είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του σκύλου. Σας παρακαλώ να διαβάσετε προσεκτικά ότι κατέθεσαν ο Denis και ο Psaras και σας παρακαλώ ακόμα να στρέψετε την οργή σας προς το σωστό πρόσωπο και αυτό είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου!!! Συγχωρέστε με αλλά και εγώ ανησυχώ για το που είναι αυτή την στιγμή ο σκύλος αλλά όχι για τους ίδιους λόγους με την Dr. Zhivago.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Κύρια και κύριε Λιγοψυχάκη
αυτα που εγω θα ηθελα να τονισω (αν και εχουν υπωθει προηγουμενα απο 2 χρηστες) ειναι:
α) δεν υφισταται η κατηγοριοποιηση που αναφερατε σχετικα με τον καρχαρια και τα ροτβαιλερ. δεν υπαρχει λογος να βρει πατηματα ο δικηγορος του να αποπροσανατολιση την συζητηση.

β) ο ιδιοκτητης του ζωου δεν φταιει μονο που το σκυλι ηταν ελευθερο. φταιει και για την ποιοτητα του χαρακτηρα του!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Κυρία και κύριε Λιγοψυχάκη ,

Πέρα από τις ευχές μου για τις εορτές αλλά και για το ατυχές συμβάν , θα ήθελα να σας κάνω μία εύλογη ερώτηση και παρακαλώ να μην χαρακτηριστεί ή θεωρηθεί κακοπροαίρετη (γιατί δεν είναι).

Τι είναι αυτό που σας έκανε να γράψετε σε αυτό το φόρουμ αυτά που γράψατε και τι θα θέλατε εσείς να πετύχουν τα όσα γράψατε , τι θα θέλατε δηλαδή να μείνει από την συμμετοχή σας στην κουβέντα και το φόρουμ?

Η ίδια ερώτηση ισχύει και για τις συμμετοχές σας στο Ourdogs , Adespoto , Phorum και οπουδήποτε αλλού.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι και πάλι ότι καλύτερο! :)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Επικίνδυνα ζώα, είναι όλα τα ζώα!!!
Όλοι οι σκύλοι σπάνε κόκκαλα, οι κόκκορες επιτίθενται και βγάζουν μάτια, η γουρουνοπούλα ποδοπατεί και λιώνει, τα άλογα κλωτσάνε, κλπ. Ο σκύλος μου είχε φάει κλωστιά από πόνυ, και μέτρησε 3 σπασμένα πλευρά, φαντάζεστε τι θα πάθαινε το παιδί μου εαν περνούσε από πίσω του?

Επικίνδυνα είναι και τα αυτοκίνητα!!!
Ξέρετε πόσους νεκρούς και ανάπηρους γνωρίζω?
Ο κάθε ανεύθυνος, παίρνει φόρα κι όποιον πάρει ο χάρος...

Δεν υπάρχουν σκύλοι δολοφόνοι, υπάρχουν ανεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων.
Επικίνδυνος σκύλος, μπορεί να είναι και ένα τσιουάουα, με ανεύθυνο ιδιοκτήτη.

Εμείς εδώ, συζητάμε, δεν δικάζουμε, και δεν καταδικάζουμε κανέναν. Γνώμες ανταλλάσουμε. Ο καθένας λέει την άποψη του, τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του. Αλοίμονο εαν δικάσουμε κάποιον.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι πως τονίζεται ότι ο σκύλος ήταν (κατά τα λεγόμενα Λιγοψυχάκη) λυτός στην καρότσα, ενώ ο ίδιος λέει πως κατέβηκε από την καρότσα με την εποπτεία του ιδιοκτήτη του, αλλά μετά άλλαξε κατεύθυνση ο σκύλος... Άρα, το σκυλί, είτε ήταν δεμένο στην καρότσα είτε όχι, δεν αλλάζει τα γεγονότα. Η μόνη σημασία, είναι για να δείξει πόσο ανεύθυνος ήταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Δεν αμφιβάλλαμε σε αυτό, το γεγονός ότι ο σκύλος δεν ήταν στην εποπτεία του, αρκεί για αν τον θεωρήσουμε ανεύθυνο.

Αλλά, παραμένει ένα μυστήριο, τι έπαθε ο σκύλος, και αντί να ακολουθήσει τον ιδιοκτήτη του, διένυσε μια απόσταση πίσω, για να δαγκώσει ένα παιδάκι. Κάτι λείπει από την ιστορία, ενώ έχει προστεθεί σάλτσα... Τα περί φονικού τέρατος αλλά και της φιλοζωϊας, είναι ανάξια κάθε σχολιασμού. Οι 2 τόνοι, προς μεγάλη απογοήτευση σας, δεν είναι πάνω από 145 κιλά το πιο ισχυρό δάγκωμα ενός σκύλου(όχι ότι δεν αρκεί να σπάσει 2 κοκκαλα ποδιού αρνιού ταυτοχρόνως, αλλά λέμε τώρα). Σχετικά ντοκυμαντέρ έχουν κατά καιρούς παίξει και στο Άνιμαλ Πλάνετ, καισ τον ΣΚΑΪ. Οι θαλάσσιες χελώνες έχουν το ρεκόρ, περίπου έναν τόνο δάγκωμα. Εδώ δεν αντιμετωπίζονται σαν φονικά τέρατα οι καρχαρίες, οι σκύλοι θα χαρακτηριστούν ετσι?

Να σημειώσω, πως είμαι κι εγώ πολύτεκνος πατέρας, και το κεφάλι του παιδιού μου 2 χρονών το έβγαλα από το στόμα σκύλου, με πολλαπλά τραύματα... Αλλά, ουδέποτε κατηγόρησα κάποια ράτσα σκύλου, ήταν η κακιά στιγμή, με πολύ αγάπη, φροντίδα κλπ, το παιδί δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ούτε σωματικό, αλλά πολύ περισσότερο ούτε ψυχικό. Μας πήρε πάνω από έναν χρόνο για τα σωματικά, και πάνω από 2 χρόνια για τα ψυχικά τραύματα, αλλά όλα πήγαν καλά στο τέλος.

Βέβαια, εαν ήθελα να λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα, με μηνύσεις και αποζημιώσεις από τον ιδιοκτήτη του σκύλου, τότε κι εγώ άλλα θα έλεγα, έλα όμως που ο σκύλος ήταν δικός μου, και ποιόν να μηνύσω? Φυσικά τον σκύλο, τον έκανα ευθανασία γιατί το κακό θα ξαναγινόταν, δυστυχώς, ο σκύλος είχε παρεξηγήσει και έκανε "θανάσιμο" λάθος...

Η δικαιοσύνη (στην οποία δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη) θα τιμωρήσει τους ενοχους... Εμείς, απλώς λέμε την γνώμη μας, σε όποιον αρέσει, δεκτές οι διαφωνίες.