Ενδιαφέρομαι για γερμανικό ποιμενικό

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Η αλήθεια είναι ότι δουλειά δεν έχω, αλλά ας το αφήσουμε αυτό...το έχει αναλάβει ο Αντώνης.

...και εμένα δε μου αρέσει που μου λες ότι τελικά ότι έχω γράψει στο θέμα είναι "άχρηστο" αλλά θα το υπομείνω...Τι να κάνω;

Τελικά όμως κάποια κριτήρια θα πρέπει να αναπτύξεις...Είτε για να αξιολογήσεις μέλη, είτε απαντήσεις, είτε εκτροφείς, είτε σκύλους και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κάνεις εσύ και δεν "έρχεται παραγγελία".

Θεώρησε και την παρούσα άλλη μια άχρηστη απάντηση στα ξεκάθαρα και λογικά ερωτήματα σου...

@ Sirkos

...και το DNA μέσα. Είναι προσφορά σου λέω!

Last edited:

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Βασικα, ο djsoukis σου λεει με τον δικο του ξεχωριστο τροπο, οτι πρεπει να κατσεις να διαβασεις, να μαθεις και να κρινεις μονος σουτον εκτροφεα που θα διαλεξεις και αν ειναι αξιος της εμπιστοσυνης σου.
Επισης σου λεει να μην εμπιστευεσαι το τι σου λεει ο καθενας εδω μεσα γιατι στην πραγματικοτητα δεν μας ξερεις. Εχει δικιο σε αυτο. Μπορει εγω να σου στειλω πμ και να σου πω αγορασε απο τον "ταδε"(και αυτος ο "ταδε" να ειμαι εγω , καποιος φιλος μου που απλα θελουμε να πουλησουμε οτι "εμπορευμα" μας εχει μεινει).
Τα παιδια εδω σου λενε τι πρεπει να κανεις για μην εχεις προβληματα με την επιλογη σου αργοτερα.
Εγω ξερω καποιους που πουλανε εργασιακα γ.π. αλλα δεν μπορω να στους προτεινω γιατι :
1ον ) οι 2 απο τους 3 θα σε αποριψουν αμεσως

2ον ) εαν το κουταβι δεν γινει ετσι οπως το θες εσυ (το πιθανοτερο λογω ελλειψη σοβαρων εκπαιδευτων στην Κερκυρα), θα δυσφημησεις την δουλεια τους.

3ον )εστω οτι δεν σε αποριπτουν και σου δινουν κουταβι, εαν παθει κατι στο μελλον, α)θα βρεθω εκτεθειμενος απεναντι σου (οχι οτι σε ξερω και με νοιαζει), β)εαν αυτο το "κατι" που παθει το κουταβι, θα οφειλεται σε δικη σου ανευθυνοτητα, θα βρεθω εκτεθειμενος σε αυτους που σε προτεινα.

Ωποτε βλεπεις οτι δεν ειναι και τοσο ευκολο να σου προτεινει καποιος, κατι μεσα απο ενα φορουμ για ενα τοσο σοβαρο θεμα. Γι αυτον τον λογο και για πολλους αλλους , τα παιδια εδω σου λενε κατσε και διαβασε, ωστε να κανεις μονος σου την καλυτερη δυνατη επιλογη!!!

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Καλησπέρα kkranis,

4. Δεν μπήκα στον κόπο του κοστολόγιου καν...Ανάλογα την φυλή υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις, όχι τραγικές. Προσωπική άποψη, μια λογική τιμή για ένα "σωστό" σκυλί από "σωστή" πηγή 600-800 ευρώ.
Καλημέρα

εκεί ακριβώς στέκομαι και εγώ. Στο 600 - 800 τα οποία θεωρώ απολύτως φυσιολογική τιμή :)

Εδώ από pet shop το γερμανικό ποιμενικό χωρίς ή με ψεύτικα χαρτιά κάνει κατά 99% πάνω από 500...

Ναι, ο εκτροφέας πρέπει να βγάζει κάποιο κέρδος για να καλύπτει τα έξοδα αλλά και την επένδυση σε κόπο και κάποιες κακοτοπιές που μπορεί να του τύχουν.

Δε δέχομαι εύκολα όμως τιμές που είναι στα 1000 και πάνω

Και επίσης δε δέχομαι ότι ένα κουτάβι που κάνει 1000 θα είναι καλύτερο από ένα άλλο που κάνει 600, όπως είχε γραφτεί σε προηγούμενο μύνημα ;)

παρε αδεσποτο γερμανικο ποιμενικο... πιο υγιες θα ειναι απο ενα με 600 ευρω ==))

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Οχι δεν σε καλυπτει το πεντιγκρι , πρπεει να ρωτησεις για ακτινογραφιες δυσπλασιας ωμου αγκωνα , εξετασεις MR εμβολια δηλαδη τα παντα ολα
Αναφέρεσαι σε μαγνητική; Αν ναι γιατί;

Αν όχι, γράψε λάθος από μεριάς μου και αν δε σου κάνει κόπο, πες λίγα πράγματα παραπάνω...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Ένα d σου ξέφυγε, όχι ένα r, πιες κανα καφέ!

Αυτό το θρεντ.. μη σου πω πρέπει να γίνει και sticky.

ababapanos

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
κερκυρα
Εγω ξερω καποιους που πουλανε εργασιακα γ.π. αλλα δεν μπορω να στους προτεινω γιατι :
1ον ) οι 2 απο τους 3 θα σε αποριψουν αμεσως
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι με κρινεις και λες θα με αποριψουν αμεσως?

Νομιζω οτι πληρω πολυ περισσοτερες προιποθεσεις απο οτι πολλοι περισσοτεροι που αγοραζουν γ π και ζουν στην Αθηνα η σε ενα μικρο διαμερισμα και εξηγουμαι...

1. Εχω μεγαλη αγαπη για τα σκυλια (ασχετα που δεν ειχα δικο μου μεχρι τωρα)
2. Ζω μεσα στην φυση
3. Το σπιτι μου βρισκεται μεσα σε κτημα 6 στρεμματα , αρα το σκυλι θα εχει απλετο χωρο να παιζει να τρεχει , να αθληται , να εκτονονεται.
4. Ποτε δεν θα μενει εντελος μονο του παντα θα υπαρχει καποιος στο σπιτι.
5. Υπαρχει εκπαιδευτης στην κερκυαρα που μπορει να τον αναλαβει για την βασικη εκπαιδευση τουλαχιστον.

Οποτε γιατι με κρινεις και λες θα με αποριψουν αμεσως? επειδη αυτο που ζητησα και λογο κρισης ειναι να βρω ενα σχετικα οικονομικο μεχρι 600 ευρω , αυτο με κανει ταυτοχρωνα και μη καταλληλο για ιδιοκτητη?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ο εκτροφέας εργασιακού σκυλιού κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα θέλει να δώσει τα καλά σκυλιά από μια γέννα σε κάποιον έμπειρο χειριστή που θα ασχοληθεί με αγώνες εργασίας. Είναι η διαφήμισή του αυτή, δηλαδή στο μέλλον κάποιο κουτάβι να πάρει κάποιο τίτλο.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα

Νομιζω οτι πληρω πολυ περισσοτερες προιποθεσεις απο οτι πολλοι περισσοτεροι που αγοραζουν γ π και ζουν στην Αθηνα η σε ενα μικρο διαμερισμα και εξηγουμαι...

2. Ζω μεσα στην φυση
3. Το σπιτι μου βρισκεται μεσα σε κτημα 6 στρεμματα , αρα το σκυλι θα εχει απλετο χωρο να παιζει να τρεχει , να αθληται , να εκτονονεται.
5. Υπαρχει εκπαιδευτης στην κερκυαρα που μπορει να τον αναλαβει για την βασικη εκπαιδευση τουλαχιστον.

Οποτε γιατι με κρινεις και λες θα με αποριψουν αμεσως? επειδη αυτο που ζητησα και λογο κρισης ειναι να βρω ενα σχετικα οικονομικο μεχρι 600 ευρω , αυτο με κανει ταυτοχρωνα και μη καταλληλο για ιδιοκτητη?
Θα απαντήσω εγώ αν και ο φίλος θα στα πει καλύτερα!
Φυσικά και δε είναι αυτός ο λόγος και γενικά προχώρα λίγο παρακάτω από την τιμή μην κολλάς εκεί!
Γιατί ίσως αυτοί που ξέρει να θέλουν να σε δουν από κοντά,γιατί στο ξαναλάμε πολλοί είναι αυτοί που δεν δίνουν έτσι το κουτάβι τους!
Επίσης επειδή έχεις 6 στρέμματα δε λεει και πολλά να ξέρεις,γιατι για κάποιον εκτροφέα ίσως τον ενδιαφέρει η ενασχόληση σου με το σκύλο και όχι τα 6 στρέμματα!
Μπράβο σου που ζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον και πολλοί από εμάς ίσως σε ζηλεύουμε αλλά και πάλι σου λέω ότι δε παίζει ρόλο!
Αυτά στα λέω εγώ που είμαι άσχετη από εκτροφεία δε έχω πάει ποτέ...αλλά έχω κάνει τον κόπο να διαβάσω-μιλήσω και να έχω τις βασικές σκέψεις τι πάει να πει σωστός Εκτροφέας!
Καλή αναζήτηση λοιπόν...

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Εγω δυστηχως ανοιξα το θεμα για να μαθω καποια πραγματα σαν αρχαριος και ασχετος που ειμαι και με τα γ π και με εκτροφεις και 9 σελιδες τωρα δυστηχως συζητιουντε ασχετα πραγματα για το αν ειναι ειναι σωστο οι εκτρωφεις να πουλανε 1000 ευρω το κουταβι και τι εξοδα εχουν κλπ κλπ...

καλα ολα αυτα αλλα εμενα λιγο με βοηθανε....

Ασχετος τιμης 2-3 εκτροφεις που να ειναι κατα κοινη ομολογια καλοι στην δουλεια τους και να εχουν αψογα σκυλια μπορει καποιος να μου πρωτεινει?

η παλι θα μου πειτε παρε τον ΚΟΕ και ψαξε μονος σου για εκτροφεια? ευχαριστω πολυ αλλα , ο σκοπος υπαρξης των φορουμ ειναι να γινεται ανταλλαγη γνωσεων και εμπειριων, αν οι απαντησεις ειναι του στυλ ψαξε στο google τοτε τα φορουμ δεν εχουν κανεναν λογο υπαρξης.
Διαφωνώ...Το φόρου δεν είναι ούτε ούτε ο καθηγητής μας, ούτε η μάνα μας...
Είναι ο βοηθός μας...
Τα παιδιά σου λένε, ψάξε να βρεις 10 εκτροφείς να σχηματίσεις μια εικόνα, κι έλα να το συζητήσουμε...
Μασημένη τροφή δε πρέπει να δίνει κανένας, γιατί θα κάνεις λάθος επιλογή, όντας άσχετος με το θέμα, και το φταίξιμο θα πέσει στο φόρουμ...
Φιλικά πάντα

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τα πράγματα είναι σχετικά απλά, εδώ και έμπειροι εκτροφείς την πατάνε αρκετές φορές οταν αγοράζουν κουτάβι, χρειάζεσαι μερικά πράγματα αλλά αυτό είναι ο σωστός τρόπος.

1. να γίνεις σπεσιαλίστας στην φυλή που σε ενδιαφέρει (περίπου 2-3 χρόνια προσπάθεια)
2. να πάρεις τουλάχιστον βασικές γνώσεις γενετικής (λιγότερο απο χρόνο εαν παίρνεις τα γράμματα).
3. να είσαι τυχερούλης

ή αλλιώς εμπιστεύσου κάποιον άλλον οτι τα εχει ήδη αυτά, και καλή τύχη

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens

2. Ζω μεσα στην φυση

Ενας λογος που θα σε αποριψουν οι 2 ειναι οτι δεν θα πας απο τις εγκαταστασεις τους να μιλησετε, να σε δουν, να τους δεις, να δεις τα κουταβια κλπ..κλπ.
Αλλος λογος ειναι οτι θελουν τα κουταβια τους να ασχοληθουν με εργασια και οχι να μεινουν παρατημενα σε ενα κηπο και με εκπαιδευση..φατον...φατον..και ξανα φατον....
Δεν τους ενδιαφερουν τα 6 στρεμματα αλλα η ενασχοληση που θα υπαρχει πανω στον σκυλο.
Η βασικη υπακοη δεν τους λεει τιποτα. Γι αυτους ειναι αυτονοητο οτι εκει που θα πανε τα σκυλια τους , θα γινει η βασικη και ακομα παραπανω.
Δεν σε κρινω φιλε μου. Απλα σου εξηγω πως εχουν τα πραγματα αν θελεις να παρεις ενα καλο σκυλο.
Δεν σου ειπα οτι εισαι ακαταληλος ιδιοκτητης λογω τιμης. Δεν εχει καμια σχεση αυτο που σκεφτηκες.
Θα σου πω ενα παραδειγμα που ημουν παρων. Τον εναν τον πηραν τηλεφωνο και του λενε
-Καλησπερα, πουλας κουταβια Γ.Π?
= Καλησπερα , ναι εχω καποια Γ.Π. εργασιας
-Τι τιμη τα εχεις?
=Ευχαριστω πολυ για την προτιμηση σας ,γεια σας!
Και το εκλεισε.
Σκεψου λοιπον με τι κριτηρια δινουν τα κουταβια τους....
Πρεπει να κατσεις, να διαβασεις, να μαθεις καποια πραγματα και να πας σε μερικα εκτροφεια να δεις και να κρινεις απο κοντα τι σου κανει και τι οχι.
Το να σου προτεινει καποιος απο εδω μεσα, δεν ειναι και τοσο ευκολο, γιατι μπορει να πιαστεις "κοτσος" και μετα να βρει και τον μπελα του.
Ολα αυτα στα λεω φιλικα χωρις να σε κρινω.

Last edited:

ababapanos

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
κερκυρα
ευχαριστω για ολες τις απαντησεις...

οπως ειπα μου ειναι πολυ δυσκολο να παω σε εκτροφεις απο κοντα ιδικα σε αυτους που ειναι Αθηνα και στα περιχωρα...

Αλλα μπορω πιο ευκολα να παω αυθημερον σε εκτροφεις που ειναι ηγουμενιτσα , Γιαννενα, Αρτα , θεσσαλονικη

σε αυτες τις περιοχες μπορω να κοινηθω πιο ανετα αν υπαρχουν καλα εκτροφεια

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μίλησε τηλεφωνικώς και με mail με τους εκτροφείς που σε ενδιαφέρουν.

Επικοινώνησε με ιδιοκτήτες σκύλων των γραμμών που σε ενδιαφέρουν. Προσπάθησε να συγκεντρώσεις πληροφορίες σχετικά με υγεία, χαρακτήρα, μορφολογία, προσδόκιμο ζωής.

Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για τη φυλή και μην βιαστείς. (Δες την υπογραφή του vagelis_ras )

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Καλημέρα

εκεί ακριβώς στέκομαι και εγώ. Στο 600 - 800 τα οποία θεωρώ απολύτως φυσιολογική τιμή :)

Εδώ από pet shop το γερμανικό ποιμενικό χωρίς ή με ψεύτικα χαρτιά κάνει κατά 99% πάνω από 500...

Ναι, ο εκτροφέας πρέπει να βγάζει κάποιο κέρδος για να καλύπτει τα έξοδα αλλά και την επένδυση σε κόπο και κάποιες κακοτοπιές που μπορεί να του τύχουν.

Δε δέχομαι εύκολα όμως τιμές που είναι στα 1000 και πάνω

Και επίσης δε δέχομαι ότι ένα κουτάβι που κάνει 1000 θα είναι καλύτερο από ένα άλλο που κάνει 600, όπως είχε γραφτεί σε προηγούμενο μύνημα ;)
,,,
γνωστη μεγαλη αλυσιδα πετσοπ που ρωτησα για Γ,Π μου ειπαν 350 ευρω .. λογω εκπτωσεων.. αλλα σαν φυματικο εμοιαζε...
και το ειχαν και στη βιτρινα και το χτυπαγε ο ηλιος μεσημεριατικο....

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124

2. Ζω μεσα στην φυση

,,,
,,
εγω παντως απεριψα μια που μου ζητησε να της δωσω ενα αδεσποτο σκυλακι που μαζεψα,,, δεν την εκρινα καταλληλη να το μεγαλωσει οπως πρεπει,,, ηταν εντελως ασχετη με το θεμα σκυλος η κουταβι,,,, ουτε το ηθελε για τους σωστους λογους που θελει καποιος λογικος ανθρωπος ενα σκυλο...,, φαντασου τωρα εναν εκτροφεα σοβαρο που εχει επενδυση χρημα,, κοπο,, χρονο,, λυπες και χαρες με τα σκυλια του η και τα κουταβια του,, και που εχει δεθει και συναισθηματικα μαζι τους γιατι το καθενα ειναι ξεχωριστο,,, αλλο νευρικο αλλο ηρεμο αλλο ζημιαρικο,,,,, να τα δινει οπου ναναι λες και θελει να τα ξεφορτωθει,,,, ο σκυλος δεν θελει μονο τα 6 στρεμματα,, θελει και εσενα... και για να κοιμηθει ενα μετρο του φτανει,, αρκει να ειναι διπλα σου,,, και αφου εχεις εξι στρεμματα κατα τη γνωμη μου λαθος ρατσα διαλεξες για να εποπτευει ενα τοσο μεγαλο χωρο αφου τον θες για στρεμματοφυλακα,,,,, ==))

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
παντως απο Σκόπια που εχουν και καλα Γ.Π. οι τιμες ξεκινανε απο 200 ευρω και φτανουν μεχρι 450 ευρω.αναλογα την γεννα..και φυσικα με pedigree και απο καλους γονεις..δυστηχως εγω αυτον τον εκτροφεα τον γνωρισα πολυ πιο μετα αφου ειχα παρει τον δικο μου..αλλα γενικα θεωρω οτι εδω στην Ελλαδα βαρανε στο κεφαλι οι εκτροφεις..δεν μπορει σε αλλες χωρες να ειναι πιο φτηνα κι εδω να εχει τοσο διαφορα στις τιμες..ακομα και με την Γερμανια εχει διαφορα..κλασικος Ελληνας..αν επερνα ξανα κουταβι καποια στιγμη η αν μπορεσω να παρω ακομα ενα θα το επερνα απο εκει..αλλα απο εδω 800-1200 ευρω δεν θα τα εδινα με τιποτα..