Ενα ακόμη Dogo Argentino στην παρέα

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
kepitu καλως ήρθες !! Όμορφος ο σκύλος σου πολύ (είναι μάλλον αδιάφορο αν είμαι υπερ ή κατά του κοψίματος των αυτιών κλπ).

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Καλωσήρθες κι από μένα.

Προς τιμήν σου και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι πήρες σκύλο από εκτροφέα και μάλιστα αναγνωρισμένο από τον όμιλο - είσαι από τις λίγες δυστυχώς φωτεινές πριπτώσεις των νέων μελών που συστήνονται, τουλάχιστο με σκύλο "ρατσάτο".

Από την άλλη έχασες την ευκαιρία εσύ και ο εκτροφέας σου να χρησιμοποιήσετε το σκύλο σε αναπαραγωγή, σε περίπτωση που πρόκειται για εξαίρετο δείγμα, καθώς ο σκύλος δεν μπορεί να συμμετάσχει σε εκθέσεις, εξετάσεις κλπ. Αν ήμουν εκτροφέας πάντως και έβλεπα ένα πολλά υποσχόμενο κουτάβι, κάτι τέτοιο πιθανόν να με προβλημάτιζε.

Ένας σοβαρός αντίλογος για μένα ενάντια στην κοπή αυτιών είναι η χρήση νάρκωσης. Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εμπεριέχει ρίσκο και κάμποσα σκυλιά έχουν φύγει άκλαφτα, θεωρώ πως οι αισθητικοί λόγοι έχουν πολύ μικρότερη βαρύτητα σε σύγκριση με το ρίσκο της νάρκωσης. Αυτό από μόνο του μου αρκεί να μην κάνω νάρκωση "για ψύλλου πήδημα".

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Mπορει ο σκυλος να συμμετεχει σε γειτονικες χωρες... πολλοι εκτροφεις και ιδιοκτητες (ειδικα απο Β. Ελλαδα) αυτο κανουν. Μαλιστα υπαρχει και το επιχειρημα οτι ειναι καλυτερα αφου οι συμμετοχες ειναι υπερδιπλασιες απο εδω στη φυλη.

Δε μας λες και λιγα πραγματα για τους γονεις του Τορο?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχικά να σε καλωσορίσω και να σου ευχηθώ να περάσετε καλά με το σκύλο σου .

Εγώ είμαι πολέμιος της κοπής σε σημείο που έχω φτάσει ακόμα και σε δικαστικές διαμάχες .
Είχα ντοπερμαν από το 95 με άκοπα αυτιά , το οποίο δε μου άρεσε καθόλου και από τότε αποφάσισα να μην αποκτήσω ξανά σκύλο που έχει συνηθίσει το μάτι μου με κομμένα αυτιά και ουρές .
Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε και να διαχωρίσουμε κάτι εδώ .
Έχουμε έναν άνθρωπο που έκανε ερεύνα για το πώς και από πού θα αποκτήσει έναν συγκεκριμένο σκύλο για μια συγκεκριμένη δουλειά.
Διαβάζουμε για έναν άνθρωπο που ασχολείται και εκπαιδεύει το σκύλο του για να κάνει ρεαλιστική εργασία .
ΑΥΤΟΣ ο σκύλος θα έχει καλύτερη μεταχείριση και ευζωία από πολλά άτυχα ζώα που αποκτήθηκαν στο όνομα της παρόρμησης και του ενθουσιασμού.
Αυτός ο άνθρωπος απόκτησε ένα σκύλο πέρα για πέρα συνειδητά που ξέρει τι τον θέλει και τι θα κάνει μαζί του .
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τον βάλω στο ίδιο καζάνι με κάποιον που παίρνει έναν σκύλο ,του κόβει τα αυτιά τις ουρές του βάζει διακοσμητικά καρφιά και το βγάζει βόλτα στην πλατεία σα να είναι προέκταση του πουλιού του , ενώ στη συνέχεια το δένει στο μπαλκόνι γιατί η μαμά φωνάζει και δεν θέλει τα σκυλιά μέσα στο σπίτι.
Δεν έχουν όλα τα πράγματα μια μόνο πλευρά και δεν έχουν όλοι οι δρόμοι μια μόνο κατεύθυνση.

Εγώ πάντως θέλω μεζέ από το πρώτο αγριογούρουνο .

Τα τσιπούρα ξέρω από ποιον θα τα ζητήσω

Agatus

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2012
99
0
Πετρούπολη

Εγώ είμαι πολέμιος της κοπής σε σημείο που έχω φτάσει ακόμα και σε δικαστικές διαμάχες .
Είχα ντοπερμαν από το 95 με άκοπα αυτιά , το οποίο δε μου άρεσε καθόλου και από τότε αποφάσισα να μην αποκτήσω ξανά σκύλο που έχει συνηθίσει το μάτι μου με κομμένα αυτιά και ουρές .
Έχουμε έναν άνθρωπο που έκανε ερεύνα για το πώς και από πού θα αποκτήσει έναν συγκεκριμένο σκύλο για μια συγκεκριμένη δουλειά.
Διαβάζουμε για έναν άνθρωπο που ασχολείται και εκπαιδεύει το σκύλο του για να κάνει ρεαλιστική εργασία .
ΑΥΤΟΣ ο σκύλος θα έχει καλύτερη μεταχείριση και ευζωία από πολλά άτυχα ζώα που αποκτήθηκαν στο όνομα της παρόρμησης και του ενθουσιασμού.
Αυτός ο άνθρωπος απόκτησε ένα σκύλο πέρα για πέρα συνειδητά που ξέρει τι τον θέλει και τι θα κάνει μαζί του .
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τον βάλω στο ίδιο καζάνι με κάποιον που παίρνει έναν σκύλο ,του κόβει τα αυτιά τις ουρές του βάζει διακοσμητικά καρφιά και το βγάζει βόλτα στην πλατεία σα να είναι προέκταση του πουλιού του , ενώ στη συνέχεια το δένει στο μπαλκόνι γιατί η μαμά φωνάζει και δεν θέλει τα σκυλιά μέσα στο σπίτι.
Δεν έχουν όλα τα πράγματα μια μόνο πλευρά και δεν έχουν όλοι οι δρόμοι μια μόνο κατεύθυνση.

Από τα πιο σωστά ποστ που έχω διαβάσει ,συγχαρητήρια

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Προς το παρόν τα τεστ γίνονται είτε με μικρά γουρούνια (τα οποία δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά) ή με δανεικά γιλέκα απο φίλους καθώς ο μάγκας είναι ακόμα στην ανάπτυξη οπότε πρέπει να περιμένω λίγο να γίνει full size και μετά. (Είναι λίγο τσουχτερά τα άτιμα)

Εδώ έχω ξεπατωθεί να αλλάζω λουριά και κολάρα, αν αλλάζαμε και γιλέκα γιαυτόν θα δούλευα...:mad:
Καθαρα απο περιεργεια ποσο κανει ενα τετοιο γιλεκο ? κανα χιλιαρι?

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Για τεστ των σκύλων πάμε στο Μεσόβουνο που υπάρχει περιφραγμένος χώρος με αγριογούρουνα.
Οσο για το κυνήγι, πολύ καλό μέρος είναι το βουνό στον Αγ. Δημήτριο
Νόμιζα ότι δεν είχε η περιοχή μας μου είχαν πεις ότι έχει στο Καταφύγι (Βελβεντό ποίο πάνω) αλλά για εκεί δεν ήξερα.
όχι ότι κυνηγάω από περιέργεια ρώτησα.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
λογω απουσιας τωρα ειδα το θεμα!φιλε και συναγωνιστη σου ευχομαι να σου ζησει ο ντογκαρος και να περνατε πολυ καλα μαζι!κουκλος ειναι και τις αποψεις μου πιστευω τις βλεπεις στο αβαταρ μου...ειναι η ´διαβολοβδομαδά´ σου στο φορουμ,θα περασει!μετα θα εχεις πολλα να αποκομισεις απο δω αν και πιστευω το ξερεις!να πω και λιγο τον πονο μου εσυ επεσες στα μαλακα γιατι πηρες απο εκτροφειο ενω εγω οχι!(αν και με μαμα με πεντιγκρι και μπαμπα με γονεις με πεντιγκρι και απο ανθρωπο με λατρεια στη ρατσα δεν ξερω γιατι θα επρεπε να θεωρω τον σκυλο μου ημιαιμο οπως λενε μερικοι αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.σιγουρα ειμαι πλεον που ενημερωθηκα κατα των byb αλλα οχι πως εχω και ημιαιμο!!ουφ...ειπα και εγω τον πονο μου και ξαλαφρωσα)!

να βλεπουμε φωτος απο το κτηνακι σου!!

kepitu

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2013
69
0
Πτολεμαϊδα
Mπορει ο σκυλος να συμμετεχει σε γειτονικες χωρες... πολλοι εκτροφεις και ιδιοκτητες (ειδικα απο Β. Ελλαδα) αυτο κανουν. Μαλιστα υπαρχει και το επιχειρημα οτι ειναι καλυτερα αφου οι συμμετοχες ειναι υπερδιπλασιες απο εδω στη φυλη.

Δε μας λες και λιγα πραγματα για τους γονεις του Τορο?

Η μάνα του Τορο είναι η Pampita de Oljomaro (με πατέρα τον Olk di Casa dei Marchesi και μητέρα την Nutella Di Casa dei Marchesi)

Ο πατέρας είναι o Nitro (με πατέρα τον Audacity Chamame και μητέρα την Amparo)

Στο γεννεολογικό μας δέντρο υπάρχουν επισης τα εξής σκυλία:

• LACAR BRAVOURE BLANCHE (Ch. Argentina)
  • TALISMAN DE LA VIEJA DIANA (World Ch. Argentina)
  • QUIQUITA DEL ENTREVERO (Gr.Ch. Argentina)
  • VICTOR DIVINA FORTITUDO (CH SCG, CH SCG, CH BIH, INT CH, 21xCAC, 9xCACIB, 17xBOB, BOG, Club winner '05.)
  • KOBY DEL INDIO BLANCO (Gr.Ch. Argentina)

kepitu

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2013
69
0
Πτολεμαϊδα

Η πιο ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη που έχω διαβάσει.
Τόσο αντικειμενική και σφαιρική άποψη που τον μεζέ δεν τον γλιτώνω...:)

+1000

ΣΠΥΡΟΣ.Κ

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2011
110
5
39
Χαιδαρι-Αττικησ

Μπραβο σου φιλε μου εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες,και παλι μπραβο

kepitu

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2013
69
0
Πτολεμαϊδα
λογω απουσιας τωρα ειδα το θεμα!φιλε και συναγωνιστη σου ευχομαι να σου ζησει ο ντογκαρος και να περνατε πολυ καλα μαζι!κουκλος ειναι και τις αποψεις μου πιστευω τις βλεπεις στο αβαταρ μου...ειναι η ´διαβολοβδομαδά´ σου στο φορουμ,θα περασει!μετα θα εχεις πολλα να αποκομισεις απο δω αν και πιστευω το ξερεις!να πω και λιγο τον πονο μου εσυ επεσες στα μαλακα γιατι πηρες απο εκτροφειο ενω εγω οχι!(αν και με μαμα με πεντιγκρι και μπαμπα με γονεις με πεντιγκρι και απο ανθρωπο με λατρεια στη ρατσα δεν ξερω γιατι θα επρεπε να θεωρω τον σκυλο μου ημιαιμο οπως λενε μερικοι αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.σιγουρα ειμαι πλεον που ενημερωθηκα κατα των byb αλλα οχι πως εχω και ημιαιμο!!ουφ...ειπα και εγω τον πονο μου και ξαλαφρωσα)!

να βλεπουμε φωτος απο το κτηνακι σου!!
Καταρχή σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και να είσαι σίγουρος πως θα υπάρχουν updates με φωτογραφίες μια και το έχω λίγη ψώρα το θέμα.

Όσο για τον σκύλο σου απο την στγμή που είσαι σίγουρος για τα αίματα που έχει, το αν είναι ιμηαιμο ή όχι μένει σε εσένα και σε κανέναν άλλο. ΟΜΩΣ το σίγουρο είναι πως ο μόρτης σου ΔΕΝ θα πρέπει να συμμετέχει σε γέννα.

Το ξέρω πως αν είχες την ενημέρωση που έχεις τώρα ίσως να αγόραζες ένα κουτάβι απο εγκεκριμένο εκτροφείο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Όχι, takisft. Εννοώ ότι ενεργά μέλη του φόρουμ (κι όχι κάποια νέα μέλη με απωθημένα) αντιμετωπίζουν διαφορετικά την ίδια κατάσταση. Αν αποκτήθηκε ο σκύλος από ιδιώτη είναι κακό να κόβεις αυτιά και τι πετσοκομμένα είναι, κτλ. Αν αποκτήθηκε ο σκύλος από εκτροφέα και σου τσαμπουνάνε κι ένα "είναι για κυνήγι", τότε όλα κομπλέ.
Αυτο το συμπερασμα πως το εχεις βγαλει?
Εγω σε προηγουμενο ποστ εχω πει οτι τα αυτια του σκυλου ειναι ασχημα κομμενα. Οχι ομως επειδη ο σκυλος δεν ηταν απο εκτροφεα. Στο συγκεκριμενο δε σχολιασα τιποτα για τα αυτια. Αυτο τι λεει ? Οτι ειμαι υπερ του κοψιματος ? Οτι θεωρω την αιτιολογηση της εργασιας αρκετη ? Οτι δε γουσταρω τα σκυλια που δεν προερχονται απο εκτροφεα?

kepitu

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2013
69
0
Πτολεμαϊδα
Καθαρα απο περιεργεια ποσο κανει ενα τετοιο γιλεκο ? κανα χιλιαρι?
Τα γιλέκα, όπως και κάθε άλλο εμπρόρευμα, έχεις μεγάλο εύρος τιμών.

Τα πιο σύνηθές κυμαινονται μεταξύ των 150-300 ευρώ αναλόγως την ποιότητα και την εταιρεία που θα διαλέξεις. (Για kevlar γιλέκα)

Υπάρχουν φυσικά και πολλοί που χρησιμοποιούν bulletproof K-9 που εκεί κοιτάμε σε τιμές 1500+

Αναλόγως την οικονομική σου κατάσταση και το πόσο συχνά κυνηγάς.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτο το συμπερασμα πως το εχεις βγαλει?
Εγω σε προηγουμενο ποστ εχω πει οτι τα αυτια του σκυλου ειναι ασχημα κομμενα. Οχι ομως επειδη ο σκυλος δεν ηταν απο εκτροφεα. Στο συγκεκριμενο δε σχολιασα τιποτα για τα αυτια. Αυτο τι λεει ? Οτι ειμαι υπερ του κοψιματος ? Οτι θεωρω την αιτιολογηση της εργασιας αρκετη ? Οτι δε γουσταρω τα σκυλια που δεν προερχονται απο εκτροφεα?
Γιατί το παίρνεις προσωπικά; Γενικότερα μιλούσα, συγκρίνοντας τα ποστ στο καλωσόρισμα του kepitu και του ramos.

Ο Βαγγέλης έδωσε μια πολύ όμορφη απάντηση, που εμένα όμως πάλι με κάνει να αναρωτιέμαι, αφού τα ήξερε όλα αυτά και ήταν ενημερωμένος, πώς και δεν απέφυγε την εγχείρηση.

Τελοσπάντων, πιστεύω όλοι γίναμε λίγο πολύ clear εδώ μέσα :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Γιατί το παίρνεις προσωπικά; Γενικότερα μιλούσα, συγκρίνοντας τα ποστ στο καλωσόρισμα του kepitu και του ramos.
Mα γιατι με φωτογραφισες....
Οπως και να χει μπορει ο καθενας αναλυτικα την αποψη του για την κοπη να την εκφρασει στο αναλογο θεμα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Mα γιατι με φωτογραφισες....
Οπως και να χει μπορει ο καθενας αναλυτικα την αποψη του για την κοπη να την εκφρασει στο αναλογο θεμα.
Δε συνηθίζω να κρύβομαι ούτε πίσω από το pc, ούτε πίσω από το δάχτυλό μου. Αν ήθελα να απευθυνθώ σε σένα θα το έκανα με quote.
Sorry για την παρεξήγηση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi