Εκπαίδευση του τσιλιπούρδικου!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.780
7.977
Εγώ αγαπητέ Μάνο, σου προτείνω να περάσεις πρώτα μια βόλτα, από το συγκεκριμένο μέρος [γιατί δεν είναι εκπαιδευτικό κέντρο καταρχάς] και μετά πολύ ευχαρίστως αν θέλεις, με πμ ή σε άλλο θέμα, να συζητήσουμε τις εντυπώσεις που άφησε, σε σένα ;):)
Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι καλό ή κακό για τα παιδιά εκεί [εκπαιδευτές και μη]. Δεν μου έχει πει κάποιος, κάποτε, κάτι. Και σίγουρα δεν έχουν καμμία απολύτως ανάγκη, από την δική μου υπεράσπιση. Με πολύ μεγάλη περηφάνεια όμως, λέω ότι τους ζω από κοντά, πολλά χρόνια. Και καμαρώνω για το πόσο καταρχάς λατρεύουν τα σκυλιά. Τόσο, όσο ο κόσμος που διαβάζει δεν μπορεί να ξέρει. Και δεν μπορώ να επιτρέψω να μείνει μια εσφαλμένη εντύπωση, στον βαθμό που περνάει από το χέρι μου. Ασφαλώς ο καθένας, μπορεί να εκφέρει την άποψή του. Το λέω από την αρχή του θέματος. Καλό όμως θα ήταν, να έχει προσωπική άποψη και να μην στηρίζεται σε ψιθύρους. Ξέρω αλλίμονο, ότι αυτό είναι το μειονέκτημα του δημόσιου διαλόγου. Μπορεί ο καθένας μας να πει ότι του κατέβει στην κεφάλα. Να διαφημίσει ή να δυσφημίσει, όσο κάνει κέφι. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, τυχαίνει να υπάρχει αντίλογος [ο δικός μου]. Τόσο απλό. Προσωπικά δεν έχω βρεθεί ποτέ μα ποτέ, μπροστά σε οποιοδήποτε βίαιο περιστατικό. Εκτός βεβαίως, αν θεωρούνται βίαιες συμπεριφορές, οι αγριοφωνάρες των βροντερότερων εξ' αυτών, στην προσπάθεια τους για λίγη ησυχία και καλύτερους τρόπους, από τους πιό ζωηρούς από τους 4ποδους επισκέπτες του πάρκου :rolleyes:;)

Σε περιμένουμε λοιπόν για να σχηματίσεις την ολόδική σου άποψη και ο καφές κερασμένος :)
Κι εμένα πάντως που δεν γνωρίζω τα παιδια τόσο όσο ο μαρεκο έχω τα καλύτερα να πω για αυτούς , μόνο να θυμηθώ ότι ο ένας εκπαιδευτής απο αυτούς που το έχουν, δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα, έφαγε καμία ώρα όταν ο σκύλος μου ήταν 3 μηνών για να τον μάθει να μπει στην πισίνα χωρίς να έχει κανένα κέρδος, απλά γιατί του άρεσε να τον βοηθήσει και τελικά κολυμπησε ο μπουνταλας, εμένα μου αρκεί.
Και δεν είναι το θέμα ότι με υπομονή που εγώ αποκλείεται να την είχα τον κρατούσε μέσα στη πισίνα και του μιλούσε μέχρι να σηκωθεί η ουρίτσα του και να νοιώσει ασφαλής, ούτε είναι του έμαθε κάτι εκπληκτικό, είναι ότι όλα αυτά τα έκανε από μεράκι και επειδή πραγματικά την βρίσκει με αυτό. Για μένα αυτό είναι σημαντικό κριτήριο.

Last edited:

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
53
46
Αθηνα..Δυστυχως.
Ψηθηκα.Μετα το περας μιας εβδομαδας απο το 3ο εμβολιο θα το επισκεφτουμε το puppiespark που αγνοουσα παντελως την υπαρξη του.

Επειδη ειμαι στο γραφειο και δεν μου ανοιγει το site τους υποθετω οτι μπορεις να πας εκει για να γνωρισει το εκαστοτε σκυλακι άλλα,με ασφαλεια ε?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ψηθηκα.Μετα το περας μιας εβδομαδας απο το 3ο εμβολιο θα το επισκεφτουμε το puppiespark που αγνοουσα παντελως την υπαρξη του.

Επειδη ειμαι στο γραφειο και δεν μου ανοιγει το site τους υποθετω οτι μπορεις να πας εκει για να γνωρισει το εκαστοτε σκυλακι άλλα,με ασφαλεια ε?
Ναι, μπορείς να πας με ασφάλεια...
Να μην ξεχάσεις - αφού θα έχει τελειώσει τα εμβόλια του - να πάρεις μαζί σου το βιβλιάριο υγείας. Είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά σε θέματα υγείας των πελατών προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία όλων.

Αφού δεν σου ανοίγει το site, πάρε τους τηλέφωνο : 210 6095462.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Και εγώ γνωρίζω πολύ καλά τους συγκεκριμένους εκπαιδευτές εδώ και 4 χρόνια περίπου.
Πηγαίνω πολύ συχνά και δεν έχω δει ουδέποτε ούτε ένα δείγμα βίας σε κανένα σκυλί!!

Οι γονείς μου εκπαίδευσαν τα 2 Γ.Π τους εκεί για φύλαξη και ούτε τα έδειρε κανείς, ούτε έγινε τίποτα,
ούτε αναφέρθηκαν ποτέ για "ξύλο" που αν είναι έτσι όπως τα λέτε θα μπορούσαν κάλλιστα γιατί ο αρσενικός είναι πολύ "κότα"!!!
Και όλα αυτά τα λέω απο προσωπική εμπειρία γιατί γίνονταν μπροστά στα μάτια μου!

Τώρα κατά την δική μου άποψη είμαι πολύ υπέρ των ομαδικών μαθημάτων γιατί ταυτόχρονα γίνεται και κοινωνικοποίηση και μαθαίνει και ο σκύλος να συμπεριφέρεται σωστά στο δρόμο και να ξεπεράσει φοβίες που μπορεί να έχει απο τους θορύβους του δρόμου κλπ κλπ.

Όσο για τα 900..Μου φαίνεται λογική τιμή απ' τη στιγμή που τα μαθήματα είναι ιδιωτικά και απεριόριστα..μην τα θέλουμε και όλα δικά μας πια!

Τέλος το ποιόν θεωρεί κανείς καλό εκπαιδευτή είναι τελείως υποκειμενικό...
Εμένα μου αρέσει η δουλειά τους και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη απο τους εκπαιδευτές του puppies park ενώ εσύ όχι...

Καλό θα ήταν να περάσεις μια βόλτα απο τους εκπαιδευτές που θες!πρώτα να δεις την δουλειά τους και ύστερα να κρίνεις αν σου αρέσουν ή όχι!!!! Για να έχεις μια δική σου ολοκληρωμένη εικόνα!!!!
Και να προσέξεις πολύ καλά σε ποιόν θα εμπιστευτείς τον σκύλο σου γιατί πολλοί παρουσιάζονται για εκπαιδευτές και φτιάχνουν δικές τους ιστοσελίδες μα λίγοι είναι...!

Φιλικά!;)

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
πραγματι να προσεξεις πολλυ στην επιλογη εκπαιδευτη ,κατι σαν τα video club ενα πραγμα απο παντου σου πεταγονται εκπαιδευτες , αστυνομικοι εκπαιδευτες , αεροποροι εκπαιδευτες, του πν εκπαιδευτες . δικηγοροι και παει λεγοντας , απο παντου πεταγονται εκπαιδευτες σκυλων

Sookie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2011
74
1
Αθήνα
Σε ευχαριστω πολυυυυυ!!!!!!!!θα προσπαθησω μονη μου,οσο μπορω με βιβλια κι αν δω τα σκουρα,τοτε βουρ σε εκπαιδευτη..!!!
σε καταλαβαίνω απόλυτα. και εγώ όταν έψαχνα να βρω τον κατάλληλο εκπαιδευτή για την μικρή μου (bull terrier σχεδόν 11 μηνών τώρα) είχα κάνει 6 συναντήσεις με εκαπιδευτές ώστε να τους γνωρίσω και να συζητήσουμε. όχι μόνο για το πόσες εντολές περιλαμβάνει το πακέτο του κάθε έναν από αυτούς, αλλά να τους δω και σαν προσψπικότητες. ότι μπορούσα να καταλάβω τέλος πάντων από την 20λεπτη επίσκεψη τους στο σπίτι μου.

παρόλο λοιπόν που είχα καταλήξει σε κάποιον, αποφάσισα (αρχικά λόγο κόστους) να ξεκινήσω την εκπαίδευση μόνος μου. έπειτα "την είδα" ότι η ικανοποίηση που θα εισπράξω μαθαίνοντας μόνος μου την μικρή θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. δεν είναι και πυρηνική φυσική (χωρίς να θέλω να θείξω την δουλεία των εκαπιδευτών). άλλωστε δεν θες και τίποτα extreme. 5-6 βασικές εντολές). όσο περισσότερο ασχολείσαι ποιοτικά με τον σκύλο σου πιστεύω ότι θα έχεις αποτέλεσμα.

σου προτείνω λοιπόν τα παρακάτω βιβλία, στην περίπτωση που αποφασίσεις να προσπαθήσεις μόνη σου. έχε υπ΄'οψιν σου όμως ότι ο χρόνος που θα δεις τα αποτελέσματα θα είναι μεγαλύτερος απ' ότι αν πας το κουτάβι σου σε κάποιον εκπαιδευτή. Επίσης, ένα καλό με το να πας σε εκπαιδευτή είναι ότι και να τελειώσουν τα μαθήματα, πάντα θα μπορείς να απευθυνθείς στον εκαπιδευτή σου για κάτι που σε απασχολεί. τουλάχιστον, αυτός που είχα επιλέξει έτσι μου είχε πει.

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=43945

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=4265837

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=3981567

ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

α, επίσης πολύ καλό (κατά την γνώμη μου) είναι και το http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2822011
Το έχει γράψει καθηγητής κτηνιατρικής.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Παρακολουθώ την συζήτηση και την απρόκλητη αντιπαράθεση της Mareco και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν απλά προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα για αυτά που λέει η lia26 ή θίγεται για κάποιο άγνωστο λόγο. Και ερωτω εγώ.. γιατί κάποιος να μην έχει αντίθετη άποψη σε σχέση με την δουλειά που γίνεται κάπου και να μην μπορεί να την εκφέρει;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.152
patra
grdane.blogspot.com
Παρακολουθώ την συζήτηση και την απρόκλητη αντιπαράθεση της Mareco και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν απλά προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα για αυτά που λέει η lia26 ή θίγεται για κάποιο άγνωστο λόγο. Και ερωτω εγώ.. γιατί κάποιος να μην έχει αντίθετη άποψη σε σχέση με την δουλειά που γίνεται κάπου και να μην μπορεί να την εκφέρει;

μια μικρη διορθωση...
να εχει ο οποισδηποτε αντιθετη αποψη... αυτο ειναι κι επικοδομητικο...
να την εχει διαμορφωσει ομως απο προσωπικα βιωματα...
αποψη του στυλ...
ο πετρος ( ο γραφοντας...) ειναι @@@@@@ γιατι ετσι μου ειπαν... δεν ειναι αποψη...

Btw 900 είναι αρκετά λεφτά για ΒΥ.
συμφωνω... ειδικα αν την εκπαιδευση την αντιμετωπιζουμε ως πακετο 5-6-...10 εντολων...
αν ομως ειναι εκπαιδευση του αφεντικου για αρμονικη συμβιωση και χρησιμοποιειται ως μεσω και οι εντολες β.υ./// ειναι αλλο καπελο
επισης θα προτιμουσα ο εκαστοτε εκπαιδευτης να εχει διαφορετικο τιμικαταλογο αναλογα με τον σκυλο και τον ιδιοκτητη πιυ εχει απεναντι του...
δεν θα με ξενιζε καθολου το γεγονος... και ειναι και προβληματισμος προς ολους.. αν ακουγα... εμενα ο ιδιος εκπαιδευτης μου πηρε για β.υ. 400 και στον φιλο μου ζητησε 1000... γιατι?
αληθεια πως θα το αντιλαμβανοσασταν?

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
εμενα ο ιδιος εκπαιδευτης μου πηρε για β.υ. 400 και στον φιλο μου ζητησε 1000... γιατι?
αληθεια πως θα το αντιλαμβανοσασταν?
Οτι είδε μπόσικο τον φίλο σου και κοίταξε να τον εκμεταλευτεί προφανώς. Τέτοιες διαφορά υποδηλώνουν ακριβώς τι περιθώριο κέρδους έχουν και αφετέρου τον χαρακτήρα του καθένα. Εκτός και αν μένει Χαλκίδα. Τότε ναι ίσως να του ζητούσα και γω 1000. Αλλιώς για ΒΥ είναι κλέψιμο τα 1000 ότι σκύλο και αν έχεις απέναντί σου. Επίσης όλοι οι εκπαιδευτές της ΒΥ κοιτάνε πρώτα να μορφώσουν τον ιδιοκτήτη δεν είναι "extra" αυτό.
Μην πάμε να διαμορφώσουμε αγορά με 1000 τέτοιες εποχές που είναι βρε παιδιά.

Επίσης έχω την εντύπωση πως τους είδε τους ανθρώπους εκεί. Μπορεί ακόμα και η μάπα του άλλου να μην μας κάνει και να μην χρειάζεται να το αιτιολογήσουμε. Όπως όμως διάβασα στην συνέχεια οι απαντήσης της lia26 εκμαιεύτηκαν από την έντονη αντίδραση της mareco.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Αν πρέπει να έρχομαι σπίτι σου μέρα παρά μέρα εγώ μένω Αθήνα και συ μένεις στην Χαλκίδα ε τότε μόνο οι βενζίνες θα πάνε κανά 500άρι ;)

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Ναι αλλά υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια, η Λία αναφέρθηκε μόνο στα 900 ευρώ, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στο ότι της είχαν προταθεί και άλλα πράγματα, από ότι κατάλαβα με μικρότερες τιμές. Τώρα εάν δεν την ικανοποιούσαν τα ομαδικά ή τα αλλά προγράμματα εκπαίδευσης, όφειλε τουλάχιστον να τα αναφέρει, διότι με τον τρόπο που το παρουσίασε το όλο θέμα, αποτελεί δυσφήμιση. Και μας οδήγησε και σε λάθος συμπεράσματα. Κατ'Εμέ καλά έκανε η mareco και είπε και τα...υπόλοιπα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.152
patra
grdane.blogspot.com
για να παει ενας ιδιοκτητης σε εκπαιδευτη... λογικα εχει προβλημα... συμβιωσης με τον ενα η τον αλλο τροπο..
σιγουρα ομως υπαρχουν διαβαθμισεις... στην σχεση του ιδιοκτητη κι του σκυλου οπως και στην διαφορετικη προσεγγιση καθε ιδιοκτητη στο θεμα σκυλος...
μερικοι ανετα θα τελειωναν την βασικη σε εναν μηνα... αλλοι ομως χρειαζονται περισσοτερο χρονο... πολυ περισσοτερο ισως κι απο χρονια...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα λόγια του αέρα..
Ξέρω αρκετά χρόνια τους συγκεκριμένους ανθρώπους και επειδή τους έχω ζήσει και ξέρω και την δουλειά τους
θέλω όταν κάποιος έχει το θάρρος και το θράσος να κατηγορεί έτσι επώνυμα την δουλειά και την "επιχείρηση" ενός ανθρώπου να το κάνει με "αποδείξεις" και όχι με βάση των λεγομένων κάποιου γνωστού,του γνωστού,του μπατζανάκη του φίλου του!
Και αυτό δεν το λέω μόνο για το puppies park αλλά για το κάθε puppies park!!

Δεν σου άρεσε αυτό που είδες?
Δεν σου άρεσε η προσφορά που σου έκαναν?
Ούτε αυτά που άκουσες απο γνωστούς γνωστών?
Οκ. δικαίωμα σου!
Την δυσφήμηση όμως ην έκανες μια φόρα και τώρα δεν αλλάζει..

Πήγες να ρωτήσεις σε έναν άλλον εκπαιδευτή πόσα θα σου πάρει για τις συγκεκριμένες εντολές,ιδιωτικά και απεριόριστα μαθήματα?
Ίσως σου ζητήσουν και παραπάνω απο 900...

Μάνο και Λία?? Οι γνωστοί σας αφού όπως είπατε σε εμάς, είδαν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά,τη βία αυτή προς τα ζώα το άφησαν έτσι?
και απλά το κουτσομπόλεψαν μαζί σας? γιατί δεν έκαναν μίνυση τότε?
Ελάτε ρε παιδιά τώρα μην λέμε και ότι θέλουμε..Μάθετε να έχετε δική σας γνώμη και ύστερα "προσθέτετε τις "πληροφορίες"" σας!

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα λόγια του αέρα..
Ξέρω αρκετά χρόνια τους συγκεκριμένους ανθρώπους και επειδή τους έχω ζήσει και ξέρω και την δουλειά τους

Δεν σου άρεσε αυτό που είδες?
Δεν σου άρεσε η προσφορά που σου έκαναν?
Ούτε αυτά που άκουσες απο γνωστούς γνωστών?
Οκ. δικαίωμα σου!
Την δυσφήμηση όμως ην έκανες μια φόρα και τώρα δεν αλλάζει..
Η διαφήμιση πάει χέρι χέρι με την δυσφήμηση σε δημοσίους χώρους συζήτησης. Μην έχουμε πάντα διθύραμβους. Ας ακούμε και άλλες απόψεις. Μπορεί να στεναχωρεί μερικές φορές όταν έχουμε αναπτύξει και σχέσεις αλλά έτσι είναι η αγορά, εμένα μου κάνει εσένα πάλι όχι για τους δικούς μας λόγους ο καθένας.
Το επίπεδο της δουλειάς ενός καλού επαγγελματία μπορεί να φανεί όχι μόνο μέσω γνωριμιών αλλα δείχνοντας δουλειά και σε άλλους χώρους (εργασίας κλπ)

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Οταν η Μπράντυ έτρεμε από το φόβο της μετά από 2 μαθήματα με έναν εκπαιδευτή, πήγαμε στο PuppiesPark και τους είπα το συμβάν.
Αμέσως δήξανε ενδιαφέρον και μου είπαν να την φέρω την επόμενη για να την δει εκπαιδευτής του PuppiesPark.
Την επόμενη μέρα πήγα, την είδαν, της φέρθηκαν πολύ τρυφερά και προσεχτικά! Πριν αρχίσει το μάθημα ήταν ένα σκυλί που έτρεμε με την ουρά κάτω από τα σκέλια. Οταν τελείωσε το μάθημα ήταν τελείως διαφορετική, χαρούμενη και χαλαρή. Κατάφεραν μέσα στα πρώτα 20 λεπτά να της αφαιρέσουν κάθε φοβία και να μαθαίνει κιόλας.
Δεν συνέχισα την εκπαίδευση εκεί γιατί δεν με βόλευαν οι ώρες, οπότε δεν έχω ολική άποψη της εκπαίδευσής τους.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Η διαφήμιση πάει χέρι χέρι με την δυσφήμηση σε δημοσίους χώρους συζήτησης. Μην έχουμε πάντα διθύραμβους. Ας ακούμε και άλλες απόψεις. Μπορεί να στεναχωρεί μερικές φορές όταν έχουμε αναπτύξει και σχέσεις αλλά έτσι είναι η αγορά, εμένα μου κάνει εσένα πάλι όχι για τους δικούς μας λόγους ο καθένας.
Το επίπεδο της δουλειάς ενός καλού επαγγελματία μπορεί να φανεί όχι μόνο μέσω γνωριμιών αλλα δείχνοντας δουλειά και σε άλλους χώρους (εργασίας κλπ)
Ναι αλλά άλλο να έχεις δική σου γνώμη και άλλο να απλά να στηρίζεσαι στα λόγια του καθενός..
Δεν λεω οτι σε όλους ντε και καλά πρέπει να αρέσει η δουλειά των ανθρώπων σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι ευχαριστημένοι αλλά ας μιλήσουν αυτοί!!!
Είναι μεγάλη και σοβαρή η κατηγορία που προσάπτουν σε μια τέτοια "επιχείρηση" αν θες όπου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει χρόοονια και χρόνια για να κτίσουν αυτή δουλειά που αγαπάνε τόσο τα σκυλιά είναι πολύ άδικο να λέγεται δημόσια και επώνυμα πως αυτοί οι άνθρωποι ασκούν βία στα σκυλιά τους και προτείνουν και βία σαν μέθοδο εκπαίδευσης χωρίς καν να έχουν αποδείξεις ή έστω να λένε πως το είδαν με τα μάτια τους!!!
Παρά είπαν γνωστοί μου είπαν οτι έγινε αυτό και γνωστοί των γνωστών μου είδαν και το άλλο.