Εκπαίδευση σε κουτάβι 6 μηνών

BaNi

Member
17 Ιανουαρίου 2025
18
13
47
Αυτό μου ακούγεται ουτοπικό....
Επειδή θα μένει αρκετές ώρες μόνος τα πρωινά, με φοβίζει τί θα κάνει.
Δεν ξέρω η εκπαίδευση πόσο θα βοηθήσει..
Όλα στην ώρα τους. Και τα παιδιά μας 2 ετών δεν τα αφήνουμε μόνα στο σπίτι. Ξαφνικά όμως φτάνει μια μέρα που φεύγουν μόνα τους κι εμείς αναπολούμε τις μέρες που κρέμονταν από πάνω μας..

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
79
27
52
Όλα στην ώρα τους. Και τα παιδιά μας 2 ετών δεν τα αφήνουμε μόνα στο σπίτι. Ξαφνικά όμως φτάνει μια μέρα που φεύγουν μόνα τους κι εμείς αναπολούμε τις μέρες που κρέμονταν από πάνω μας..

Πόσο αληθινό είναι αυτό....
Ωστόσο ένα σκυλάκι ωριμάζει ποτέ ώστε να μείνει μόνο στο σπίτι αρκετή ώρα χωρίς ζημιές?
Εμένα μου λένε ότι θα έχω εφ' ορου ζωής του ένα "μωρό"..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.836
7.414
Φυσικά γιατί ποτέ δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί για να φροντίζει για τη διαβίωση του μόνο του. Πάντα θα εξαρτάται από σένα.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα περάσει την κουταβοπεριοδο του φυσιολογικά όπως όλα τα κουτάβια κ δεν θα αλλάξει φάσεις ζωής κ συμπεριφοράς.

BaNi

Member
17 Ιανουαρίου 2025
18
13
47
Πόσο αληθινό είναι αυτό....
Ωστόσο ένα σκυλάκι ωριμάζει ποτέ ώστε να μείνει μόνο στο σπίτι αρκετή ώρα χωρίς ζημιές?
Εμένα μου λένε ότι θα έχω εφ' ορου ζωής του ένα "μωρό"..
Ωριμάζει, ηρεμεί (αν έχει τις βόλτες με την ανάλογη εκτόνωση για τον κάθε σκύλο) και δεν σταματάει ποτέ να σε περιμένει για να κάνει τα πάντα για εσένα..

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
79
27
52
Πόσο όμορφο ακούγεται αυτό μέσα στην απίστευτη τρέλα που ζω εδώ και δύο εβδομάδες....

• Like
Reactions: BaNi

marilouf

New Member
9 Μαρτίου 2025
4
1
38
Εχω ένα κουτάβι 2,5 προς 3 μηνών και με έχει ξεσκίσει στο δάγκωμα. Τρέχουν αίματα τα χέρια μου και οι αστράγαλοί μου. Σκαρφαλώνει στο πόδι μου επίσης και αν το πετύχει χωρίς παντελόνι, μου κάνει γρατζουνιές βαθιές με τα νυχάκια του. Τα χέρια μου είναι σκισμένα τελείως... Εχει τρυπήσει το φούτερ μου από το δάγκωμα και έφαγε λίγους πόντους από το φερμουάρ του μπουφάν, οπότε αχρηστεύτηκε. Οταν είναι στο αμάξι με δαγκώνει τραγικά και δεν μπορώ να οδηγήσω, κοντεύω να σκοτωθώ.
Του λέω όχι... τον βάζω στο crate ως τιμωρία και τελειώνει έτσι το παιχνίδι, δείχνει ότι κάτι κατάλαβε, κατεβάζει το κεφάλι, αλλά μόλις τον ξαναβγάλω, τα ίδια...
Είμαι σε απόγνωση....
Καλησπέρα!
Και εμεις σε περιπου παρομοια φαση με σενα.. κουταβινα πλεον 3μιση -4 μηνων, που ακομα τωρα αρχιζουν να της πεφτουν τα νεογιλα δοντακια.. και εμας μας δαγκώνει αλλα οχι τοσο ακραια και συνεχομενα οπως ο δικος σου.. στο παιχνίδι που τρεχει μαζι μου με δαγκώνει στον αστραγαλο και εννοειται ψάχνει χερια οταν την εχω αγκαλια και ειναι ζωηρη.. της φωναζω και την αφηνω κατω να ηρεμησει και της δινω κόκκαλα μασητικα, τα κοκκαλα εμας τα γουσταρει πολυ, ειδικα αυτα με το ασβεστιο ..δοκίμασε τα
Στο παιχνίδι με τη διελκυνστιδα οταν γαυγιζει με μανια και δαγκωνει σταματαω και καθομαι και κοιταω αλλου μεχρι να ηρεμησει.. κ εγω καμια φορα την κλεινω στο κρειτ με μασητικα και αν καθισω διπλα της γαβγίζει στην αρχη, μετα ξεσπαει στο κρεβατι και στα μασητικα και μετα ηρεμει.. νομιζω χρειάζεται υπομονη .. τωρα αν εχεις τοσο μεγαλο θεμα σίγουρα χρειαζεσαι εκπαιδευτη.. μην περιμένεις να παει 6 μηνων ..
Επισης αυτο που κανεις με το αμαξι ειναι παρα πολυ επικινδυνο.. οπωσδηποτε σε τσαντα μεσα ή box.. εμενα καθεται στην τσαντα μεταφορας, θα γαυγισει στην αρχη αλλα γουσταρει μετα.. μην το ρισκαρεις ομως πανω σου.. δεν θελει πολυ να γινει το κακο

• Like
Reactions: Koutavomama

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
79
27
52
Καλησπέρα!
Και εμεις σε περιπου παρομοια φαση με σενα.. κουταβινα πλεον 3μιση -4 μηνων, που ακομα τωρα αρχιζουν να της πεφτουν τα νεογιλα δοντακια.. και εμας μας δαγκώνει αλλα οχι τοσο ακραια και συνεχομενα οπως ο δικος σου.. στο παιχνίδι που τρεχει μαζι μου με δαγκώνει στον αστραγαλο και εννοειται ψάχνει χερια οταν την εχω αγκαλια και ειναι ζωηρη.. της φωναζω και την αφηνω κατω να ηρεμησει και της δινω κόκκαλα μασητικα, τα κοκκαλα εμας τα γουσταρει πολυ, ειδικα αυτα με το ασβεστιο ..δοκίμασε τα
Στο παιχνίδι με τη διελκυνστιδα οταν γαυγιζει με μανια και δαγκωνει σταματαω και καθομαι και κοιταω αλλου μεχρι να ηρεμησει.. κ εγω καμια φορα την κλεινω στο κρειτ με μασητικα και αν καθισω διπλα της γαβγίζει στην αρχη, μετα ξεσπαει στο κρεβατι και στα μασητικα και μετα ηρεμει.. νομιζω χρειάζεται υπομονη .. τωρα αν εχεις τοσο μεγαλο θεμα σίγουρα χρειαζεσαι εκπαιδευτη.. μην περιμένεις να παει 6 μηνων ..
Επισης αυτο που κανεις με το αμαξι ειναι παρα πολυ επικινδυνο.. οπωσδηποτε σε τσαντα μεσα ή box.. εμενα καθεται στην τσαντα μεταφορας, θα γαυγισει στην αρχη αλλα γουσταρει μετα.. μην το ρισκαρεις ομως πανω σου.. δεν θελει πολυ να γινει το κακο

Παρόμοιες αντιδράσεις κουταβιών! Στο παιχνίδι εκτροχιάζεται και τρέχει σαν καρτούν.. αν τον πάρω αγκαλιά με ρημάζει στο δάγκωμα.. κάνει τη ζαβολιά του, το γνωρίζει, κοιτάει να δει αντιδράσεις και μόλις αγριέψω αρχίζει να τρέχει γύρω γύρω και δεν μπορώ ούτε να τον πιάσω αν δεν τον εγκλωβίσω ανάμεσα σε κανένα τραπεζάκι και γωνία τοίχου.... Μου σκίζει καθημερινά από ένα παντελόνι, ένα φούτερ, μία φόρμα, ένα μπλουζάκι. Είναι κυριαρχικός και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και νοιώθει ασφαλής στο σπίτι του. Αυτό είναι πολύ καλό μεν, αλλά ζορίζομαι να τον κουμαντάρω. Φυσικά και έφερα εκπαιδευτή! Αυτό διέγνωσε... και ότι πρέπει να γίνω πολύ σκληρή! αν θέλω να επιβιώσω... και να βάλω όρια.
Στο αμάξι άρχισα να τον βάζω πίσω κάθισμα δεμένο με τη ζώνη για σκύλους και........ την έφαγε! Οπως έφαγε και το λουρί του! Επίσης έφαγε τη ζώνη ασφαλείας μου, του οδηγού δηλ, όταν τον είχα αγκαλιά παλιότερα. Πήρα καινούρια όλα.... να δούμε:sneaky:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.876
20.249
Αν το box δεν είναι σφηνωμένο ανάμεσα στα καθίσματα, που είναι το best case senario σε θέμα ασφαλείας, δένεις το box με τις ζώνες ή με χταπόδια ή οτιδήποτε άλλο, για να μην μετακινείται. Θα στο δείξει ο εκπαιδευτής, ή στο μαγαζί που θα το ψωνίσεις. Και μιλάω για πλαστικό box. Οχι κάποιου τύπου υφασμάτινο, εφόσον στα τρώει.

• Like
Reactions: Koutavomama

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.291
Μέλη
20.057
Νεότερο μέλος
gioxatz