@Koutavomama
Όπα. Ξεχνάς τις χλωρίνες και τα χλωριούχα. Κανονικά οι χλωρίνες έπρεπε να απαγορευτούν στο εμπόριο. Για σένα που τις αναπνέεις, για το σκυλί σου με τα δερματικά, για το παιδί σου αύριο μεθαύριο που θα του διαλύσει το ανοσοποιητικό. Ό,τι χειρότερο χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Εγώ αν μυρίσω χλώριο είμαι με τρεις μέρες πονοκέφαλο, χωρίς γεύση και με μπουκωμένη μύτη. Και ναι, ενδέχεται τα απορρυπαντικά σου να συμβάλλουν στο πρόβλημα με τα δερματικά.
Καταχάς υπάρχει ωραιότατο pet friendly καθαριστικό/απολυμαντικό/μικροβιοκτόνο γενικής χρήσης και με εξαιρετικό άρωμα:
Topine στα σουπερμάρκετ. Έχει χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.
Επίσης,
λευκό ξίδι για τα πατώματα και λευκό ξίδι συν σόδα πλύσης (Σκλαβενίτης, εκεί που έχει τα λευκαντικά πλυντηρίου) για το πλύσιμο στο πλυντήριο. Ξύδι στα πατώματα δεν βάζεις σε μάρμαρο ή γρανίτη γιατί τα φθείρει. Σε αυτά βάλε Topine.
Αγοράζω λευκό ξύδι σε μπιτονάκι ή μεγάλα πλαστικά μπουκάλια, όχι τα γυάλινα μπουκάλια "Πάρος" που σου πάει ο κούκος αηδόνι. Βάλε στον κουβά σκέτο νερό και ρίξε ξύδι. Απολυμαίνει, εξουδετερώνει την μπόχα, δεν αφήνει κατάλοιπα όπως τα απορρυπαντικά. Θα το καταλάβεις κιόλας γιατί τα πλακάκια σου ξαφνικά θα γυαλίσουν και δεν θα είναι θολά. Μην ανησυχείς, όταν στεγνώνει δεν μυρίζει ξυδίλα.
Χθες έπλυνα στο πλυντήριο χεσμένη κουβέρτα φλις και χεσμένα και κατουρημένα χαλάκια από γάτα. Επισημαίνω ότι είναι από γάτα διότι το κάτουρο του σκύλου είναι αρωματικό μπροστά στης γάτας - δεν έχουν καμία σχέση. Το κάτουρο της γάτας είναι χημική βόμβα, το μυρίζεις και πεθαίνεις.
Ψέκασα (έχω πάντα ψεκαστήρι με λευκό ξύδι) τοπικά στα κατουρημένα σημεία να μουλιάσουν. Στα χεσμένα σημεία ψέκασα με ξύδι και πασπάλισα και σόδα. Και τα έβαλα στο πλυντήριο:
- Θήκη απορρυπαντικού: απορρυπαντικό συν μια κουταλιά σούπας σόδα.
- Θήκη μαλακτικού: Ξύδι (ή σκέτο, ή αραιωμένο με νερό, ανάλογα την βρώμα).
Βγήκαν καινούργια.
Δεν είναι οικολογικοτσαρλατανισμοί (δεν είμαι αυτού του κλαμπ) - κάνουν πραγματικά δουλειά. Αυτό που κάνει το ξύδι είναι να εξουδετερώνει την μπόχα (και την βρωμιά φυσικά). Ενώ τα Soupline και τα Lenor απλά την κουκουλώνουν για λίγο κα μόλις περάσει το άρωμά τους ξαναβγαίνει στην επιφάνεια η κατουρλομπόχα.
Θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως αλλά δεν θα δώσω διάσταση εδώ. Τα 3 γαλλάκια δεν έκαναν ποτέ αποπαρασίτωση, άντε να πήρε το καθένα 2-3 Milbemax σε όλη του τη ζωή... Δεν είχα ποτέ σκουλήκια. Δεν είναι το κατάλληλο σημείο για να το συζητήσουμε εδώ μιας και εδώ έχουμε με ιδιάζουσα περίπτωση με το σκυλί της @Koytavomama.