Εκπαίδευση σε κουτάβι 6 μηνών

BaNi

Member
17 Ιανουαρίου 2025
18
13
47
Αυτό μου ακούγεται ουτοπικό....
Επειδή θα μένει αρκετές ώρες μόνος τα πρωινά, με φοβίζει τί θα κάνει.
Δεν ξέρω η εκπαίδευση πόσο θα βοηθήσει..
Όλα στην ώρα τους. Και τα παιδιά μας 2 ετών δεν τα αφήνουμε μόνα στο σπίτι. Ξαφνικά όμως φτάνει μια μέρα που φεύγουν μόνα τους κι εμείς αναπολούμε τις μέρες που κρέμονταν από πάνω μας..

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Όλα στην ώρα τους. Και τα παιδιά μας 2 ετών δεν τα αφήνουμε μόνα στο σπίτι. Ξαφνικά όμως φτάνει μια μέρα που φεύγουν μόνα τους κι εμείς αναπολούμε τις μέρες που κρέμονταν από πάνω μας..

Πόσο αληθινό είναι αυτό....
Ωστόσο ένα σκυλάκι ωριμάζει ποτέ ώστε να μείνει μόνο στο σπίτι αρκετή ώρα χωρίς ζημιές?
Εμένα μου λένε ότι θα έχω εφ' ορου ζωής του ένα "μωρό"..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.862
7.429
Φυσικά γιατί ποτέ δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί για να φροντίζει για τη διαβίωση του μόνο του. Πάντα θα εξαρτάται από σένα.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα περάσει την κουταβοπεριοδο του φυσιολογικά όπως όλα τα κουτάβια κ δεν θα αλλάξει φάσεις ζωής κ συμπεριφοράς.

BaNi

Member
17 Ιανουαρίου 2025
18
13
47
Πόσο αληθινό είναι αυτό....
Ωστόσο ένα σκυλάκι ωριμάζει ποτέ ώστε να μείνει μόνο στο σπίτι αρκετή ώρα χωρίς ζημιές?
Εμένα μου λένε ότι θα έχω εφ' ορου ζωής του ένα "μωρό"..
Ωριμάζει, ηρεμεί (αν έχει τις βόλτες με την ανάλογη εκτόνωση για τον κάθε σκύλο) και δεν σταματάει ποτέ να σε περιμένει για να κάνει τα πάντα για εσένα..

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Πόσο όμορφο ακούγεται αυτό μέσα στην απίστευτη τρέλα που ζω εδώ και δύο εβδομάδες....

• Like
Reactions: BaNi

marilouf

Member
9 Μαρτίου 2025
5
2
38
Εχω ένα κουτάβι 2,5 προς 3 μηνών και με έχει ξεσκίσει στο δάγκωμα. Τρέχουν αίματα τα χέρια μου και οι αστράγαλοί μου. Σκαρφαλώνει στο πόδι μου επίσης και αν το πετύχει χωρίς παντελόνι, μου κάνει γρατζουνιές βαθιές με τα νυχάκια του. Τα χέρια μου είναι σκισμένα τελείως... Εχει τρυπήσει το φούτερ μου από το δάγκωμα και έφαγε λίγους πόντους από το φερμουάρ του μπουφάν, οπότε αχρηστεύτηκε. Οταν είναι στο αμάξι με δαγκώνει τραγικά και δεν μπορώ να οδηγήσω, κοντεύω να σκοτωθώ.
Του λέω όχι... τον βάζω στο crate ως τιμωρία και τελειώνει έτσι το παιχνίδι, δείχνει ότι κάτι κατάλαβε, κατεβάζει το κεφάλι, αλλά μόλις τον ξαναβγάλω, τα ίδια...
Είμαι σε απόγνωση....
Καλησπέρα!
Και εμεις σε περιπου παρομοια φαση με σενα.. κουταβινα πλεον 3μιση -4 μηνων, που ακομα τωρα αρχιζουν να της πεφτουν τα νεογιλα δοντακια.. και εμας μας δαγκώνει αλλα οχι τοσο ακραια και συνεχομενα οπως ο δικος σου.. στο παιχνίδι που τρεχει μαζι μου με δαγκώνει στον αστραγαλο και εννοειται ψάχνει χερια οταν την εχω αγκαλια και ειναι ζωηρη.. της φωναζω και την αφηνω κατω να ηρεμησει και της δινω κόκκαλα μασητικα, τα κοκκαλα εμας τα γουσταρει πολυ, ειδικα αυτα με το ασβεστιο ..δοκίμασε τα
Στο παιχνίδι με τη διελκυνστιδα οταν γαυγιζει με μανια και δαγκωνει σταματαω και καθομαι και κοιταω αλλου μεχρι να ηρεμησει.. κ εγω καμια φορα την κλεινω στο κρειτ με μασητικα και αν καθισω διπλα της γαβγίζει στην αρχη, μετα ξεσπαει στο κρεβατι και στα μασητικα και μετα ηρεμει.. νομιζω χρειάζεται υπομονη .. τωρα αν εχεις τοσο μεγαλο θεμα σίγουρα χρειαζεσαι εκπαιδευτη.. μην περιμένεις να παει 6 μηνων ..
Επισης αυτο που κανεις με το αμαξι ειναι παρα πολυ επικινδυνο.. οπωσδηποτε σε τσαντα μεσα ή box.. εμενα καθεται στην τσαντα μεταφορας, θα γαυγισει στην αρχη αλλα γουσταρει μετα.. μην το ρισκαρεις ομως πανω σου.. δεν θελει πολυ να γινει το κακο

• Like
Reactions: Koutavomama

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Καλησπέρα!
Και εμεις σε περιπου παρομοια φαση με σενα.. κουταβινα πλεον 3μιση -4 μηνων, που ακομα τωρα αρχιζουν να της πεφτουν τα νεογιλα δοντακια.. και εμας μας δαγκώνει αλλα οχι τοσο ακραια και συνεχομενα οπως ο δικος σου.. στο παιχνίδι που τρεχει μαζι μου με δαγκώνει στον αστραγαλο και εννοειται ψάχνει χερια οταν την εχω αγκαλια και ειναι ζωηρη.. της φωναζω και την αφηνω κατω να ηρεμησει και της δινω κόκκαλα μασητικα, τα κοκκαλα εμας τα γουσταρει πολυ, ειδικα αυτα με το ασβεστιο ..δοκίμασε τα
Στο παιχνίδι με τη διελκυνστιδα οταν γαυγιζει με μανια και δαγκωνει σταματαω και καθομαι και κοιταω αλλου μεχρι να ηρεμησει.. κ εγω καμια φορα την κλεινω στο κρειτ με μασητικα και αν καθισω διπλα της γαβγίζει στην αρχη, μετα ξεσπαει στο κρεβατι και στα μασητικα και μετα ηρεμει.. νομιζω χρειάζεται υπομονη .. τωρα αν εχεις τοσο μεγαλο θεμα σίγουρα χρειαζεσαι εκπαιδευτη.. μην περιμένεις να παει 6 μηνων ..
Επισης αυτο που κανεις με το αμαξι ειναι παρα πολυ επικινδυνο.. οπωσδηποτε σε τσαντα μεσα ή box.. εμενα καθεται στην τσαντα μεταφορας, θα γαυγισει στην αρχη αλλα γουσταρει μετα.. μην το ρισκαρεις ομως πανω σου.. δεν θελει πολυ να γινει το κακο

Παρόμοιες αντιδράσεις κουταβιών! Στο παιχνίδι εκτροχιάζεται και τρέχει σαν καρτούν.. αν τον πάρω αγκαλιά με ρημάζει στο δάγκωμα.. κάνει τη ζαβολιά του, το γνωρίζει, κοιτάει να δει αντιδράσεις και μόλις αγριέψω αρχίζει να τρέχει γύρω γύρω και δεν μπορώ ούτε να τον πιάσω αν δεν τον εγκλωβίσω ανάμεσα σε κανένα τραπεζάκι και γωνία τοίχου.... Μου σκίζει καθημερινά από ένα παντελόνι, ένα φούτερ, μία φόρμα, ένα μπλουζάκι. Είναι κυριαρχικός και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και νοιώθει ασφαλής στο σπίτι του. Αυτό είναι πολύ καλό μεν, αλλά ζορίζομαι να τον κουμαντάρω. Φυσικά και έφερα εκπαιδευτή! Αυτό διέγνωσε... και ότι πρέπει να γίνω πολύ σκληρή! αν θέλω να επιβιώσω... και να βάλω όρια.
Στο αμάξι άρχισα να τον βάζω πίσω κάθισμα δεμένο με τη ζώνη για σκύλους και........ την έφαγε! Οπως έφαγε και το λουρί του! Επίσης έφαγε τη ζώνη ασφαλείας μου, του οδηγού δηλ, όταν τον είχα αγκαλιά παλιότερα. Πήρα καινούρια όλα.... να δούμε:sneaky:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.882
20.261
Αν το box δεν είναι σφηνωμένο ανάμεσα στα καθίσματα, που είναι το best case senario σε θέμα ασφαλείας, δένεις το box με τις ζώνες ή με χταπόδια ή οτιδήποτε άλλο, για να μην μετακινείται. Θα στο δείξει ο εκπαιδευτής, ή στο μαγαζί που θα το ψωνίσεις. Και μιλάω για πλαστικό box. Οχι κάποιου τύπου υφασμάτινο, εφόσον στα τρώει.

• Like

marilouf

Member
9 Μαρτίου 2025
5
2
38
Παρόμοιες αντιδράσεις κουταβιών! Στο παιχνίδι εκτροχιάζεται και τρέχει σαν καρτούν.. αν τον πάρω αγκαλιά με ρημάζει στο δάγκωμα.. κάνει τη ζαβολιά του, το γνωρίζει, κοιτάει να δει αντιδράσεις και μόλις αγριέψω αρχίζει να τρέχει γύρω γύρω και δεν μπορώ ούτε να τον πιάσω αν δεν τον εγκλωβίσω ανάμεσα σε κανένα τραπεζάκι και γωνία τοίχου.... Μου σκίζει καθημερινά από ένα παντελόνι, ένα φούτερ, μία φόρμα, ένα μπλουζάκι. Είναι κυριαρχικός και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και νοιώθει ασφαλής στο σπίτι του. Αυτό είναι πολύ καλό μεν, αλλά ζορίζομαι να τον κουμαντάρω. Φυσικά και έφερα εκπαιδευτή! Αυτό διέγνωσε... και ότι πρέπει να γίνω πολύ σκληρή! αν θέλω να επιβιώσω... και να βάλω όρια.
Στο αμάξι άρχισα να τον βάζω πίσω κάθισμα δεμένο με τη ζώνη για σκύλους και........ την έφαγε! Οπως έφαγε και το λουρί του! Επίσης έφαγε τη ζώνη ασφαλείας μου, του οδηγού δηλ, όταν τον είχα αγκαλιά παλιότερα. Πήρα καινούρια όλα.... να δούμε:sneaky:
Καλησπέρα!Λοιπόν εχω καταληξει απο τη δικιά μου οτι οταν κανει λαλακίες και της βαλω τη φωνη αγριευει και γαυγιζει επιθετικά.. αν το συνεχίσω συνεχιζει κ αυτη.. αν σταματησω να της δινω σημασία μετα απο λιγο αδιαφορει.. βεβαια δεν γινεται και να μην υψώσουμε λιγο τη φωνη.. ανθρωποι ειμαστε, εξαντλειται και η υπομονή..ποση θετικη εκπαίδευση πια;;
Νομιζω ετσι οπως τα λες οτι έχει σηκωσει μπαϊρακι και οχι μονο νιωθει αυτοπεποίθηση, αλλα νιωθει και αρχηγος στο σπιτι .. και απο αυτα που διαβαζω και εχω καταλαβει ειναι οτι αρχηγους πρεπει να αισθάνεται εμας... Εσυ πρέπει να του παρεις τον αερα και καλα στα λεει ο εκπαιδευτής.. και εγω οταν τη λυπαμαι οταν μυξοκλαιει λεω στον εαυτο μου οτι ειναι σκύλος και εδω και ενα παιδί χρειαζεται ορια για να ειναι καλα, ποσο μαλλον ο σκύλος...
Με τα τσισα πως τα πατε; Εμεις τωρα τελειώσαμε με τα εμβολια και ξεκιναμε βολτες εξω επιτέλους..τοσο καιρο πανα και μπαλκόνι..οποτε ξεκιναει νεο challenge.. για να δουμε; Θα δυσκολευτουμε;; Βεβαια με τοσο κατουρημα που ριχνει την πανα δεν θα την αποχωριστούμε αμεσα... Ευχομαι οσο περναει ο καιρος να κατουραει ολο και πιο αραια..

• Like

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Καλησπέρα!Λοιπόν εχω καταληξει απο τη δικιά μου οτι οταν κανει λαλακίες και της βαλω τη φωνη αγριευει και γαυγιζει επιθετικά.. αν το συνεχίσω συνεχιζει κ αυτη.. αν σταματησω να της δινω σημασία μετα απο λιγο αδιαφορει.. βεβαια δεν γινεται και να μην υψώσουμε λιγο τη φωνη.. ανθρωποι ειμαστε, εξαντλειται και η υπομονή..ποση θετικη εκπαίδευση πια;;
Νομιζω ετσι οπως τα λες οτι έχει σηκωσει μπαϊρακι και οχι μονο νιωθει αυτοπεποίθηση, αλλα νιωθει και αρχηγος στο σπιτι .. και απο αυτα που διαβαζω και εχω καταλαβει ειναι οτι αρχηγους πρεπει να αισθάνεται εμας... Εσυ πρέπει να του παρεις τον αερα και καλα στα λεει ο εκπαιδευτής.. και εγω οταν τη λυπαμαι οταν μυξοκλαιει λεω στον εαυτο μου οτι ειναι σκύλος και εδω και ενα παιδί χρειαζεται ορια για να ειναι καλα, ποσο μαλλον ο σκύλος...
Με τα τσισα πως τα πατε; Εμεις τωρα τελειώσαμε με τα εμβολια και ξεκιναμε βολτες εξω επιτέλους..τοσο καιρο πανα και μπαλκόνι..οποτε ξεκιναει νεο challenge.. για να δουμε; Θα δυσκολευτουμε;; Βεβαια με τοσο κατουρημα που ριχνει την πανα δεν θα την αποχωριστούμε αμεσα... Ευχομαι οσο περναει ο καιρος να κατουραει ολο και πιο αραια..
Τα ίδια και χειρότερα από επιθετικότητα! Μόλις τον ζορίσεις λίγο σε κάτι πχ να σταματήσει να δαγκώνει συνεχώς και του βάλεις τη φωνή... σε δαγκώνει απότομα και δυνατά από θυμό γιατί τον πίεσες από το κολάρο... ή αν πας να του πάρεις ένα φύλλο που έφαγε, θα σου δαγκώσει το χέρι άσχημα. Επίσης ξαφνικά τον πιάνει και θέλει να 'παίξει" θεωρώντας ότι είσαι κι εσύ σκύλος... οπότε ορμάει στα πόδια μου, σκίζει ό,τι ρούχο φοράω και δαγκώνει προκλητικά για να τον κυνηγήσεις. Και αρχίζει να τρέχει από μόνος του σαν παλαβός, αφού σου λέει έκανα τη ζημιά και θα με κυνηγήσει τώρα!
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....

Από τσίσα... άστα. Λόγω crate έχει μάθει μόνο εκεί μέσα. Μόλις βγει έξω και του έρθουν, δεν ξαναμπαίνει όμως, πάει στο πάτωμα όπου βρει. Θεωρώ ότι θα δυσκολευτούμε να μάθει ότι έξω τα κάνουμε. Εγώ θέλω να μάθει το μπαλκόνι αρχικά. Αλλά κατουράει όπως λες κι εσύ τόσες πολλές φορές, οπότε πώς να τον προγραμματίσεις να βγαίνει έξω. Θεωρώ ουτοπικό να βγαίνει για τσίσα και κακά 3 φορές μόνο.... κάποτε

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.559
10.889
Athens
Τα ίδια και χειρότερα από επιθετικότητα! Μόλις τον ζορίσεις λίγο σε κάτι πχ να σταματήσει να δαγκώνει συνεχώς και του βάλεις τη φωνή... σε δαγκώνει απότομα και δυνατά από θυμό γιατί τον πίεσες από το κολάρο... ή αν πας να του πάρεις ένα φύλλο που έφαγε, θα σου δαγκώσει το χέρι άσχημα. Επίσης ξαφνικά τον πιάνει και θέλει να 'παίξει" θεωρώντας ότι είσαι κι εσύ σκύλος... οπότε ορμάει στα πόδια μου, σκίζει ό,τι ρούχο φοράω και δαγκώνει προκλητικά για να τον κυνηγήσεις. Και αρχίζει να τρέχει από μόνος του σαν παλαβός, αφού σου λέει έκανα τη ζημιά και θα με κυνηγήσει τώρα!
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....

Από τσίσα... άστα. Λόγω crate έχει μάθει μόνο εκεί μέσα. Μόλις βγει έξω και του έρθουν, δεν ξαναμπαίνει όμως, πάει στο πάτωμα όπου βρει. Θεωρώ ότι θα δυσκολευτούμε να μάθει ότι έξω τα κάνουμε. Εγώ θέλω να μάθει το μπαλκόνι αρχικά. Αλλά κατουράει όπως λες κι εσύ τόσες πολλές φορές, οπότε πώς να τον προγραμματίσεις να βγαίνει έξω. Θεωρώ ουτοπικό να βγαίνει για τσίσα και κακά 3 φορές μόνο.... κάποτε
Σου έχει πει κανείς τι φυλή "κουβαλάει" μπορεί μέσα;
Το λέω γιατί αν φαίνεται κάτι, μήπως πρέπει να ληφθεί υπόψην στην εκπαίδευση. Π.χ. αν έχει τίποτα τσοπανέικο μέσα, αν και από τη φωτό δεν μπορώ να δω κάτι τέτοιο...

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Σου έχει πει κανείς τι φυλή "κουβαλάει" μπορεί μέσα;
Το λέω γιατί αν φαίνεται κάτι, μήπως πρέπει να ληφθεί υπόψην στην εκπαίδευση. Π.χ. αν έχει τίποτα τσοπανέικο μέσα, αν και από τη φωτό δεν μπορώ να δω κάτι τέτοιο...
Εχει τσοπανάκι.... λίγο και λαμπραντόρ περισσότερο.
Τα αδέλφια του είναι καθαροί τσοπάνηδες. Αυτός ο μοναδικός που είχε πολύ λαμπραντόρ. Οι πατούσες του είναι τεράστιες όμως... τσοπανέϊκες

Υπάρχει ελπίδα...???
Λένε ότι και τα τσοπανάκια είναι χαδιάρικα. Στο πάρκο που τον πηγαίνω με καροτσάκι όλο τσοπανάκια αδέσποτα έχουν όλοι και είναι μες τα χάδια!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.882
20.261
Στο πάρκο που τον πηγαίνω με καροτσάκι...
o_Oo_Oo_O

Πολύ τυχερός ο σκυλάκος!
Βλέπω ότι φοράει παπουτσάκια.. Επειδή έχω αγοράσει κι εγώ αρκετές τετράδες για το άμεσο μέλλον που θα βγούμε έξω, τα δέχονται καλά ή τα περιεργάζονται στο στόμα τους...??
Και το ξανακάνω εδώ το σχόλιο, για να μην το συνεχίσουμε στο άλλο θέμα. Που...τι να συνεχίσουμε δηλαδή...

ΟΝΤΩΣ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;;; o_Oo_Oo_O

• Haha
Reactions: GRDANE

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
o_Oo_Oo_O

Και το ξανακάνω εδώ το σχόλιο, για να μην το συνεχίσουμε στο άλλο θέμα. Που...τι να συνεχίσουμε δηλαδή...

ΟΝΤΩΣ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;;; o_Oo_Oo_O

Ο σκύλος δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλιά του. Εως τώρα τον πήγαινα με το καροτσάκι στο πάρκο τις καλές μέρες για να κοινωνικοποιηθει με κόσμο, να δει σκυλιά που έχει πολλά εκεί, αυτοκίνητα κλπ
Ψυχή έχει κι αυτός! Επειδή δεν έχει κάνει εμβόλια δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρει λίγο αέρα!
Προς τί η απορία και η ......ειρωνία??
Τα παπούτσια τα πήρα για το διάστημα αυτό που τώρα έκανε το 3ο πλέον εμβόλιο και θέλει ένα ικανό διάστημα να συναναστραφεί με άλλα σκυλιά και να κυκλοφορήσει γενικά. Αλλωστε δεν έχει μάθει σε βόλτα έξω. Τα παπουτσάκια θα είναι χρήσιμα για λίγο καιρό.

• Wow
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.882
20.261
Τα παπουτσάκια θα είναι χρήσιμα για λίγο καιρό.
Ποιός το λέει αυτό;

Ειλικρινά...δεν έχω λόγια για την περίπτωσή σου!
Εχω δηλαδή...αλλά...ελπίζω ότι μας τρολάρεις και δεν έχεις καν σκύλο, που ...μακάρι Παναγία μου!!!

• Like
Reactions: Ans

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Ποιός το λέει αυτό;

Ειλικρινά...δεν έχω λόγια για την περίπτωσή σου!
Εχω δηλαδή...αλλά...ελπίζω ότι μας τρολάρεις και δεν έχεις καν σκύλο, που ...μακάρι Παναγία μου!!!
Δεν θα συνεχίσω να απαντώ σε ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια.
Ακολουθώ οδηγίες κτηνιάτρου.
Τέλος.
Το τί έχω τραβήξει 2,5 μήνες με το ζωντανό αυτό, μόνο εγώ το ξέρω. Με ευχαριστούν καθημερινά από τη Φιλοζωική για τον αγώνα που δίνω! Δεν θα ανεχτώ τον κάθε τυχάρπαστο ξερόλα να με ειρωνεύεται και να με συκοφαντεί και να υποτιμά τον αγώνα μου.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.116
881
Δεν θα συνεχίσω να απαντώ σε ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια.
Ακολουθώ οδηγίες κτηνιάτρου.
Τέλος.
Το τί έχω τραβήξει 2,5 μήνες με το ζωντανό αυτό, μόνο εγώ το ξέρω. Με ευχαριστούν καθημερινά από τη Φιλοζωική για τον αγώνα που δίνω! Δεν θα ανεχτώ τον κάθε τυχάρπαστο ξερόλα να με ειρωνεύεται και να με συκοφαντεί και να υποτιμά τον αγώνα μου.
Δες λίγο στο άλλο τι σου έγραψα και απαντά εδω η διαβαστο απλα. Δεν σε βοηθάνε πουθενά τα παπούτσια. Θα χαλάσεις την εμπειρία του σκυλιά στη βόλτα χωρίς λόγο είναι γελοίο να γίνεται χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.297
Μέλη
20.060
Νεότερο μέλος
DPAL