Εναν ψυχιατρο για το κουταβι μου!!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Πειτε ο,τι θελετε. Τα σκυλια ΔΕΝ ειναι για σπιτι! Και ας λετε οτι φασκω και αντιφασκω και ο,τιδηποτε!
Απλα να το ξερετε και να το εχετε υποψην σας πολλοι που θελετε να παρετε σκυλι για μεσα στο σπιτι.
Την τουαλετα δε σας εγγυαται ΚΑΝΕΝΑΣ οτι το σκυλι θα τη μαθει σιγουρα. Το δικο μου το εχω 4 ολοκληρους μηνες και μετα απο 3 μηνες επιπονων προσπαθειων καταφερε να τη μαθει. Για εναν ολοκληρο μηνα δεν εκανε ποτε τιποτα μεσα στο σπιτι και κρατιοταν παντα τουλαχιστον 8 ωρες για να τα κανει στη βολτα του. Την τελευταια βδομαδα αρχισε παλι να κατουραει μεσα στο σπιτι ακομη και αν το εχω βγαλει εξω και εχει κατουρισει πριν απο μιση ωρα. Χωρις να εχω αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ στις συνηθειες του και στη συμπεριφορα μου. Σταθερο προγραμμα και σταθερη συμπεριφορα. Αν ενδιαφερεται καποιος να το παρει που εχει κηπο να τον εχω στα υποψην μου, δεν μου παει η καρδια να το αφησω αδεσποτο, το εχω αγαπησει μετα απο τοσο καιρο, αλλα σιγουρα δεν μπορω να εχω μεσα στο σπιτι μου ενα πλασμα που ειναι καθε φορα οπως του καπνισει! Γιατι μετα απο εναν ολοκληρο μηνα σταθερης και τελειας συμπεριφορας, τετοιο πισωγυρισμα και μαλιστα σε τετοια ηλικια (ειναι 8 μηνων) σημαινει οτι δε θα μαθει ποτε. Ετσι πιστευω τουλαχιστον.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Βάλε μια αγγελία στο forum κι όλο και κάποιος θα βρεθεί να ενδιαφέρεται!
Προς θεού μην το αφήσεις αδέσποτο στο δρόμο!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
δεν μάθατε τίποτα απολύτως,
δεν έπρεπε να πάρετε ποτέ σκύλο,
δεν κάνετε γιαυτό το ''σπορ''.
Οφείλετε να του βρείτε ένα καλό σπίτι, το αν θα έχει κήπο ή όχι δεν σας αφορά.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Το αν θα εχει κηπο αφορα τον μελλοντικο του ιδιοκτητη γιατι ποιος θα θελει ενα σκυλο που μπορει ανα πασα στιγμη να του κατουρισει ολο το σπιτι?? Ειπαμε, αυτο δεν μπορει να το αφομιωσει ο σκυλος και να το μαθει

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
georg1a λυπάμαι, πραγματικά θα έπρεπε να είχες πάρει λούτρινο, δε θα σε απογοήτευε ποτέ και το λέω χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας.
Μέσα σε τέσσερεις μήνες που έχεις το σκυλάκι σου το μόνο που σε έχει απασχολήσει είναι αν θα σου λερώνει το σπίτι ή όχι. Έχεις αναφέρει τόσα προβλήματα συμπεριφοράς και φοβίες του σκυλάκου αλλά επειδή δεν σε ενοχλούν άμεσα (το κουτάβι κρύβεται, δε σε δαγκώνει π.χ.) δε σε έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα. Είναι ο καλός ή κακός σκύλος ανάλογα με το πόσο δε μας χαλάει την ησυχία μας και τη βολή μας. Όταν έχεις να κάνεις με ένα ζωντανό πλάσμα όμως, ξέρεις πως δε μπορείς να περιμένεις τελειότητα ή μήπως εσύ δεν κάνεις λάθη που έχεις και τη λογική ως άνθρωπος που είσαι?
Έχεις αναλογιστεί το πόσο η συμπεριφορά σου έχει αντίκτυπο σ΄ αυτό το πλάσμα που ανέλαβες?
Βρίσκω πιο τίμια την απάντηση που είχες δώσει σε προηγούμενο ποστ πως ρε παιδιά δε μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που έχει η υιοθεσία ενός ζώου από το να λες πως το κουτάβι δε μαθαίνει. Το κουτάβι έχει μάθει αυτά που μπορεί αλλά θα κάνει και το λάθος και το λάθος πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να γίνει, τί κανεις τότε?
Καλό θα είναι πραγματικά να βρεις ένα σπίτι για το κουτάβι σου, αλλά προς θεού μην το αφήσεις αδέσποτο.
Φιλικά Βασιλική

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
το θέμα αγαπητή μου είναι ότι μάλλον εσείς δεν μπορείτε να αφομοιώσετε τις ανάγκες ενός σκύλου και δυστυχώς φαντάζομαι ότι δεν είστε καλοί στο να αφομοιώσετε ούτε και γενικότερα πράγματα.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Σε ευχαριστω Βασιλικη για την απαντηση σου. Φυσικα και κατανοω το λαθος, ολοι μας κανουμε λαθη, ποσο μαλλον τα ζωα! Ομως το λαθος θα ηταν να του ξεφυγουν λιγα τσισα καμια φορα. Οταν μετα απο ενα μηνα που το ειχα μονιμως ελευθερο μεσα στο σπιτι, ακομη και οταν εγω ελειπα, αυτο δεν εκανε τιποτα ποτε, και κρατιοταν και 10 ωρες αν χρειαζοταν και την τελευταια βδομαδα μου κανει τσισα 3-4 φορες μεσα στο σπιτι, μιση, μια και δυο ωρες αφου το εχω βγαλει βολτα και εχει αδειασει, αυτο δεν ειναι λαθος. Αυτο ειναι πισωγυρισμα και δειχνει οτι το σκυλι για καποιο λογο δε θελει να κρατιεται για κανενα λογο, ακομη και ενω εχει καταλαβει οτι ειναι λαθος συμπεριφορα αυτη!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πειτε ο,τι θελετε. Τα σκυλια ΔΕΝ ειναι για σπιτι! Και ας λετε οτι φασκω και αντιφασκω και ο,τιδηποτε!
Απλα να το ξερετε και να το εχετε υποψην σας πολλοι που θελετε να παρετε σκυλι για μεσα στο σπιτι.
Μάλιστα... Θα πρέπει να περιμένεις λίγο... Θα πάρει κάποια ώρα στα μερικά 100άδες μέλη που έχουν σκυλιά μέσα στα σπίτια τους να πάνε να τα ξεφορτωθούνε και να επιστρέψουν να σε ευχαριστήσουν για αυτή την πολύτιμη γνώση που μοιράστηκες μαζί μας :rolleyes:

Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι εσύ δεν είσαι είσαι για σκύλο? Δεν το βρίσκεις πιο λογικό από το να γενικεύεις και να λες τη μία ότι τα σκυλιά μαθαίνουν τα πάντα ως εκ θαύματος μόλις φτάσουν την "ώριμη" ηλικία των 7 μηνών και την άλλη ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ζήσουν μέσα στο σπίτι?

Το να παρατήσεις το σκυλί σου στο δρόμο είναι εκτός των άλλων και παράνομο.

Βάλε μια αγγελία και δώστο κάνοντας όσο γίνεται προσεκτική επιλογή ανθρώπου... Θα περνάς και εσύ και ο σκύλος καλύτερα.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Να σε ρωτήσω κάτι?
Το έχεις αγαπήσει?
Έχεις γελάσει με τις βλακειούλες του? Όταν σε κοιτάει στα μάτια τί νιώθεις?
Όταν θα το δώσεις και θα δεις τη φατσούλα του την ώρα του αποχωρισμού πως θα νιώσεις?
Αν το αγαπούσες πραγματικά θα συγχωρούσες και τα λάθη του κι ας σε θύμωναν στιγμιαία κι ειδικά το θέμα της τουαλέτας που στο κάτω κάτω σε επιβαρύνει μόνο με λίγο σφουγγάρισμα παραπάνω, ένα κουβά έτοιμο έχεις και τελειώνει.
Δεν έχεις βγάλει κανένα συναίσθημα για το σκυλί μέσα σε τόσα ποστ, μόνο ένα άγχος αν θα μαθει ή όχι την τουαλέτα.
Δε λέω πως δεν είναι σοβαρό ούτε υποτιμώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αλλά δεν είναι μια μηχανή που κατουράει, είναι ζωντανό πλάσμα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι εσύ δεν είσαι είσαι για σκύλο? Δεν το βρίσκεις πιο λογικό από το να γενικεύεις και να λες τη μία ότι τα σκυλιά μαθαίνουν τα πάντα ως εκ θαύματος μόλις φτάσουν την "ώριμη" ηλικία των 7 μηνών και την άλλη ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ζήσουν μέσα στο σπίτι?
.
πες τα βρε xotikouli...

εδώ το σκυλί της το έχει βγάλει τρελό...τι λέμε τώρα...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τα κουταβια μόλις φτάσουν 7 μηνων δεν μαθαινουν εκ θαυματος την τουαλέτα τους. Στην ηλικια των 7 μηνων στα αρσενικα "ωριμαζει¨το ενετερο τους και δεν έχουν την αναγκη να ορουν διαρκώς.
Αν αποφασισεις να το δωσεις ενημερωσε το forum.
Ενημερωτικα οι περισσοτεροι απο εδω είχαμε ή εχουμε κουτάβια. Πως γίνεται όλων των άλλων ανθρωπων τα κουταβια να μορουν να μαθουν να μη λερωνουν και το δικο σου να μην μπορει;;; Χμμ.... Λες να είναι ελλατωματικο;;;;;
Ελπιζω όταν θα γινεις μανούλα (αν και δε στο ευχομαι) και το μωρακι σου ξερνοβολάει σε όλο το σπιτι να μην εχεις την ίδια αντιδραση.. Και μην αναραωτηθεις γιατι το δικό σου το κανει και των αλλων όχι..

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Γιατι σε αυτο το φορουμ να μη θελετε να καταλαβετε τι συμβαινει?
Μα ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΚΡΑΤΙΟΤΑΝ 10ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! Και τωρα δεν κρατιεται και τα κανει καθε που του ερθουν, ακομα και μετα απο μιση η μια ωρα! Αυτο ειναι το θεμα μας! Αν δεν ειχε μαθει το σκυλι γιατι κρατιοταν ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ 10ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ? Και γιατι τωρα ενω ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ 10ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ξεκινησε και παλι να κατουραει οπου βρει?????? Καταλαβατε η να κανει και κακα? (το σκυλι)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ωραια. Πες μας πως το εκπαιδευσες και κρατιοταν 10 ωρες.(!) Τι ακριβως έκανες και το έμεθε αυτο;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πειτε ο,τι θελετε. Τα σκυλια ΔΕΝ ειναι για σπιτι!
Και εμείς όλοι πώς τα μάθαμε τα σκυλιά μας μέσα στο σπίτι; Δεν φταίει το σκυλί. Εσύ φταις. Γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ. Δεν εισαι για σκυλο κοπελα μου. Και ασε τα σαλια "το αγαπαω". Αν το αγαπουσες, δεν θα σκεφτοσουν καν να το δωσεις. Αν το αγαπουσες, θα ακουγες τι σου λενε ανθρωποι που εδω και χρονια εχουν και ασχολουνται με τα σκυλια. Και οχι να μπαινεις εδω μεσα να λες τις θεωριες σου και να κανεις επιδειξη των γνωσεων σου υποτιμωντας τις δικες μας.

ΥΓ. Το προηγουμενο μηνυμα μου, ποιος το εσβησε; Ειπα και εγω για βρομοξυλο, αμεσως κανατε λογοκρισια, τοσα και τοσα λεγονται εδω μεσα καθε μερα και χειροτερα... Ευχαριστω παντως που ουτε π.μ. μου στειλατε.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Ωραια. Πες μας πως το εκπαιδευσες και κρατιοταν 10 ωρες.(!) Τι ακριβως έκανες και το έμεθε αυτο;
Επι 3μιση μηνες μαλωμα οταν τα εκανε μεσα στο σπιτι και επιβραβευση καθε φορα που τα εκανε εξω. Και το εβγαζα βολτα γυρω στις 6-9 φορες τη μερα. Πειτε μου τωρα που εγινε το λαθος στην εκπαιδευση της τουαλετας του! Και πως εγινε λαθος απο τη στιγμη που ειδα οτι απεδωσε για εναν ολοκληρο μηνα????? Το πισωγυρισμα δεν μπορει να το ερμηνευσει καποιος σοβαρος?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επι 3μιση μηνες μαλωμα οταν τα εκανε μεσα στο σπιτι και επιβραβευση καθε φορα που τα εκανε εξω. Και το εβγαζα βολτα γυρω στις 6-9 φορες τη μερα. Πειτε μου τωρα που εγινε το λαθος στην εκπαιδευση της τουαλετας του! Και πως εγινε λαθος απο τη στιγμη που ειδα οτι απεδωσε για εναν ολοκληρο μηνα????? Το πισωγυρισμα δεν μπορει να το ερμηνευσει καποιος σοβαρος?
Το πισωγυρισμα μπορει να οφειλεται στην εφηβεια! Ναι! Γιατι στην εφηβεια τα σκυλια "ξεχνανε" τα οσα εμαθαν (αν και απ' οτι καταλαβα απο τα προηγουμενα ποστ σου, το σκυλι τα εμαθε ολα δια μαγειας... αρα, δεν τα εμαθε!) και "τεσταρουν" τον αρχηγο τους (μπορει καλλιστα να μην σε βλεπει καν σαν αρχηγο του). Επισης, ποσο συνεπης ησουν στο προγραμμα; Γιατι τωρα λες πως του "μαθαινες την τουαλετα", και μετα ελεγες πως τα "εμαθε όλα μονος του"?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
όταν λες τον μαλωνεις τι εννοεις;
Παραδειγμα 1ο : Γυρνας απο τη δουλεια/ βόλτα και βλέπεις ότι τα έχει κανει σε δύο διαφορετικα σημεία. Πως αντιδρας;
Παραδειγμα 2ο : Ειστε μαζι στο σπιτι και τον πιανεις να ουρει. Πως αντιδρας;

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Οταν λεω μαλωμα εννοω ακριβως τη στιγμη που το κανει. Μετεπειτα μαλωμα δεν εχει νοημα αφου δεν θα καταλαβει το σκυλι γιατι το μαλωνεις. Του βαζω τις φωνες και του ριχνω και καμια ξυλια στον πισινο του καμια φορα, αυτο εννοω μαλωμα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Οταν λεω μαλωμα εννοω ακριβως τη στιγμη που το κανει. Μετεπειτα μαλωμα δεν εχει νοημα αφου δεν θα καταλαβει το σκυλι γιατι το μαλωνεις. Του βαζω τις φωνες και του ριχνω και καμια ξυλια στον πισινο του καμια φορα, αυτο εννοω μαλωμα.
Ξυλια;;;
Έτσι εξηγουνται όλα!

Το καημενο!!!! Αισθανεται ενοχη που τα κανει και γι αυτο "παραδίδεται" όταν τα κανει και ξαπλωνει κατω...
Μην το ξαναχτυπησεις γιατι θα του δημιουργησεις κι αλλα προβληματα συμπεριφορας.
όπως πολύ σωστα λες
Μετεπειτα μαλωμα δεν εχει νοημα αφου δεν θα καταλαβει το σκυλι γιατι το μαλωνεις.
Ουτε γιατι το δερνεις καταλαβαίνει.
Πρεπει εσυ πρωτα να καταλαβεις ότι δεν είναι κακο που τα κανει μεσα, είναι απλα λάθος. Σκεψου πως θες να σου συμπεριφερονται εσενα όταν κανεις λάθος. Για παραδειγμα εγω θεωρω ότι έχεις κανει λάθος με το σκύλακι σου. Τι πρεπει να κανω; Συμφωνα με σενα πρεπει να σε βρω και μολις σε δω να του συμπεριφερεσαι άσχημα να σου δωσω μια ξυλια στον πωπω ή να αρχισω να φωναζω απο πανω σου.
Δοκιμασε να αδιαφορεις όταν τα κανει μεσα και όπως ηδη λες ότι κανεις, να το επιβραβευεις όταν τα κανει έξω με πολύ μεγαλη χαρα. Ποτε ξανα ομως, μα ποτε ξανα ξυλο!Ουτε μια καμια φορα ξυλια στον πισινο.
Κατα τη γνωμη μου τωρα θα πρεπει πρωτα να ψαξεις πως θα κανεις το σκυλι να σε εμπιστευθει παλι αφου με πολύ μεγαλη επιτυχία το έκανες να χασει την εμπιστοσυνη του σε εσενα. Αν μαθει να σε εμπιστευεται θα μαθει και όλα τα υπολοιπα.

Last edited by a moderator:

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Μπορω να σε διαβεβαιωσω πως το σκυλι μια χαρα εμπιστοσυνη μου εχει και μια χαρα τρελα εχει μαζι μου. Και δεν ειναι να μαθει γιατι ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΜΑΘΕΙ! Αυτο δεν μπορω να καταλαβω.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97