Εκπαιδευτής με ή χωρίς, δικό του σκύλο!

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
στην Ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι! της φιλης μου ο εκπαιδευτης , του στρατου παρακαλω , δεν ειχε σκυλο! οταν το πηρε ειδηση ηταν αργα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
στην Ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι! της φιλης μου ο εκπαιδευτης , του στρατου παρακαλω , δεν ειχε σκυλο! οταν το πηρε ειδηση ηταν αργα
Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι. Εκτός αν εννοείς ότι δεν είχε ποτέ στην ζωή του. Αλλά και πάλι, από μόνο του δεν μου λέει τίποτα.
Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός άνθρωπος/φιλόζωος/εκπαιδευτής.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όποιος δηλώσει εκπαιδευτής -είναι............

και παράξενο καθότι υπάρχει σύλλογος Ελλήνων εκπαιδευτών

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι. Εκτός αν εννοείς ότι δεν είχε ποτέ στην ζωή του. Αλλά και πάλι, από μόνο του δεν μου λέει τίποτα.
φιλε-η μαρεκο , δεν ειπα οτι δεν ειναι ανθρωπος/φιλοζωος/εκπαιδευτης αυτα δικα σου ειναι , μην τα προσθετεις
και ειμαι τσοπανα χωρις προβατα , σορυ για το εκτος θεματος,

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Αρχικό μήνυμα απο mareco

''φιλε-η μαρεκο , δεν ειπα οτι δεν ειναι ανθρωπος/φιλοζωος/εκπαιδευτης αυτα δικα σου ειναι , μην τα προσθετεις
και ειμαι τσοπανα χωρις προβατα , σορυ για το εκτος θεματος''

ενας εκπαιδευτης θα κριθει απο το εργο του και οχι αν ειναι ή οχι κατοχος σκυλου ο ιδιος

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το έχω ξαναγράψει για άλλο θέμα, δε χρειάζεται να στοχοποιούμε τα διάφορα μέρη της Ελλάδας (και όχι επειδή είμαι Κρητικός, αλλά επειδή πρόκειται για γενίκευση).

Προσωπικά, δε θα επέλεγα ποτέ να πάω σε εκπαιδευτή που δεν έχει σκύλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
φιλε-η μαρεκο , δεν ειπα οτι δεν ειναι ανθρωπος/φιλοζωος/εκπαιδευτης αυτα δικα σου ειναι , μην τα προσθετεις
και ειμαι τσοπανα χωρις προβατα , σορυ για το εκτος θεματος,
Τότε τι εννοούσες γράφοντας αυτό:
... της φιλης μου ο εκπαιδευτης , του στρατου παρακαλω , δεν ειχε σκυλο! οταν το πηρε ειδηση ηταν αργα
Εξήγησέ μου εσύ, για να μην προσθέτω δικά μου.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
γιατι θα πρεπει να απολογηθω , εξηγησε μας εσυ γιατι θα εμπιστευσουν εναν εκπαιδευτη εαν δεν ειχε σκυλο , ειναι και ωραιο θεμα για συζητηση
και εμπας περιπτωση εγω αναφερθηκα για καποιον που μου ειπαν και η φιλη μου εχει και ενδειξεις οτι μπορει οντως να μην ηταν και φιλοζωος , εσυ γιατι παιρνεις το μερος του , ξερεις για ποιον μου ειπε? νοιωθω οτι περιοριζομαι να εκφερω την αποψη μου εδω μεσα η μου φαινεται?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Δεν σου ζήτησε κανείς να απολογηθείς :eek:
Δεν έχω καμμία όρεξη να συζητήσω αν και γιατί θα εμπιστευόμουν εγώ, έναν εκπαιδευτή χωρίς σκύλο. Απλώς σου ζητάω διευκρινήσεις για κάτι που εσύ πρωτοέγραψες, σε ένα θέμα που έχει να κάνει με κακοποίηση ζώων, από έναν εγκληματία "εκπαιδευτή". Για μένα, το σχόλιό σου ήταν ξεκάθαρα μομφή "κατά", αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτών. Και θα ήθελα να μάθω το "γιατί". Με ποιό σκεπτικό το βλέπεις έτσι. Από καθαρή περιέργεια ως προς την άποψή σου και για χάρη της συζήτησης. Που βλέπεις να παίρνω το μέρος του; Του συγκεκριμένου ανθρώπου που δεν ξέρω; Είσαι με τα καλά σου;
Τέλος, για το τι νοιώθεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν ρωτόντας σε και παροτρείνοντάς σε, να επεκτείνεις την σκέψη/άποψή σου, εσύ νοιώθεις ότι περιορίζεσαι, δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω...:confused:

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
πως δεν μου ζητησες να απολογηθω, αφου μου επιτεθηκες, γιατι δεν ρωτασ και τον γριφο που το ιδιο απαντησε? γιατι δεν θα τον προτιμουσα ειναι το σωστο , να διορθωσω , απο ενστικτο εσυ γιατι θα τον προτημουσες ,θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου μπορει να αλλαξω γνωμη

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Δεν έχω πρόθεση να αλλάξω γνώμη σε κανέναν. Απλώς μου έκανε εντύπωση η δική σου.
Την ιδανική απάντηση την έδωσε η Krina. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.
Ο Grifos δεν νομίζω να παρεξηγήθηκε που δεν ρώτησα εκείνον :rolleyes::p Αλλωστε "ανακατεύτηκε" πολύ αργότερα ;)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά, δε θα επέλεγα ποτέ να πάω σε εκπαιδευτή που δεν έχει σκύλο.

Γιατι οχι?Μπορει να ειναι τοσο καλος που να δουλευει ολη την ημερα η σχεδον ολη και να μην εχει χρονο να ασχοληθει με δικο του σκυλι. (το εχω δει κ αυτο)

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Ενδιαφερον θεμα το "εκπαιδευτης με ή χωρις σκυλο;" και ειναι καλυτερο να ανεξαρτητοποιηθει απο το παρον θεμα.

Συμεριζομαι σε εναν βαθμο την τοποθετηση της Krina, με την εννοια οτι σιγουρα υπαρχει εκπαιδευτης χωρις σκυλο, ποιοτικα ισαξιος -ή και καλυτερος- απο εναν εκπαιδευτη και ιδιοκτητη σκυλου.Ετσι γενικα!Αν μιλησουμε με αριθμους -πραγμα που δεν μπορω να κανω, στοιχεια δεν εχω- φανταζομαι πως τα πραγματα θα ειναι πολυ διαφορετικα.
Κανοντας ερευνα για τον δικο μου εκπαιδευτη δεν θα σκεφτομουν τοσο αθωα.Ας θεωρησουμε οτι ο μεσος εκπαιδευτης του 21ου αιωνα ξεκινα απο καποια σχολη εκπαιδευτων.Στην σχολη θα διατιθονται σκυλοι ωστε να κανει πρακτικη σε οσα θεωρητικα εμαθε.Για αυτον που εχει και δικο του σκυλο η πρακτικη εξασκηση και η εμπειρια δεν θα τελειωσει με το περας τον μαθηματων...Ειναι διαφορετικο το να εισαι 24 ωρες την ημερα διπλα σε σκυλο, να αφουγγραζεσαι συμπεριφορες κτλ.Ας υποθεσουμε οτι δυο φιλοι, ο ενας με σκυλο (σε ολη του την ζωη) και αλλος χωρις αποφασιζουν να γινουν εκπαιδευτες.Θα ειναι ποιοτικα ισοι οταν ο πρωτος θα ειναι 35 χρονων και ο αλλος 55 (τυχαιοι αριθμοι) .
Και οσο πιο πολυ το σκεφτομαι τινω να γινω απολυτος.Βεβαια σεβομαι καθε αποψη.Αλλωστε στο θεμα αυτο χωραει μπολικη υποκειμενικοτητα.

agathe ο εκπαιδευτης ασχολειται με την συμπεριφορα του ζωου.Ο κτηνιατρος με την σωματικη του υγεια.Ειναι διαφορετικο.

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ο Grifos δεν νομίζω να παρεξηγήθηκε που δεν ρώτησα εκείνον :rolleyes::p Αλλωστε "ανακατεύτηκε" πολύ αργότερα ;)
Παρεξηγήθηκα...με παραμελείς.... χώστα...γουστάρω...γιουρούσι :D:D:D:D:D

Γιατι οχι?Μπορει να ειναι τοσο καλος που να δουλευει ολη την ημερα η σχεδον ολη και να μην εχει χρονο να ασχοληθει με δικο του σκυλι. (το εχω δει κ αυτο)
Θυμάσαι το θέμα νομίζω της Κυβέλης, ποιόν θεωρούμε ιδανικό κτηνίατρο και σχεδόν ολονών οι απαντήσεις περιελάμβαναν και το να είναι φιλόζωος; Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό. Δεν εμπιστεύομαι κάποιον που ασχολείται με τα σκυλιά και δεν είναι φιλόζωος. Και μπορεί να το γύρισα στο μαγειρευτό αλλά θεωρώ πως αν ξαναγόραζα τροφές θα έπαιρνα απ' την Kasi και όχι γιατί λέει πως έχει σκύλο αλλά για τον τρόπο που γράφει.
Θέλω να είναι φιλόζωος και να έχει σκύλο και ο κτηνίατρος μου και ο εκπαιδευτής.
Και λυπάμαι δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που ασχολείται με τα σκυλιά και δηλώνει φιλόζωος δεν είναι κι ο ίδιος ιδιοκτήτης σκύλου. Δεν μπορεί να με εκπαιδεύσει (γιατί πρώτα εκπαιδεύει εμένα και μετά το σκύλο) και ούτε μπορεί να είναι σε θέση να μου πει πως θα διαχειριστώ το σπίτι μου και τις κρίσεις μέσα σε αυτό.

Last edited by a moderator:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
α)Λέμε να μην έχει σκύλο, ή να μην είχε ποτέ σκύλο?

β)Πόσο θα εμπιστευόμασταν άραγε έναν σύμβουλο γονέων που δεν είχε ποτέ παιδιά?

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Και λυπάμαι δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που ασχολείται με τα σκυλιά και δηλώνει φιλόζωος δεν είναι κι ο ίδιος ιδιοκτήτης σκύλου. Δεν μπορεί να με εκπαιδεύσει (γιατί πρώτα εκπαιδεύει εμένα και μετά το σκύλο) και ούτε μπορεί να είναι σε θέση να μου πει πως θα διαχειριστώ το σπίτι μου και τις κρίσεις μέσα σε αυτό.
Δεν μπορεις να το καταλαβεις η δεν θελεις? :p Παντα υπαρχει και ο τυπος ανθρωπου που θελει να εχει κατι πολυ γιατι το αγαπαει και το γουσταρει αλλα δεν μπορει για τους χ,ψ λογους. Ο κυριοτερος φανταζομαι ειναι ο χρονος που δεν εχει λογο δουλειας προφανως. Αλλα τουλαχιστον κατα τη δικη μου γνωμη το οτι καποιος δεν εχει σκυλο, δεν σημαινει αυτοματα οτι δεν ξερει και τι κανει, η οτι δεν ειναι σωστος επαγγελματιας και οτι απλα λεει πως ειναι φιλοζωος ενω δεν ειναι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να το πάρουμε ανάποδα?
Εμπιστευόμαστε έναν εκπαιδευτή επειδή έχει σκύλο?
Θα μου πει κάποιος ναι.. γιατί στον σκύλο του μπορώ να δω την δουλεία του..οκ το δέχομαι..
Που ξέρεις όμως αν αυτή η υπακοή είναι αποτέλεσμα υποταγής..ή φόβου..ή αποτέλεσμα μιας εκπαιδευτικής μεθόδου που δεν σου κάνει..
Με λίγα λόγια για να κρίνουμε έναν εκπαιδευτή.., ιατρό.., εκτροφέα κλπ..πρέπει να είμαστε και εμείς λίγο διαβασμένοι.. όχι για να υποδείξουμε την δουλεία του.., αλλά για να τον επιλέξουμε.

Άλλα πράγματα λοιπόν μετράνε..και ανάλογα ο κάθε ένας πορεύεται..
Ο σκύλος ή μάλλον μία φυλή μπορεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε βοήθεια του ίδιου του εκπαιδευτή, σε καμία περίπτωση όμως να χρίσει τον εκπαιδευτή "καλό" ή "κακό"..με μοναδικό στοιχείο τα πάρα πάνω.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
πως δεν μου ζητησες να απολογηθω, αφου μου επιτεθηκες, γιατι δεν ρωτασ και τον γριφο που το ιδιο απαντησε? γιατι δεν θα τον προτιμουσα ειναι το σωστο , να διορθωσω , απο ενστικτο εσυ γιατι θα τον προτημουσες ,θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου μπορει να αλλαξω γνωμη
Σε δημόσιο διάλογο βρίσκεσαι mariaa και όλοι κρινόμαστε από τα γραφόμενα μας.., η αντίθετη άποψη δεν συνεπάγεται με επίθεση!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97