Uro,
δεν είμαι γνώστης των Καναρινιών το δήλωσα εξ' αρχής, ως εκ τούτου δε γνωρίζω πόσα εκτροφεία υπάρχουν στην Ελλάδα, επομένως δεν ξέρω αν ο Arion22 σε καθρέφτιζε αναφερόμενος στη φυλή και μόνο. Όπως και να 'χει το θεωρώ μαγκιά σου ότι μπήκες και ανέφερες ποιό είναι το εκτροφείο σου.
Επίσης μη γνωρίζοντας σε, θεώρησα δεδομένα απ' την αρχή δυο πράγματα. Κατ' αρχήν πως βάσει του περιστατικού με τον τρόπο που περιγράφηκε απ' τον Arion22 όφειλε να ζητήσει απόδειξη και ήταν δικό σου θέμα πως θα την εξέδιδες. Μπορεί να είναι λάθος η σκέψη μου και οι καιροί είναι σίγουρα δύσκολοι για να δηλώνουμε δυο και τρεις δραστηριότητες στο αιμορουφηχτικό κράτος αλλά αυτό το κάλυψες και πολύ περισσότερο μάλιστα μέσω του ιδιωτικού συμφωνητικού ως ένα εχέγγυο στον αγοραστή.
Δεύτερον θεώρησα επίσης δεδομένο απ' την αρχή πως για 'μενα είσαι εκτροφέας απ' τη στιγμή που ζήτησες το σκύλο για να γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις. Το θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση.
Όσον αφορά το φόρουμ, είναι ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργεί η κοινωνία στην Ελλάδα (αφού στην Ελλάδα ζούμε δε γίνεται ένα ελληνικό φόρουμ απαρτιζόμενο από Έλληνες να έχει διαφορετική υφή και οσμή) κοινώς τα έχει όλα. Ανθρώπους από κάθε κοινωνικό υπόβαθρο, κάθε βιοτικού επιπέδου, με όλων των ειδών τις αντιλήψεις, δικές τους ή δανεικές για να αρέσουν και παρέχει τη δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο που καταπιέζεται στην προσωπική του ζωή να εκφράζει με άσκημο ή όμορφο τρόπο το μακρύ και το κοντό του.
Τα ρυθμιστικά όργανα σε αυτό το χώρο είναι οι moderators. Δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις ως επί το πλείστον, ούτε αντίληψη διάνοιας, είναι απλοί άνθρωποι και αυτό τους κάνει καλούς σε αυτό που έχουν οικειοθελώς αναλάβει. Για να πάρουν κάποιες αποφάσεις σχετικές με το πως θα ρυθμίσουν ή κατευθύνουν ένα θέμα, αναγκαστικά παίρνουν μια απόφαση στο να ακολουθήσουν κάποια πλευρά (και μόνος σου ανέφερες σε άλλο μέλος ότι η ουδετερότητα είναι μη αποδεκτή) και ενίοτε εκφράζουν ορισμένα σχόλια που μπορεί να μην αρέσει η ουσία των σχολίων, ή το λεκτικό τους. Αλλά επί της παρούσης αυτοί είναι οι υπουργοί και λόγω δίνουν μόνο στον πρωθυπουργό. Έτσι είναι παντού τα πράγματα.
Νομίζω όμως πως το φόρουμ αυτό δεν έχει επιδείξει ως τώρα στην εικόνα του προς τα έξω ούτε φασιστικές ούτε άδικες αντιλήψεις και πιστεύω αν υπάρχει λάθος, θα διορθωθεί. Δε χρειάζονται ακραίες αναφορές και ενέργειες. Ειδικά μιλώντας για ένα χώρο που με τον τρόπο λειτουργίας του και τις απόψεις των μελών του υπερασπίζεται και τα δικαιώματα των εκτροφέων, σ' ένα κόσμο που έχει αρχίσει να απομονώνει τους ανθρώπους σε αγορές μέσω διαδικτύου και στην παραπληροφόρηση των κοινωνικών δικτύων.
Προτρέπω να ηρεμήσουμε όλοι και σιγά σιγά όλα θα λυθούν.