εχω διαβασει εδω μεσα να λενε ημιαιμο τον σκυλο καποιου επειδη δεν ειναι απο εκτροφειο και δεν εχει πεντιγκρι!δλδ οπως διαβασες το γενέολογικο του δικου μου σου κανει για ημιαιμο?
τι εννοεις οταν λες πως το καθαροαιμο αναφερεται στην αιμομιξια?για να καταλαβω....
ημιαιμο φυσικα οριζεται το σκυλι που δεν προερχεται απο γονεις 100% της ιδιας ρατσας!που ειναι το δυσκολο σε αυτο να το κατάλαβεις?
Βασικα, πρωτα απο ολα εγω δεν το παιρνω ως προσβολη το ''ημιαιμο''...
Οποιος σκυλος δεν ειναι απο εκτροφειο και δεν εχει πεντιγκρυ ,ειναι απλα σκυλος χωρις πεντιγκρυ και δεν ειναι εκτροφειου...(αλλωστε...και σε ενα σκυλι με πεντιγκρυ μπορεις να ξερεις το γεννεολογικο του δεντρο 10 η παραπανω γεννιες πισω?οχι...αρα...ολα ημιαιμα ειναι υπο αυτη την εννοια)
Ο ορος ''καθαροαιμο'' αναφερεται στις αιμομιξιες που γιναν (και ακομα γινονται) στην δημιουργια και στην μετεπειτα διατηρηση χαρακτηριστικων των ''φυλων'' απο τον ανθρωπο. (το ιδιο καναν και πολλες βασιλικες οικογενειες παλιοτερα για να παραμεινουν ''αγνες'' και με ''καθαρο αιμα''...ιστορικο γεγονος ειναι αυτο)
Ο ορος ''ημιαιμο'' ειναι συνωνυμος του ''μιγας'' (δλδ διαφορετικης καταγωγης γονεις)...πραγμα που ,εγω τουλαχιστον, δεν βρισκω προσβλητικο η αρνητικο, μιας και ολες οι ρατσες των σκυλων εμεις τις δημιουργησαμε απο το λυκο...αρα στην ουσια η καταγωγη τους ειναι κοινη......
Δημιουργησαμε ενα καινουριο ειδος...στη συνεχεια το διαιρεσαμε σε ''φυλες'' (ρατσες το ποιο σωστο) για ''ε'' λογους...και στην συνεχεια ''χασαμε την μπαλα'' (μιας και οι λογοι γιναν ''χ'' και ''μ^2'')...Και οι εννοιες χασαν την σημασια τους και απεκτησαν τις ''καθαροαιμο=ανωτερο'' και ''ημιαιμο=κατωτερο''...με τα γνωστα (ελπιζω) ασχημα αποτελεσματα στην υγεια τους και θετικα αποτελεσματα στην τσεπη πολλων...(ειτε εκτροφεων ειτε ΒΥΒ ειτε πετ-σοπ)
Ξερω τους ορους πως χρησιμοποιουνται στα σκυλια...απλα ελαχιστοι γνωριζουν τις λεπτομερειες και την ουσια πισω απο τις λεξεις...και θα επρεπε ολοι να τις ξερουμε...
Υ.Γ.
ε=εργασιες
χ=χρημα
μ εις το τετραγωνο=μοστρα κ μ@λ@κι@