Εκπαιδευτής με ή χωρίς, δικό του σκύλο!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Οπως οι σκυλοι ολων των αλλων ανθρωπων ετσι και οι σκυλοι των εκπαιδευτων καποια στιγμη πεθαινουν, χανονται, αλλαζουν ιδιοκτητες, κλπ γι'αυτο και το ερωτημα του sea-mol ειναι το πιο κρισιμο. Ειχε σκυλους με τους οποιους εζησε εκπαιδευσε και εμαθε, και απλα δεν εχει την δεδομενη στιγμη για χψ λογους ή δεν ειχε ποτε στη ζωη του συγκατοικησει με σκυλο? Στην πρωτη περιπτωση θα ζητουσα να μαθω τους λογους για τους οποιους δεν συντροφευεται απο σκυλο αυτη την περιοδο και αν η απαντηση ηταν στα πλαισια του λογικου (πχ τον εχασα απο καρκινο πριν 2 μηνες) θα τον εμπιστευομουν οπως καποιον που εχει σκυλο. στην δευτερη περιπτωση δεν θα τον εμπιστευομουν ακομα και αν ειχε τις καλυτερες προθεσεις και θεωρητικες γνωσεις.

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Ο σκυλος που χειριζεται στον στρατο ποιανου ειναι?Αν εσυ (συν)εργαζεσαι καθημερινα για 5 χρονια με εναν σκυλο τελικα εχεις η δεν εχεις σκυλο?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
με τόσους δήθεν εκπαιδευτές στην χώρα.......παρακαλώ πολύ,μην κοιτάτε αν έχει ή δεν έχει σκύλο ο τύπος που σας δηλώνει εκπαιδευτής
έχουν κάψει στο κολλάρο τα μισά σκυλιά της χώρας όλοι αυτοί οι δήθεν
κοιτάχτε όλα τα υπόλοιπα που τον αξιολογούν ως εκπαιδευτή

πάντως
σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα εμπιστευόμουν εκπαιδευτή σκύλων χωρίς σκύλο

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εγω παλι θα τον ρωτουσα....ειχες ποτε σκυλο? μπορει αυτη τη στιγμη για καποιους λογους να μην εχει...
αν ειχε στο παρελθον δεν θα με ενοιαζε για το σημερα....αν δεν ειχε ποτε θα με προβληματιζε...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
α)Λέμε να μην έχει σκύλο, ή να μην είχε ποτέ σκύλο?

β)Πόσο θα εμπιστευόμασταν άραγε έναν σύμβουλο γονέων που δεν είχε ποτέ παιδιά?
οσο και ενα γιατρο που δεν ειχε ποτε καρκινο

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
οσο και ενα γιατρο που δεν ειχε ποτε καρκινο
δεν ειναι επιτυχες το παραδειγμα σου, εκτος αν εγω δεν το καταλαβα...
δεν με ενδιαφερει πως αισθανεται ενας γιατρος με καρκινο, με νοιαζει να μου τον θεραπευσει.....

ομως θελω ο συμβουλος να αισθανεται και γονιος....
σε συμβουλο γονεων χωρις παιδια δεν θα πηγαινα ποτε....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν είναι το ίδιο...μια ασθένεια δεν σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισής της...
Η καθημερινή ολοήμερη συμβίωση με ένα παιδί ή ένα σκύλο...(αν και δε μου αρέσουν οι παραλληλισμοί που κάνω....:D) σε διδάσκουν πράγματα γι' αυτό και την ψυχολογία του, αλλά και για τον εαυτό σου....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ δεν μιλάω για τον εκπαιδευτή του στρατού αλλά γενικά
γενικά λοιπόν μου κάνει άσχημη εντύπωση να μην έχει σκύλο κάποιος που ασχολήθηκε με τον σκύλο και έγινε εκπαιδευτής....
αν δεν έχει στην παρούσα φάση για χ ψ ζ λόγους πάει καλώς
αν δεν είχε ποτέ σκύλο πραγματικά είναι απορίας άξιο για ποιόν λόγο ασχολήθηκε με τα σκυλιά και απο που κι ως που αντιλαμβάνεται τι εστί σκύλος και συμπεριφορά σκύλου χωρίς να έχει ζήσει ποτέ ένα κουτάβι που έγινε έφηβο κι ενήλικο και γέρικο κλπ κλπ κλπ

σε ανύπαντρο σύμβουλο γάμου
και σε άτεκνο σύμβουλο γονέων
όχι-κατα πάσα πιθανότητα(δεν είναι το μόνο κριτήριο αυτό)
σε άτεκνο γυναικολόγο μαιευτήρα ναί-απο προσωπική εμπειρία ,τα θεωρεί ΟΛΑ παιδιά του ;)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
εκπαιδευτησ σκυλων στρατου

η εργασιμη ημερα του ειναι με το σκυλο
για οσο διαστημα ο σλυλος ειναι ενεργοσ στο στρατευμα υπευθηνος ειναι μονο ο εκπαιδευτης-κηδεμονας
οταν ο σκυλοσ βρεθει σε αργια λογο υγειας η τραυματισμου ο εκπαιδευτησ το μεταφερει στο σπιτι του
και τελοσ οταν ο σκυλος ολοκληροσει την διαδρομη του στο στρατο τοτε ο εκπαιδευτης μπορει να τον παρει στο σπιτι του μεχρι το τελευτεο γαυγισμα του

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αντι να ρωτησουμε αν εχει δικο του σκυλο, καλυτερα να ρωτησουμε αν εχει πτυχιο, απο
πού το πηρε και πότε.
Και μετα να ρωτησουμε την γνωμη ανθρωπων που εχουν δει την δουλεια του, και ει δυνατο και τον σκυλο τους.

Εχουμε δει:
Να λενε οτι εχουν πτυχιο και τελικα να μην εχουν.
Να εχουν πτυχιο απο καποια βοϊδοσχολή.
Να εχουν πλαστο πτυχιο.
Να εχουν ενα χαρτι απο ενα ή περισσοτερα σεμιναρια, να τα εκθετουν κορνιζαρισμενα και να τα "πουλανε" για πτυχια.
Ο σκυλος τους να εχει ελλιπέστατη εκπαιδευση και απαραδεκτη συμπεριφορα και να δισταζουν να τον εμφανισουν δημοσια.
Να παρουσιαζουν σκυλο εκπαιδευμενο απο άλλον, ή σκυλο εντελως κοιμισμενο σαν προτυπο συμπεριφορας.
Εκπαιδευτες χωρις πτυχιο που ειναι απειρως ικανοτεροι απο καποιους με πτυχιο.

Γνωριζω καλα τον ανθρωπινο εκπαιδευτικο κυκλο, επειδη εχω παιδι στο σχολειο και η γυναικα μου και το μισο μου σόι ειναι ή ηταν εκπαιδευτικοι, και μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι υπαρχουν φοβεροι δασκαλοι (βλεπε εκπαιδευτες) που δεν εχουν δικα τους παιδια.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
HarryF δεν μιλησαμε πριν για εκπαιδευτικους....αυτους που διδασκουν παιδια, αλλα για συμβουλους γονεων....
Κανενας συμβουλος γονιου δεν μπορει να με πεισει για το παιδι μου αν δεν εχει νιωσει τι θα πει γονιος...Θα το εμπιστευομουν ομως σε ενα Δασκαλο χωρις δικα του παιδια....και βαζω κεφαλαιο στο "Δ" γιατι θεωρω ιερο αυτο το λειτουργημα....

Συγνωμη που βγηκα εκτος, αλλα ειναι χρησιμο να συζητιουνται καποια πραγματα....

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ θα επέλεγα (αν υποθέσουμε ότι 2 εκπαιδευτές θα έκαναν την ίδια δουλειά, έδειχνε η Λώρα την ίδια εμπιστοσύνη κ στους 2, δηλ., θα'χα το ίδιο αποτέλεσμα στο σκύλο μου) εκείνον με σκύλο, με μόνο κριτήριο να δω τη σχέση που έχουν μεταξύ τους κ να "διαβάσω" -με τη λίγη εμπειρία που διαθέτω- τη γλώσσα σώματός του (είναι χαρούμενος; διστακτικός; φοβισμένος; πρόθυμος; κλπ) όταν είναι δίπλα του κ εκτελεί το οτιδήποτε (μπαλάκι, επίδειξη ΒΥ, απλό περπάτημα με λουρί κ.ά.).
Προσωπικά, αυτό μού λέει πολλά ως Νατάσσα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δηλαδή όποιος θέλει να γίνει σύμβουλος γονέων ή σύμβουλος γάμου μέχρι να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια θα πεινάσει...

Το να ζεις με ένα σκύλο είναι μια επιλογή καθαρά προσωπική. Όπως και η επιλογή του συγκεκριμένου σκύλου με τον οποίον θα ζήσεις.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος εκπαιδευτής δεν έχει το δικαίωμα να μην κάνει αυτή την επιλογή.

Μου κάνει λίγο σα να του ζητάμε βιτρίνα. Έστω και έχει ένα σκύλο display. Τον βγάζει, κάνει τα δικά του, μπράβο Τζακ, τον ξαναβάζει στο ράφι.
Από αυτή την επιλογή προτιμώ κάποιον που δεν θέλει σκύλο γιατί δεν μπορεί να τρέξει και για τον δικό του αφού τρέχει όλη μέρα για τους ξένους. Δείχνει περισσότερο σεβασμό απ'την πλευρά του. Και με το τρέξιμο δεν εννοώ να του μάθει καλά τις εντολές της βασικής, αλλά να του προσφέρει ότι χρειάζεται γενικότερα.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μπορει xotikouli να ασχοληθει με το αντικειμενο του που συνηθως ειναι ψυχολογος χωρις ειδικευση στα παιδια ή στο γαμο...
και φυσικα μπορει να ασχοληθει με οποια ειδικευση θελει...η αποψη μου ειναι οτι θα προτιμουσα να ειναι και γονιος....

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
HarryF δεν μιλησαμε πριν για εκπαιδευτικους....αυτους που διδασκουν παιδια, αλλα για συμβουλους γονεων....
Ξερω για ποιο πραγμα μιλησατε. Απλά το δικο μου παραδειγμα ειναι καλυτερο! :p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τι να πω....
Νομίζω ότι για μένα είναι αρκετά σημαντική η πιστοποίηση της θεωρίας μέσα από προσωπική εμπειρία....
Ένας άνθρωπος που δεν είχε ποτέ σκύλο, θα μπορούσε να είναι θησαυρός πληροφοριών και γνώσεων, αλλά πόσο θα αντιλαμβανόταν τι σημαίνει καθημερινή 24/7 ενασχόληση, υπομονή και επιμονή, για να μου μιλάει γι'αυτά?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Δηλαδή όποιος θέλει να γίνει σύμβουλος γονέων ή σύμβουλος γάμου μέχρι να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια θα πεινάσει...

Το να ζεις με ένα σκύλο είναι μια επιλογή καθαρά προσωπική. Όπως και η επιλογή του συγκεκριμένου σκύλου με τον οποίον θα ζήσεις.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος εκπαιδευτής δεν έχει το δικαίωμα να μην κάνει αυτή την επιλογή.

Μου κάνει λίγο σα να του ζητάμε βιτρίνα. Έστω και έχει ένα σκύλο display. Τον βγάζει, κάνει τα δικά του, μπράβο Τζακ, τον ξαναβάζει στο ράφι.
Από αυτή την επιλογή προτιμώ κάποιον που δεν θέλει σκύλο γιατί δεν μπορεί να τρέξει και για τον δικό του αφού τρέχει όλη μέρα για τους ξένους. Δείχνει περισσότερο σεβασμό απ'την πλευρά του. Και με το τρέξιμο δεν εννοώ να του μάθει καλά τις εντολές της βασικής, αλλά να του προσφέρει ότι χρειάζεται γενικότερα.
χωρίς να παραβλέπουμε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την αρτιότητα ή μή ενός εκπαιδευτή σκύλου
ούτε την σημασία που έχει η σχέση που ενστικτωδώς χτίζει ο σκύλος μας με τον εν λόγω άνθρωπο

αλλά μιλώντας μόνο για το γεγονός αν είχε ποτέ του σκύλο
ο εκπαιδευτής σκύλων
παρακαλώ πολύ να μου πεί κανείς ΓΙΑΤΙ έγινε εκπαιδευτής σκύλων το άτομο αυτό ΑΦΟΥ δεν είχε ΠΟΤΕ σκύλο??????????
μυρίστηκε λεφτά?
τον είδε κάποιος και του είπε "εσύ κάνεις για εκπαιδευτής σκύλων!"
δηλαδή .......... αγαπάει τα σκυλιά?και δεν είχε ΠΟΤΕ σκύλο? ΠΩΣ????

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97