Εκτροφέας ή...απάτη?

Status
Κλειδωμένο θέμα

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Ο κτηνίατρος που την πήγαινες εσύ..και ήξερε οτι δεν έχει τσίπ κλπ και οτι ειναι σκυλί σου δε μπορεί να σε βοηθήσει αν του εξηγήσεις?

ARION22

Member
25 Ιουλίου 2011
18
0
Ο κτηνιατρος μας μας ειπε πως δεν γινετε τιποτα .....εκτος και αν καποιος του βγαλει το τσιπ.

Ας πουμε λοιπον οτι εγω του δινω τα 2 χιλιαρικα.....αποδειξη ????
Ουτε καν.....μιας και ο κυριος παρουσιαζεται ςσ χομπιστας.....με σελιδα εκτροφης στο ιντερνετ αλλα χομπιστας.
Ακομα και αν διεθετα μετρητα τα 2000 θα τα επερνε μαυρα ο Κυριος και το ιδιο που κανει σε εμενα τωρα θα το ξανα κανει.
Καταλαβαινετε γιατι δεν θελω να του δωσω το ποσο αυτο?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μερικές (τελευταίες για σήμερα) ακόμα σκέψεις... Εχοντας διαβάσει και τον George A και τον kokoni και τον Στέλιο...

Υπάρχει περίπτωση, ο εκτροφέας να είναι λίγο "νύχτα" και να μην βλέπει απλά μιά αρπαχτή, του τύπου "όσα περισσότερα μπορώ"...
Αν ισχύει αυτό, δεν θάθελα να σκέφτομαι (και, ακόμα περισσότερο, να γράψω) τι θα έκανε...
Απλά σκέφτομαι το ενδεχόμενο να θεωρεί ότι η σκύλα σου είναι φανταστικό εκτροφικό δείγμα και αν ισχύει αυτό δεν θα αφήσει τα πράγματα εύκολα...

Αν έχω καταλάβει καλά, εσύ του προτείνεις 1.200€ και αυτός θέλει 2.000€ για να αποκτήσεις ολόκληρη την ιδιοκτησία της σκύλας σου?
Χωρίς να είμαι στην τσέπη σου και να με συγχωρείς:

Δεν υπάρχουν μάρτυρες? Δεν πήγες, για παράδειγμα, να παραλάβεις το κουτάβι μαζί με κάποιον? Δεν υπάρχουν μάρτυρες ότι η σκυλίτσα μεγαλώνει (με ευζωία) στο σπίτι σου εδώ και ένα χρόνο?

Αν ναι, του λες ότι, φίλε, έχουμε μία διαφορά 800€. Ας την κάνουμε 400€ και να μοιράσουμε τη διαφορά. Να ικανοποιηθείς στοιχειωδώς κι εσύ και να έχω πλήρη εξουσία και ιδιοκτησία στην ψυχούλα που αγαπάω εγώ...
Αν δεν δεχτεί, να πω κάτι, έστω και να με κυνηγήσετε: Προσωπικά, δεν θα θεωρούσα οποιοδήποτε ποσόν υπερβολικό, προκειμένου να εξασφαλίσω την πλήρη ιδιοκτησία και την ...μακροζωία της σκύλας μου!
Αν και ξέρω πως, όταν θα το έκανα, πρώτοι απ' όλους, οι δικοί μου άνθρωποι θα με έβριζαν καταρχήν... Και, μετά από καιρό, θα με δικαίωναν...

Υ.Γ. Είδα μόλις και το τελευταίο σου μήνυμα... Δεν άλλαξα γνώμη, ο καθένας μαθαίνει "the hard way" από τα λάθη του...

Υ.Γ.2. Αρκεί όλα να γίνουν με κανονικό συμβόλαιο. Ρώτα το δικηγόρο σου, ή κάποιο καλό σου φίλο δικηγόρο...

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να βγάλει το τσιπ??? Ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι!
δε νομίζω πως είναι δυνατή μια τέτοια λύση.

Φίλε ARION22,
μάλλον η σκύλα σου σαν κουτάβι δεν...."έλεγε" και πολλά οπότε και στην έδωσε ελαφριά τη καρδία αλλά τώρα τη βλέπει με άλλα μάτια (μάτια που κάνουν $$ μάλλον).
Δυστυχώς, έτσι όπως έχουν γίνει τώρα τα πράγματα, η πιο καλή λύση μου φαίνεται να προσπαθήσεις να τα βρεις μαζί του. Δικαστικά δε νομίζω να μπορείς να κερδίσεις....οπότε μόνο η διπλωματία θα σε σώσει.
Προσπάθησε να τον πείσεις, ρίξτο στο φιλότιμο, να την έχετε τουλάχιστον συνιδιοκτησία!

Ελπίζω όλα να πάνε καλά για το καλό της σκυλίτσας σου!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ki ομως υπαρχει κι αλλη οπτικη γωνια....
η συμφωνια ηταν η σκυλα δικη σου και η πρωτη γεννα ολη δικη του... μετα το σκυλι σου ανηκει...
εδω να τονισω οτι δεν εχεις καταλαβει κατι...
ο εκτροφεας δεν χρειαζοταν να βαλλει το τσιπ για να αποδειξει οτι η σκυλα ειναι δικη του....
η σκυλα βασει ιδιοκτησιακου καθεστωτος στον κοε φαινοταν ουτως η αλλως δικη του.......
με το τσιπ εξυπνα απλα ταυτοποιησε οτι προκειται για την συγκεκριμενη σκυλα.....

εδω να παρατηρησω το εξης...
μια γεννα για εναν εκτροφεα αν η σκυλα δεν εχει παραστει σε εκθεσεις δεν αξιζει καθολου... ποσο μαλον αν πιστευει οτι η σκυλα αξιζει...
τι βλεπω εγω...
ο εκτροφεας σε φοβηθηκε... ( δεν ξερω για ποιον λογο πιθανα κι αδικα....)
δεν ηθελε να βαλεις εσυ τσιπ ακριβως για να μην του την κανεις... εβαλε το τσιπ και στην επεστρεψε...

φυσικα και επρεπε να επιτρεψεις να παει η σκυλα σε εκθεσεις και μαλιστα εξωτερικου οπως ηθελε ο εκτροφεας... πως αλλοιως θα την εβαζε στο εκτροφικο του πλανο και πως θα εβρικσε εναν αξιολογο αρσενικο ωστε να εχει μια αξιολογη γεννα με την οποια θα εβγαινε κι εκεινος κερδισμενος κι εσυ με την σκυλα σου δικη σου.

αν καταλαβα καλα ακομα επιμενει να κατεβασει την σκυλα σε εκθεσεις, να την ζευγαρωσει αναλογα και η σκυλα σου ανηκει...και μετα λεει αν δεν σου αρεσει τοτε δικαστικως...
εσυ σαν μη γνωστης εχεις βαλει το κακο στο μυαλο σου και δεν επιτρεπεις να δειξει την σκυλα... οποτε απο την πλευρα του ο εκτροφεας βλεπει εσυ να αθετεις την συμφωνια...
πιστευω οτι η ελλειπης σου γνωση γυρω απο την σωστη εκτροφη και πως αυτη επιτυγχανεται δημιουργησε το ολο προβλημα..
αυτο που προτεινω ειναι να κατσετε να μιλησετε και πιστευω θα τα βρειτε
η σκυλα πρεπει να παραστει σε εκθεσεις.... πριν ζευγρωσει...

το να εβαζες εσυ μικροτσιπ... θα σου εδινε μια ισχυρη θεση ιδιοκτησιας που μετα δεν θα μπορουσ να ισχυριστει τιποτα για την προφορικη σας συμφωνια
το οτι εβαλε εκεινος μικροτσιπ δεν τον ισχυροποιει ωσ προς την ιδιοκτησια αλλα ως προς την ταυτοποιηση της σκυλας...

μετα το μικροτσιπ που τοποθετησε δεν νομιζω να κρατησε την σκυλα στην επεστρεψε,, και δεν νομιζω να εκανε πισω ως προς την συμφωνια τουλαχιστον αυτο λες... συνεχιζει να επιμενει στην συμφωνια
μεχρι στιγμης η αγνοια και η καχυποψια σου δημιουργησε το προβλημα...

αντιθετα εσυ μεχρι στιγμης δεν θελεις να τηρησεις την συμφωνια σας...
μην επιτρεποντας στην σκυλα να παραστει σε εκθεσεις...
το ποσα λεφτα χαλασες δεν εχει σημασια θα τα χαλαγες ετσι κι αλλοιως και αν ειχες πληρωσει το κουταβι... μην το θετεις σαν κινητρο...
ειναι λογικη η απαιτηση του απο την στιγμη που δεν θελεις να τηρησεις την συμφωνια.... να πληρωσεις την αξια της σκυλας .........

πιστευω οτι αν κατσετε να μιλησετε θα τα βρειτε....
αλλα οπως τα λες εσυ πας να χαλασεις την συμφωνια....

φυσικα ολα τα παραπανω ειναι απλα προσωπικη μου γνωμη και εσεις σαν ιδιοκτητες πιθανα να τα βλεπετε αλλοιως.,.....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ki ομως υπαρχει κι αλλη οπτικη γωνια...

...το ποσα λεφτα χαλασες δεν εχει σημασια θα τα χαλαγες ετσι κι αλλοιως και αν ειχες πληρωσει το κουταβι... μην το θετεις σαν κινητρο...
ειναι λογικη η απαιτηση του απο την στιγμη που δεν θελεις να τηρησεις την συμφωνια.... να πληρωσεις την αξια της σκυλας .........

Ναι, το τμήμα αυτό της τοποθέτησης του GRDANE, με καλύπτει!
Τα έξοδα θα τα έκανες έτσι κι αλλιώς...

Ενδεχομένως να ισχύουν και μερικά από τα υπόλοιπα του GRDANE...

Θέλεις να αλλάξεις κάπως τη συμφωνία --> Ερχόμαστε στο προηγούμενο post μου, που λέει ότι, τώρα πλέον, η σκυλίτσα αξίζει περισσότερο και για τους δυό σας! Για σένα συναισθηματικά και για εκείνον οικονομικά...

ARION22

Member
25 Ιουλίου 2011
18
0
ki ομως υπαρχει κι αλλη οπτικη γωνια....
η συμφωνια ηταν η σκυλα δικη σου και η πρωτη γεννα ολη δικη του... μετα το σκυλι σου ανηκει...
εδω να τονισω οτι δεν εχεις καταλαβει κατι...
ο εκτροφεας δεν χρειαζοταν να βαλλει το τσιπ για να αποδειξει οτι η σκυλα ειναι δικη του....
η σκυλα βασει ιδιοκτησιακου καθεστωτος στον κοε φαινοταν ουτως η αλλως δικη του.......
με το τσιπ εξυπνα απλα ταυτοποιησε οτι προκειται για την συγκεκριμενη σκυλα.....

εδω να παρατηρησω το εξης...
μια γεννα για εναν εκτροφεα αν η σκυλα δεν εχει παραστει σε εκθεσεις δεν αξιζει καθολου... ποσο μαλον αν πιστευει οτι η σκυλα αξιζει...
τι βλεπω εγω...
ο εκτροφεας σε φοβηθηκε... ( δεν ξερω για ποιον λογο πιθανα κι αδικα....)
δεν ηθελε να βαλεις εσυ τσιπ ακριβως για να μην του την κανεις... εβαλε το τσιπ και στην επεστρεψε...

φυσικα και επρεπε να επιτρεψεις να παει η σκυλα σε εκθεσεις και μαλιστα εξωτερικου οπως ηθελε ο εκτροφεας... πως αλλοιως θα την εβαζε στο εκτροφικο του πλανο και πως θα εβρικσε εναν αξιολογο αρσενικο ωστε να εχει μια αξιολογη γεννα με την οποια θα εβγαινε κι εκεινος κερδισμενος κι εσυ με την σκυλα σου δικη σου.

αν καταλαβα καλα ακομα επιμενει να κατεβασει την σκυλα σε εκθεσεις, να την ζευγαρωσει αναλογα και η σκυλα σου ανηκει...και μετα λεει αν δεν σου αρεσει τοτε δικαστικως...
εσυ σαν μη γνωστης εχεις βαλει το κακο στο μυαλο σου και δεν επιτρεπεις να δειξει την σκυλα... οποτε απο την πλευρα του ο εκτροφεας βλεπει εσυ να αθετεις την συμφωνια...
πιστευω οτι η ελλειπης σου γνωση γυρω απο την σωστη εκτροφη και πως αυτη επιτυγχανεται δημιουργησε το ολο προβλημα..
αυτο που προτεινω ειναι να κατσετε να μιλησετε και πιστευω θα τα βρειτε
η σκυλα πρεπει να παραστει σε εκθεσεις.... πριν ζευγρωσει...

το να εβαζες εσυ μικροτσιπ... θα σου εδινε μια ισχυρη θεση ιδιοκτησιας που μετα δεν θα μπορουσ να ισχυριστει τιποτα για την προφορικη σας συμφωνια
το οτι εβαλε εκεινος μικροτσιπ δεν τον ισχυροποιει ωσ προς την ιδιοκτησια αλλα ως προς την ταυτοποιηση της σκυλας...

μετα το μικροτσιπ που τοποθετησε δεν νομιζω να κρατησε την σκυλα στην επεστρεψε,, και δεν νομιζω να εκανε πισω ως προς την συμφωνια τουλαχιστον αυτο λες... συνεχιζει να επιμενει στην συμφωνια
μεχρι στιγμης η αγνοια και η καχυποψια σου δημιουργησε το προβλημα...

αντιθετα εσυ μεχρι στιγμης δεν θελεις να τηρησεις την συμφωνια σας...
μην επιτρεποντας στην σκυλα να παραστει σε εκθεσεις...
το ποσα λεφτα χαλασες δεν εχει σημασια θα τα χαλαγες ετσι κι αλλοιως και αν ειχες πληρωσει το κουταβι... μην το θετεις σαν κινητρο...

αλλα οπως τα λες εσυ πας να χαλασεις την συμφωνια....

φυσικα ολα τα παραπανω ειναι απλα προσωπικη μου γνωμη και εσεις σαν ιδιοκτητες πιθανα να τα βλεπετε αλλοιως.,.....

Μπορει φιλε μου να εχεις δικιο μιας και απο οτι φαινετε εισαι γνωστης κατι που εγς δεν ειμαι.
Καχυποπτος ομως εγινα γιατι αν ολα αυτα που εσυ και ο καθε εκτροφεας θεωρει φυσιολογικα....ο δικος μου "εκτροφεας" δεν τα εριξε ποτε στο τραπεζι της συζητησεως μας.....και πιστεψε με μιλαμε για εναν ανθρωπο που το επαιζε φιλος και που υποτιθετε δεν εκρυβε τα χαρτια του.
Το σκυλι ηταν δικο μου κατα τα λεγομενα του....η σκυλα σου και η σκυλα σου διατιμπανιζε συνεχως......οταν με δωλο ομως πηγε και εβαλε το τσιπ.....αντιστραφικαν οι ρολοι....και η αποκαλουμενη σκυλα μου εγινε το σκυλι ΤΟΥ!
Οπως προειπα αν ολα αυτα γινανταν ξεκαθαρα εξ αρχης καμια καχυποψια φιλε μου δεν θα εμπενε εμποδιο!

Οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλουσ φιλους!

Ναι, το τμήμα αυτό της τοποθέτησης του GRDANE, με καλύπτει!
Τα έξοδα θα τα έκανες έτσι κι αλλιώς...

Ενδεχομένως να ισχύουν και μερικά από τα υπόλοιπα του GRDANE...

Θέλεις να αλλάξεις κάπως τη συμφωνία --> Ερχόμαστε στο προηγούμενο post μου, που λέει ότι, τώρα πλέον, η σκυλίτσα αξίζει περισσότερο και για τους δυό σας! Για σένα συναισθηματικά και για εκείνον οικονομικά...

Εσυ δηλαδη Γιαννη θεωρεις πως πρεπει να δωσω τα χρηματα?
Σε ρωταω γιατι πραγματικα ακουω πολυ προσεκτικα και σεβομαι ολες τισ αποψεις.
Το οτι εχω πιαστει μαλακας και το γεγονος ρε φιλε πωσ μετα απο εμενα μπορει να το κανει και σε αλλον δεν αγγιζει κανεναν?

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Παιδιά συγγνώμη κιόλας, αλλά τα 2000 είναι εξωφρενική απαίτηση τόσο καιρό μετά.

Άλλο να του έλεγε απ την αρχη, "φίλε εγώ τη σκύλα μου την κοστολογώ 2000, αν θες τα δίνεις, παίρνεις pedigree, την τσιπάρω στο όνομά σου και τα σχετικά, και υπογράφουμε συμφωνητικό πως η πρώτη γέννα της είναι δική μου"

Ο φίλος που μας παρουσιάζει το πρόβλημά του δε βλέπω να είχε πρόθεση να ρίξει τον εκτροφέα, αντίθετα ο τελευταίος προσπαθεί κατά τη γνώμη μου να δολιευθεί την εμπιστοσύνη του με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει.
Τί να υποθέσω με τόση εμμονή στο να πάρει τα 2000 και ούτε ευρώ παρακάτω;;

Φίλε ARION22 πάντως, αν και σε καταλαβαίνω, νομίζω πρέπει να δώσεις στον εν λόγω κύριο να καταλάβει ότι δεν είσαι αντίθετος να πάει η σκύλα σε εκθέσεις στο εξωτερικό.

Ρίξτε ο καθένας λίγο νερό στο κρασί του και ξεκίνα εσύ πρώτος. Ένα βήμα τη φορά.

EDIT: ARION22 μαζί γράφαμε

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Χωρίς να ασχοληθώ με το θέμα ακριβώς...

Στον κτηνίατρο που πηγαίνεις την σκύλα ποια είναι τα σχόλια για το γεγονός ότι παρουσιάζεις σκύλο που δεν είναι δικός σου (στην ηλεκτρονική ταυτοποίηση έστω);

Θέλω να πω, σου παρουσιάζονται προβλήματα (να εξηγείς ή να μη δέχονται να σε εξυπηρετήσουν) ή μια χαρά όλα;

Αν, για παράδειγμα, κανόνιζες να στειρώσεις την σκύλα σου (κάτι που δεν είναι άσχημη ιδέα για ανθρώπους που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκύλους που δεν προορίζουν για εκτροφή) στον κτηνίατρο σου, θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα;

Αν την σκύλα την χτυπήσει αυτοκίνητο ή δηλητηριαστεί και πεθάνει (κάτι που εύχομαι να μη συμβεί βέβαια) θα έχεις κυρώσεις;...Από ποιόν;

Έχει δηλωθεί ο σκύλος "απολεσθείσας" ή "κλεμμένος" από κάποιον;

Αν ο σκύλος ( σου; ) σε δαγκώσει μπορείς να κάνεις μήνυση στον ιδιοκτήτη;

Περίεργα πράγματα αυτά τα "χωρίς χαρτιά" (και δεν εννοώ τα σκυλιά)...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εσυ δηλαδη Γιαννη θεωρεις πως πρεπει να δωσω τα χρηματα?
Σε ρωταω γιατι πραγματικα ακουω πολυ προσεκτικα και σεβομαι ολες τισ αποψεις.
Το οτι εχω πιαστει μαλακας και το γεγονος ρε φιλε πωσ μετα απο εμενα μπορει να το κανει και σε αλλον δεν αγγιζει κανεναν?
Απ' ότι έχεις καταλάβει (ή απότι θα καταλάβεις σύντομα, αν παραμείνεις στο dogforum), εγώ είμαι "τρελαμένος" ιδιοκτήτης, που είχα πάντα τα σκυλιά μου σαν παιδιά μου... Τώρα μόλις, γύρισα προς τα πίσω, στη βιβλιοθήκη του γραφείου μου και αντικρύζω τη μακαρίτισα την προηγούμενη σκυλίτσα μου...

Γι' αυτό σου είπα ότι "αν οι διαπραγματεύσεις με υπομονή, αλλά και διπλωματία, αποτύχουν, για μένα κανένα ποσό δεν θα ήταν παράλογο για να εξασφαλίσω την πλήρη ιδιοκτησία και την ...μακροζωία της σκύλας μου"... Βέβαια, ομολογώ πως δεν είμαι στην τσέπη σου...

Από την άλλη, ο GRDANE είναι πιο έμπειρος και "μέντορας" σε πολλά θέματα εδώ μέσα... Ξέρει την "πιάτσα"...
Οπως και ο George A, τον οποίο βλέπω αρκετά επιφυλακτικό επί του θέματος...

Γι' αυτό καταλήγω στο ότι μιά (προφορική) συμφωνία μπορεί να κακοφορμίσει, αν εκδηλωθεί δυσπιστία εκατέρωθεν...
Βέβαια, σκέψου και κάτι θετικό: Αν με 2.000€ (έστω και δανεικά από 5-10 φίλους) κάνεις αυτό που λέει η ψυχή σου (και στο οποίο συμφωνώ ανεπιφύλακτα!), τότε καλύτερα που δεν είχε υπάρξει γραπτή συμφωνία...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Και για όσα συζητάμε σήμερα εδώ και για 100 άλλους λόγους, θα έπρεπε οι κτηνίατροι, να μας υποχρεώνουν να τσιπάρουμε τα σκυλιά μας, με το "χαίρω πολύ". Και να ελέγχουν επί τόπου, αν είναι και καταχωρημένα. Και στην αντίθετη περίπτωση, να μας στέλνουν σπίτι μας.

ARION22

Member
25 Ιουλίου 2011
18
0
Χωρίς να ασχοληθώ με το θέμα ακριβώς...

Στον κτηνίατρο που πηγαίνεις την σκύλα ποια είναι τα σχόλια για το γεγονός ότι παρουσιάζεις σκύλο που δεν είναι δικός σου (στην ηλεκτρονική ταυτοποίηση έστω);

Θέλω να πω, σου παρουσιάζονται προβλήματα (να εξηγείς ή να μη δέχονται να σε εξυπηρετήσουν) ή μια χαρά όλα;

Αν, για παράδειγμα, κανόνιζες να στειρώσεις την σκύλα σου (κάτι που δεν είναι άσχημη ιδέα για ανθρώπους που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκύλους που δεν προορίζουν για εκτροφή) στον κτηνίατρο σου, θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα;

Αν την σκύλα την χτυπήσει αυτοκίνητο ή δηλητηριαστεί και πεθάνει (κάτι που εύχομαι να μη συμβεί βέβαια) θα έχεις κυρώσεις;...Από ποιόν;

Έχει δηλωθεί ο σκύλος "απολεσθείσας" ή "κλεμμένος" από κάποιον;

Αν ο σκύλος ( σου; ) σε δαγκώσει μπορείς να κάνεις μήνυση στον ιδιοκτήτη;

Περίεργα πράγματα αυτά τα "χωρίς χαρτιά" (και δεν εννοώ τα σκυλιά)...:)

Λοιπον για να λυσω τυχον αποριες.....ο κτηνιατρος μου γνωριζει απο την πρωτη μερα που πηρα στα χερια μου το σκυλακι....ολη την αληθεια.
Ξερει ακριβως πως εφτασε στα χερια μου αυτος ο σκυλος......με γνωριζει χρονια και απο την στιγμη που εγω ημουν ΤΟΤΕ σιγουρος για τισ απο φασεις μου τοτε και εκεινος ηταν μαζι μου.
Μου ειχε πει αρκετες φορες πως εκανα λαθος που δεν εγινε ολοαυτο γραπτως αλλα απο την αλλη οσο του εδειχνα οτι εμπιστευομουν τον εκτροφεα μου δεν εχει λογο να με αμφισιτισει.
Οταν ολα γυρισαν τουμπα ο κτηνιατρος μου επεσε απο τα συννεφα.....το θεμα ειναι πως οσο καλα και να με γνωριζει ο γιατρος απο την στιγμη που εχει μπει τσιπ στον σκυλο ουτε ο ιδιοσ δεν μπορει να κανει τιποτα.

Απ' ότι έχεις καταλάβει (ή απότι θα καταλάβεις σύντομα, αν παραμείνεις στο dogforum), εγώ είμαι "τρελαμένος" ιδιοκτήτης, που είχα πάντα τα σκυλιά μου σαν παιδιά μου... Τώρα μόλις, γύρισα προς τα πίσω, στη βιβλιοθήκη του γραφείου μου και αντικρύζω τη μακαρίτισα την προηγούμενη σκυλίτσα μου...

Γι' αυτό σου είπα ότι "αν οι διαπραγματεύσεις με υπομονή, αλλά και διπλωματία, αποτύχουν, για μένα κανένα ποσό δεν θα ήταν παράλογο για να εξασφαλίσω την πλήρη ιδιοκτησία και την ...μακροζωία της σκύλας μου"... Βέβαια, ομολογώ πως δεν είμαι στην τσέπη σου...

Από την άλλη, ο GRDANE είναι πιο έμπειρος και "μέντορας" σε πολλά θέματα εδώ μέσα... Ξέρει την "πιάτσα"...
Οπως και ο George A, τον οποίο βλέπω αρκετά επιφυλακτικό επί του θέματος...

Γι' αυτό καταλήγω στο ότι μιά (προφορική) συμφωνία μπορεί να κακοφορμίσει, αν εκδηλωθεί δυσπιστία εκατέρωθεν...
Βέβαια, σκέψου και κάτι θετικό: Αν με 2.000€ (έστω και δανεικά από 5-10 φίλους) κάνεις αυτό που λέει η ψυχή σου (και στο οποίο συμφωνώ ανεπιφύλακτα!), τότε καλύτερα που δεν είχε υπάρξει γραπτή συμφωνία...

Ετσι οπως το θετεις Γιαννη εχεις δικιο.
Δυστηχως η ευτυχως οσο και αν βαζς μπροστα τον εγωισμο μου ....δεν ειναι αρκετος απεναντι στην αγαπη μου για την σκυλιτσα μου!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εγω καταλαβα οτι με 2000 ευρω ξεχναει και τις εκθεσεις και το εκτροφικο του πλανο κλπ.
Θα τα εδινα,οχι βεβαια περνωντας ενα βραδυ απο το χωρο του,αλλα με χαρτια για την μεταβιβαση και την αλλαγη στοιχειων του τσιπ.

Το σκυλακι εσυ το εχεις μεγαλωσει και αυτο για μενα τα λεει ολα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δε με κατανόησες ακριβώς, αλλά δεν πειράζει...:)

Δηλαδή, όπως τα λες, τον σκύλο ( σου; ) δεν μπορείς να τον πας ούτε για εμβόλιο αυτή την στιγμή, σωστά;...και τι λέτε (εσύ και ο άλλος εμπλεκόμενος) για αυτό;

Αν στην κλέψουν (1 στις 1000) τι θα κάνεις και τι θα ισχυριστείς;...Ο "νόμιμος" ιδιοκτήτης;

Κενά σε πολλά σημεία...ακόμα και στην νομοθεσία...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
me ... αλλα λογια...
ο σκυλος ζει μαζι σου...?
ο ετροφεας αυτη την στιγμη...συνεχιζει να επιμενει οτι αν γενησει η σκυλα και παρει την γεννα ολα καλα..? γινεται και η μεταβιβαση...?
( απαραιτητη προυποθεση οι εκθεσεις...)
εσυ θελεις απλα να περασει η σκυλα στα χερια σου χωρις γεννα????
εσυ θελεις απλα να μην πληρωσεις 2000? αλλα η σκυλα να παραμεινει δικη σου????
( αυτο δεν ηταν στα αρχικα σχεδια του εκτροφεα και πιθανα να μην την ειχε δωσει..) αλλα συμβιβαζεται...

το ποσο θα κερδισει απο τα 2000 συζητατε κι οχι το ποσο θα χασει απο την γεννα... ( αλλωστε αυτα υπολογιζε οταν χαρισε το κουταβι...)
δεν ειναι χρηματικο το θεμα...
οταν αρχισε να βλεπει οτι ο κατοχος του σκυλου κανει πισω ... αρχισε τον ψυχολογικο εκβιασμο η σκυλα Μου κλπ...
αν ηθελε να διεκδικησει την σκυλα αυτη την στιγμη θα την ειχε υπο την κατοχη του....
ενα λαθος απο την αρχη επιβαρυνει τον εκτροφεα... η προφορικη συμφωνια...
με αυτα που λες εγω βλεπω εσενα να εχεις κανει πισω....
αν νομιζεις οτι θελεις να τηρησεις την αρχικη συμφωνια μιλα και συζητησε ολες αυτες τις ανησυχιες σοου με τον εκτροφεα...
που ξερεις μπορει να καταληξετε να γελατε στο τελος...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.
Έχω το εξής πρόβλημα και ζητάω την βοήθεια σας.
Πρίν απο 1 1/2 περίπου χρόνο είχα κάνει μία άτυπη σύμφωνία στο μίλητο πάντα και πότε με χαρτιά μέ εναν υποτιθέμενο εκτροφέα που έτυχε να ειναι και γνωστός μου.
Ηταν η πέριοδος που έψαχνα να πάρω έναν σκύλο και τότε βρέθηκε αυτος ο....(εκτροφέας) ο οποιος μου είπε να μου δώσει ενα θυλικό απο τα κουτάβια του, ράτσας Ντόγκο Κανάριο με την "μοναδικη" προυπόθεση να του κάνω μια γέννα όταν το σκυλι φτάσει στον δευτερο οιστρικο του κυκλο.
Εγώ τοτε εψαχνα για αρσενικο σκυλο όμως λογο του οτι ηταν γνωστός όπως προείπα αποφάσισα να κρατήσω την θυλίκια και να του κανω την γέννα απο την οποία αυτος θα έπερνε όλα τα κουτάβια.
Για αρκετουσς μηνες με παραμυθιαζε οτι το σκυλι ειναι δικο μου και οτι αυτος δεν θα εχει καμια επιρροή πανω στο σκυλί περα απο την ώρα που θα χρειαστεί να γεννήσει.
Το σκύλι ειχε πεντιγκρι και ηταν εγκεγραμμενο στον ΚΟΕ αλλα ουδέποτε του είχε βαλεί τσιπ.
Καποια στιγμή και αφου εγω συναίχεια του έλεγα να πα να βάλω τσιπ στον σκύλο και πάντα λάμβανα την άρνηση του......μετα απο 1 χρόνο μου ζήτησε να πάρει την σκύλα να πάει να της κάνει εξετάσεις δυσπλασίας.
Οταν το σκύλι γύρισε πίσω σε εμένα ο τύπος τησ είχε βάλει τσιπ στο όνομα του.
Οταν το είδα του ζήτησα με πολύ όμορφο τρόπο να με βάλει και έμενα σαν σύνιδιοκτήτη στο τσιπ για να ειμαι και εγω καλημένος για όλα αυτα τα χρήματα που ειχα δώσει μεχρι εκεινη την στιγμή για την φροντίδα αυτου του σκύλου.Ξεχασα να επισημανω πως ολα τα εξοδα του σκυλου τα ειχα αναλλαβει εγω ακομα και την εκπαιδευση του.
Μετα λοιπον απο την ημερα που του εβαλε το τσιπ και ενω δεν ηθέλε για κανενα λογο να με βάλει συνιδιωκτητη του σκυλου, αρχισε να μου ζηταει να περνει το σκυλι σε εκθεσεις μορφολογια εντος και εκτος Ελλαδος.Εγω λοιπον αρχισα να νιωθω οτι δεν ειμαι καλημενος και οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ανα πασα ωρα και στιγμη μπορουσε να μου παρει τον σκυλο για τον Χ λογο και να μην τον ξανα δω ποτε μιας και εγω δεν φαινομουν πουθενα ως ιδιοκτητης του.
Αυτη την στιγμη μου ζηταει ενα υπερογκο ποσο για τον σκυλοαλλιωσ λεει θα με παει δικαστικος μιασ και ο σκυλος που εγω εχω ειναι στο ονομα του.
Να σημιωσω πως αυτο το σκυλι το εχω πληρωσει και με το παραπανω τον τελευταιο χρονο που τον συντηρω......παρολα αυτα ειχα την διαθεση να του δωσω το ποσό που γνωριζω οτι συνηθως ζηταει για να πουλησει εναν σκυλου αυτου του ειδους αλλα αυτος μου ζηταει τρελλα λεφτα και δεν ξερω τι να κανω.
Ελπιζω καποιος με ποιο καθαρο μυαλο εδω μεσα να μου δωσει μια απαντηση στο προβλημα μου γιατι εγω εχω θολωσει τελειωσ.
Τελος θα ηθελα να επισημανω πως ο συγκεκριμενος εκτροφεας δεν εχει αδεια για εκτροφη σκυλων και το κανει σαν χομπυ.
Πολυ φοβαμαι μηπως το εχει συστημα αυτο που εκανε σε εμενα.
Πριν δώσω οποιαδήποτε άλλη απάντηση και διάβασα όσα έχεις γράψει θέλω μια ειλικρινή απάντηση, το σκύλο τον αγαπάς, δε ρωτάω αν έχεις δεθεί μαζί του αλλά αν τον αγαπάς; Τί προέχει τα λεφτά ή ο σκύλος;

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά τα τρία χιλιάρικα θα τα έδινες ούτως ή άλλως οπότε τα αναφέρεις μόνο αν πρόκειται να δώσεις το σκύλο και να τα διεκδικήσεις και σ' αυτή την περίπτωση ελπίζω να ήσουν προνοητικός και να κράτησες τις αποδείξεις.

Ένα εκτροφικό Καναρίνι έχει κοντά στο χιλιάρικο αν όχι παραπάνω. Αυτή είναι η μια περίπτωση κι αυτά πρέπει να δώσεις για το σκύλο και να επιμείνεις για απόδειξη, ας κάνει έναρξη δε σε αφορά το γιατί δεν έχει.

Κι εδώ να σημειώσω κάτι άσχετο, είτε είναι επίσημα εκτροφέας είτε όχι εγώ τον θεωρώ εκτροφέα απ' τη στιγμή που ζήτησε το σκύλο για να του κάνει εξετάσεις κάτι που το θεωρώ απαράβατο για εκτροφέα.

Και πάμε στη δεύτερη περίπτωση, ο σκύλος να ανήκει σε εκτροφική γραμμή τύπου Α, απ' αυτές που κρατάνε οι εκτροφείς σα γεννήτορες. Σε αυτή την περίπτωση αν η ονομαστική τιμή του Κανάριο ως pet γραμμή είναι στο χιλιάρικο, η γραμμή Α (κι αν υπάρχει εκτροφέας εδώ ας με διορθώσει αν κάνω λάθος) χρεώνεται παραπάνω. Το πόσο παραπάνω εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω ειδικά για μια φυλή που γνωρίζω μόνο ονομαστικά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
άρα βρήκαμε και κτηνίατρο να την ξετσιπάρει....
αφού γνωρίζει ότι το σκυλί είναι δικό σου :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σταμάτα καλέ με το ξετσιπάρισμα!!! :p

Ούτε το πεντικγρι δεν έχει ο άνθρωπος. Ακόμα περισσότερο θα μπλεχτεί η κατάσταση έτσι πιστέυω...είναι που είναι!

Ας κάτσουν να το συζητήσουν κι ας κάνουν τώρα μια γραπτή συμφωνία για το τι θα γίνει απο δω και πέρα. Αυτό είναι που συμφέρει καλύτερα και τους 2. Τώρα αν δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης....τι να πω....συζητάμε και για ξετσιπάρισμα......

Πάντως νομίζω έχει ένα δίκιο ο GRDANE αν ο εκτροφέας ήθελε τη σκύλα θα την είχε κρατήσει μετά το τσιπάρισμα και δεν θα μπορούσε να του πει και κανένας τίποτα αφού δεν υπάρχει ούτε ένα χαρτί που να λέει πως δεν είναι δικιά του. Τώρα αν τον ένοιζαν μόνο τα λεφτά (προφανώς τον νοιάζουν) θα έπαιρνε έστω τα 1000+ που του πρότεινε ο ARION22. Φαίνεται να νοιάζεται και για το σκυλί (έστω μόνο εκτροφικά), κάπου θα τα βρούνε δεν μπορεί!

Αλήθεια τις εξετάσεις δυσπλασίας ποιος τις πλήρωσε?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έπρεπε να τον τσιπάρεις κατευθείαν έτσι ώστε να είσαι ο νόμιμος ιδιοκτήτης.., έπρεπε να επιμένει και ο κτηνίατρος για αυτό, τώρα..δύσκολα τα πράγματα..

ARION22

Member
25 Ιουλίου 2011
18
0
Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας και ιδιέταιρα εκείνους που είναι γνώστες οσο αφορά την εκτροφή.
Θ'ελω λοιπόν να σας πώ πως μόλις γύρισα στο σπίτι ερχόμενος απο τον Δικηγόρο του "εκτροφέα".Επειδή τελικά για εμένα πέρα απο τους εγωισμούς προέχει η αγάπη μου για το σκύλο, απο σήμερα το κορίτσακι μου ειναι πλέον ΜΟΝΟ δικό μας , μιας και αποφάσισαμε να δώσουμε τα χρήματα και αυτο να μας γίνει αλλο ένα μάθημα.
Μόλις παρέλαβα στα χέρια μου την μεταβίβαση ιδιοκτησίας και είλικρινα σας μίλαω νιώθω απερίγραπτη χάρα.
Άυριο πρωι - πρωι παω να αλλαξω τα στοιχεία του τσιπ στον κτηνιατρο μου.

Ερώτηση: Με ποιον τρόπο απο την στιγμη που εγινε η μεταβίβαση μπόρω να αλλαξω τα στοιχεια στον Κ.Ο.Ε

Status
Κλειδωμένο θέμα