Ωραία ας το πάρω διαφορετικά γιατί κοντεύω να ξεχάσω γιατί έγραψα το αρχικό μου μνμ με όλη την τυπολατρεία.
Νομιζω δεν ειναι θεμα τυπολατρειας, αλλα θεμα - να ξερουμε τι λεμε. Μην το παρεις στραβα.. Το BH ομως, πολυ σωστα σου λεει ο KKranis οτι δεν ειναι αθλημα ή εργασια. Ειναι εξεταση σκυλου συνοδειας και ειναι υπακοη ακριβειας και υψηλων απαιτησεων.
Αν περάσω ένα BH τι θα αποδείξω και σε ποιον;
Θα αποδειξεις λοιπον αρχικα οτι ο σκυλος σου εχει τον καταληλο χαρακτηρα και συμπεριφορα ωστε να βρισκεται αναμεσα σε κοσμο και σε κινηση χωρις να αρπαξει κανεναν απο το φοβο του, και οτι εχεις δουλεψει σε βασικες ασκησεις υπακοης τις οποιες τις εκτελει ο σκυλος με ακριβεια και απερισπαστα - ακομα και στη θεα ενως αλλου σκυλου.
Αν περάσω ένα BH έγινα και καλός εκπαιδευτής κατοικιδίων;
Ο εκπαιδευτης κατοικιδίων τι ειναι για εσενα; Καλυτερα να το πιασεις απο εκει πρωτα κατα τη γνωμη μου. Αν λοιπον αυτος για εσενα ειναι καποιος που μπορει να σου μαθει το "κατσε", "ξαπλα" , "εδω" , "διπλα" και "μεινε" οπως συνηθιζεται - τοτε ναι. Με αλλα λογια, αν εχεις περασει ενα BH τουλαχιστον εισαι σε θεση να μαθεις αυτα τα απλα πραγματακια σε ενα σκυλο.
Αν ποτέ δεν πάω να δώσω BH είμαι και κακός εκπαιδευτής;
Οχι. Αλλα αν σεβεσαι τη δουλεια σου, θα επρεπε να το κανεις κατα τη γνωμη μου. Πως αλλιως να στο πω.. Ενα καταξιομενο συνεργειο αυτοκινητων, συνηθως συμμετεχει και σε αγωνες. ..δεν ξερω αν βολευει το παραδειγμα 100% , αλλα νομιζω με καταλαβαινεις.
Πόσοι από τους εν δυνάμει πελάτες ενός εκπαιδευτή σκύλων πιστεύετε ότι έχουν ιδέα τι είναι όλα αυτά ή ότι ασχολούνται γενικότερα;
Και τι παει να πει αυτο..;
Ένας εκπαιδυτής σκύλων τυφλών που δεν έχει περάσει BH είναι κακός εκπαιδευτής;
Ειναι κατι τελειως διαφορετικο, γιαυτο σε ρωτησα και τι σημαινει εκπαιδευτης για εσενα. Ενας που δεν ξερει να εκπαιδευει σκυλια για τυφλους, ειναι κακος εκπαιδευτης ; (μια αλλη ερωτηση ..)
Ένας εκπαιδευτής σκύλων για dog dancing, για herding, για retrievers και σκύλους φέρμας, για agility κλπ. κλπ κλπ. που δεν έχει περάσει BH είναι ένας κακός εκπαιδευτής;
Το dog dancing ειναι σπορ, παρολα αυτα παραμενει μια υπακοη ανωτερου επιπεδου. Ενας εκπαιδευτης dog dancing πιστευεις δεν ειναι σε θεση να σου δειξει πως να κατσει το σκυλακι ή πως να μη τραβαει στο λουρι; Το ιδιο ισχυει και για το Agility , τα κυνηγοσκυλα ειναι αλλο πραγμα και η επαναφορα, που παλι ειναι μακραν πιο απαιτητικες υπακοες απο ενα απλο κατσε.. Αρα ισχυει παλι το ιδιο! Το herding ειναι εργασια.. δεν ειναι υπακοη - ειναι κυνηγετικο ενστικτο και αλλα πολλα που συνθετουν μια εργασια που δεν εχω ιδεα πως γινεται.... Επισης ειναι ελαχιστες οι εξαιρεσεις πιστευω που καποιος ασχολειται με καποιο σπορ ή εργασια και δεν εχει περασει ενα BH εστω για πλακα..