Εκτροφείς και απόδειξη

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σε περιόδους κρίσης τα κέρδη μειώνονται, ετσι όλοι όσοι ζουν απο σκύλους, προσπαθούν σε μια μειωμένη πίτα να αυξήσουν μερίδιο για να διατηρήσουν τα εσοδά τους, άρα λοιπόν βγάζουμε τον άπλό άνθρωπο και χομπίστα εκτροφέα που έκανε μια γέννα μη σκεπτόμενος τα έξοδα που έκανε για αυτή χαρακτηρίζοντας τον απο φοροφυγά μέχρι απαράδεκτο η άσχετο στη ενασχόληση του αυτή. Θα ήθελα να ήξερα τί ύψους κύκλου εργασιών παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις που έχουν επίσημα δηλώσει την εκτροφή του σκύλου ως επαγγελματική ενασχόληση, και πόσα τεμάχια έχουν πωλήσει σε σχέση με την παραγωγή τους, και σε τι τιμή έκαστο.
Σε ποιο σημειο , σε ποια post στο συγγεκριμενο θεμα και απο ποιον γραφτηκαν ?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
@babster

Το έγραψα και παραπάνω:

Η συναλλαγή Εκτροφέα/Ιδιοκτήτη μπορεί να μην έχει προστιθέμενη αξία αν έχει την μορφή [Παραγωγός/Εκτροφέας] -> [Τελικός Αποδέκτης/Ιδιοκτήτης] και δεν παρεμβάλλουν υπηρεσίες που μεταβάλλουν την αξία του ίδιου του προϊόντος, άρα και δεν υπόκειται σε Φ.Π.Α.
Πέραν του ΦΠΑ, το θέμα είναι και αν φορολογείται το (υπόλοιπο) ποσό ως εισόδημα. Αν δηλώνεται δηλαδή στην εφορία ως εισόδημα.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πέραν του ΦΠΑ, το θέμα είναι και αν φορολογείται το (υπόλοιπο) ποσό ως εισόδημα. Αν δηλώνεται δηλαδή στην εφορία ως εισόδημα.
το ανεφερα και εγω πιο πριν αλλα
ειτε εχεις ειτε δεν εχεις εισοδηματα εφοσον εχεις αδεια εισαι επαγγελματιας
και σαν επαγγελματιας υπαρχει ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
που σημαινει πληρωνεις ... εισεπραξες η δεν εισεπραξες..!!! αυτο που σου εχουν ορισει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
το ανεφερα και εγω πιο πριν αλλα
ειτε εχεις ειτε δεν εχεις εισοδηματα εφοσον εχεις αδεια εισαι επαγγελματιας
και σαν επαγγελματιας υπαρχει ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
που σημαινει πληρωνεις ... εισεπραξες η δεν εισεπραξες..!!! αυτο που σου εχουν ορισει.
Λέμε αν δεν είσαι επαγγελματίας.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Σε ποιο σημειο , σε ποια post στο συγγεκριμενο θεμα και απο ποιον γραφτηκαν ?
Εγω αναφέρω για την τάση της εποχής, και δυστυχώς αυτή είναι, αν επρόκειτο για συγκεκριμένη αναφορά θα την προσέθετα, όσο για τα γραφόμενα, ναι ο άνθρωπος που κάνει πραγματική εκτροφή στο σπίτι του έαν κάνει διάθεση, και εισπράτει δεν εκδίδει απόδειξη, αρα κατά κάπιους κάνει φοροδιαφυγή, δεν δικαιολογεί όμως και κανένα απο τα έξοδά του και φορολογείται για αυτά, τώρα για τον εκτροφέα που εκτρέφει ο ίδιος το σκύλο, αρα κάνει πρωτογεννή παραγωγή, δεν υπάρχει φπα,
Οταν πουλάει ο αγρότης πατάτες που ο ίδιος παράγει, κάνει πρωτογεννή παραγωγή και αυτή η αρχική διάθεση δεν έχει ΦΠΑ
Το θέμα των εσόδων των εκτροφέων είναι πολύ θορυβώδες τελευταία, εγω πραγματικά ψάχνω να το βρώ όλα αυτά τα χρόνια και δεν το βρίσκω, μέχρι σήμερα για την πού μικρή μου εκτροφή δεν έχω εκδόσει αποδείξεις, και παράνομος δεν είμαι,αλλά μάλον θα πρέπει πλέον στην επόμενη προσπάθεια μου να βρώ τη λύση της πραγματοποίησης, με κάθε νόμιμο τροπο σε χώρες που ακόμα σέβονται την ερασιτεχνική προσπάθεια

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οπότε τελικά για να κάνω μιά σύνοψη του θέματος

Πέραν του ΦΠΑ που είναι πλέον σαφές σε όλους ότι δεν υφίσταται
γενικά
ο εκτροφέας που δεν είναι επαγγελματίας αλλά ερασιτέχνης
δεν υποχρεούται σε έκδοση απόδειξης αν πουλάει κάποιο απο τα εκτρεφόμενα κουτάβια του
αφού δεν δηλώνει έξοδα για να αφαιρεθούν απο τα έσοδα
άρα δεν φορολογείται επι των τυχών κερδών (τα οποία προφανώς ο νόμος δέχεται ώς πολύ λίγα έως ανύπαρκτα)

και τα οποία πράγματι είναι ,
αν επιθυμεί κάποιος να βάλει στα έξοδα τα ετήσια έξοδα σίτισης και διατήρησης (συμπεριλαμβανομένων των εργατοωρών απασχόλησης με τον σκύλο ακόμα και για να τον χαιδέψεις.....)
για να μην πούμε για τα τυχών ιατροφαρμακευτικά έξοδα που κάθε έμβιο χρειάζεται που και που απο την γέννηση μέχρι τα γηρατειά κλπ κλπ κλπ,
ανύπαρκτα αν δεν κάνεις μεγάλης κλίμακας εκτροφή που όμως θεωρείται τελικά επάγγελμα και διέπεται απο άλλους κανονισμούς

τώρα
αν κάποιοι δηλώνουν έτσι αλλά είναι αλλιώς
αυτό είναι πρόβλημα ελεγκτικών μηχανισμών
και ίσως και απουσία καταγγελτική συνείδησης των πολιτών
το οποίο προσωπικά (το δευτερο) περισσότερο με χαροποιεί παρά το αντίθετο.........

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Λέμε αν δεν είσαι επαγγελματίας.
Ας υποθέσουμε ότι κάπιος κάνει μια προσπάθεια και έχει πχ εσοδα τόσα, και δεν μπορεί να δικαιολογήσει έξοδα, και τα δηλώσει αυτά τα έσοδα και φορολογηθεί, θα πληρώσει λοιπόν ένα φόρο και για αυτά τα έσοδα, εκεί είναι το πρόβλημα για κάπιον που ξεκινάει να πάει στην Αμερική, στη Νορβηγία στη Νοτια Αφρική για να κάνει ένα ζευγάρωμα, γιατί εκεί βρίσκει αυτό που θέλει, κάνει τη γέννα όντας κατα μερικές χιλιάδες Ευρώ μείον?
Γιατί αυτή είναι η ερασιτεχνική εκτροφή, αν θέλουμε να είμαστε ειληκρινείς και όχι αυτή που μπορεί ακόμα να συνοδεύεται και απο pedigree και διατίθεται μέσω αγγελειών σε χρυσή ευκαιρεία και άλλα τέτοια,

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
οπότε τελικά για να κάνω μιά σύνοψη του θέματος

Πέραν του ΦΠΑ που είναι πλέον σαφές σε όλους ότι δεν υφίσταται
γενικά
ο εκτροφέας που δεν είναι επαγγελματίας αλλά ερασιτέχνης
δεν υποχρεούται σε έκδοση απόδειξης αν πουλάει κάποιο απο τα εκτρεφόμενα κουτάβια του
αφού δεν δηλώνει έξοδα για να αφαιρεθούν απο τα έσοδα
άρα δεν φορολογείται επι των τυχών κερδών (τα οποία προφανώς ο νόμος δέχεται ώς πολύ λίγα έως ανύπαρκτα)

και τα οποία πράγματι είναι ,
αν επιθυμεί κάποιος να βάλει στα έξοδα τα ετήσια έξοδα σίτισης και διατήρησης (συμπεριλαμβανομένων των εργατοωρών απασχόλησης με τον σκύλο ακόμα και για να τον χαιδέψεις.....)
για να μην πούμε για τα τυχών ιατροφαρμακευτικά έξοδα που κάθε έμβιο χρειάζεται που και που απο την γέννηση μέχρι τα γηρατειά κλπ κλπ κλπ,
ανύπαρκτα αν δεν κάνεις μεγάλης κλίμακας εκτροφή που όμως θεωρείται τελικά επάγγελμα και διέπεται απο άλλους κανονισμούς

τώρα
αν κάποιοι δηλώνουν έτσι αλλά είναι αλλιώς
αυτό είναι πρόβλημα ελεγκτικών μηχανισμών
και ίσως και απουσία καταγγελτική συνείδησης των πολιτών
το οποίο προσωπικά (το δευτερο) περισσότερο με χαροποιεί παρά το αντίθετο.........
Να μην ξεχνάμε το 114 κοκονι, ολα αυτά επαφίονται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Γνωρίζουμε όλοι ότι η μαζική παράγωγη αγαθών έχει σαν απώτερο σκοπό την αύξηση του τζίρου και την αποκομιδή μεγαλυτέρου κέρδους
Δυστυχώς η μαζικότητα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της ποιότητα των προσφερόμενων προιοντων
Μέσα από αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι τα μικρά εκτροφεία ,που είναι επί το πλείστον ιδιωτικά και χωρίς άδεια ,έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να «παράγουν» και καλύτερα «προϊόντα»
Είμαι υπέρμαχος του μικρού ιδιωτικού εκτροφείου αλλά αντιστέκομαι σε εκείνους που κάτω από την ανοχή και τα κενά του νομού ,εκμεταλλεύονται τις συνκαιριες και τις τάσεις της εποχής με πολλαπλά δυσάρεστα αποτελέσματα,δημιουργοντας
κατι σαν μινι puppy mills,που παρουσιαζονται σαν « τα εκτροφεια »
Σαν απλώς πολίτης δεν έχω άλλο τεκμηριωμένο και δικαιολογημένο τρόπο να αντιδράσω.
Σαν απλώς πολίτης δεν μπορώ να έχω άποψη και δεν έχω άλλο τρόπο να περιορίσω την συνήθως κακής ποιότητας εκτροφής τους και ο μόνος τρόπος που δύναμαι να χρησιμοποιήσω και να αντισταθώ είναι να τους περιορίσω το κέρδος τέτοιων εκτροφών
ζητώντας λοιπόν απόδειξη εμμέσως τους αναγκαζουμε στην αδειοδοτηση και την κοπη αποδειξης …. και στην τελικη στην μειωση των κερδων τους

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Νομίζω ότι ακόμα η πλεοψηφεία δεν έχει καταλάβει τι είναι εκτροφέας και τι παραγωγός οικιακών ζώων, τι αδεια να έχει ο ανθρωπος πού εχει σκυλάκια στο σπιτι του, αυτός που το κάνει κατ επάγγελμα να έχει ότι θέλει, ετσι και αλιώς για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα χρειάζεται κάπιας μορφής αδεια

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ νομίζω ότι η πλειοψηφία δεν έχει καταλάβει πλήθος άλλων θεμάτων τα οποία μάλιστα την απασχολούν πολύ άμεσα και πολύ έντονα

οπότε δεν μου κάνει εντύπωση το να μην έχουν καταλάβει κι αυτό....

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Σε παλαιοτερο θέμα, έχω υποστηριξει οτι ο εκτροφεας για μενα ειναι χομπιστας κι οχι επαγγελματιας, αρα δεν απαιτω να παρω απο αυτον αποδειξη. Αλλα αυτο ειναι η πολυ απλουστευμενη διατυπωση του θεματος...
Σε τυχαια συζητηση που ειχα με τον εκτροφεα μου, μου ειπε, οτι το κράτος δε προβλέπει νομο ώστε να μπορουμε να βγάλουμε άδεια για το εκτροφειο. Δε ξερω αν ηταν λάθος ενημερωμένος, ή αν το έχουμε ήδη πει εδω οτι μπορει ενα εκτροφειο να βγάλει άδεια, άρα και να κάνει εναρξη επιτηδεύματος...Παντως για αυτο μου αιτιολογησε οτι δεν μπορει να κόψει αποδέιξεις...
Αλλά σκεφτειται κατι ακόμα πιο απλο..Εφ οσον ο σκύλος δεν ειναι μπανανες, ουτε παροχη υπηρεσιων, άλλα έμψυχο "υλικο", στην ουσια δεν πληρώνουμε ποτε τον σκύλο, αλλά τα έξοδα του εκτροφέα που έτσι κι αλλιώς ειναι ήδη φορολογημένα, και που σε πάλι παλιοτερο ποστ έχουμε καταλήξει ότι ο εκτροφέας δε βγάζει τα εξοδά του, άρα πληρώνουμε, την τροφή, την εκτροφή, τις εξαιτάσεις και την "εστια" του σκύλου, για τα οποία ο εκτροφέας θα έχει έτσι κι αλλώς αποδείξεις και μπορουμε απλά να του ζητησουμε να μας τις δείξει...και το θέμα (για μενα) θεωρείται λήξαν!

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
[h=3]Άρθρο 6 Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς[/h]1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση προσώπων που για εμπορικούς σκοπούς εκτρέφει, αναπαράγει ή πωλεί ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με άδεια που εκδίδεται από την Γενική Δ/ση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Ποιο πάνω λέει ο φίλος

Σε τυχαια συζητηση που ειχα με τον εκτροφεα μου, μου ειπε, οτι το κράτος δε προβλέπει νομο ώστε να μπορουμε να βγάλουμε άδεια για το εκτροφειο. Δε ξερω αν ηταν λάθος ενημερωμένος, ή αν το έχουμε ήδη πει εδω οτι μπορει ενα εκτροφειο να βγάλει άδεια, άρα και να κάνει εναρξη επιτηδεύματος...Παντως για αυτο μου αιτιολογησε οτι δεν μπορει να κόψει αποδέιξεις...

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.
Όποιος έχει κάνει έναρξη σαν επαγγελματική ενασχόληση είναι υποχρεωμένος να κόβει απόδειξη όταν πληρώνεται για το προϊόν ή τις υπηρεσίες που πουλάει.
Άν όμως με ρωτήσει κάποιος τι θα προτιμούσα εγώ, θα απαντούσα ότι προτιμώ να γυτώσω 200-500 ΦΠΑ ευρώ και άς είμαι παράνομος.
Θα τα διαθέσω σε αξεσουάρ ή τροφή για το σκυλάκι.