Ενοχλήσεις στη βόλτα;

Status
Κλειδωμένο θέμα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το πρόβλημα είναι οτι είμαι τελείος άσχετη σ΄αυτά (ανέβασμα άρθρου κτλπ.) αλλά θα προσπαθήσω :)
Σιγά το δύσκολο, μας λες για το σκυλι σου πώς ήρθε στη ζωή σου κλπ πώς ειναι απο χαρακτηρα, και επιλέγεις και φωτογραφίες από τον υπολογιστη ---> ανεβασμα αρχείου και ετοιμη!

SnowPups

Active Member
24 Ιουνίου 2014
25
14
Σιγά το δύσκολο, μας λες για το σκυλι σου πώς ήρθε στη ζωή σου κλπ πώς ειναι απο χαρακτηρα, και επιλέγεις και φωτογραφίες από τον υπολογιστη ---> ανεβασμα αρχείου και ετοιμη!

Βασίκα δεν ξέρω που πρέπει να πατήσω για να αρχίσω το γράψιμο....

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28

Όταν είχαμε πρωτοαρχίσει να βγαίνουμε βόλτες και μάθαινε να τα κάνει έξω: Σε απόσταση 500 μέτρων από κλειστο σουπερ μαρκετ, σταματάει επιτέλους να κάνει την ανάγκη της. Μου φωνάζει μια καρακαηδόνα «Μα καλά δεν βλέπετε ότι έχει σουπερ μάρκετ στην γωνία? Όπου να ναι τα κάνει? Και απαντώ: Γιατί με είδατε να μην τα μαζεύω???? Και ναι όπου να ναι τα κάνει γιατί είναι μικρή! Δεν της έχω μάθει ακόμα την τουαλέτα και το καζανάκι!!! Είπαμε και άλλα γαλλικά…..και τελειώσαμε να της φωνάζω καλό Πάσχα να λέει Καλό Πάσχα με σκατά και να απομακρύνομαι λέγοντας Να τα έχετε την Κυριακή του Πάσχα! Μετά από αυτή την συζήτηση υψηλού επιπέδου είπα να μην ξαναμιλήσω-απαντήσω σε κανέναν. Και ας με πουν αγενέστατη! Προτιμώ να με κακοχαρακτηρίσουν παρά να με δει η μικρή μου να φωνάζω και γυρίζω σπίτι με νεύρα.

Συνάντηση με ηλικιωμένο πριν 3 μέρες σε βόλτα. Πότε θα την ζευγαρώσεις? Με ρωτάει. Ποτέ του απαντώ γιατί θα την στειρώσω. Και αρχίζει έναν μονόλογο απίστευτο και να με κυνηγά από πίσω σαν μανιακός! Και γιατί να την στειρώσεις? Μα είναι τόσο υπάκουη! Κοιτά πως σε κοιτά! Να βρεις έναν καλό γαμπρό υπάκουο! Θα έχεις τέλεια κουτάβια! Μπλά μπλά μπλά….. Δεν έδινα καμία σημασία. Στο τέλος κάτι φώναξε αλλά δεν συγκράτησα τι είπε παραμόνο το αχάριστη!

tasos malinoua
γελάω και γουστάρω απίστευτα τα σχόλια σου σε όλα τα τοπικ!!!!!!!!!!!!

• Like
Reactions: kanarini

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Κοιτα τα μικροσωμα γαυγιζουν επειδη ειναι τα αλλα μεγαλυτερα εχεις δικιο αλλα το θεμα ειναι οτι οι ιδιοκτητες τους τα αφηνουν και γαυγοζουν και χαιρονται γιατι το βρισκουν χαριτωμενο και ακινδυνο , αλλα ουτε χαριτωμενο ειναι ουτε ακινδυνο . Δεν ειπε κανεις ο μεγαλος σκυλος δεν θα κανει μεγαλυτερη ζημια απο το πιντσερ αλλα αυτη ηη εμμονη με τα μεγαλοσωμα ειναο λιγο κουραστικη . Αμα θες ελενχο σε ιδιοκτητες πρεπει να ειναι για ολους μικρους και μεγαλους σκυλους
Το βασικό είναι ότι εν γένει τα μεγαλόσωμα σκυλιά ΑΠΑΙΤΟΥΝ καλή εκπαίδευση, ακριβώς επειδή λόγω όγκου, δύναμης, σαγονιών κτλ (και ενστίκτου ίσως κάποια και λόγω ευγονικής-επιλεκτικής αναπαραγωγής) μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Οι ίδιες ή παρόμοιες προβληματικές συμπεριφορές σε μικρόσωμους σκύλους, παρότι μπορέι να ανήκουν στην ίδια κατηγορία, εντούτοις δεν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας προς τρίτους...τον κίνδυνο ίσως τον προκαλούν στον εαυτό τους περισσότερο...

Καθότι όμως η υιοθεσία μεγαλόσωμων σκύλων γίνεται μόδα + οι περισσότεροι ιδιοκτήτες
- δεν αναλώνουν τον απαραίτητο χρόνο στην εκπαίδευση του ζώου
- δεν ξέρουν να το εκπαιδεύσουν
- κάποιοι απολαμβάνουν τη δυναμικότητά τους (και το πολύ ο σκύλος να τη περιορίζει όταν το αφεντικό του είναι πολύ κοντά, διαφορετικά μπορεί να μην δέχεται εντολες κτλ από τρίτους)
- δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν εκπαιδευτή
- κ.α.
αυτά τα μεγαλόσωμα σκυλιά, ακόμη κι αν δεν έχουν πιο προβληματική συμπεριφορά από τα μικρόσωμα, μπορεί να είναι πιο επικίνδυνα.

Μπορεί ένας ιδιοκτήτης μικρόσωμου σκύλου, επειδή ακριβώς είναι "μικρός", να παραμελήσει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση του σκύλου και να αγνοεί τη προβληματική συμπεριφορά του...
ΑΛΛΑ και πάλι δεν δημιουργείται ο ίδιος βαθμός κινδύνου προς τρίτους.

Δεν είπα εγώ ότι εν γένει τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο προβληματικά από τα μικρόσωμα...
...είπα και λέω σε σχετικές συζητήσης ότι έχουν υψηλότερες απαιτήσεις...αλλά δεν απαντώνται αυτές οι απαιτήσεις τους τόσο συχνά...

Καθώς αυξάνονται ο αριθμός τους, λοιπόν, τίθεται ένα ζήτημα, ειδικά καθόσον αρκετά καταλήγουν και αδέσποτα...
...κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει λοιπόν να υιοθετηθούν αυστηρά ΚΡΙΤΗΡΙΑ για την υιοθεσία μεγαλόσωμου σκύλου
(πχ υποχρεωτική εκπαίδευση με πιστοποίηση από αρμόδιο φορέα/εξετάσεις και κάποιοι περιορισμοι΄σε φυλές...όχι ρε φίλε μην πάρεις πρεσα κανάριο/ ντόκο αρτζεντίνο/κάνε κόρσο σε αστικό κέντρο και σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, εκτός κι αν μπορείς να πιστοποιήσεις την ανάγκη φύλαξης/προστασίας)

Την ανάγκη επιβολής περιορισμών στην υιοθεσία μικρόσωμων σκύλων (σε αστικό περιβάλλον) εσύ πώς μπορείς να τη τεκμηριώσεις;

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Το βασικό είναι ότι εν γένει τα μεγαλόσωμα σκυλιά ΑΠΑΙΤΟΥΝ καλή εκπαίδευση, ακριβώς επειδή λόγω όγκου, δύναμης, σαγονιών κτλ (και ενστίκτου ίσως κάποια και λόγω ευγονικής-επιλεκτικής αναπαραγωγής) μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Οι ίδιες ή παρόμοιες προβληματικές συμπεριφορές σε μικρόσωμους σκύλους, παρότι μπορέι να ανήκουν στην ίδια κατηγορία, εντούτοις δεν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας προς τρίτους...τον κίνδυνο ίσως τον προκαλούν στον εαυτό τους περισσότερο...

Καθότι όμως η υιοθεσία μεγαλόσωμων σκύλων γίνεται μόδα + οι περισσότεροι ιδιοκτήτες
- δεν αναλώνουν τον απαραίτητο χρόνο στην εκπαίδευση του ζώου
- δεν ξέρουν να το εκπαιδεύσουν
- κάποιοι απολαμβάνουν τη δυναμικότητά τους (και το πολύ ο σκύλος να τη περιορίζει όταν το αφεντικό του είναι πολύ κοντά, διαφορετικά μπορεί να μην δέχεται εντολες κτλ από τρίτους)
- δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν εκπαιδευτή
- κ.α.
αυτά τα μεγαλόσωμα σκυλιά, ακόμη κι αν δεν έχουν πιο προβληματική συμπεριφορά από τα μικρόσωμα, μπορεί να είναι πιο επικίνδυνα.

Μπορεί ένας ιδιοκτήτης μικρόσωμου σκύλου, επειδή ακριβώς είναι "μικρός", να παραμελήσει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση του σκύλου και να αγνοεί τη προβληματική συμπεριφορά του...
ΑΛΛΑ και πάλι δεν δημιουργείται ο ίδιος βαθμός κινδύνου προς τρίτους.

Δεν είπα εγώ ότι εν γένει τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο προβληματικά από τα μικρόσωμα...
...είπα και λέω σε σχετικές συζητήσης ότι έχουν υψηλότερες απαιτήσεις...αλλά δεν απαντώνται αυτές οι απαιτήσεις τους τόσο συχνά...

Καθώς αυξάνονται ο αριθμός τους, λοιπόν, τίθεται ένα ζήτημα, ειδικά καθόσον αρκετά καταλήγουν και αδέσποτα...
...κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει λοιπόν να υιοθετηθούν αυστηρά ΚΡΙΤΗΡΙΑ για την υιοθεσία μεγαλόσωμου σκύλου
(πχ υποχρεωτική εκπαίδευση με πιστοποίηση από αρμόδιο φορέα/εξετάσεις και κάποιοι περιορισμοι΄σε φυλές...όχι ρε φίλε μην πάρεις πρεσα κανάριο/ ντόκο αρτζεντίνο/κάνε κόρσο σε αστικό κέντρο και σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, εκτός κι αν μπορείς να πιστοποιήσεις την ανάγκη φύλαξης/προστασίας)

Την ανάγκη επιβολής περιορισμών στην υιοθεσία μικρόσωμων σκύλων (σε αστικό περιβάλλον) εσύ πώς μπορείς να τη τεκμηριώσεις;
Εγω απο προσωπικη εμπειρια περισσοτερους βλεπω με μικρους σκυλους παρα με μεγαλους γιατι ο μεγαλος σκυλος ειναι πιο πολυεξοδος και πιο δυσκολος στο χειρισμο . Οποτε αυτη τη μοδα που λες δεν μπορω να την καταλαβω , ασε δε που ειναι πολυ περισσοτεροι αυτοι που πανε τα μεγαλοσωμα σκυλια τους για εκπαιδευση απο οτι ειναι ιδιοκτητες μικροσωμων . Δεν ξερω σε ποια περιοχη της ελλαδας ζεις αλλα στην νεα σμυρνη οι περισσοτεροι εχουν μικροσωμα σκυλια και ως προς το πλειστον υστερικα και κακοκτροπα .
Ολων των ειδων τα σκυλια καταληγουν αδεσποτα , αρα γιατι να γινεται μονο ελενχος για τα μεγαλοσωμα ? ασε δε που τις περισσοτερες φορες τα μικροσωμα ειναι αυτα που καταληγουν αδεσποτακιας μιας και τα μεγαλα που λες εσυ εχουν και χρηση φυλακα ενω τα μικρα οχι .
Στο ξαναλεω για τελευταια φορα , το να λες οτι μονο τα μεγαλοσωμα θελουν ελενχο ειναι ακρως επικυνδυνο , δες τι γινεται στη δανια οπου σκυλια μερικων μεγαλοσωμων φυλων πανε για ευθανασια με συνοπτικες διαδικασιες και χωρις να εχουν πειραξει ουτε μια μυγα . Οταν προσπαθεις να ελενξεις μονο ενα μερος ενος θεματος , ουσιαστικα κανεις ρατσιστικη διακριση και δεν αργεις να πας στα ακρα με οποιες συνεπειες συνεπαγεται αυτο . Δεν μπορω να καταλαβω ειλικρινα το κολλημα σου με τα μεγαλοσωμα ,

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
@illuminaughty

το ίδιο μόδα γίνονται και τα μικρόσωμα, που τα αφήνουν ανεξέλεγκτα με το κλασσικό "έλα μωρέ μικρό είναι" με αποτέλεσμα να τρέχουν ανεξέλεγκτα όλη μέρα μεσα στο διαμέρισμα και να γαυγίζουν νον στοπ ενοχλώντας τους γείτονες, και να γαυγίζουν έντονα δείχνωντας δόντια σε οποιοδήποτε περαστικό πετύχουν στη βόλτα τους.

Σόρρυ αλλά με το δικό μου προσωπικό στατιστικό δείγμα, απο μικρόσωμα αλλάζω πεζοδρόμιο, σε μεγαλόσωμα δε φοβάμαι καθόλου, και αν ο handler τους μου φανέι θετικός τον ρωτάω αν μπορώ να τα χαιδέψω.

• Like
Reactions: StellitsaD

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Να ανοίγατε ένα θέμα με τίτλο μικρόσωμα vs μεγαλόσωμα?
Αλλά ας πω κι εγώ..Προσωπικά τα μεγαλόσωμα δεν τα "φοβάμαι" τόσο, έχει τύχει μικρόσωμο στην παρέα μας έχει δαγκώσει όλους σχεδόν χωρίς να το ενοχλήσουμε ...Δεν μπορείς να ξεχωρίζεις όμως τα σκυλιά σε 2 κατηγορίες..Το καθένα έχει το χαρακτήρα του ,όπως και οι άνθρωποι..Αν ήταν έτσι θα λέγαμε πχ οι κοντοί και οι ψηλοί ή οι κακοί και οι καλοί και θα έβλεπες από δω τους μέν και από κεί τους δεν...Δεν πρέπει να κατηγοριοποιούμε

• Like
Reactions: LaCat

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Συγγνώμη, χωρις να ειμαι ρατσιστρια στα μικρα εκτος το οτι δεν γαυγίζουν αλλά στριγκλίζουν στα μπαλκόνια, στο δρομο όλο μικρα περιττώματα βρίσκω! Γιατι όλοι εδω πιστευουν "ε σιγά μωρε ποσα λίγα έκανε?Τι πειράζουν?"
Ο χαρακτήρας λοιπόν του σκύλου διαμορφώνεται από τον ιδιοκτήτη!!!

• Like
Reactions: kanarini

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Εχουμε γάτο στειρωμένο στο εξοχικό που ειναι ο φόβος των σκυλιών... τα κυνηγάει ολα... εκτος από 1, μισό μέγεθος από αυτόν, αλλά τι να κάνουμε, ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΙΝΤΖΑ
Χωρις πλάκα, μόλις δει το νιντζα εξαφανιζεται σε δεντρο. Στις αρχές που ηταν κουτάβι η μικρη και την εβγαζα βόλτα, μας επαιρνε στο κατοπι.
Μήπως λόγω μεγέθους και τριχώματος ο γάτος δεν τον κατατάσσει κανονικά στο είδος των σκύλων που τόσο αρέσκεται να τρομοκρατεί;:D:ROFLMAO:

• Like
Reactions: ghelly

Status
Κλειδωμένο θέμα