Εκπαιδευτής με ή χωρίς, δικό του σκύλο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν θα φώναζα ποτέ :)
bold έπρεπε να βάλω !!!

σόρρυ

το αν δεν έχει τώρα σκύλο γιατί είναι υπεύθυνος κυνόφιλος και αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να έχει σκύλο τώρα είναι προς τιμήν του
δεν νομίζω πως συγκαταλέγεται σε κατηγορία "εκπαιδευτής χωρίς σκύλο"

υπάρχει όμως άραγε εκπαιδευτής με Ε κεφαλαίο που δεν έχει σκύλο συνέχεια .......?????

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
για να κανω λιγο τον σπαστικό με την ιδια λογικη και ο ψυχίατρος,συμβουλος γαμου κλπ θα επρεπε να εχει εναν ψυχολογικα διαταραγμένο στο σπιτι του εναν αποτυχημένο γάμο κατι ρε παιδι που αλλιως πως κατάλαβε οτι θελει να ακολουθησει αυτο το επάγγελμα!!και αν καταλαβα καλα κατακρίνουμε το μυρίστηκε λεφτα;συγνωμη αλλα νομιζω το 90% απο εμας το ιδιο καναμε..οπου ειχε λεφτα πηγαμε..οχι;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όλα τα σπίτια έχουν τουλάχιστον έναν ψυχολογικά διαταραγμένο (κατ ελάχιστον)
για το τουλάχιστον έναν εργαζόμενο το παλεύουμε ακόμα........:lol:

βρε rigo ... το παρακάνεις!!!

άλλο το κανονικό επάγγελμα και άλλο κάτι που έχει να κάνει με έμψυχα - μπορεί να είναι επάγγελμα κι αυτό,αλλά αυτός που "το αγαπάει" είναι "καταλληλότερος"

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
...Από αυτή την επιλογή προτιμώ κάποιον που δεν θέλει σκύλο γιατί δεν μπορεί να τρέξει και για τον δικό του, αφού τρέχει όλη μέρα για τους ξένους. Δείχνει περισσότερο σεβασμό απ'την πλευρά του. Και με το τρέξιμο δεν εννοώ να του μάθει καλά τις εντολές της βασικής, αλλά να του προσφέρει ότι χρειάζεται γενικότερα.
Δηλ. αν είσαι εκπαιδευτής Ειρήνη, δεν προλαβαίνεις να φροντίσεις το σκύλο σου κ να του παρέχεις ό,τι ζητά καθημερινά; (Αν ίσχυε αυτό, τότε οι περισσότεροι που γνωρίζω κακώς έχουν σκύλο... :p )

Κ δε νομίζω ότι υπάρχουν μόνο τα: βγάζω-δείχνω σκύλο-ράφι ή δεν έχω καθόλου σκύλο... Με αυτή τη λογική όλοι εμείς που δουλεύουμε 8-10 ώρες δε θα έπρεπε να έχουμε κατοικίδια. :D:D

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
για να κανω λιγο τον σπαστικό με την ιδια λογικη και ο ψυχίατρος,συμβουλος γαμου κλπ θα επρεπε να εχει εναν ψυχολογικα διαταραγμένο στο σπιτι του εναν αποτυχημένο γάμο κατι ρε παιδι που αλλιως πως κατάλαβε οτι θελει να ακολουθησει αυτο το επάγγελμα!!και αν καταλαβα καλα κατακρίνουμε το μυρίστηκε λεφτα;συγνωμη αλλα νομιζω το 90% απο εμας το ιδιο καναμε..οπου ειχε λεφτα πηγαμε..οχι;
δεν υπαρχει "πρεπει"...
και δεν ειναι απαραιτητο ο γαμος του να ειναι αποτυχημενος και τα παιδια του προβληματικα....

για εμενα παντως μετραει αν μου πει....κι εγω εμαθα μεσα απο τα λαθη που εκανα με τα παιδια μου, ή απο τα λαθη που εκανα στο γαμο μου...
αλλιως να τα ξερει απο τα βιβλια κι αλλιως απο την καθημερινοτητα του...\

για να μην πλατιαζουμε γιατι ειμαστε off....ειναι τι εμπνεει τον καθενα στον συμβουλο που εχει απεναντι του...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πρώτα απ' όλα απάντησα μεταφράζοντας το αρχικό ποστ της mariaa ως κάποιος που δεν είχε ποτέ δικό του σκύλο και δεν απάντησα συγκεκριμένα για τον εκπαιδευτή του στρατού αλλά για έναν οποιοδήποτε εκπαιδευτή που δεν είχε και δεν έχει ποτέ δικό του σκύλο.

Προσωπικά δε μπορώ να δεχτώ υποδείξεις από κάποιον που όταν τελειώνει η επαγγελματική του ημέρα γυρίζει σε μια στείρα ζωή (ναι αυτό έγκειται βέβαια στη δική μου θεώρηση των πραγμάτων, πως αν κάποιος δεν ζει με σκύλο, η ζωή του δεν είναι ολοκληρωμένη) χωρίς να έχει σκύλο. Ένα σκύλο που θα ταϊζει, θα βγάζει βόλτα, θα ζουν μαζί... Πώς μπορεί κάποιος που δεν το έζησε ποτέ (υπενθυμίζω ότι εγώ αναφέρομαι μόνο σ' αυτόν που δεν είχε και έχει σκύλο) να καταλάβει τις ανησυχίες ενός ανθρώπου που ζει με τον πρώτο του σκύλο και πέραν της αρχικής θέλησης να έχει σκύλο όλα του φαίνονται καινούργια, μη βατά και συνεχώς αναρωτιέται αν το κάνει σωστά ή όχι.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οπως σε πολλα πραγματα ετσι και εδω μπορουν να υπαρχουν 2 οπτικες και να ειναι και οι 2 σωστες κατα περισταση. Οπως και με τις 2 παροιμιες που μπορει να ισχυουν κατα περισταση: ''Τα ρασσα, δεν κανουν τον παπα'' & ''Τα εργαλεια, κανουν τον μαστορα''...

Ενας εκπαιδευτης, θα μπορουσε να ειναι καλος εκπαιδευτης, εχει δεν εχει σκυλο. Αυτο ομως ειναι κατι που δεν μπορει να καθοριστει ή να στοιχειοθετηθει απο οποιονδηποτε εκ των προτερων ή χωρις γνωση για αυτον και την δουλεια του. Το ποιος ειναι ο καθενας στο χωρο του φαινεται απο τη δουλεια του και την σταση του. Αυτο εκτος απο λογικο, νομιζω ειναι και δικαιο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
παραείναι λογικό και δίκαιο, σε σημείο να αφαιρεί την ανάγκη ύπαρξης της συζήτησης ....και κάθε άλλης συζήτησης..........

με ένα "τα πάντα ρεί" και λίγο "εξαρτάται μου λές,εξαρτάται" όλα τα θέματα χάνουν τον λόγο ύπαρξης και το μόνο που μένει είναι "συγχαρητήρια/να σας ζήσει"

ακόμα και το θέμα petshops κλπ έχει 2 οπτικές οι οποίες μπορεί να είναι σωστές κατα περίσταση..........

τι έχεις να πείς τώρα παλιοδικηγόρε?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Grifos κι αν δηλ. ειναι 50 ετων και δουλευει απο τα 30 του απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 7 το απογευμα με σκυλια και ειναι αποτελεσματικος με το σκυλι σου θα σε ενδιαφερει η στειρα ζωη του απο τις 7 το απογευμα μεχρι τις 6 το αλλο πρωι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
όλα τα σπίτια έχουν τουλάχιστον έναν ψυχολογικά διαταραγμένο (κατ ελάχιστον)
για το τουλάχιστον έναν εργαζόμενο το παλεύουμε ακόμα........:lol:
Δεν παίζεσαι...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
παραείναι λογικό και δίκαιο, σε σημείο να αφαιρεί την ανάγκη ύπαρξης της συζήτησης ....και κάθε άλλης συζήτησης..........

με ένα "τα πάντα ρεί" και λίγο "εξαρτάται μου λές,εξαρτάται" όλα τα θέματα χάνουν τον λόγο ύπαρξης και το μόνο που μένει είναι "συγχαρητήρια/να σας ζήσει"

ακόμα και το θέμα petshops κλπ έχει 2 οπτικές οι οποίες μπορεί να είναι σωστές κατα περίσταση..........

τι έχεις να πείς τώρα παλιοδικηγόρε?
Τι ωραια που τα λες!!! :p:D

Λοιπον επειδη συμφωνουμε, προτεινω να μιλαμε(να γινεται κουβεντα δηλαδη), για αυτες τις δυο οπτικες, αν και οταν υπαρχουν...;):)

Εγω ειμαι μεσα! :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
δεν θα φώναζα ποτέ :)
bold έπρεπε να βάλω !!!

σόρρυ

το αν δεν έχει τώρα σκύλο γιατί είναι υπεύθυνος κυνόφιλος και αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να έχει σκύλο τώρα είναι προς τιμήν του
δεν νομίζω πως συγκαταλέγεται σε κατηγορία "εκπαιδευτής χωρίς σκύλο"

υπάρχει όμως άραγε εκπαιδευτής με Ε κεφαλαίο που δεν έχει σκύλο συνέχεια .......?????

No problem :)

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Έτσι κι αλλιώς θεωρητική είναι η κουβέντα. Απλά λέω ότι δεν μου αρέσει το υποχρεωτικό του πράγματος μόνο και μόνο γιατί έτσι θα δείξει καλά στον πελάτη. Δεν είμαι υπέρ του πατροναρίσματος ακόμα και στην φυλή αν θες.
Εκπαιδευτής=ένα γ.π. ή μαλινουά ή κάτι μεγάλο που κάνει φύλαξη παραμάσχαλα.
Αν έχει σκύλο και είναι γιόρκι? Πάλι το ίδιο πρόβλημα θα έχει θαρρώ.

Μου θυμίζει ένα τζαμαϊκανό μουσικό που είχα γνωρίσει κάποτε. "Όλοι όσοι με βλέπουν περιμένουν παίξω Bob Marley, αλλά εγώ γουστάρω Bon Jovi" μου είχε πει...

Δηλ. αν είσαι εκπαιδευτής Ειρήνη, δεν προλαβαίνεις να φροντίσεις το σκύλο σου κ να του παρέχεις ό,τι ζητά καθημερινά; (Αν ίσχυε αυτό, τότε οι περισσότεροι που γνωρίζω κακώς έχουν σκύλο... :p )

Κ δε νομίζω ότι υπάρχουν μόνο τα: βγάζω-δείχνω σκύλο-ράφι ή δεν έχω καθόλου σκύλο... Με αυτή τη λογική όλοι εμείς που δουλεύουμε 8-10 ώρες δε θα έπρεπε να έχουμε κατοικίδια. :D:D
Ρε παιδιά, μόνη μου μιλάω σήμερα? :confused: Δεν είπα ότι υπάρχει μόνο αυτό, αλλά ότι ανάμεσα στα δύο θα προτιμούσα να μην έχει σκύλο.
Ότι είναι μια περίπτωση που θα μου φαινόταν λογικό και τελικά θετικό σημάδι το να μην έχει.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Πώς και γιατί αποφασιζει καποιος, που δεν ειχε ποτε του σκυλο, να ασχοληθει με την εκπαιδευση του, επαγγελματικα;
Αυτα τα 2-3 χρονια φοιτησης στην σχολη εκπαιδευτων κατα τα οποια ειχε μοναδικη επαφη με σκυλους, ειναι ικανα ωστε να γινει εν δυναμει ο εκπαιδευτης του σκυλου μου;
Θα με νιωσει ποτε αυτος ο εκπαιδευτης;Θα καταλαβει τι εχω περασει με τον σκυλο μου;Θα γνωριζει ποσα ακομα θα περασω μαζι του;Θα γνωριζει πώς ειναι να μην κοιμασαι τα βραδια απο το αγχος για αυτον;Ξερει πως ειναι να σε καλημεριζει το πρωι;
θελω ο εκπαιδευτης να με καταλαβαινει...να εχουμε κοινα βιωματα.
Θα μπορεσει να με αξιολογησει γενικα ως ιδιοκτητη;
Πώς λοιπον θα μπορεσει να με εκπαιδευσει να εκπαιδευσω τον σκυλο μου;

ΥΣ: Σιγουρα δεν (πρεπει να) ειναι το μοναδικο κρητηριο επιλογης.Αλλα το θεμα ειναι συγκεκριμενο και οχι γενικα η επιλογη εκπαιδευτη.

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
να πω τη ζαβη μου αληθεια? μου αρεσε αυτο που ειπε η xotikouli για τον εκπαιδευτη και το μαλινουα και το border collie Και τον ΓΠ.
Χωρις καμια παρεξηγηση για τις φυλες αυτες....αλλα ναι! θα γουσταρα να δω εναν με toy poodle Που ειναι αστερι ή Maltese ας πουμε....
ετσι απο αντιδραση στο "κατεστημενο" ......

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Grifos κι αν δηλ. ειναι 50 ετων και δουλευει απο τα 30 του απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 7 το απογευμα με σκυλια και ειναι αποτελεσματικος με το σκυλι σου θα σε ενδιαφερει η στειρα ζωη του απο τις 7 το απογευμα μεχρι τις 6 το αλλο πρωι?
Εμένα προσωπικά αυτό ακριβώς το κομμάτι μ' ενδιαφέρει.

------------------------------

Ο εκπαιδευτής εκπαιδεύει σκυλιά, άρα πρέπει να έχει σκυλιά.
Ο εκπαιδευτικός μεταφέρει και αναλύει τη γνώση στα παιδιά ώστε να μεταστοιχειωθούν, άρα πρέπει να έχει μεταδοτικότητα και γνώση της φύσης του παιδιού.
Ο γιατρός εξετάζει, ψηλαφεί, διαγνώσκει, με σκοπό να θεραπεύσει, άρα πρέπει να έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ξανά την παρούσα ασθένεια και όχι να έχει ο ίδιος περάσει όγκο (κάποιος εδώ μέσα βλέπει πολύ γκρέης ανάτομυ), ή να έχει μανιοκαταθλιπτικό στο σπίτι του.

Ποιό είναι το ''εργαλείο'' του καθενός απ' αυτούς; Το κλειδί είναι η γνώση, αλλά όχι και το εργαλείο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Grifos Με μπερδεψες....

ο εκπαιδευτης σκυλου πρεπει να εχει σκυλο λες....μα το κλειδι της γνωσης του ειναι η πολυωρη ενασχοληση του με αυτον!!!
ο εκπαιδευτικος δεν απαιτεις να εχει παιδι....ενω ασχολειται ολη μερα με των αλλων τα παιδια....κι εχει τη γνωση....πως απαιτεις στον εκπαιδευτη σκυλου την κατοχη του?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ποιό είναι το ''εργαλείο'' του καθενός απ' αυτούς; Το κλειδί είναι η γνώση, αλλά όχι και το εργαλείο.
@Grifos, Χωρις να απευθυνομαι σε σενα, το χρησιμοποιω γιατι ειναι ''καλο''...

Η γνωση και η εξειδικευση ειναι το εργαλειο που μπορει να αποκτησει καποιος μετα απο σπουδες(αποκτηση γνωσης) και η χρησιμοποιηση του με σωστο τροπο θα του δωσει εμπειρια και αποτελεσματα που θα τον κανουν καταλληλο για αυτο που ασχολειται. Σε αντιθετη περιπτωση, θα μιλαμε για καποιον που δεν εκανε σωστη εφαρμογη της γνωσης.
Υπαχουν παντα ειδικες περιπτωσεις ομως. Ενας γιατρος που θα ηθελε να βοηθησει εναν τοξικομανη, ισως ηταν σε καλυτερη θεση να το κανει αν και ο ιδιος ειχε περασει απο αυτο το σταδιο της εξαρτησης. Οταν μιλαμε για εκπαιδευση σκυλων-ιδιοκτητων ομως, δεν νομιζω οτι παιζει τοσο ρολο αν ο εκπαιδευτης ηταν σκυλος, ή ιδιοκτητης σκυλου, γιατι μιλαμε για εκπαιδευση μιας συμπεριφορας τριτoυ και οχι να καταλαβουμε τα ψυχοσυναισθηματικα του ιδιοκτητη που μας φερνει τον σκυλο για εκπαιδευση...Ο εκπαιδευτης, θα μεταφερει την γνωση στον ιδιοκτητη, θα κανει τα μαθηματα στον σκυλο και αν αυτα γινουν σωστα θα εχουμε ενα καλο αποτελεσμα. Αν ειναι προβληματικος ο ιδιοκτητης, τοτε παμε σε αλλη ''επιστημη''...

Last edited:

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Από αυτή την επιλογή προτιμώ κάποιον που δεν θέλει σκύλο γιατί δεν μπορεί να τρέξει και για τον δικό του αφού τρέχει όλη μέρα για τους ξένους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97