Πρός την magi και όποιον άλλον
ΘΕΛΕΙ να μάθει.
Οι φωτογραφίες που έστειλες (
ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ) είναι πολύ μεγάλη απόδειξη
ΟΛΩΝ αυτών που λέω.
ΟΛΑ τα σκυλιά στις φωτογραφίες εκπαιδεύοντai στο δάγκωμα.
Στην πρώτη τα κουτάβια dobermann.
Το ένα έχει πάρει το λουκάνικο απο τον εκπαιδευτή ενώ το άλλο μάχεται-τραβάει για να το κερδίσει.
Δεν χρειάζεται να σου πώ τι θα γινόταν εάν φόραγαν σιδερένιο περιλαίμιο (δίκιο έχει ο OSCAR ακούγεται λιγότερο τρομακτικό) και τα πνίγαμε πολύ απλά αυτά
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΑΓΚΩΜΑ=τα καταστρέψαμε.
Στην δεύτερη φωτό ενισχύεται το ‘
ΕΜΦΥΤΟ΄πάθος που έχει το σκυλί να δαγκώσει.
Ο ερεθιστής πeρνάει
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ αλλά όχι τόσο ώστε το σκυλί να μπορεί να δαγκώσει.
Μόλις λοιπόν πάει κοντά του το δάγκωμα θα είναι
ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΟ-ΔΥΝΑΤΟ.Η χρήση σιδερένιου περιλαίμιου λοιπόν
ΠΑΛΙ ΑΝΤΕΔΥΚΝΥΕΤΑΙ.
Στην Τρίτη φωτό δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να πετύχει, μάλλον το ομαδικό γάβγισμα αφού το ένα σκυλί παρασύρει το άλλο.
Ολα αυτά είναι πράγματα που το σκυλί μας θέλουμε να κάνει για αυτο το λόγο δεν το τιμωρούμε-διορθώνουμε
ΑΝΤΙΘΕΤΑ επαινούμε.
Εάν θες μπορώ να σου στείλω βίντεο το 3 μηνών dobbi της γυναίκας μου να κάνει το πρώτο του μάθημα στα δαγκώματα. (κάλτσα γεμισμένη βέβαια μην χαλάσουμε και τα δόντια της μέλλουσας πρωταθλήτριας).
Φυσικά και φοράει στηθόδεσμο.
Τώρα όμως μόλις ξαναρχίσουμε θα μπει περιλαίμιο δερμάτινο.
Σε κανα χρόνο εαν όλα πάνε καλλά θα φορά σιδερένιο περιλαίμιο.
Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα.
Είμαστε παρέα σε μια καφετέρια. Εσύ μιλάς με κάποιον άλλον. Σου μιλάω και εσύ με γράφεις.
Με «όπλο» λοιπόν το χέρι μου μπορώ να κάνω τρία πράγματα.
1ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να σε χτυπήσω.
99,9% έχω κερδίσει την προσοχή σου. Αυτό θα επαναλαμβάνεται μέχρι που όταν λέω magi εσύ αστραπιαία θα γυρνάς προς το μέρος μου.
2ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να σου προκαλέσω κάποιου είδους ενόχληση (στην περίπτωση μας να σε τσιμπήσω). Πάλι κατά 99,9% έχω κερδίσει την προσοχή σου. Αυτό θα επαναλαμβάνεται μέχρι να καταλάβεις ότι ΜΠΟΡΩ να σε ενοχλώ και όταν λέω magi εσύ αστραπιαία θα γυρνάς προς το μέρος μου
3ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να αρχίσω να σου χαιδεύω (προς θεού δεν υππονοώ τίποτα) το χέρι. Κατά 99/9% θα πείς. Καλός μ.....ς. εγώ τον γράφω και αυτός με χαιδεύει. Και θα συνεχίσεις να μιλάς.
Πάμε τώρα στον prong colar (αλυσιδα με γυρτα σιδερακια
ΣΑΝ καρφια).
Αυτό το όνομα
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΕΙ .
Το σκυλί έχει εκπαιδευτεί πλέον
ΞΕΡΕΙ τι πρέπει να κάνει και είμαστε στην
ΤΕΛΕΙΟΠΟΊΗΣΗ (για το 100 ρε γαμώτο) φοράει το prong colar και κάνουμε υπακοή.
Με «όπλο» το prong colar λοιπόν μπορείς να κάνεις τρια πράγματα.
1ον να λές το όνομα του σκύλου σου (ας πούμe jack) και εάν δεν γυρίσει να αρχίσεις να το κτυπάς,τραβάς από τον πνίκτη φωνάζεις κ.α Το σκυλι θα μάθει πλέον όταν κάνει υπακοή στην συγκεκριμένη εντολή να είναι ρομπότ.
2ον να λες jack και εαν δεν γυρίσει να του προκαλέσεις μια ενόχληση.Το σκυλί θα μάθει να εκτελεί σωστά για να μην
ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ.
3ΟΝ Να λες jack και εαν δεν γυρίσει να τον παρακαλάς-τάζεις κοκκαλάκια-χώνεις το λουκάνικο στην μούρη του-την σκυλίτσα του απενάντι διαμερίσματος κ.α το σκυλί θα συνεχίσει να βόσκει-κοιτάει τα άστρα, αφού βέβαια πρώτα φάει το λουκάνικο κ.α
Διάβασε σε παρακαλώ τα υπόλοιπα άρθρα και
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ. ΔΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΙ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΣΥ.
ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.
Μην ξεχνάς πως τέλειωσα το πρώτο μου post
Προσωπικά είμαι υπέρ της μεθόδου εκπαίδευσης με θετικούς τρόπους ,αλλά επειδή και εκεί έχω κάποιες επιφυλάξης θα σας πω όταν το δω από κοντά
.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Δεν έχω να πω κάτι άλλο στο συγκεκριμένο θέμα.