Εκπαίδευση επιπέδου Intermediate

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν είδα κι αποείδα με το Μουφ και τις μπουρδίτσες του και έχοντας βαρεθεί να τον τραβοκοπάω για πολλοστή φορά στο Petsmart, να γίνομαι θέαμα, να του μιλάω ελληνικά και να γυρνάει όλο το κατάστημα και να γλυστράει κιόλας προσπαθώντας να με παρασύρει στο δάπεδο, έχοντας μάλιστα και δυσπλασία του ισχύου καίτοι ελαφρά. Επομένως ζήτησα να μιλήσω στην αρχιεκπαιδεύτρια (διότι έχουν και σχολή), τον είδε, μας μίλησε και τον έγραψα σε μαθήματα υπακοής επιπέδου Intermediate. Έχει ήδη τη βασική (με εξετάσεις και πτυχίο, τρομάρα του), αλλά δυστυχώς ο όμιλος πάει μετά στα αρκετά βαθειά και δεν κάνει μέσο και προχωρημένο επίπεδο. Η εκπαιδεύτρια τον έκοψε για πεισματάρη (σώωωωωωπα!), παίρνει όμως διόρθωμα και έτσι ξεκινάμε μαθήματα στις 20 Μαρτίου για 8 βδομάδες. Έτσι και τελειώσουμε αισίως θα τον γράψω και παρακάτω.

Ένας λόγος που το έκανα είναι ότι ξανάρχισε να απομακρύνεται εκτός του περιφραγμένου χώρου στο σκυλόπαρκο και να με γράφει κανονικά όταν τον φωνάζω. Επίσης πρέπει να σταματήσει να έχει τέτοια έμμονη ιδέα για το φαΐ. Πριν από βδομάδες δε μου ξέφυγε στο πανεπιστήμιο και πήγε να κάνει πατινάζ στην παγωμένη λίμνη και πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη μέχρι να έρθει. Και όλα αυτά τα έκανε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Πανεπιστημίου να με βάλει κιόλας σε μπελάδες!!

Σ' αυτό το νήμα θα γράφω τα περί εκπαίδευσης και προόδου του Μουφ. Θα κάνουμε, λέει, επανάληψη τα όσα ξέρει μέχρι τώρα και μετά θα δουλέψουμε με το heel και come όπου τα πάμε χάλια μαύρα κι άραχλα και μετά θα αρχίσουμε και τις προκλήσεις-μυρωδιές-θορύβους. Αν τα καταφέρουμε μάλλον γλυτώνω το δεύτερο ώμο μου από πρόωρο σκίσιμο. 'Εσκισα τον πρώτο πριν κάτι χρόνια, δεν είχα κιόλας το Μουφ τότε, και ήταν απαίσια εμπειρία. Αν δεν κάνω κάτι τώρα, δεν τον βλέπω καλά και το δεύτερο...;);)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γιατι νομιζω οτι θα τους τρελανει ολους το Μουφ?

Καλη επιτυχια Σαρα!

Θα πεταει το Μουφακι!

Αναμενουμε νεα οταν αρχισετε...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βρε Σαρα, κατι δεν καταλαβαινω εδώ περα.
Ως γνωστον, και όπως λες, Έχει ήδη τη βασική (με εξετάσεις και πτυχίο, τρομάρα του).
Πώς πηρε το πτυχιο και πλεον δεν ανταποκρινεται στο δίπλα και το ελα?
Να υποθεσω ότι μετα το πτυχιο επαναπαύτηκες και τον χαλαρωσες και τον ξανακακόμαθες? :D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Να υποθεσω ότι μετα το πτυχιο επαναπαύτηκες και τον χαλαρωσες και τον ξανακακόμαθες? :D
Όπως τα λέει ο Άρης.

Ότι εξετάσεις, πτυχία και να πάρεις, αν δε δουλεύεις κάθε μέρα στο σπίτι, στη βόλτα κτλ και δεν έχεις μια σταθερή συμπεριφορά απέναντί του, τσάμπα τα χρήματα, ο χρόνος και ο κόπος.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, το Μουφ ξεκίνησε σήμερα την intermediate εκπαίδευσή του, μια ώρα τη βδομάδα για 8 βδομάδες. Είμαστε γκρουπ με δυο σκύλους (το Μουφ κι ένα κόργκι) και την εκπαιδεύτρια. Κάναμε λοιπόν επανάληψη "watch me", "sit", "down", "stay", "leave it" και δουλέψαμε τα "come", "wait", "finish". Στα πέντε πρώτα τα πάμε καλούτσικα, δηλαδή είναι σχετικά εύκολο να κάνει κανείς ζάφτι το Μουφ που ξέρει ότι υπάρχουν λιχουδιές, αν και έχει μια τάση να θέλει να μουφιάζει τα πέριξ. Η εκπαίδευση γίνεται σε περιφραγμένο χώρο στη μέση του PetSmart, το οποίο είναι καλό διότι υπάρχουν θόρυβοι και επομένως δουλεύουμε πάνω στο πρόβλημα της απόσπασης της προσοχής του σκύλου. Με το "έλα" τα πήγαμε καλά για την ώρα, αν και χρησιμοποιούμε ακόμα το λουρί. Το "finish" ήταν λίγο δύσκολο λόγω συντονισμού, αλλά πρέπει να το μάθουμε καλά μέχρι την άλλη βδομάδα διότι θα δουλέψουμε πάνω στο "heel". Επίσης πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω με το "wait" για να έχει το Μουφ λίγο τρόπους όταν βρισκόμαστε μπροστά στην πόρτα. Η εκπαιδεύτρια μου είπε ότι έχω μια τάση να τραβάω το λουρί για να τον οδηγώ και πρέπει να το κόψω ώστε να εκτελεί τις εντολές μόνος του. Απόψε θα τον βγάλω βόλτα και θα κάνουμε επανάληψη.

Να δω πάντως το Μουφ να περπατάει καλά δίπλα μου και τι άλλο!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
σαρα ... επέτρεψε μου λίγο... θα παρω την θέση του άρη και θα σου πώ το εξής....
όσα χαρτιά και να παρει το μουφ από την εκπαιδευτρια..... και στο πανεπιστημιο να παρακολουθησει το μουφ.... μετα από λίγο καιρό παλι δεν θα σε ακούει....
αν θυμαμαι καλα είχατε ένα θεμα γιατί η εκπαιδευτρια ήθελε να σε βαλει σε επαναληπτικα μαθηματα στην ιδια ταξη και σήκωσες γη και ουρανό με γραμματα κλπ ..
σαρα .. το μουφ είναι πανεξυπνο.... δεν ήταν γι αυτό η ίδια ταξη , για σένα ήτανε... και αν σε ακουει στα μαθηματα αλλα εσύ πιστευεις ότι το μουφ εκπαιδευτηκε και τωρα όλα μελι γαλα και ξαναγυρισεις στις ιδιες συνηθειες.... μετα παλι στην πρωτη ταξη θα πρέπει να πατε...
σαρα εσυ θελεις εκπαιδευση κι οχι το μουφ...
τα λες ωραια στους αλλους αλλα κανεις τα ιδια ή και χειροτερα λαθη.... συνηδειτοποιησε το γρηγορα έτσι ώστε να τα πατε καλα με το μουφ.... απο τα 2.500 ποστ που έχεις κανει δεν τα εχω διαβασει όλα ... ( τα 2000 σιγουρα ....) με αρκετα γλαφυρό και γραφικό τροπο περγραφεις συνεχεια λαθη που το μουφ εκμεταλλευεται για να σε βαλει κατω...
όσο και να εκτελει την ωρα μαθηματος τις εντολες στην καθημερινοτητα παλι εκεινο θα γίνει αφεντικό...
όσο πιο γρηγορα το συνηδειτοποιησεις τοσο γρηγορότερα θα τελειωσετε την εκπαιδευση...
αληθεια η εκπαιδευτρια τι λεει????

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, η παλιά εκπαιδεύτρια δεν ήθελε να με βάλει να κάνω επαναληπτικά μαθήματα βασικής υπακοής. Για agility επρόκειτο στο οποίο τα πήγαινε πάντα καλά το Μουφ. Στην περίπτωση εκείνη μάλιστα είχε πάρει την απόφαση πριν καν φτάσει στη μέση των μαθημάτων διότι πληρωνόταν από άλλους ιδιοκτήτες για έξτρα διαλέξεις που έδινε και δεν ήθελα να της σκάσω 300 δολλάρια για ν' ακούσω μαλακίες που δεν ήταν περί εκπαίδευσης και μαθημάτων. Τελικά την ξεκαθάρισα εκείνη την υπόθεση και τους υποχρέωσα μέχρι και το πρόγραμμα ν' αλλάξουν, στο τέλος δε με βάλανε εκεί που ήθελα αλλά τους μούντζωσα και έφυγα. Μακάρι να είχαν μαθήματα βασικής υπακοής σε άλλα επίπεδα εκείνοι αλλά δεν έχουν.

Η συγκεκριμένη εκπαιδεύτρια που έχω λέει τα ίδια με σένα και φυσικά έχετε δίκιο. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι δεν κακομαθαίνω αγρίως το Μουφ. Αυτό που ελπίζω είναι να βελτιώσω σιγά-σιγά την εκτέλεση εντολών και μάλιστα τη στιγμή που θέλω επειγόντως να μάθει το "έλα". Εκεί επίσης που χωλαίνω (για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το ότι τον κακομαθαίνω), είναι στο συντονισμό, οπότε θέλω εξάσκηση. Πέρσυ την άνοιξη είχαμε κάνει κάποια μαθήματα στη μάζωξη του σωστικού ομίλου στο Σικάγο και βελτίωσα ορισμένα πράγματα. Σήμερα βελτιώσαμε επίσης πράγματα και ελπίζω να γίνω πιο συνεπής στο χειρισμό του Μουφ. Τέλεια δεν είμαι με τίποτα και το ξέρω. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και μετά μου λέτε εμένα! Πού ν' αφήσει άνθρωπο ν' αγιάσει το Μουφ?:nono: Σήμερα Κυριακή σηκώνομαι αργά και λέω άντε να πάω ν' αγοράσω τα οπωροκηπευτικά υπόλοιπα για φύτεμα διότι χτες και σήμερα φυτεύω φράουλες και την άλλη βδομάδα τα σπανάκια και τα μαρούλια! Και παίρνω και το Μουφ μαζί στο αυτοκίνητο. Και επειδή το σπίτι ήταν τζιν-τζαν από προμήθειες και σκυλοπείναγα, άντε λέω να περάσω από το Sonic Drive-In για κανα πρωινό διότι βιάζομαι κιόλας.:rolleyes: Ε, εκεί παραγγέλνεις στο μηχάνημα, πληρώνεις και βγαίνει μετά μια κοπέλα μ' ένα δίσκο και σου φέρνει το φαΐ στο αυτοκίνητο. Φυσικά το Μουφ μούφιαζε από πίσω,:shock: δεν του έδωσα όμως σημασία καθότι δείχνω πυγμή και τον είχα ήδη ταΐσει το δικό του φαΐ στο σπίτι και γενικώς τον αγνόησα τελείως. Μέχρι εδώ καλά.

Ε, τον είδε όμως η κοπέλα. Είχε ένα ύφος το τρισάθλιο Μουφ:cry: που ήταν να τον λυπάσαι λες και τον αφήνω νηστικό και τον δέρνω!!:roll::mad: Πήγε μέσα, τα είπανε με τους υπόλοιπους και, ρε σεις, βγήκαν έξω οι υπάλληλοι με σκυλομπίσκοτα να δώσουν στο καημένο το Μουφάκι που μοιάζει τόσο θλιμμένο και πεινασμένο!!:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy: ΕΞΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ρε σεις, άρπαξε το απαίσιο βρωμό-Μουφο!!:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy: Και να του τρέχουνε και τα σάλια ποτάμια! ΜΕΤΑ ΠΩΣ Ν' ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?!!](*,)

Έτσι όμως κάνει παντού. Στο PetSmart του δίνουνε μπισκότο και μπαίνει ολόκληρος μέσα στο βάζο τους!:flip: Στην κτηνίατρο που τσιρίζει να τον αδυνατίσω τους κάνει ναζάκια και του δίνουνε κομματάκια βωδινό και μπισκοτάκια!:dohh: Και στο σωστικό όμιλο που τον πήρε αρχικά και οι οποίοι πάντα μένουνε από λεφτά, τους έπεισε, ρε σεις, να τον αφήνουν να τρώει όποτε θέλει, self-feed που λένε](*,)](*,), και έγινε τετράπαχος, τον παρέλαβα τετράπαχο και μετά τ' άκουγα εγώ!!:evil:

Είμαι απελπισμένη!8-[ Τι να κάνω μετά εγώ όταν τουμπάρει το απαίσιο Μουφ τους πάντες και τα πάντα?! Καλά που φοβάμαι το καλαζάρ και τις φόλες και δεν τον φέρνω Ελλάδα, αλλιώς θα σας έλεγα εγώ! Θα οργανώναμε κανα χάππενινγκ και μετά θα έβλεπα τον GRDANE που τα λέει όλα υπέροχα και θεωρητικά, να έρχεται με μια ταψάρα μπιφτέκια με πατάτες και τους υπόλοιπους εσείς με δώρα, σαν αρχαία παράσταση της Εποχής του Χαλκού ρε θα μοιάζατε με τους υπηκόους να κουβαλάνε δώρα στο μέγα Θεό/Βασιλιά/ότι τέλος πάντων είναι!\\:D/\\:D/ Ορίστε και η κατάντια σας, ρε, παραστατικά. Στην παράσταση διακρίνουμε το Μουφ (Άνουβις) καθισμένο μεγαλοπρεπώς, ενώ μέλη του dogforum.gr προσέρχονται με αφιερώματα (μπιφτέκια) και λιβανιστήρια: :p:p:p:p:p

](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Sara μου..εγω μαζι σου είμαι και σε καταλαβάινω απόλυτα..
Με τέτοια φάτσα που έχει ο κερατάς...εγω θα του άνοιγα το ψυγέιο να πάρει ότι θέλει μόνος του..δε το συζητώ...
Και ο Keagan κάπως έτσι με τουμπάρει...και του ΄δίνω τα μισα μου σουβλάκια...
Ασε, μη τον φέρεις Ελλάδα...γιατι σε βλέπω να πληρώνεις υπερβάλλον βάρος στην επιστροφη με το αεροπλάνο...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ρε.......σε παίζει στα δάχτυλα ο σκύλος......αλλά
γιατί όχι??????

Ενοχλεί?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
έλα εσύ ελλάδα κι ασεμου εμενατο μουφ... και παρε τον μολοσσο..
να παχυνεις εσυ τον μολοσσο 4-5 κιλα να αδυνατισω εγω το μουφ...
γμτ.. θελω φατσουλες με ευκολη προσβαση... :p

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εγω παραδεχομαι την σαρα γιατι τον κακομαθαινει ( ναι ειναι αληθεια!!!!(emoticon με χαμογελο)) αλλα θελει και τον κακομαθαινει.... ετσι γουσταρει ετσι κανει..
τωρα ομως που βλεπεις σαρα οτι ξεφευγει σε καποια θεματα πρεπει να εισαι σταθερη......
καλη επιτυχια να εχετε στα μαθηματα!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ ξέφυγα από το θέμα μας? Το θέμα μας είναι η εκπαίδευση του Μουφ και κάθονται και μου λένε διάφοροι ότι δε δείχνω πυγμή και με κάνει ό,τι θέλει, κλπ. Ε, προσπαθώ η κακομοίρα και αυτό που βλέπω είναι ότι το άθλιο Μουφ τουμπάρει τους πάντες και τα πάντα!:eek::eek::eek::eek::eek:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και για να μη με κατηγορείτε μόνον εμένα, ορίστε και το email που μόλις έλαβα από την πρόεδρο του Σωστικού Ομίλου των Αυστραλέζων Ποιμενικών του Μίσιγκαν. Η γυναίκα πλέον τα έχει φτύσει και καθότι αυτή μου έδωσε το Μουφ και έχει ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ δικούς της Αυστραλέζους, όλους πρώην παρατημένους, από την ίδια περιοχή, κάτι μου λέει ότι τα δυο Αυστραλέζικα τέρατα, ο Benson και η Natalie, είναι αδερφάκια του Μουφ!! Η γυναίκα είδε και αποείδε και θα τα πάει ξανά-μανά εκπαίδευση μπας και μάθουν τρόπους και θα αγοράσει και καραμούζα σαν τη δικιά μου αφού το μικρό κτήνος πήγε να πεθάνει ανεβαίνοντας στους πάγκους και καταβροχθίζοντας μακαντέμια φουντούκια:

Benson got into macadamia nuts last week, and number one with 4 dogs I didn't know which dog had counter surfed to get them and number two, I didn't know that they are highly toxic to dogs. The nuts were eaten around 7 PM and of course it was my fault for leaving them on the counter but got a phone call from a friend I hadn't talked to in months so walked away from the kitchen---my mistake. When I got off the phone I'd say that about a cup or more of my favorite nuts had been eaten and the can was on the floor. It wasn't until about 11:30 that I walked into our bedroom and found that Benson had thrown up the nuts and was acting very sick. I went online only to find out that yes, they are extremely toxic to dogs. I called Wilson Vet Clinic in Romeo and they confirmed that I needed to get him there ASAP. Matt got pulled over by a cop for going through a red light about 1/2 mile from Wilsons. We sat at the light for the entire time and saw that it was changing to green or so we thought and since time was of the essence we went ahead. Fortunately for us the cop was a dog lover and he told us to go ahead to Wilson and he'd follow us which he did. Matt got a warning but no ticket. They kept Benson overnight and he got the lovely charcoal treatment and IV's. They said the biggest problem with macadamia poisoning is that the dog's temperature can go as high as 106+ and then they also get muscle weakness in their legs and can't walk. We got there soon enough that he didn't suffer any of those but if I hadn't noticed that he'd thrown up, I'm sure I might have lost my sweet boy.

Where did you find the horn that you use for Attalos for counter surfing? I have tried other things but unfortunately our dogs will continue to counter surf despite my best efforts to keep them from doing it. Natalie has even stolen a ham steak out of the pan while it was cooking----didn't even burn her mouth! The macadamia nuts were up on the counter but the top wasn't on but I'm sure that Benson wouldn't have had a problem getting the top off if it had been on.

I need to also get Benson into more obedience. He pulls me like a bulldozer when we try to walk unless I use a Halti head collar on him. He then walks very nicely, thank goodness. I don't think obedience is his favorite thing but he sure does need another class.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, πρόκειται για ειδική ορολογία που αναφέρεται στην εξελικτική διαδικασία τετράποδου προς δίποδο. Έχω δει το Μουφ να περπατάει με τα πίσω πόδια όρθιο και να κάνει βόλτα όλους τους πάγκους της κουζίνας μουφιάζοντας!:eek::eek::eek::eek::eek: Τρομακτικό θέαμα.:shock::shock::shock::shock::shock:

Όσο για την πρόοδό του από το Σάββατο, αποφάσισα να του κάνω επανάληψη κάθε μέρα και έτσι λαμβάνω την τιμή να δηλώσω ότι χτες (δηλαδή ακόμα σήμερα για μένα) το Μουφ περίμενε για πρώτη φορά στη ζωή του καθιστό ν' ανοιξω την πόρτα και να βγω έξω ΠΡΩΤΗ!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::maria::maria::paja1::paja1::paja1::paja1::paja1: Βεβαίως το επαναλάβαμε αρκετές φορές μέχρι να το κάνει, αλλά στο τέλος το πήρε απόφαση ότι αν δεν περιμένει βόλτα γιοκ και έτσι κάθισε. Και μάλιστα ΧΩΡΙΣ λιχουδιές!!:shock::shock::eek::eek::shock::shock::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ. :) Σήμερα κάναμε πάλι επανάληψη και τώρα μπορεί και κάνει το finish χωρίς λουρί, φυσικά στο σπίτι. Επίσης τον άφησα να τρέξει στο σκυλόπαρκο, όχι στο περιφραγμένο μέρος, και έτρεξε μεν, ήρθε όμως μαζί μου τελικά όταν πήγαινα στο αυτοκίνητο αντί να εξαφανιστεί όπως του αρέσει να κάνει και να με γράφει τελείως όταν τον φωνάζω. Επίσης συνεχίζει να μην ανεβαίνει στους πάγκους.