Αν ήταν πλέον μεσα στην υποχρεωτική λίστα και το έλεγε και ο γιατρός που εμπιστευομαι, ναι, αλλα οπως είπα, μαζί με προφυλάξεις που παιρνουμε και τώρα. Δεν μπορείς να εισαι σίγουρος ποτέ με κάτι τοσο σοβαρό. Ειδικα για μια ασθένεια που μεταδίδεται με αυτον τον τροπο και δε μένει σε έναν οργανισμό. Γιατι εμεινες άφωνος; Μηπως χανω κάτι και κάνω λάθος;Δηλαδη θα το εκανες στον επομενο σκυλο σου ? :-|
Τα αδέσποτα είναι πειραματόζωα δηλαδή; Όχι, πειράματα να κάνω σε μένα, όχι σε μια αθωα ψυχή που την πέταξαν στον δρόμο και πάνω της οργιάζουν βιομηχανίες.Πειραματικα , κανεις απο εμας δεν θα το εκανε στο σκυλο του (υπαρχουν αδεσποτα για αυτο)
Πειράματα για δοκιμασίες φαρμάκων/εμβολίων γίνονται σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες με πολύ συγκεκριμένα σκυλιά. Οχι σε αδέσποτα (οπου είναι πολλοί οι παράγοντες που "παίζουν").Δηλαδη θα το εκανες στον επομενο σκυλο σου ?
Πειραματικα , κανεις απο εμας δεν θα το εκανε στο σκυλο του (υπαρχουν αδεσποτα για αυτο)
Τυπικα , ναι (και σιγουρα στις επισημες κλινικες δοκιμες συμμετεχουν ελεγχομενα ζωα) ....απο μια μικρη ''εμπειρια'' σε ''ανθρωπινες'' βιοισοδυναμιες (οπου οι συνθηκες δεν μου φανηκαν καθολου ελεγχομενες) , δεν θεωρω καθολου απιθανο να χρησιμοποιηθηκαν υγιη αδεσποτα περιοχων υψηλου κινδυνου (που φυσικα κατα τη διαρκεια της δοκιμης δεν ηταν πια αδεσποτα αλλα ''ελεγχομενα'')Πειράματα για δοκιμασίες φαρμάκων/εμβολίων γίνονται σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες με πολύ συγκεκριμένα σκυλιά. Οχι σε αδέσποτα (οπου είναι πολλοί οι παράγοντες που "παίζουν").
Απο οσο ξερω, δεν μπορει να γινει το εμβολιο στην περιπτωση που αναφερεις ... επισης δεν αρκει απλα εξεταση αντισωματων.Η απορία μου είναι η εξής: ένα σκυλί που έχει προσβληθεί απο καλα-αζάρ κι έχει ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να κάνει μετά το τέλος της θεραπείας το εμβόλιο? Τί γίνεται στην περίπτωση που η μόλυνση έχει περιοριστεί τόσο πολύ,που δεν φαίνεται πλέον στις εξετάσεις, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί?
Ναι, είναι προληπτικό. Συζήτησα αρκετά με τον γιατρό μου γι' αυτό και είναι λίγο επιφυλακτικός.Άρα είναι προληπτικό. Μάλιστα, θα ρωτήσω περισσότερα τον αγαπητό μας κτηνίατρο.
Προφανως εννοουσε οτι ειναι κατι πολυ νεο και πως οσα πειραματα και να εχουν γινει δεν ξερουμε σε βαθος χρονου τι παρενεργειες μπορει να εχει η οτι δεν δεχεται πως το εμβολιο ειναι αποτελεσματικο.http://www.zoosos.gr/article/709/stis-1612012-kuklophorei-sten-ellada-proto-emvolio-gia-kalaazarεμενα ο κτηνιατρος που πηγα μου λεει ειναι σαν να κανεις εμβολιο κατα του AIDS. Κ μετα δεν ειπε τπτ αλλο. τι να εννοουσε?