Εκπαίδευση,συμπεριφορά... και ΦΙΛΟΙ...Πρόβλημα !

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Τέλεια που το δέχτηκε τόσο εύκολα...! Τώρα θα το θεωρεί σπίτι της και θα λιώωωωωωωνει ώρες εκεί πέρα... :)
Ευτυχώς και ο δικός μου το δέχτηκε καλά από την αρχή και τώρα νευριάζει αν ''πειράζω'' το crate του για να το καθαρίσω..

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Καλημέρα! :) Καλά ναι... και εγώ όταν πάω να το καθαρίσω ή να το τακτοποιήσω.... τρελαίνεται !!!
Το μόνο κακό είναι όμως ότι μου κάνει τις ανάγκες της κάποιες στιγμές και μέσα, ενώ δεν την κλείνω.
Απλά της το έχω βάλει στο δωμάτιο. Κατά 80% πάει στην πάνα αλλά όταν μένει μόνη της... τα κάνει μέσα! :(
(Προ crate εποχή... τα έκανε κανονικά!)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Καλημέρα! :) Καλά ναι... και εγώ όταν πάω να το καθαρίσω ή να το τακτοποιήσω.... τρελαίνεται !!!
Το μόνο κακό είναι όμως ότι μου κάνει τις ανάγκες της κάποιες στιγμές και μέσα, ενώ δεν την κλείνω.
Απλά της το έχω βάλει στο δωμάτιο. Κατά 80% πάει στην πάνα αλλά όταν μένει μόνη της... τα κάνει μέσα! :(
Σιγα σιγα θα το κοψει μονη της.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτο ειναι απο τα πλεον σπανια φαινομενα. Ανοιχτη πορτα και επιλεγει να κανει μεσα τις αναγκες της;
Φροντισε να καθαριζεις καλα μετα, και να πλενεις καθε φορα επισης αν εχεις οτιδηποτε για υποστρωμα.
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το κοψει...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Κοίτα δεν επιλέγει να τα κάνει μέσα. Τα κάνει αυτά όταν δεν είμαστε εμείς εκεί.
Όταν είμαστε σπίτι πάει από μόνη της πάντα στην πάνα και πάντα ακολουθεί η ανάλογη επιβράβευση!

Για παράδειγμα εχτές το απόγευμα... μπήκα μέσα... η πάνα ξεσκισμένη. Το πάτωμα ήταν φουλ από ακαθαρσίες... (όσες είχε αφήσει αφάγωτες - θέλω να ελπίζω τώρα που τελείωσε η θεραπεία με την σκόνη... μπας και το κόψει αυτό)... και πάω να δω την μαξιλάρα της στο crate η οποία είχε και από τις 2 ανάγκες της πάνω! Σαφώς τα καθάρισα πολύ καλά, έβαλα ξύδι ... έβαλα άλλα στρωσίδια για να της πλύνω την μαξιλάρα, με αποτέλεσμα να έχει κάτσει μέσα κ να βγάζει ατελείωτη οργή πάνω τους (ίσως γιατί μύριζε το ξύδι).
Τα πλένω όλα στους 90 βαθμούς και βάζω και λίγο ξύδι για να σπάσει την μυρωδιά...

Μακάρι να το κόψει... είναι πολύ ενοχλητικό, κυρίως επειδή έρχονται οι ακαθαρσίες σε επαφή μαζί της και μου έχουν πει ακόμα να μην την κάνω μπάνιο κτλ... Χρησιμοποιώ αφρό, στεγνού καθαρισμού...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Απιστευτο...Αυτο που θα εκανα εγω θα ηταν να κλεινω την πορτα οταν λειπω(να μην μπορει να μπει μεσα) και μετα οταν ειμαι εκει να την κλεινω μεσα(στο crate) για 1-2 ωρες, μετα εξω υπο επιτηρηση και παλι κλεισιμο μεσα για να ξεκολλησει σιγα σιγα απο αυτο. Το ζητουμενο αρχικα στην προκειμενη σπανια περιπτωση, ειναι να σταματησει να λερωνει μεσα στο crate.

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
μα λείπω για 5-6 ώρες... με μαθηματική ακρίβεια θα τα κάνει μέσα....
Τι εννοείς με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα
" και μετα οταν ειμαι εκει να την κλεινω μεσα για 1-2 ωρες εξω υπο επιτηρηση και παλι κλεισιμο μεσα"

Δηλαδή να την αφήνω σχεδόν όλη μέρα στο crate? :p

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εκανα ήδη επεξεργασια γιατι υπεθεσα οτι δεν θα γινοταν κατανοητό οπως το ειχα γραψει...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Εκανα ήδη επεξεργασια γιατι υπεθεσα οτι δεν θα γινοταν κατανοητό οπως το ειχα γραψει...
Ναι με μπέρδεψες λίγο... μόνο στην ιδέα ότι θα έχω μόνο 1-2 ώρες το κατσικάκι μου δίπλα μου ... με έπιασε κάτι! Προτιμούσα το σενάριο χαρωπής νοικοκυράς που προέκταση του χεριού της είναι η σφουγγαρίστρα κτλ! χαχαχα!!! ](*,)

ΟΚ θα το δοκιμάσω και αυτό, δεν έχω να χάσω τίποτα.... ;)
Άρα επαναλαμβάνω για να δούμε αν το "έπιασα" σωστά....
Φεύγω... κλείνω το crate για να μην μπορεί να μπει μέσα,
γυρνάω, τρώει απογευματινό, κάνει τις ανάγκες της... και την βάζω κλεισμένη μέσα 1-2 ώρες και της ανοίγω μετά το crate?
Μετά έξω από το crate να βολοδέρνει;
Το βράδυ που κοιμόμαστε ανοιχτό το crate; :-\" (η αλήθεια είναι πως κόβει βόλτες και στο δωμάτιο μας, για να βεβαιωθεί ότι είμαστε εκεί... αλλά το παίζουμε κοιμισμένοι και ξαναγυρνάει πίσω στο δικό της :p)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η κεντρικη ιδεα και το κυριως ζητουμενο ειναι να ρυθμισεις ετσι τα πραγματα ωστε να μην ειναι πιθανο και ευκολο να λερωνει μεσα στο crate. Αξιολογησε τις συνθηκες οπως εσυ τις παρατηρεις και πραξε αναλογα. Ειπες οτι οταν ειστε εκει δεν λερωνει μεσα. Αφου λοιπον εχει κανει τις αναγκες της, να την κλεινεις μεσα με παιχνιδια για να μαθαινει τον περιορισμο, και μετα στο βγαλσιμο μπορεις να προσπαθεις να την ''κατευθυνεις'' εκει που θελεις εσυ για τις αναγκες της με επιβραβευση.

Αν ειναι σε εμφανες σημειο και την δεις να ετοιμαζεται να κανει κατι μεσα στο κλουβι, εννοειται την αρπαζεις και την πας στο σωστο μερος...Και τελος, απο 6-6,5 μηνων να περιμενεις ουσιαστικη αντοχη(δηλαδη να κρατιεται) σε αυτο το θεμα της κυστης και των μυων.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97