Εναλλαγή κυναγωγών

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φοιβο, να το θεσω αλλιως.
Τι θα γινει αν καποιος που μενει μονος του με τον σκυλο του, ξαφνικα χρειαστει να λειψει για μερικες μερες ή αρρωστησει?

Είναι περιπου αναλογο με τη περιπτωση που σε μια οικογενεια μονο ενας μπορει ή θελει να χειριζεται τον σκυλο.

Τι θα κανει ο εργενης? Που θα αφησει τον σκυλο, αν μαλιστα είναι και δυσκολος? Σε φιλο να του ρημαξει το σπιτι και τα νευρα?

Σε πανσιον μαλλον. Εγω στην δικη μου περιπτωση όπως είναι σημερα, που η υπολοιπη οικογενεια δεν μπορει (ή δεν νομιζω ότι μπορει) να χειριστει την Ηρα, αυτό θα εκανα αν ξαφνικα αυριο μου εβγαινε πχ ένα ταξιδι.

Πετρο, γνωριζεις καλα την Ηρα και σεβομαι τη γνωμη σου. Θα ξεκινησω με την γυναικα μου μεσα στις γιορτες σιγα σιγα και χωρις πολλα ερεθισματα.
Ωστοσο φοβαμαι ότι δεν θα τα καταφερουμε, όχι γιατι δεν γινεται, αλλά για τους λογους που ειπε η Στελλα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Πέτρο, δεν εχει να κανει τοσο με το ταμπεραμεντο της Ηρας, οσο με αυτό που ειπε η Ζιβαγκο:

Το ταμπεραμεντο της Ηρας είναι απλά ένα ακομα προβλημα, που αξιζει να αναλυθει καποια στιγμη αργοτερα.
(τωρα ειμαι στο γραφειο και εχω αρκετη πιεση).

μα με την στελλα στο συγκεκριμένο τελικά συμφωνούμε απόλυτα......
στην ουσία εσύ και η συζυγος πρέπει να το παρετε απόφαση και να δουλεψετε... αν θέλετε...

από την άλλη πρέπει να αποκτήσεις περισσότερο εμπιστοσύνη σε εσένα και την ήρα.....
δεν είσαι ούτε εσύ αλλά ουτε και η ήρα... το ζευγαρι του απρίλη...... ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πετρο, το προβλημα ειναι το εξης το οποιο ηδη εχω αναφερει, πιθανον οχι τοσο φανερα. Ας το αναλυσω περισσοτερο.

Δεν εμπιστευομαι την Ηρα στην γυναικα μου και δεν νομιζω οτι μπορει να της επιβληθει εστω και λιγο.

Η Ηρα εχει εντονη κυριαρχικοτητα και έπαρση, για να μην πω υπεροψία, κατι το οποιο φαινοταν παντα στις συναστροφες της με άλλα σκυλια.
Η γυναικα μου πιστευει στα κολλητηλίκια με τον σκυλο και αυτο με την Ηρα θα ειναι καταστροφη.

Πρεπει εγω να επιβάλλω την γυναικα μου στην Ηρα γιατι η ιδια μονη της δεν θα το καταφερει. Αυτο δεν ξερω αν και κατα ποσο γινεται. Δεν μπορεις να κανεις τον καθε ανθρωπο αστροναύτη.

Επισης η σύζυγος δεν θα αντεξει ουτε ψυχικα ουτε σωματικα να κανει ουτε κάν μετρια διορθωση.

Εάν η Ηρα εκδηλωσει επιθετικοτητα σε καποιον δεσποζομενο σκυλο, θα γινει ο μεγαλος χαμός. Το οτι με μενα συγκρατιεται ειναι καθαρα θεμα χειριστή και πολλης δουλειας.

Οταν βγαινουμε εξω, η Ηρα εχει την γνωστη εγρηγορση και ειναι ετοιμη για ολα. Αυτο δεν αλλαζει. Απλά εγω εμαθα να την ελεγχω και αυτη εμαθε να ακουει.

Με απλο κολαρο δεν θα μπορεσει να την συγκρατησει. Με απλο πνιχτη η Ηρα δεν καταλαβαινει τιποτα. Αν βαλω προνγκ μπορει να φερει αντιθετα αποτελεσματα, να αγριεψει περισσοτερο με τον απεναντι σκυλο ή να αρπαξει την γυναικα μου.

Πραγματα που τα εχω αντιμετωπισει εγω ο ιδιος στο παρελθον αλλά εμαθα καλα να τα ελεγχω.

Και το τελευταιο. Ο καθενας εχει ορεξη για κατι. Εγω μπορω να ασχολουμαι με την Ηρα ολη μερα αλλά δεν μπορω να διαβασω το παιδι.
Αν η γυναικα μου αρρωστησει, το παιδι θα παει στο σχολειο αδιαβαστο.

Αντιθετα, η γυναικα μου (ειναι και καθηγητρια) εχει τρομερη διαθεση για να διαβαζει την κορη μου αλλά με τα σκυλια δεν εχει ορεξη να ασχολειται σε βαθος.
Παντα απορουσε πού βρισκω την ορεξη να ασχολουμαι τοσο πολυ με την Ηρα.

Ολα τα παραπανω τα προβλεψε η Στελλα και γι αυτο δεν πιστευω να καταφερουμε κατι.
Παρολα αυτα θα δοκιμασω για να μην λεω οτι δεν προσπαθησα.
Απορω γιατι σου φαινεται τοσο απλό το θεμα του δευτερου χειριστη.

Αληθεια, τι θα πει «ζευγαρι του απρίλη»?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άρη, σίγουρα, αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί σωστά με τον σκύλο δεν θα μπορέσει να ασχοληθεί!

Αυτό είναι δεδομένο!

Αν και ρωτάς τον GRDANE εγώ θα σου πω ότι δεν θεωρώ απαραίτητα απλό το θέμα του δεύτερου χειριστή, αλλά το θεωρώ απαραίτητο για την εύρυθμη και ήρεμη ζωή μέσα σε ένα σπίτι περισσότερων κατοικων!

Με κάποιες μικρες εξαιρέσεις όπως ας πούμε ένα σκύλο όπως της DrZhivago που τον προορίζει για πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση και χρησιμότητα...

Κι εγώ την έχω την απορία με το ζευγάρι του απρίλη!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
βαζω την ουρά κατω από τα σκέλια.... και υπαναχωρώ.....:(
σίγουρα αυτή την στιγμή... ξερεις πολύ καλύτερα την ήρα από ότι εγώ θα μπορούσα να μαντεψω ... και μάλιστα εξ αποστάσεως... σίγουρα επίσης ξερεις την γυναικα σου και τις δυνατότητες της...
οπότε... δεν έχω να προσθεσω τίποτα άλλο...

ζευγαρι του απρίλη.... :)
χαρακτηρίζει ... εσένα τον απρίλιο που έκανες εγγραφή στο φόρουμ... θυμαμαι έναν νεο ιδιοκτητη με ένα έφηβο σκυλί ( πληρες ανεκπαιδευτο)... με πολλά προβλήματα και άλλες τόσες απορίες...
από τοτε όμως μέχρι σήμερα έχεις τόσες ώρες ασχοληθεί με την ήρα.... τόσα διαβασματα και συνομιλίες που καμμία σχεση δεν έχετε με το ξεκίνημα και την αρχή σας.... η δε σχεση σας με την ήρα είναι κατά πολύ καλύτερη... (πάντα σύμφωνα με ότι περιγραφεις ) από πολλούς ιδιοκτήτες που ασχολήθηκαν ακόμα και με εκπαιδευτή δίπλα τους....
άρα οι πιθανότητες είναι υπέρ....
τώρα είστε το ζευγαρι του δεκεμβρη...:D
και δεν θυμαμαι καλά την υπογραφή ενός συμφορουμίτη.... που λέει ... εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι....;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πετρο, σε ευχαριστω παρα πολύ. Ειδικα για την άπειρη βοηθεια σου.

Το προβλημα όμως υπαρχει και το εχω αντιμετωπισει γι αυτό και το συζηταω.
Μια φορα αρρωστησα και η γυναικα μου επεμενε να βγαλει αυτή την Ηρα για τουαλετα. Ουτε μέχρι την εξωπορτα δεν μπορεσε να την κουμανταρει. Φαντασου κατω με τις γατες να κανουν πανηγύρια. Τελικα κατεβηκα εγω με χίλια ζορια.

Το ταμπεραμέντο που κυριολεκτικα με ενθουσιαζει και θαυμαζω στην Ηρα και με κανει να θελω να ασχολουμαι συνεχεια μαζι της και να την εχω παντα μαζι μου, είναι ταυτοχρονα και το προβλημα.

Φοιβο, για την ομαλη και εύρυθμη λειτουργια του σπιτιου όταν λειπω, φροντιζει η Ηρα. Δεν αφηνει κανεναν να μπει στο σπιτι!
Οπότε, όπως εχω ξαναπει, αν χρειαστει να φυγω και δεν μπορω να την παρω μαζι μου, αναγκαζομαι να την δενω.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Επισης η σύζυγος δεν θα αντεξει ουτε ψυχικα ουτε σωματικα να κανει ουτε κάν μετρια διορθωση.

Εάν η Ηρα εκδηλωσει επιθετικοτητα σε καποιον δεσποζομενο σκυλο, θα γινει ο μεγαλος χαμός. Το οτι με μενα συγκρατιεται ειναι καθαρα θεμα χειριστή και πολλης δουλειας.
Πρέπει η γυναίκα σου να χειρίζεται την ¨Ηρα στη βόλτα πάντα με πνίχτη με καρφιά (και για πάντα). Θα είναι το "υδραυλικό τιμόνι" της, δίνοντάς δύναμη που δεν έχει.

Έχει όμως σημασία το μέγεθος και η χρήση του να είναι η σωστή (μικρό θέλει η Ήρα και ίσως του χρόνου το μεσαίο αν ξεπεράσει τα 35 κιλά). Θα χαρώ να σε βοηθήσω με λεπτομερείς συμβουλές αν θέλεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στελλα, χρησιμοποιησα πνιχτη με καρφια (prong collar) για μερικους μηνες. Sprenger μεσαιου μεγεθους με 7 links για σωστη εφαρμογη.
Το εργαλειο αυτό το σεβομαι απεριόριστα, για να μην πω ότι το λατρευω. Πλεον εκρινα ότι δεν το χρειαζομαι και το κατηργησα.

Υπηρξαν όμως περιπτωσεις στην αρχικη περιοδο των λαθος και αδεξιων χειρισμων, που η χρηση του prong προκαλεσε εντονη επιθετικοτητα απεναντι σε σκυλους και γατες. Προφανως η Ηρα νομισε ότι το τσιμπημα προερχονταν από εκει και όχι από εμενα.

Μετα απεκτησα εμπειρια και πριν από κάθε διορθωση προειδοποιούσα με ΜΗ. Ετσι εδινα μια ευκαιρια στην Ηρα να αποφυγει την διορθωση και ταυτοχρονα ηξερε ότι η διορθωση προερχονταν από μενα.

Θελω να πω οτι ειμαι καπως επιφυλακτικος με το prong στα χερια της γυναικας μου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπηρξαν όμως περιπτωσεις στην αρχικη περιοδο των λαθος και αδεξιων χειρισμων, που η χρηση του prong προκαλεσε εντονη επιθετικοτητα απεναντι σε σκυλους και γατες.
Ιδέα σου ήταν, απλά δεν την ένοιαζε το τσίμπημα (θα έκανε το ίδιο με δερμάτινο κολλάρο δηλαδή).

Το νου σου, γιατί και με την γυναίκα σου, στην αρχή δεν θα την ενοχλεί το τσίμπημα (θα προσπαθήσει να περνάει το δικό της στη βόλτα παρά το τσίμπημα!), θα πρέπει να είσαι εκεί να ενθαρρύνεις την γυναίκα σου να επιμένει σ' ότι ζητάει και να μην επιτρέπει ΠΟΤΕ στη Ήρα να την τραβάει...

Το εργαλείο το κατάργησες γιατί προχωρίσατε (βελτιωθήκατε ως ομάδα).

Η γυναίκα σου όμως έχει μείνει πίσω.
Μην το φοβάσαι, είναι ότι πρέπει για εκείνη, και θα την βοηθήσει πάρα πολύ. Ασε που δεν θα μπορεί να πνίγει την Ηρα (όπως θα είχε σίγουρα την τάση να κάνει ΣΥΝΕΧΩΣ με τον απλό πνίχτη).

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στελλα, θα ηθελα να σε ρωτησω κατι ακομα.

Διαβασα ότι τα 3-4 συνεχόμενα και όχι πολύ δυνατά τραβηγματα του prong προσθετουν drive ενώ το ένα και δυνατο αφαιρεί drive.
Γι αυτό και σε αγωνες κανουν αρκετα μικρα συνεχομενα τραβηγματα, για να ανέβει ο σκυλος.

Ο Balabanov ομως στο βιντεο του χρησιμοποιει πολλα μικρα συνεχομενα τραβηγματα του prong για να αφησει ο σκυλος το tug-λουκανικο.
Το εξηγει σαν ενοχληση (για να μην ασκησει μεγαλη πιεση).
Παντως ο σκυλος αργει πολύ να αφησει το λουκανικο.

Τελικα ποιο είναι το σωστο? Είναι θεμα σκυλου? Τεχνικης που από μενα περασε απαρατηρητη?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φυσικά και είναι θέμα σκύλου. Παράληλα είναι και θέμα ημέρας, κατάστασης κλπ. Σε ΚΑΝΕΝΑΝ σκύλο δεν υπάρχει ΕΝΑΣ τρόπος διόρθωσης για τα πάντα και για πάντα.

Ένας καλός "κανόνας" είναι να είναι η κάθε διόρθωση (για την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση μιλάω) να είναι πιο ισχυρή από την προηγούμενη. Έτσι, είναι σαν να αφήνεις τον σκύλο να σου δείξει πόσο "θέλει" ακριβώς. Επίσης, έτσι μαθαίνει να ακούει με το καλό (μαθαίνει πως όσο συνεχίζει να σε αγνοεί θα γίνεσαι πιο αυστηρός και πως δεν έχει νόημα να δοκιμάσει).

Κάθε φορά που διορθώνεις τον σκύλο, ξεκινάς με μία που ΞΕΡΕΙΣ πως μάλλον δεν θα πιάσει (πχ, ένα απλό "μη", η τράβηγμα στον πνίχτη που κάνει ΜΟΝΟ ήχο και τίποτα παραπάνω) και ανεβαίνεις από εκεί.

Γιατί ο στόχος σου είναι να χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερες διορθώσεις ο ενήλικος/έτοιμος σκύλο σου. Ο στόχος σου είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Παντως ο σκυλος αργει πολύ να αφησει το λουκανικο.
μανικια δια αλληλογραφιας ξεκινησες αρη?
να προσεχεις το λουκανικο ε?...
(καλα ντε, δεν ειπαμε και τιποτα, αλλα σκαω!)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στελλα, καπως ετσι δουλεψα το prong. Η αληθεια ειναι ότι οι μετριες διορθωσεις δεν ειχαν κανενα απολυτως αποτελεσμα, ειδικα σε δυσκολες φασεις.
Ηξερε καλα ότι θα διορθωθεί γιατι υπηρχε και η προειδοποιηση, αλλά παρολα αυτά προτιμουσε να κανει αυτό που ηθελε και να εισπραξει την διορθωση.
Αφου περασαμε από την Σκύλα και τη Χάρυβδη, γιναμε επιτελους ομαδα και εμαθε να συγκρατιεται. Πλεον σπανιως διορθωνω και κυριως λεκτικα.

Γαλαζια, μανικια όχι, αλλά λουκανικο σκεφτομαι να αρχισω συντομα ως παιχνιδι και ανταμοιβη, όχι ως επιθεση. Την Ηρα την ξετρελλαινει σαν παιχνιδι αλλά ειμαι διστακτικος γιατι την αγριεύει πολύ.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χθες δοκιμασαμε για πρωτη φορα κοινη βολτα με την γυναικα μου σαν χειριστη της Ηρας.
Καθυστερησαμε πολύ λογω προβληματος στο ποδι της γυναικας μου που την ειχε καθηλωσει για καιρο.

Για σιγουρια εβαλα στην Ηρα το prong, μονο και μονο για τις γατες.
Στην αρχη οι δυο τους μπροστα κι εγω με την κορη μου από πισω και σιγα σιγα ανεβαζα την αποσταση από γυναικα-Ηρα ωσπου τις αφησα μονες τους και εφυγα με την κορη μου για πίτσα.

Δεν υπηρξε κανενα απολυτως προβλημα, η Ηρα περπατουσε κανονικοτατα χωρις να τραβαει καθολου.
Στην αρχη βεβαια κοιτουσε συνεχεια πισω για να με βλεπει αλλά δεν της εδινα σημασια και το σταματησε γρηγορα.

Σε κοματια με πρασιναδα σταματουσε μονη της να μυριζει. Με μενα δεν σταματαει ποτέ χωρις άδεια, αλλά εγω ως γνωστον ειμαι λιγο υστερικος.

Θα ελεγα σαν συμπερασμα ότι έκανε μια πολύ καλη και ευχαριστη βολτα με έναν χειριστη πολύ ηρεμο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τι να κανω ρε συ Πέτρο, αφου ειμαι αγχωδης τυπος! :D
Το λιβάνιζα τοσον καιρο λες και θα εδινα στην γυναικα μου να χειριστει κανενα λιονταρι :p:maria:

Θα της μαθω και τις βασικες εντολες σιγα σιγα γιατι η έξοδος δεν ειναι μονο το περπατημα και μπορει να εχει διάφορες καταστασεις, συναντησεις και εκπληξεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul