Ποιά εγχείρηση; Ο Βαγγέλης είπε ότι το 95 απέκτησε dopp με άκοπα αφτιά.Ο Βαγγέλης έδωσε μια πολύ όμορφη απάντηση, που εμένα όμως πάλι με κάνει να αναρωτιέμαι, αφού τα ήξερε όλα αυτά και ήταν ενημερωμένος, πώς και δεν απέφυγε την εγχείρηση.
Ποιά εγχείρηση; Ο Βαγγέλης είπε ότι το 95 απέκτησε dopp με άκοπα αφτιά.Ο Βαγγέλης έδωσε μια πολύ όμορφη απάντηση, που εμένα όμως πάλι με κάνει να αναρωτιέμαι, αφού τα ήξερε όλα αυτά και ήταν ενημερωμένος, πώς και δεν απέφυγε την εγχείρηση.
Ποιά εγχείρηση; Ο Βαγγέλης είπε ότι το 95 απέκτησε dopp με άκοπα αφτιά.
Ο Βαγγέλης έδωσε μια πολύ όμορφη απάντηση.
^^ Αυτο αφορούσε εμέναAφού τα ήξερε όλα αυτά και ήταν ενημερωμένος, πώς και δεν απέφυγε την εγχείρηση.
MadooliniΛάθος σύνταξη Kyveli, ο kepitu το κατάλαβε.
Ο Βαγγέλης καλά τα είπε και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.
Προφανώς και ο Kepitu είναι από τους πιο ενημερωμένους ιδιοκτήτες που μπαίνουν στο φόρουμ και μακάρι όλοι να ήταν έτσι. Απλά αυτή η τόσο καλή εικόνα χαλάει από κάτι τόσο χαζό. Επειδή ακριβώς δεν είναι κάγκουρας που μοστράρει το σκυλί του, γι' αυτό μου κάνει εντύπωση που κόπηκαν τα αυτιά.
Mad00lini αυτο που λες για να γινει πρεπει να υπαρξουν προσμιξεις με αλλες φυλλες, πραγμα το οποιο ηθικα δεν ειναι σωστο σε μια σταθεροποιημενη φυλη.Ρώτησα κάτι σε προηγούμενο ποστ και δεν πήρα απάντηση.
Αφού το σκυλί σημιουργήθηκε για να κυνηγάει γουρούνια και κινδυνεύουν τα αυτιά του, γιατί δεν προσπαθούν οι εκτροφείς να δημιουργήσουν σταδιακά κοντά αυτιά και υποβάλλουν ένα τέλειο ον στο να γίνει ατελές; Εκτός αν το προσπαθούν και δεν το γνωρίζω..
μα τι ''προσβολη'' και αυτη ε?...σιγουρα ειμαι πλεον που ενημερωθηκα κατα των byb αλλα οχι πως εχω και ημιαιμο!!ουφ...ειπα και εγω τον πονο μου και ξαλαφρωσα)!
Κάθε φυλή ανάμειξη στοιχείων άλλων φυλών δεν είναι; Αφού θέλουν μικρά αυτιά, εκτροφείς είναι. Ας βρουν την άκρη. Αλλά όπως είπε και ο Sirkos, έχουν τη λύση στο ντουλάπι τους.Mad00lini αυτο που λες για να γινει πρεπει να υπαρξουν προσμιξεις με αλλες φυλλες, πραγμα το οποιο ηθικα δεν ειναι σωστο σε μια σταθεροποιημενη φυλη.
Αν γινει θα μιλαμε για μια καινουργια φυλη.
Κάθε φυλή ανάμειξη στοιχείων άλλων φυλών δεν είναι; Αφού θέλουν μικρά αυτιά, εκτροφείς είναι. Ας βρουν την άκρη. Αλλά όπως είπε και ο Sirkos, έχουν τη λύση στο ντουλάπι τους.
γιατι???Αναμειξη στοιχειων αλλων φυλων γινεται πριν σταθεροποιηθει η φυλη.
Απαξ και σταθεροποιηθει η φυλη δεν πρεπει να αναμειγνυονται αλλες φυλες και η λυση θα πρεπει να ερχεται μεσα απο διαφορετικα αιματα της ιδιας φυλης.
Εκτος μονο εαν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα γενετικο και χρειαστει να γινει ελεγχομενα ομως διασταυρωση με καποια αλλη φυλη, πραγμα βεβαια που δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει.
Το γιατι ειναι για το "δεν πρεπει" ή για το "πραγμα βεβαια που δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει."???γιατι???
επειδη το απαγορευουν τα βιβλια ''προτυπων''???
και για τα 2Το γιατι ειναι για το "δεν πρεπει" ή για το "πραγμα βεβαια που δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει."???
Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω...το κακο αφορα την υγεια του ζωου...η απλα το ''προτυπο'' που καποιοι αποφασισαν να ακολουθει?1. Οταν εχεις μια σταθερη φυλη π.χ. Ντογκο Αρτζεντινο και για για καποιο λογο η γραμμη αιματος που εχεις, παρουσιασει καποια σοβαρη αποκλιση απο το προτυπο π.χ. πιο μικρη μουσουδα απο οτι πρεπει, το λογικο ειναι να ψαξεις ενα Ντογκο που να εχει την σωστη μουσουδα για να το φτιαξεις και οχι να ζευγαρωσεις με Bull terrier επειδη χρησιμοποιηθηκε πριν την σταθεροποιηση της φυλης. Θα προκαλεσεις μεγαλυτερο κακο παρα καλο.
2. Το να γινει προσμιξη με μια εντελως αλλη φυλη για να λυθει ενα σοβαρο προβλημα ειναι δυσκολο να γινει γιατι θα πρεπει να γινει επισημα απο FCI με συγκεκριμενους κανονες και περιορισμους και νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολο να οργανωθει κατι τετοιο να συμφωνησουν ολοι και να βρεθουν ποιοι θα ειναι οι σκυλοι που θα εμπλακουν
Αν αρχισει και ο καθενας προσπαθει με οτι νομιζει αυτος οτι ειναι καλυτερο θα χαθει το παιχνιδι...
Εφ'οσον μπορεις να διορθωσεις καποιο προβλημα υγειας μενοντας κοντα στο προτυπο γιατι να μην το κανεις?Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω...το κακο αφορα την υγεια του ζωου...η απλα το ''προτυπο'' που καποιοι αποφασισαν να ακολουθει?
Το κακό είναι στο πρότυπο/FCI τώρα το πόσο κακό θα ήταν για μερικές φυλές να μπουν καινούρια αίματα στη φυλή αν ανοίξουμε άλλο θέμα γιατί έχουμε βγει τελείως εκτός θέματο και χαλάμε το θέμα του kepitu.Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω...το κακο αφορα την υγεια του ζωου...η απλα το ''προτυπο'' που καποιοι αποφασισαν να ακολουθει?
Εχεις δικιο ειμαστε εκτος θεματος. Ισως καποιος πρεπει να τα μεταφερει σε καποιο ποιο συμβατο νημα.Το κακό είναι στο πρότυπο/FCI τώρα το πόσο κακό θα ήταν για μερικές φυλές να μπουν καινούρια αίματα στη φυλή αν ανοίξουμε άλλο θέμα γιατί έχουμε βγει τελείως εκτός θέματο και χαλάμε το θέμα του kepitu.
silent δεν ξέρω αν έχεις δει το βιντεάκι με σκυλία από 1929 που έχει ανεβάσει ή ΤΑΡΑ, είναι σαν να μιλάμε για αλλές φυλές σκύλών και όλα αυτά σε λιγότερο από 100 χρόνια.
Εχεις δικιο ειμαστε εκτος θεματος. Ισως καποιος πρεπει να τα μεταφερει σε καποιο ποιο συμβατο νημα.
Εχω δει το βιντεο με τις φυλες, και εχω να πω οτι εχει να κανει με την μεταφραση που κανει ο καθενας στο προτυπο το οποιο ειναι κατι γραπτο. Ειναι ανθρωπινο λαθος που πηγαζει απο πολλους παραγοντες.
π.χ. στην δουλεια μου υπαρχει το πρωτοκολλο HTTP το οποιο ειναι γραπτο και συγκεκριμενο. Αλλα ο καθενας μπορει να το μεταφρασει αλλιως γιαυτο και υπαρχουν διαφορα προβληματα. π.χ. δεν παιζουν ολοι οι browser το ιδιο καλα με ολες τις σελιδες.
Προσωπικα η φυλες που με ενδιαφερουν και ασχολουμαι περισσοτερο ειναι φυλες που δεν παρουσιαζουν μεγαλες αλλαγες στο περασμα των αιωνων και δεν εχουν και μεγαλα προβληματα υγειας.