Εκπαίδευση,συμπεριφορά... και ΦΙΛΟΙ...Πρόβλημα !

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Με αυτό το θέμα ακόμα πόλεμο έχουμε στο σπίτι ιδικά με το φάει από το τραπέζι και με τα παιχνίδια δαγκώματα από το σκύλο πραγματικά πολλές φορές σκέυτομαι ότι τα σκυλιά είναι πιο έξυπνα από μερικά άτομα !

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Συμφωνω με οσα σου ειπανε παραπανω αλλα... προσεξε και κατι αλλο. Το κουταβι σου ειναι μονο 2,5 μηνων... παρα πολυ μικρο για να ακουει συνεχως "μη" και να διορθωνεται. Αν νομιζεις οτι δε θα αλλαξει τιποτα στη συμπεριφορα των φιλων σου απεφυγε να την εχεις ελευθερη οταν εχετε κοσμο. Καλυτερα να ειναι περιορισμενη καπου οσο δεν καταλαβαινουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κάποιες φορές θα την μαλώσεις. Δεν γίνεται αλλιώς.
Προσπάθησε όμως, τις περισσότερες φορές, να προλαμβάνεις τις αιτίες των λάθος συμπεριφορών της. Να μην έχει την ευκαιρία, να κάνει την "ζημιά". Βλέπε...ξεροκέφαλους φίλους που χαλάνε την συνταγή ;)
Είναι πολύ μικρή και πρέπει κυρίως να εισπράττει θετικές αντιδράσεις από εσάς, για να μην αναπτύξει τυχόν φοβίες ή ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Επιπλέον, χρήσιμο θα είναι να μην το κάψεις το "μη" από τώρα, για προβλήματα που μπορείς να τα προλάβεις :)

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
στο θέμα πρόληψη... έχω μετακομίσει όλο το σπίτι, όλα τα βάζα με άμμους και κεριά που είχα κάτω ανέβηκαν, χαλιά ξεστρώθηκαν, μικροαντικείμενα σε τραπεζάκια ανέβηκαν, έπιπλα μεταφέρθηκαν.... ε ναι μένει μόνο αυτό... να μην έρχεται κ κόσμος σπίτι πλεον :p χαχα!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
στο θέμα πρόληψη... έχω μετακομίσει όλο το σπίτι, όλα τα βάζα με άμμους και κεριά που είχα κάτω ανέβηκαν, χαλιά ξεστρώθηκαν, μικροαντικείμενα σε τραπεζάκια ανέβηκαν, έπιπλα μεταφέρθηκαν.... ε ναι μένει μόνο αυτό... να μην έρχεται κ κόσμος σπίτι πλεον :p χαχα!!
Σιγά μην δεν καλείς τους φίλους σου σπίτι σου επειδή δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν με σκύλο; Μην είμαστε υπερβολικοί...Η κολλητή μου που είναι και αγύριστο κεφάλι όταν στην αρχή της έλεγα μην ενθουσιάζεις τον Ελβις γιατί θα κάνει σαν τρελός με όλους τους ξένους το έβρισκε διασκεδαστικό να μου πάει κόντρα. Τραβούσαμε ένα καβγαδάκι αλά κολλητών και τελείωνε το θέμα. Τώρα εχει καταλάβει ότι απλά δεν πρέπει ,όχι από δική μου παραξενιά. Αλλά δεν θα αλλάξω και τον τρόπο ζωής μου για τους σκύλους μου που υπεραγαπώ, γιατί αγαπώ και τους φίλους μου. Απλά θα επιμείνω να τους την λέω μέχρι να βάλουν μυαλό.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Συμφωνω με l.Kyveli, οχι να γινουμε αντικοινωνικοι λογω των σκυλων που εχουμε μεσα στο σπιτι μας. Αν το κουταβι ειναι πολυ ενεργητικο και ανεξελγκτο, ενας περιορισμος δεν βλαπτει. Σιγα σιγα με καποια ατομα στην αρχη και με καποια αλλα μετα, θα παρακολουθουμε την σταση αμφοτερων και αναλογα θα πραττουμε.

Θα ηταν ομως συμβολικη "ήττα" η αποφαση μας(ο σκυλος μεσα) να εχει ως αποτελεσμα διακοπη επφων με χ-ψ ανθρωπους που δεν εχουν την γνωση ή την διαθεση να "υποστουν" καποιες συμπεριφορες του σκυλου μας πανω τους, ή δεν θελουν-μπορουν να παρουν μερος στην εκπαιδευση του.

Sent from my Galaxy S II using Tapatalk

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Νομίζω τελικά πως όλοι τα ίδια κάνουν....είναι εύκολο να παίζεις και να "κακομαθαίνεις" ένα κουτάβι όταν το βλέπεις μόνο κάποιες ώρες...

Δε γίνεται όμως κάθε φορά που κάποιος θέλει να κάνει τα δικά του με το κουτάβι να πηγαίνει πίσω ότι με τόσο κόπο και χρόνο του έχεις μάθει. Έχω τσακωθεί χιλιάδες φορές με το φίλο μου και άλλες τόσες με τον αδερφό μου γι αυτό το λόγο....

Τελικά όταν δεν καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν οι φίλοι μου τι πρέπει να κάνουν, προτιμώ να τον περιορίζω στο πάρκο του απο το να χαλάνε ότι του έχω μάθει.

Πιστεύω όμως οτι με ανθρώπους που έχουν πολύ συχνή επαφή υιοθετούν και διαφορετικές συνηθειες.
π.χ στο δικό μου σπίτι ανεβαίνει στον καναπέ και έχει και το δικό του σημείο να ξαπλώνει ενώ στο σπίτι της μαμάς μου δεν ανεβαίνει καθόλου σε καναπέδες, καρέκλες κτλ.
Όταν τον χαιδεύω εγώ δε με δαγκώνει καθόλου (ή το κάνει ελαφρά) γιατί ξέρει οτι θα σταματήσω και θα τον κατεβάσω απο τον καναπέ και αν επιμέινει θα το περιορίσω στο πάρκο του.
Με το φίλο μου και τον αδερφό μου κάνει ΄πάρτυ κανονικό....δαγκώματα, σκαρφάλωμα ακόμα και στο κεφάλι, κηνυγιούνται κτλ

Σε άλλα βέβαια΄είμαι κάθετη: δεν τον ταίζει κάνέις χωρίς να είναι ώρα φαγητού, δε του δίνουμε τίποτα άλλο εκτός απο ξηρά τροφή όταν πρέπει να φάει...κτλ ΄σε αυτά δεν σηκώνω κουβέντα.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Σε άλλα βέβαια΄είμαι κάθετη: δεν τον ταίζει κάνέις χωρίς να είναι ώρα φαγητού, δε του δίνουμε τίποτα άλλο εκτός απο ξηρά τροφή όταν πρέπει να φάει...κτλ ΄σε αυτά δεν σηκώνω κουβέντα.
Και πολύ καλά κάνεις και εγώ σε αυτό είμαι κάθετη!!!

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Μπορείς και να την βάζεις σε crate! Εγώ έτσι κάνω όταν έρχεται κόσμος και είναι ανήσυχο το κουτάβι.. Μόλις ηρεμήσει και αφού έχω συζητήσει πως θα συμπεριφέρονται οι καλεσμένοι το αμολάω... :) Αν και έχω παρατηρήσει έντονα και γρήγορα στο ρυθμό χάδια τον προκαλούν να δαγκώσει τα χέρια τους... αν τον χαιδεύουν ήρεμα και απαλά κάθεται ''γατί''... δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλα σκυλιά.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Annie και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό στην δικιά μου, ακόμα και όταν της κάνω εγώ χάδια!
Αν πάω με τρελή χαρά κ ενεργητικότητα να την ζουπίξω να την χαιδέψω έντονα και να παίξω μαζί της... νιώθω λες και της μεταδίδω νευρικότητα στο παιχνίδι μας και μου σκάει κάτι καλές! Αν πάλι είμαι χαλαρή και την χαιδεύω ήρεμα... θα με ψευτοδαγκώσει και αν τραβηχτώ δεν θα επιμείνει έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημείο που να είναι ενοχλητικό!

Όσον αφορά το crate... δεν το έχω πάρει με καλό μάτι... δεν ξέρω αλλά δεν μπορώ να την αφήσω κλεισμένη εκεί μέσα ούτε για 1 λεπτό!

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Ούτε κ εγώ το είχα πάρει με καλό μάτι και είχαμε ομηρικούς καβγάδες σπίτι με τον συντροφό μου καθώς δεν συμφωνούσα με την χρήση crate για εκπαίδευση τουαλέτας. Όμως τελικά αποδείχθηκε ότι είναι χρήσιμο, μάλιστα αρέσει και στον κούταβο να κοιμάται εκεί μέσα τις νύχτες καθώς νιώθει ασφαλής μέσα στο ''σπιτάκι του'' και εγώ ήσυχη ότι δεν θα φάει κανένα καλώδιο μόλις ξυπνήσει.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Όσον αφορά το crate... δεν το έχω πάρει με καλό μάτι... δεν ξέρω αλλά δεν μπορώ να την αφήσω κλεισμένη εκεί μέσα ούτε για 1 λεπτό!
Δεν ειναι ετσι ομως, ειναι ενα στερεοτυπο. Ολοι οσοι χρησιμοποιουν το κλουβι, δεν το κανουν λογω αναλγησιας. Και φροντισε να της το μαθεις οσο ειναι νωρις, γιατι καποια στιγμη θα το χρειαστεις και τοτε δεν θα ειναι ευκολο...Ειναι μια απο τις πιο σημαντικες συμβουλες αυτη.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Δεν ειναι ετσι ομως, ειναι ενα στερεοτυπο. Ολοι οσοι χρησιμοποιουν το κλουβι, δεν το κανουν λογω αναλγησιας. Και φροντισε να της το μαθεις οσο ειναι νωρις, γιατι καποια στιγμη θα το χρειαστεις και τοτε δεν θα ειναι ευκολο...Ειναι μια απο τις πιο σημαντικες συμβουλες αυτη.
Έτσι όπως το θέτεις έχεις τα δίκια σου... απλά το θεωρώ πολύ καταπιεστικό για το ζώο.
δεν θεωρώ ότι το κάνει κάποιος λόγω αναλγησίας, ίσα ίσα που για να είναι ευρέως αποδεκτό σίγουρα κάνει καλό και βοηθάει στην "εκπαίδευση" ορισμένων συμπεριφορών... Εγώ προσωπικά το έχω το κόλλημα... ίσως να είμαι επηρεασμένη από το μικρό μέγεθος του και να μου χει σκάσει έτσι... Θα κάτσω να το φιλοσοφήσω λίγο παραπάνω το θέμα και θα δω τι και πως...

Μέχρι πόση ώρα επιτρέπεται να μένει ένα κουτάβι στο crate?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Παρε ενα crate λαμβανοντας υπ οψην το μεγεθος που θα εχει ο σκυλος σου ενηλικος, και τα περι ωρας και καταπιεσης εσυ η ιδια θα ερθεις να μας τα πεις μετα. Απλα μην το αργεις...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Μάλιστα... Από εχτές διαβάζω μόνο για τα crates.... Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω για να σας πω αν είχα λάθος.
(Ελπίζω να αποδειχθεί περίτρανα ότι είχα λάθος βασικά! :) )

Μια βοήθεια από τους έμπειρους που έχουν ήδη crate... βρήκα Αυτό στο συγκεκριμένο site. Το XL μέγεθος λέει ότι κάνει για boxer. ΟΚ δεν είναι;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97