Εχω ένα πρόβλημα και με την ευκαιρία της επανάληψης του σήμερα στην βόλτα, ζητώ γνώμες.
Είναι μία κυρία μεσήλικη, με ένα θηρίο αρσενικό Ροτβάιλερ, που την συναντώ στην βόλτα, ευτυχώς όχι συχνά. Ο σκύλος φαίνεται παντελώς ανεκπαίδευτος. Μόλις μας βλέπει αφηνιάζει και η κυρία του για να τον συγκρατήσει, είναι...εδώ θα πέσει εκεί θα πέσει. Την 2η ή 3η φορά της έφυγε και όρμησε επάνω μας. Ευτυχώς του φορούσε φίμωτρο,εγώ μπήκα μπροστά του για να προστατέψω την δικιά μου και παρ' ότι είμαι 1,86 με τα ανάλογα κιλά, παρά λίγο να με ρίξει. Απέκτησα βέβαια και τις ανάλογες αμυχές από τα πόδια του. Τον άρπαξα από το περιλαίμιο και με ζόρι τον κατάφερα,μέχρι να έρθει η κυρία του. Μετά τα χίλια συγγνώμη της, δεν της είπα τίποτα, παρά μόνο ότι αν δεν προσέξει,θα προκαλέσει σοβαρό ατύχημα. Σήμερα πάλι νάτους μόλις στρίβω στενό, ευτυχώς στα 30-40 μέτρα. Ο σκύλος σηκώνεται όρθιος, η ιδιοκτήτρια να προσπαθεί να σταθεί και εκείνη όρθια και εμείς...μεταβολή και πίσω. Δεν είδα αν φορούσε φίμωτρο σήμερα.
Η αλήθεια είναι ότι την συναντώ σε πιό ήσυχα μέρη. Ελα όμως που και εμείς θέλουμε την φύση και το χορτάρι για παιχνίδι! Δεν θέλω να αρχίσω τσακωμούς ή μηνύσεις. Στην ίδια πλευρά είμαστε. Αν υπάρχει μόνο κάποιος τρόπος, ιδίως από τους ιδιοκτήτες Ροτβάιλερ, που θα ξέρουν καλύτερα την ψυχολογία τους, να μπορέσω να τον ηρεμήσω,...αν μου ξανατύχει και της φύγει.