Μήπως έχεις ακούσει μετά από πόσες μέρες τους έφυγε;H καθε δοση απεχει απο την επομενη ακριβως 3 εβδομαδες.
Σε μερικα σκυλια εχει εμφανιστει οιδημα στο σημειο που εμβολιαστηκαν το οποιο ειναι αρκετα επωδυνο.
Μήπως έχεις ακούσει μετά από πόσες μέρες τους έφυγε;H καθε δοση απεχει απο την επομενη ακριβως 3 εβδομαδες.
Σε μερικα σκυλια εχει εμφανιστει οιδημα στο σημειο που εμβολιαστηκαν το οποιο ειναι αρκετα επωδυνο.
15 με 20 μερες... η επομενη δοση σε αυτη την περιπτωση γινεται σε αλλο σημειο του σωματος.Μήπως έχεις ακούσει μετά από πόσες μέρες τους έφυγε;
Αστιεύεσαι; Έχεις ιδέα τι σημαίνει φαρμακευτικές πολυεθνικές;Τοση ιντριγκα με ενα εμβολιο βρε παιδι μου? *bobmarley*
Ποια εταιρεια ετοιμαζει κατι πολυ καλο σου ειπε? Εχει ακουσει-διαβασει κανεις αλλος κατι?
H καθε δοση απεχει απο την επομενη ακριβως 3 εβδομαδες.
αυτό μας είπε και ο γιατρός χτες!!!Εγώ πάλι διάβασα ότι δεν μπορούνε οι Αμερικάνοι που ενδιαφέρονται για την έρευνα να βρουν λεφτά γι' αυτή διότι είναι τόσο σπάνια στην Αμερική που προηγούνται άλλες έρευνες. Αλλιώς, λέει, θα είχε βρεθεί και θεραπεία και εμβόλιο. Δε βλέπω γιατί δε θα μπορούσε να κινηθεί η Ελλάδα που έρευνα θα μπορούσε να κάνει αν οργανωνόταν κι ένα ερευνητικό πρόγραμμα της προκοπής θα έπαιρνε σίγουρα λεφτά από ΕΕ.
Γιατί οι ΗΠΑ επενδύει πολύ στην έρευνα, απλά τα πράγματα.αυτό μας είπε και ο γιατρός χτες!!!
πως άμα δηλ. ήταν έντονο φαινόμενο στην αμερική
θα είχαν φροντίσει οι αμερικανοι να έχει βγει χρόονια τώρα...
γι αυτό ακη η εταιρία που το έχει βγάλει είναι ευρωπαϊκή αν δεν κάνω λάθος γαλλική
Αυτά ακριβώς είναι που φοβάμαι κι εγώ και διστάζω να το κάνω.Γιατί τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών είναι που έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς και μετά η υγεία ανθρώπων και ζώων....Λοιπόν πήγα σήμερα να τσιπάρω τον Τζιμάκο και με την ευκαιρία συζήτησα και με τον κτηνίατρο της περιοχής μου για το εμβόλιο του καλαζάρ. Ήταν εντελώς κατά , η αλήθεια είναι ότι δεν είχα συναντήσει άλλον κτηνίατρο κατά. Μου είπε τους λόγους. Πρώτον, μου είπε ότι η κάλυψη είναι 60-70%. Μου εξήγησε ότι επειδή η λεισμανίωση είναι παράσιτο και όχι ιός το εμβόλιο αυτό μετατρέπει ένα στέλεχος σητου παράσιτου σε ιό για να μπορέσει να δράσει(τα λέω πολύ απλοικά γιατί έτσι τα κατάλαβα), το εμβόλιο δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο και η εταιρία βιάστηκε να το βγάλει γιατί μία άλλη εταιρία ετοιμάζει ένα πολύ καλύτερο και δεν ήθελαν να βγει εκείνο πρώτο και τρίτον και μαντικότερο εάν μετά το εμβόλιο , στον χρόνο πάνω κάνεις εξετάσεις για καλαζάρ στον σκύλο σου μπορεί να βγει θετικό και δεν θα ξέρεις αν ο σκύλος νοσεί ή αν φταίει για αυτό το εμβόλιο...Η εταιρία που το κατασκεύασε βάζει ρήτρα ότι η εξέταση για καλαζάρ στο εμβολιασμένο ζώο θα πρέπει να γίνεται μόνο με δικό της προιόν για να είναι σίγουρα τα αποτελέσματα..Καταλαβαίνετε τι μπάχαλο θα επακολουθήσει. Εμένα πάντως με έπεισε να περιμένω αν και μου είπε φυσικά ότι αν θέλω το κάνει.
Εγώ δεν βρίσκω λογικό να κάνουμε "πειράματα" στα σκυλιά μας για να δούνε οι εταιρείες και οι κτηνίατροι αποτελέσματα. Εγώ ακόμα πάντος δεν έχω πειστεί απο κανέναν για να κάνω το εμβόλιο στα σκυλιά μου. Αλλά ο κάθε ένας απο εμάς σίγουρα έχει δικιά του βούληση για να αποφασίσει απο μόνος/η τι θέλει να κάνει.Παιδιά ο κάθε γιατρός έχει και μια άλλη άποψη. Λόγω 3 σκύλων είμαστε θαμώνες κτηνιάτρων και έχω ρωτήσει 2-3 για το θέμα. Σήμερα άλλος κτηνίατρος μου είπε ότι σε μια χώρα με τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον καλαζάρ όπως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βαραίνει τόσο στους ιδιοκτήτες οι φόβοι των παρενεργειών όσο ο φόβος της νόσου . Μου είπε ότι θλίβεται γιατί βλέπει ο κόσμος να μην το κάνει πολύ και δεν θα μπορέσουμε με αυτό το τρόπο να δούμε αποτελέσματα...
Mαυτό είναι το θέμα..τα αποτελέσματα..!!!Μου είπε ότι θλίβεται γιατί βλέπει ο κόσμος να μην το κάνει πολύ και δεν θα μπορέσουμε με αυτό το τρόπο να δούμε αποτελέσματα...
Επιπλέον διότι τη φαρμακευτική/ιατρική/κτηνιατρική έρευνα τη χρηματοδοτούνε οι τεράστιες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες αφού χέζονται στο τάλληρο με τις πατέντες. Στην Αμερική υπήρξε μόνον ένα κρούσμα καλαζάρ, φυσικά στη Λουϊζιάνα, κι αυτό το 2000. Αντίθετα εδώ θερίζει η διροφιλαρίωση, γι' αυτό και χτυπιούνται με τα αντιπαρασιτικά τους. Δεν πολυπαρακολουθούνε το καλαζάρ κιόλας, π.χ. μια νοσοκόμα στην κλινική που είχα πάει το Μουφ δεν το είχε ξανακούσει, αλλά φυσικά το ήξερε η κτηνίατρος που ήταν της γνώμης ότι έτσι και πάθει τέτοιο πράμα το Μουφ, τη βάψαμε τελείως και ναι μεν ζούνε τα σκυλιά ως φορείς, αλλά οπωσδήποτε να τα βάψω μαύρα. Το μόνο που δε μου είπε ήταν να πα να δέσω μια πέτρα στο λαιμό μου και να πάω κατευθείαν για φούντο στο Μισσισσιπή...αυτό μας είπε και ο γιατρός χτες!!!
πως άμα δηλ. ήταν έντονο φαινόμενο στην αμερική
θα είχαν φροντίσει οι αμερικανοι να έχει βγει χρόονια τώρα...
γι αυτό ακη η εταιρία που το έχει βγάλει είναι ευρωπαϊκή αν δεν κάνω λάθος γαλλική
Μάλλον λάθος διατύπωση είναι από τα λεγόμενα του γιατρού, αποκλείεται από τι μία να έλεγε να κάνεις το εμβόλια και μετά αυτό (αν το εννοούσε καλύτερα να αλλάξει γιατρό) . Το ποίο λογικό είναι να εννοούσε λιγότερα κρούσματα τις ασθένειας ή κάτι αντοίστιχο.Mαυτό είναι το θέμα..τα αποτελέσματα..!!!
Πειραματόζωα να γίνουν οι ίδιοι..