Διάβασα το θέμα την ώρα που δημιουργήθηκε μια που εκείνη την στιγμή ήμουν online κάνοντας μια εργασία για έναν γνωστό στο εξωτερικό, που θα την πληρωθώ (σε φιλική τιμή) αλλά δε θα δώσω απόδειξη και ούτε θα μου ζητήσει.
Αργότερα δεν μπόρεσα να δω την συνέχεια διότι είχαμε καθαριότητα, όπου δεν παίρνω απόδειξη από την κυρία, αλλά δεν καταβάλω και κάποιου είδους ασφάλεια.Έπρεπε να περάσω και από το σπίτι της κουνιάδας μου να πάρω την μικρή μια που η κοπέλα που την κρατάει όσο εκείνη δουλεύει έπρεπε να φύγει...Τώρα που το σκέφτομαι ούτε εκείνη δίνει απόδειξη, αλλά δε νομίζω να πληρώνει και ΙΚΑ η κουνιάδα μου.
Στο δρόμο συνάντησα το Θωμά...Φίλος, μαθηματικός που εργάζεται σε κατάστημα και κάνει και κανά ιδιαίτερο για να συμπληρώσει τα 900 ευρώ "καθαρά" που παίρνει...Θα τον ρώταγα, αν δεν ήμουν σίγουρος ότι δεν του ζητούν απόδειξη και αυτός δεν δηλώνει τα μαθήματα από τα 3 παιδάκια που μου είπε με παράπονο πως έχει.
Πήγα την μικρή παιδική χαρά και της αγόρασα κι ένα μπαλονάκι με την Dora να "το παίξω" καλός θείος...Πέντε ευρώ έδωσα, ταμειακή δεν είδα στην πλάτη του πωλητή.
Πριν λίγο πέρασε και την πήρε, έχει τελειώσει και η καθαρίστρια και είπα να γράψω κι εγώ κάτι στο θέμα...Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα πάρεις απόδειξη, δεν ξέρω ούτε αν θα σου χρειαστεί κάπου, δεν ξέρω καν τι ισχύει λογιστικά και με την ευκαιρία θα ρωτήσω και τον λογιστή που θα περάσει την άλλη βδομάδα να του δώσω δικαιολογητικά και λοιπά για να μου καταθέσει την δήλωση...40 ευρώ μου παίρνει και ποτέ δεν πήρα απόδειξη.
Στη θέση σου πάντως δεν θα ανησυχούσα για το αν θα φορολογηθείς "δίκαια" ή "άδικα" αν πάρεις ή δεν πάρεις απόδειξη για το σκύλο σου...Ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ανησυχίας ή απορίας σχετικά με την απόκτηση σκύλου και την συμβίωση με αυτόν πέρα από την "απόδειξη", τότε είμαι σίγουρος πως μόνο χαρές σας περιμένουν.
Υ.Γ. Αν εγώ και οι φίλοι και γνωστοί που αναφέρθηκαν στο μήνυμα μου παραπάνω είμαστε ο λόγος που η Ελλάδα είναι "αυτή που είναι" κι "εδώ που είναι"...να είσαστε σίγουροι ότι από την άλλη βδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις διεθνείς αγορές...Θα τους πάρω τηλέφωνο και θα τα κανονίσω.
Υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι άλλοι οι λόγοι όμως και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος...