Ενοχλήσεις στη βόλτα;

Status
Κλειδωμένο θέμα

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ενα μικροσωμο σκυλί μπορεί να κάνει ζημια, πχ σε ενα παιδάκι. Επίσης είναι απαράδεκτο να παραμελουμε την εκπαιδευση του σκυλου επειδή είναι μικρόσωμο.Όταν έκανα ομαδικά μαθήματα υπακοής (και κοινωνικοποίησης) στον Ορέστη, ο σκύλος μου ήταν ο μοναδικός μικρόσωμος. Όλα ήταν μεγαλόσωμα διαφόρων φυλών ή και ημίαιμα. Δεν το συζητάω για το δευτερο σκέλος της εκπαίδευσης που ειχαμε πρώτο στοχο το ΕΒΥ.
Εμένα με έχει δαγκώσει μικρόσωμος σκύλος. Στις βόλτες με τον Ορέστη τις περισσότερες φορές μικρόσωμα σκυλιά μας προκαλούσαν θέματα.
Και για να μπω και λιγο ον τοπικ (αν και άσκυλη) η μεγαλύτερη ενόχληση κάθε φορά ειναι το γαβγισμα και οι χαζοεπιθέσεις απο μικρόσωμα σκυλιά λάθος μεγαλωμένα.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
λοιπόν..μας έτυχε ενόχληση κανονική..σαν τις δικιές σας λέμε! Βγάζω τη Μίλβα χθες και αποφασίζει να χ@σει μπροστά απο ένα προποτζίδικο. Ερχεται τυπάς απο πάνω μου, κάθεται ακίνητος και μας κοιτάει με μίσος..δε δίνω σημασία..και μου κάνει "δε θα τα μαζέψεις τα σκατά;..έλεος με τα σκυλοσκατά σας έχετε γεμίσει τους δρόμους..και τα πάτησα προχθές..δικά σας ήταν μήπως..α στο διάλο πια με τα σκυλιά σας.." και συνεχίζει να δίνει πόνο. ΚΙΟΥρία εγω σκύβω, τα μαζεύω, τον κοιτάω, του τα δείχνω, του λέω "θες λίγα;" και φεύγω. Δεν τον άκουσα να λέει κάτι πάντως :cautious:

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
λοιπόν..μας έτυχε ενόχληση κανονική..σαν τις δικιές σας λέμε! Βγάζω τη Μίλβα χθες και αποφασίζει να χ@σει μπροστά απο ένα προποτζίδικο. Ερχεται τυπάς απο πάνω μου, κάθεται ακίνητος και μας κοιτάει με μίσος..δε δίνω σημασία..και μου κάνει "δε θα τα μαζέψεις τα σκατά;..έλεος με τα σκυλοσκατά σας έχετε γεμίσει τους δρόμους..και τα πάτησα προχθές..δικά σας ήταν μήπως..α στο διάλο πια με τα σκυλιά σας.." και συνεχίζει να δίνει πόνο. ΚΙΟΥρία εγω σκύβω, τα μαζεύω, τον κοιτάω, του τα δείχνω, του λέω "θες λίγα;" και φεύγω. Δεν τον άκουσα να λέει κάτι πάντως :cautious:
Δεν του τα έδινες στο χέρι?

• Like
Reactions: HolywoodBrn

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
καλα του πες αλλα προσεξε μην πολυπαιζεις με τη φωτιά, οι προποτζήδες βαράνε γιατι εχουν σεβντά απ τη χασούρα :LOL:

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Εύχομαι όσοι δεν μαζεύουν τα κακά των σκύλων τους ,να πατάνε μια ζωή με τα παπούτσια τους κακά,κάθε μέρα !!!
Καλύτερα με τις σαγιονάρες.. Να είναι και λίγο μικρές.. Να αυτοσχεδιάζουν και στη σχέση τους με το πέλμα στο περπάτημα.. Να περισσεύει και λίγο απ' έξω.. Να είναι και φρέσκια φρέσκια ζουμερή και μυρωδάτη η κουρ@δ@ για να ξεχειλίσει πανταχόθεν και να τους κάνει μια ωραιότατη ενυδάτωση στην πατούσα.. Όσο να 'ναι.. με τη σαγιονάρα η φτέρνα σκάει.. Μια ενυδάτωση θα τη χρειαστούν..

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Καλύτερα με τις σαγιονάρες.. Να είναι και λίγο μικρές.. Να αυτοσχεδιάζουν και στη σχέση τους με το πέλμα στο περπάτημα.. Να περισσεύει και λίγο απ' έξω.. Να είναι και φρέσκια φρέσκια ζουμερή και μυρωδάτη η κουρ@δ@ για να ξεχειλίσει πανταχόθεν και να τους κάνει μια ωραιότατη ενυδάτωση στην πατούσα.. Όσο να 'ναι.. με τη σαγιονάρα η φτέρνα σκάει.. Μια ενυδάτωση θα τη χρειαστούν..
Χαχαχαχαχαχα συμφωνώ !!

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Βασικά από τα παραπάνω είναι προφανές πως το κόλλημα και τη προκατάληψη την έχετε εσείς με τα μικρόσωμα ή απλώς ερίζετε καθώς είθισται σε αυτό το φόρουμ.

Πώς το δέσατε ότι τα μικρά είναι ανεκπαίδευτα και τα μεγάλα εκπαιδευμένα τώρα;
Οι ιδιοκτήτες δεν διαφέρουν -σε νοοτροπία, γνώσεις κτλ- των μεγαλόσωμων και των μικρόσωμων φυλών...όπου σκατά, σκατά είναι και στις δύο πλευρές....μόνο που στη περίπτωση των μεγαλόσωμων εκτίθενται περισσότερο και εκθέτουν κι άλλους σε κίνδυνο.

Τα μικρόσωμα σκυλιά φοβούνται τα μεγαλόσωμα, όπως και τα μεγαλόσωμα θα φοβούνταν αν εμφανιζόταν ένα σκυλί με ανάλογη διαφορά μεγέθους.

Κι εμένα πάντως μικρό σκυλί με έχει δαγκώσει (ένα κανισάκι όταν ήμουν κοντά 5 χρονών κι ήμασταν καλεσμένοι σε σπίτι)...αλλά η σωματική ακεραιότητα η δική μου και του σκύλου μου έχει απειληθεί επανειλημμένα από μεγαλόσωμα:
- Από δύο ντόπερμαν αφημένα ελεύθερα σ' ένα πάρκο που το ένα έριξε κάτω τον μικρό και παραλίγο να αρπάξει κι εμένα,
- ένα λυκόσκυλο που ο ιδιοκτήτης επέμενε πως δεν ορμάει, αλλά αφού μυρίστηκε με τον δικό μου πήγε να τον δαγκώσει κι όταν έσκυψα να τον πάρω έκανε να με αρπάξει από το λαιμό..αυτό όταν ήταν ακόμη κουτάβι και δεν του ορμούσε κανένα.
- από ένα ημίαιμο πιτμπουλ αδέσποτο που μας είχε πάρει στο κατόπι και γρύλλιζε και κάναμε πιρουέτες ανάμεσα σε αμάξια για να ξεφύγουμε.
- από ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο (αγνώστου ταυτότητας) στην είσοδο ενός πάρκου όπου την είχε δει τσιφλίκι του κι έκανε εφορμήσεις προς το μέρος μας.
- από ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο στη γειτονιά που όρμαγε σε όλα τα αρσενικά και τους περαστικούς μια περίοδο
- από ένα ημίαιμο χάσκυ που μου δάγκωσε τον σκύλο αφού ο ιδιοκτήτης του το αμόλησε στο πάρκο παρότι όλα τα παρόντα σκυλιά το γάβγιζαν (και ξέδωσε στο δικό μου)
- από ένα κανγκαλέζικο που έκανε βόλτες μια δεσποινίδα και ο φίλος της και στη διάβαση των πεζών όρμησε στον δικό μου (ευτυχώς κρατούσα γερά το λουρί και μπόρεσα και τον τράβηξα αμέσως στην αγκαλιά μου, ενώ ο ιδιοκτήτς επέμενε ότι πρώτη φορά συμβαίνει)
- τις προάλλες στρίβουμε σ' ένα δρόμο κοντά στο σπίτι κι ερχόμαστε μούρη-μούρη με ένα κάνε κόρσο και τον "μπρατσωμένο" ιδιοκτήτη του, ο σκύλος έκανε αμέσως εφόρμηση, ευτυχως μπόρεσε να τον κρατήσει
- και άλλα που έχουν συμβεί τους περασμένους μήνες (όπως μεσαία πιτμπουλ που πάνε αμέσως να καβαλήσουν και αγριεύουν)

Αν αντικαθιστούσα τα παραπάνω σκυλιά με πιντσεράκια, πομμεράνιαν, γαλλικά μπουλντόγκ (που και αυτά μας έχει τύχει να μας γρυλλίσουν) κ.α. τα περιστατικά δεν θα ήταν καν άξια σχολιασμού.

Όσον αφορά τα μπαλκονόσκυλα, εκτός από ένα μικρό απέναντι που γαβγίζει σε συγκεκριμένους θορύβους, οι κατεξοχήν κράχτες είναι τα μεγαλόσωμα, ποιμενικά τα περισσότερα, που μυρίζονται σκυλιά που περνούν από κάτω κι αρχίζουν αμέσως το γάβγισμα.
Στη περιφέρεια της γειτονιάς μου ξέρω πού υπάρχουν λυκόσκυλα, μαστίφ κ.α. από τις φωνές.
Αντίθετα δεν έχω συναντήσει πάνω από 2 μικρόσωμα που γαβγίζουν από το μπαλκόνι στα περαστικά σκυλιά.

Μεγαλόσωμα σκυλιά που συναντήσαμε και δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα ήταν τα "κλασικά" καφετί μαστίφ.
σκυλιά που έχω καταλήξει να αποφεύγω χωρίς καν να δοκιμάζω πλέον είναι τα καθαρόαιμα γερμανικά ποιμενικά, από την εμπειρία μου είναι τα πιο απρόβλεπτα (ως κουτάβια μπορεί αντίθετα να είναι υπερ-φοβισμένα και δειλά)...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ρε συ illuminaughty,
σοβαρα τωρα, εχεις σκεφτει τι μπορει να κανεις εσυ λαθος (η ο σκυλος σου μεσω της εκπαιδευσης του) κ προκαλεις τοσο που σου εχουνε επιτεθει τοσα σκυλια?
Γιατι δεν μπορει κατι δεν παει καλα..........

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Παίρνουμε ταξί με την μικρή για να πάμε στην κτηνίατρο..Για να μην τα πολυλογώ φτάνουμε ,ανοίγω την πόρτα ,κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο πρώτα η μικρή (κρατώντας εγώ το λουρί)..Την ώρα που πάω να πληρώσω τον ταξιτζή περνάει μια πιτσιρίκα με έναν παλικάρι παρέα και λέει αυτή "Σκύλος στο ταξί?Δεν θα ξαναμπώ σε ταξί " και το είπε με στυλ "είπα τώρα την μεγαλύτερη εξυπνάδα" και γέλασε σαν χαζό...

Έχε χάρη που προσπαθούσα να βγάλω τα λεφτά απ την τσέπη να πληρώσω και δεν πρόλαβα να της πω αυτό που σκέφτηκα το οποίο δεν μπορώ να το γράψω :D

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
εμενα παντως ο μονος σκυλος που εχει επιτεθει στον δικο μου ειναι ενα ημιαιμακι 5 κιλων.
επισης την περισσοτερη φασαρια στη γειτονια μου την κανουν μικροσωμα μπαλκονατα,που οι ιδιοκτητες τους τα βρισκουν χαριτωμενα οταν ορμανε κ γαβγιζουν κ φωναζουν κ παρτον,για να το σιγουρεψουν.
αρα τα μικροσωμα για μενα ειναι πιο επικινδυνα κ φασαριοζικα. ειδες τι ωραια που μπορουμε ολοι να βγαλουμε αυθαιρετα συμπερασματα?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τα μικρόσωμα σκυλιά φοβούνται τα μεγαλόσωμα, όπως και τα μεγαλόσωμα θα φοβούνταν αν εμφανιζόταν ένα σκυλί με ανάλογη διαφορά μεγέθους.
Ποιός σου είπε ότι τα σκυλιά λειτουργούν όπως οι άνθρωποι;
Επειδή αν εσυ δεις έναν τύπο σαν ντουλάπα θα αλλάξεις δρόμο, πιστεύεις ότι το ίδιο θα κάνει και ένα τζακ ρασελ στη θέα ενός μπουλμαστιφ; Με βεβαιότητα σου λέω πως τα δυο σκυλιά είναι σωστά κοινωνικοποιημένα η απάντηση είναι όχι και με βεβαιότητα σου λέω επίσης ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μεγαλόσωμων που σε επίθεση μικρόσωμου αλλάζουν δρόμο-όχι ότι μπορεί το μικρόσωμο να τους κάνει καμια αξιοσέβαστη ζημιά αλλά γιατί έτσι λειτουργεί η φύση, άλλα σκυλιά είναι υποτακτικά και άλλα κυρίαρχα και σε αυτό δεν παίζει ρόλο το μέγεθος εκτός κι αν μιλάμε για διεκδίκηση της κυριαρχίας οπότε θα επέλθει και μάχη και θα την κερδίσει το πιο ικανό να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όσο για την εκπαίδευση, δε λέμε ότι τα μεγαλόσωμα είναι εκπαιδευμένα και τα μικρόσωμα δεν είναι, λέμε ότι οι ιδιοκτήτες των μεγαλόσωμων τα μαζεύουν ενώ οι ιδιοκτήτες των μικρόσωμων το θεωρούν χαριτωμένο-μιλάω για την πλειοψηφία και για το δείγμα με το οποίο συναναστρέφομαι εγώ.

ΥΓ: Πες μας σε ποια περιοχή κυκλοφορείς, μη σου κάνει κανένα γαβ ο δικός μου και μας το χρεώσεις για επίθεση γιατί σαν πολλές μαζεύτηκαν..

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.023
Νεότερο μέλος
p4709